2024.04.20, Szombat
Pályaorientációs napon a Nyitott Bíróság programsorozat
police.hu

Pályaorientációs napon a Nyitott Bíróság programsorozat

police.hu

2019.12.11. 21:30

A szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanulói is betekintést kaphattak a rendőri szakma rejtelmeibe.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai érdekes programokkal színesítették a 2019. december 7-én a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban megtartott pályaorientációs napot. Különböző helyszíneken, kisebb csoportokban kaphattak betekintést az érdeklődők a rendőrség munkájába. 

A bűnmegelőzési pontnál hasznos információk hangzottak el a dohányzás, az alkohol és a dizájnerdrogok jelentette veszélyekről, továbbá a biztonságos szórakozás szabályairól. A szakemberek felhívták a fiatalok figyelmét arra, hogy olyan társasággal menjenek szórakozni, amelynek tagjaiban megbíznak, és társaikat soha ne hagyják egyedül! A szórakozóhelyen ne hagyják őrizetlenül a poharukat, és ami a legfontosabb, hogy mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott vagy számukra ismeretlen szerrel kínálják őket! A Humánigazgatási Szolgálat munkatársa ismertette a rendőri pályához szükséges egészségügyi, pszichikai és fizikai feltételeket.

 

police.hu

 

A diákok a bűnügyi technikusi munka rejtelmeiről hallhattak kulisszatitkokat, és megismerkedhettek a rendőrség technikai eszközeivel. A kezükbe vehették a rendőrség által használt igazi, de hatástalanított fegyvereket, és felvehették a személyi védelmi eszközöket is, mint például a sisakot, a golyóálló mellényt és a pajzsot. A nap folyamán a közlekedési ismeretek felelevenítésére, illetve bővítésére is adódott lehetőség. Nagy sikere volt az úgynevezett részeg szemüvegnek, melyben különböző ügyességi feladatokat teljesíthettek.

A résztvevők különböző kiadványokat vihettek magukkal, amelyek a rendőrség ajánlásait és hasznos tanácsait tartalmazza. A programokat közel 200 tanuló tekintette meg.

AktuálisNyitott Bíróság ProgramPályaorientációs napSzolnokVarga Katalin Gimnáziumrendőrség