Kitekintő

Árkedvezmények és hosszabb nyitvatartás a fürdőkben víz világnapján

2017.03.19

Szerdán több mint harminc magyar fürdő csatlakozik a víz világnapjához.

Keresik a megye turisztikai értékeit

2017.03.12

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2017. évben is meghirdeti a „Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Értéke” kitüntető cím elnyerésére irányuló pályázatot.

Először rendezik meg a halak napját

2017.03.06

Március 20-án a Magyar Országos Horgász Szövetség székházában, ahol konferenciát rendeznek, de emellett más, közönségcsalogató programokat is szerveznek.

Felejthetetlen látványosságot ígér a Szolnoki Csata

2017.02.27

A "Szolnoki csata" hadijátékot a 168 éve történt ütközetre emlékezve 21. alkalommal rendezi meg Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadkultúra Alapítvány március 4-én, szombaton 15 órától. A csata látványosságát az ágyúk, puskák és pisztolyok tüze, lovasroham és parázs kardos ütközetek garantálják.

Tiszta Szívvel Szolnokért - betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálat márciusban

2017.02.22

2017. március 6. és március 10. között zajlik majd a program, ezeken a napokon személyre szabott tanácsadással egybekötött szakorvosi, illetve szakápolói jelenléttel különböző szűrővizsgálatokon lehet részt venni. A programban való részvétel ingyenes.

Halőri és halászati őri tanfolyamra és vizsgára lehet jelentkezni

2017.02.14

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya márciusban tanfolyamot szervez halászati őrök és társadalmi halőrök számára.

A karcagi Gólyafészek Otthont támogatja a Megyebál

2017.01.26

Idén jubileumához érkezik a Megyebál, huszonötödik alkalommal nyílik meg a Megyeháza díszterme február 4-én szombaton.

A Szent István Király Múzeum gyűjteményéből válogattak Szolnoknak

2017.01.17

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum gyűjteményéből nyílik kiállítás csütörtökön Szolnokon, az ottani közönség ötven ritkán látott művet tekinthet meg. A kiállítás március 19-ig tekinthető meg Szolnokon.

Jászberényben juthat ki az Eb-re a női utánpótlás röplabda-válogatott

2017.01.13

A magyarok pénteken a dánok, szombaton a spanyolok, vasárnap pedig a németek ellen játszanak egyformán 17 órás kezdéssel.

Barista tanfolyam indul Szolnokon

2017.01.10

A tanfolyam során megismerhetik a kávékészítés lényeges folyamatait, amik szükségesek ahhoz, hogy a legjobb minőségű espressoval szolgálhassák ki vendégeiket, és mindehhez csupán 6 hét szükséges, hogy ügyes baristává válhassanak.

Vasárnap helyi termékek vására lesz az Agórában

2017.01.04

Január 8-án, vasárnap 8-14 óráig helyi és térségi termelők, kézművesek várják saját termékeikkel a vásárlókat, és ezzel a rendezvénnyel veszi kezdetét a Kultúrális Központ által szervezett adománygyűjtés is.

Búvárkarácsony és Mikulás Kupa Martfűn

2016.12.01

A sokéves hagyományt folytatva idén is megrendezik a Búvárkarácsonyt, valamint a Vízilabda Utánpótlás Mikulás Kupát a Martfű Termál Spa-ban.

Érkezik a Coop Mikulás Vonat

2016.11.29

Idén tizedik alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-én járja a várost. S bár hó valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el.

Önálló cipősdoboz akciót szervez a Szigligeti Színház

2016.11.22

A szolnoki Szigligeti Színház Társulata úgy döntött, hogy az idén először, nem az országos Cipősdoboz akcióhoz csatlakozik, hanem szolnoki rászoruló gyermekeknek készítik el a gondosan összeválogatott, szépen csomagolt kis cipősdobozokat.

Tudományos konferenciát szervez az Egyetem

2016.11.10

Cél a bemutatkozás, a kapcsolatok szélesítése, a duális partnerek felkeresése.

Szolnokon is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra

2017.03.14

Cél a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban.

