2024.03.28, Csütörtök

Szolnokon is fellép a Háromszék Táncegyüttes

mti

2017.03.23. 10:32

Öt magyarországi helyszínen mutatja be a Szerencsekrajcár című mesejátékot a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes március 27. és 31. között.

Hirdetés

Az Ivácson László rendezésében, Benedek Elek meséje nyomán készült gyermekelőadás március 27-én a szolnoki Szigligeti Színházban, március 28-án a ceglédi Művelődési Központban, március 29-én a Nemzeti Táncszínház szervezésében Budapesten, a Várkert Bazárban tekinthető meg. Ezt követően a produkciót március 30-án Ajkán, a Nagy László Művelődési Központban, március 31-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban láthatja a közönség. Az erdélyi táncegyüttes magyarországi előadásait az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.


Az előadás eleven, emberi hangon mesél a bátorságról, a becsületről, a társadalomba való beilleszkedésről és a minden körülmények között való helytállásról. A produkcióba beépülő mondókák, rigmusok, névcsúfolók, gyerekjátékok, szokások egy olyan mesevilágot varázsolnak, amelyben a gyerekek saját magukra ismerhetnek, otthonukra lelnek - olvasható a táncegyüttes közleményében.


Az előadás koreográfusa Ivácson László, társrendezője Fazakas Misi, zeneszerzője Fazakas Levente, a jelmezeket Furik Rita tervezte.

KultúraSzolnokSzigligeti SzínházHáromszék TáncegyüttesSzerencsekrajcár