Hirdetés

Pazar programkínálat, ingyenes buszjárat a Múzeumok Éjszakáján

Pazar programkínálat, ingyenes buszjárat a Múzeumok Éjszakáján

szolnok.hu

2017.06.15. 15:02

Idén sem telhet el a Szent Iván éj Múzeumok Éjszakája nélkül.

Hirdetés


A 15 éves országos rendezvénysorozat kapcsán az elmúlt években Szolnokon is rendkívül színvonalas programokkal készültek az intézmények erre a különleges éjjelre. 2017-ben már Szolnok város két új turisztikai attrakciója, a Sörárium, és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum is csatlakozik a népszerű kezdeményezéshez – jelentette be az esemény sajtótájékoztatóján Szabó István alpolgármester.

Ebben az évben különleges összefogást kezdeményeztek a város múzeumai, kulturális intézményei, valamint Szolnok Város Önkormányzata. Közös programfüzetben és plakáton jelentetik meg a rendezvények részleteit, ezzel is segítve az érdeklődőknek átláthatóbbá tenni a programkínálatot – erről már Molnár János, a szolnoki Toborzó Iroda megbízott parancsnoka beszélt. A honvédség a programhoz a Táncsics Mihály úti Sorkatona Múzeummal csatlakozott. Molnár János elmondta, ugyancsak egyedülálló, hogy a helyszínek között ingyenes buszjárat közlekedik majd (16, 18, 20 és 22 órai indulással az autóbuszállomás – vasútállomás – RepTár - Tiszavirág híd - Szabadság tér - Pólya Tibor út-autóbuszállomás útvonalon), ezzel is segítve az érdeklődőket, hogy az este folyamán minél több, általuk kiválasztott programon részt tudjanak venni. A látogatók számára a múzeumok nyereményjátékkal is kedveskednek: egy menetlevelet kell minimum négy helyszínen lepecsételni és az utolsó látogatási ponton bedobni a múzeumokban kihelyezett gyűjtőládákba. A rendezvényt követő héten 20 értékes nyereménycsomagot sorsolnak ki a látogatók között.

 

Az összefogás eredménytől azt remélik az intézmények, hogy aki az előző években eljött a szolnoki rendezvényekre, az idén is részt vesz a programokon, illetve előzetesen még több embernek sikerül kedvet csinálni az eseményhez, ezáltal pedig gyarapszik a látogatók száma.


Minden csatlakozott intézmény díjmentes belépést biztosít a látogatók számára 16 órától egészen éjfélig. (Tabáni Tájház, MÁV Óvóhely, Szolnoki Galéria, Sorkatona Múzeum, Damjanich János Múzeum, Szolnoki Vasúti Almárium, Verseghy Ferenc Könyvtár, Sörárium Interaktív Sörmúzeum, RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, B.A.P Macihad Macimúzeum – Rákóczifalva) A nap folyamán a TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló is várja a látogatókat!

 

múzeumok éjszakájaSzent Iván éj