Ingyenes képzés az okos eszközök használatáról Martfűn

2017.03.07

Március 29-én 2x35 órás képzés indul Martfűn a Városi Könyvtárban. A GINOP 6.1.2.-15 „DIGITÁLIS SZAKADÉK CSÖKKENTÉSE” projekt keretében a jelentkezők a munkaerőpiacon elengedhetetlen információs és kommunikációs technológiák (okos eszközök) használatát sajátíthatják el.

400 méter hosszú vasúti modellpálya épül fel az Agórában

2017.02.28

A szolnoki Kulturális Központba látogat immár hatodik alkalommal a Vasútmodell-kiállítás március 17-19 között.

Az egymilliomodik látogató fogadására készül az idén a Tisza-tavi Ökocentrum

2017.02.24

Az új programok és szolgáltatások mellett tavasszal bővül a látogatóközpont kínálata is, egyebek mellett a térségre jellemző rovarokat bemutató diorámával és környezetismereti puzzle-lel, továbbá érintőképernyős információs terminálokat, interaktív településtérképet is telepítenek. Teljesen megújul a tájház melletti halászskanzen, a korábbi szitakötőház átalakításával kistestű madarakat bemutató röpde létesül.     

Születésnapját ünnepli a Bagolyvár Vadaspark

2017.02.16

Egész éves programsorozattal várja látogatóit a Nefag Zrt. szolnoki vadasparkja. Az első rendezvény már most szombaton a farsanghoz kapcsolódik, ahol a programokon kívül nyereményjátékok is lesznek.

Víz világnapi fotóposzter-pályázat

2017.02.01

Az idén centenáriumát ünneplő Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara immár 11. alkalommal írja ki víz világnapi fotóposzter-pályázatát a víz ezernyi arcának bemutatására, amelyre általános és középiskolások, főiskolai és egyetemi hallgatók, fiatal és idősebb szakemberek egyaránt nevezhetnek. A szervezők az alkotásokat március 10-ig várják.

Jászberényt és Karcagot is érinti az idei Tour de Hongrie

2017.01.20

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. A közel 750 kilométeresre tervezett verseny június 27-én rajtol és július 2-án ér véget.

Két bontó mintacsarnok épül Szolnokon

2017.01.16

Több mint 914 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Optisol konzorcium az elöregedett, 3,5 tonnát meghaladó, közúti haszon és tehergépjárművek előbontására, más néven fenntartható kezelési folyamatának kidolgozására.

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

Tajvan szigete egy csésze teán keresztül

2017.01.04

Tajvan történelmét, kultúráját, valamint a sziget teafajtáit, fogyasztásának eszközeit és kereskedelmi jelentőségét mutatja be a szolnoki Damjanich János Múzeumban január 27-én nyíló és három hónapig látogatható nemzetközi kiállítás. A Formosa aranykincse: Tajvan szigete egy csésze teán keresztül című tárlat bemutatóját színes programsorozat kíséri.

Új kiadvány és kisfilm népszerűsíti Szolnokot

2016.12.02

A gyönyörű kiadvány a Magyarország kincsestára sorozatban jelent meg. A Szolnok a Tisza Fővárosa címet viselő kiadvány csodálatos fotók és ismert emberek gondolatainak segítségével mutatja be a Tisza-parti megyeszékhelyet.

Biztonságban az ünnepek alatt

2016.11.29

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra a karácsonyi készülődés és az ünnepek alatt is.

Törökszentmiklóson megünneplik a város védőszentjét

2016.11.24

Közös Mikulásvárással és a hagyományok felidézésével ünneplik meg december 3-án szombaton 13 órától, a Kossuth téren a Város Napját, Myrai Szent Miklós, a város védőszentjének ünnepét.

Szolnokon ünnepelt a csokoládé szakma

2016.11.14

Több mint ötezren látogattak el az V. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválra, ahol a kézműves csokoládékészítő szakma legjobbjai mutatták be tudásukat, kreativitásukat, termékeiket. 

Háromnapos csokimámor az Agórában

2016.11.08

Mutatjuk a hétvégi részletes programot.