2024.04.19, Péntek

A szolnoki duó is indul a Henley Regattán

mti

2017.06.30. 16:14

Simon Béla és Juhász Adrián is indul az évente sorra kerülő Henley Royal Regattán, a világ egyik leghíresebb evezős versenyén, amelynek idei kiírása vasárnapig zajlik.

Hirdetés

A magyar szövetség Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint az angliai kisvárosba minden évben több ezer versenyző látogat el. A viadalt 1838 óta évente megrendezik, és ezzel a világ egyik legrégebbi evezős versenye. A HRR ugyanakkor sok szempontból eltér a nemzetközi regattáktól, a pálya hossza például 2112 méter és kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. Egyszerre csak két egység halad a pályán, a második befejezi a versenyzést, a nyertes pedig továbbjut, és a következő napon újra versenyezhet, egészen a döntőig. A Henleyre minden évben nagy számú hajóegység érkezik, az idei 577 egységből 144 a külföldi nevező.

Korábban Csepregi Gábor és Gyimes Krisztina is döntőt evezhetett a regattán, idén pedig Simon Béla és Juhász Adrián nevezhetett a kormányos nélküli kettesek között - a Henleyn a kategóriájuk neve a Silver Goblets & Nickalls' Challenge Cup.

A magyarok pénteken kezdik meg a versenyzést - a viadal már szerdán elkezdődött -, első ellenfelük az amerikai Yale Egyetem duója lesz.

 

Forrás: mti

KitekintősportJuhász Adrián és Simon Bélaevezős versenyHenley Royal Regatta