2024.03.29, Péntek

Meggyorsítják az új börtönök építését, Kunmadarason 1000 fős lesz

2016.08.11. 16:59

Az új büntetés-végrehajtási intézetekben várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, már a toborzás is megkezdődött.

Hirdetés

A következő három évben több mint száz milliárd forintot fordít a kormány börtönépítésre. A bv. intézetek zsúfoltságának csökkentése érdekében új börtönök építésével, és a már meglévők bővítésével közel 6000 új férőhelyet hoz létre a büntetés-végrehajtás az elkövetkezendő években.

Nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánítaná a kormány a büntetés-végrehajtási intézetek férőhelybővítését egy rendelettervezet szerint - számol be csütörtöki számában a Magyar Hírlap. Ez a lépés a Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras és Ózd területén végzendő fejlesztéseknél gyorsítaná az ügyintézést.

 

 

Az új objektumok 4500 hellyel növelik a kapacitást, és új munkahelyeket is teremtenek. A kormány az idén 1,2 milliárdot, jövőre 30 milliárdot, 2018-ban 51 milliárdot, 2019-ben közel 20 milliárd forintot fordít a célra.

 

Már lehet jelentkezni, ha a büntetés-végrehajtásban szeretne dolgozni

A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új bv. intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várják.

 

A büntetés-végrehajtási szervezet dolgozói egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai, ezért mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak. A felvételi eljárás során alkalmasnak bizonyulók, akár 2016 decemberétől megkezdhetik a szolgálatba lépést megelőző szakmai képzést, majd 2017-től a tényleges szolgálatteljesítést.

 

A legfontosabb feltételek, amelyeknek minden jelentkezőnek meg kell felelnie:
- magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
- betöltött 18. életév
- érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség
- büntetlen előélet
- egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.

A fizikai alkalmassági vizsgálat során öt kötelező mozgáselemet – többek között fekvőtámasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, 2000 m-es síkfutás – kell a jelentkezőknek meghatározott szinten teljesíteni. 

 

A pályázóknak egy közel héthónapos tanfolyamon kell részt venniük. A hétfőtől-péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer cafetéria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár. A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak.

Az önéletrajzokat a [email protected] e-mail címre vagy a 1054 Budapest, Steindl Imre utca 8. címre várják.

További információt hétköznapokon a 06-1/301-8150-es telefonszámon 08.00-11.00 és 13.00-16.00 óra között adnak.

 

 

Országos hírekbörtönépítésálláslehetőség