2020.09.19, Szombat

Hirdetés

 Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása Szolnokon
info.szolnok.hu

Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása Szolnokon

info.szolnok.hu

2020.08.04. 11:48

Közel negyedmilliárd forintból újítanak fel egy újabb óvodát Szolnokon: az elmúlt időszak esőzései még indokoltabbá tették a Kolozsvári úti intézmény egyébként is időszerű felújítását. A mintegy fél évszázados épületben az özönvízszerű esőzések komoly károkat okoztak, amelynek következtében nem lehetett a kisgyermekeket az óvodában tartani, hanem másik tagintézményben kellett elhelyezni.

Hirdetés

A kormány a város és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő kezdeményezésére azonnali támogatást nyújtott a beruházáshoz, amelynek eredményeként 2021 első negyedévében már a felújított óvodába költözhetnek vissza az ovis csoportok.

A részletekről hétfőn tartottak szülői értekezletet, melyen Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója, Szalay Ferenc polgármester és Baranyiné Sárközi Erika, a polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója beszélt a részletekről.

Egy ötvenéves épületről van szó, amelynek felújítása már időszerű volt, az elmúlt hónapok időjárása pedig olyan károkat okozott, hogy a beruházás nem volt tovább halasztható – mondta el Ferenczné Teleky Éva.

Szalay Ferenc biztosította a szülőket arról, hogy gyermekeik jó helyre – a Széchenyi körúti óvodába – és jó kezekbe kerülnek, jövő év elején pedig egy teljesen megújult, a mai kor elvárásainak megfelelő épületbe kötözhetnek vissza.

-Intézményfelújítási programunkban jó néhány óvoda, iskola, bölcsőde született újjá az elmúlt években, volt, hogy teljesen újat építettünk. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a gyerekek jól alkalmazkodtak a helyzethez, és köszönjük, hogy a szülők is együttműködőek voltak, amikor a város másik intézményébe kellett hordani átmenetileg gyermekeiket. Azoknak a szülőknek, akik busszal hordják csemetéjüket a Széchenyin lévő oviban a felújítás idején, az utazáshoz buszjegyet biztosít az önkormányzat.

A szülők mellett a polgármester az Óvodai Igazgatóság munkatársainak is megköszönte az együttműködését, türelmét, toleranciáját.

A felújítás műszaki dokumentációja elkészült, az elmúlt héten a testületi döntés megszületett. Amint azt Baranyiné Sárközi Erika fejlesztési igazgató elmondta, a felújítás során megtörténik a tetőhéjazat, a homlokzati hőszigetelés és a nyílászárók cseréje, a belső ajtókat és a teljes belső buroklatot is kicserélik. Felújítják a szakemberek az elektromos hálózatot, megtörténik az intézmény teljes belső festése, az akadálymentes vizesblokk és útvonal kialakítása, továbbá kicserélik a beépített szerkényeket is.

Az önkormányzat elindítja a feltételes közbeszerzési eljárást, hogy mire megszületik a pályázat pozitív elbírálása, minél előbb elkezdődhessen a kivitelezés.

A város intézmény felújítási programjában az elmúlt években megújult a Pitypang Óvoda, a Hold úti óvoda, a Simon Ferenc úti bölcsőde, új óvoda épült a Szapáry úton. A közeljövőben új bölcsőde épül a Temető úton, a régi Hegedűs T. András Iskola épülete helyén speciális igényű gyermekeknek épül majd új bölcsőde, és várhatóan a kertvárosi óvoda helyett is teljesen új intézmény épül.

Helyi hírekóvodaépületfelújítás