2024.04.20, Szombat

Felújított tanműhelyben kapnak naprakész tudást a szolnoki gépiparisok

szolnok.hu

2018.05.22. 17:04

A „Gépipari” megújult tanműhelyét adták át kedden ünnepélyesen,  alig néhány hónappal azután, hogy a patinás intézmény falai között modern, a XXI. századi elvárásoknak megfelelően kialakított labort avattak.

Hirdetés

Ezúttal negyvenmillió forint állt rendelkezésre a munkálatokhoz, melyek idején sikerült megoldani, hogy a tanműhely egyik fele mindig a diákok és az oktatók rendelkezésére álljon. Megtörtént a villamoshálózat és a világítás felújítása, a komplett festés – beleértve a nyílászárókat is – és a padló felújítása. Az így megújult tanműhely már egy magasabb színvonalon biztosítja a tanulók számára a gépészeti és informatikai ismeretek elsajátítását.

 

Az átadáson Hicsó György a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum vezetője elmondta, hogy 2015-ben kezdődött az a felújítás sorozat, melynek eredményeként egymást követően újulnak meg a tagintézmények. Hozzáfűzte, hogy két tagintézményükben jelenleg is zajlik a vizesblokkok felújítása, s tervben van a Petőfi úti iskolában egy új tornaterem építése.

 

Szabó István alpolgármester elismeréssel szólt szakképzési centrumban folyó munkáról, és kiemelte a folyamatosan megújuló  intézmények fontosságát az oktatás színvonalának emelésében. Ma, amikor a digitalizáció, a robotika az élet szinte minden területét áthatja, nélkülözhetetlen az oktatási környezetnek és eszközöknek a változásokkal lépést tartó fejlesztése, hogy naprakész tudással léphessenek a fiatalok a munkaerőpiacra – mondta az alpolgármester.

AktuálisSzolnokgépipari tanműhely