2019.12.08, Vasárnap

Helyi hírek

Aratónapot rendeztek Törökszentmiklóson

2017.07.12

A kézi kaszás arató versenyre 6 csapat nevezett.

Szabadtéri fitnessparkot kapott Martfű

2017.07.07

Az összesen mintegy hárommillió forint értékű eszközök elhelyezésére a központi játszótér melletti közterületen kerül sor.

Két évre elbúcsúzott közönségétől a szolnoki ArtJáró

2017.07.03

Elbúcsúztak a szolnokiak a sokak által kedvelt művésztelepi rendezvénytől az ArtJárótól. Ennek az oka prózai, jövőre kezdődik ugyanis a művésztelep teljes rekonstrukciója, így legközelebb két év múlva szervezik meg a programokat.

Jubileumi ünnepség a huszonöt éve önálló Berekfürdőn

2017.07.01

Jubileumi ünnepségen emlékeztek szombaton Berekfürdőn a mintegy 1200 lakosú község önállóvá nyilvánításának negyedszázados évfordulójára.

Már túl vagyunk egy felejthetetlen élményt adó tábori héten

2017.06.26

A NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza 2017. június 18-23. között 17. alkalommal rendezte meg a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyen kiemelkedően szereplő diákok jutalomtáborát.

Érezd a múltat, és tudd, hogy Jász vagy!

2017.06.25

A jász azonosságtudat erősítése és a nemzeti összetartozás eszméjének üzenetével kezdődött meg péntek délután a XXIII. Jász Világtalálkozó Jászladányon.

Szolnoki csapat nyerte a megyei tűzoltó szakmai vetélkedőt

2017.06.21

Hat csapat tűzoltói vetélkedtek Kunmadarason, a volt katonai bázison, ahol, egyebek között, egy közúti baleset felszámolását is versenykörülmények között kellett megoldaniuk a lánglovagoknak.

Energetikai rendszerekkel ismerkedtek az Energy@School program keretében

2017.06.18

A Pallasz Athéné Egyetem energetikai rendszerével ismerkedtek Szolnokon az Energey@School programban részt vevő intézmények diákjai, pedagógusai.

Véget ért a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

2017.06.11

Az ENSZ Békeműveleti Főosztály által elismert, akkreditált kiképzési tanfolyamra a külföldi hallgatók idén 5 országból (Egyiptom, Izrael,Franciaország, Macedónia, Németország) érkeztek, míg a külföldi oktatók Finnországból, Szerbiából, Németországból, Ausztriából.

Tizenöt éves a Kábítószer Egyeztető Fórum

2017.06.07

A csoport mai ülésén többek között köszöntötték a szervezetért sokat dolgozó szakembereket. Itt volt többek között dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony is, aki egészen 2012-ig aktívan részt vett a KEF munkájában.

Tűzoltásvezetőket képeztek Szolnokon

2017.06.02

Az előadásokon esettanulmányokat dolgoztak fel, és szóba kerültek azok az eljárások, amelyek váratlan helyzeteket hoztak, és rendkívüli megoldásokat igényeltek.

Egy hétéves „nagyvilága” került a kukásautóra

2017.05.31

Egy kukásautóra került a hétéves Martin rajza, így a jármű immár a kis óvodás alkotásával az oldalán rója Szolnok utcáit.

Rekord létszámú nevező volt a jászboldogházi fogathajtó bajnokságon

2017.05.29

Jászboldogházán ezúttal 48 fogat hajtója mérte össze tudását és ügyességét, mely jászkunsági rekordnak számít és országos összevetésben is ritkaságszámba megy annak ellenére, hogy örvendetesen gyarapszik, és immár mintegy hatszázra tehető a hazai lovas versenyek száma.

Coop Májusfa Futás: évről-évre rekordot dönt

2017.05.26

Az általános iskolák mezőnyében a Kassai úti iskola, a középiskolások között pedig a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma nyerte meg az idei Coop Májusfa futást. A csütörtöki eredményhirdetésen elhangzott, hogy rekordot döntött a rendezvény, ugyanis, minden eddiginél többen, nyolcezerkétszázan álltak rajthoz.

Országos Dalversenyt rendeztek Szolnokon

2017.05.25

Az elmúlt hétvégén a dal kapott kitüntető helyet a megyeszékhely zenei életében. Kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar zenei élet egyik kiemelkedő egyéniségéről, a zeneszerző és karmester Ádám Jenőről elnevezett országos dalversenyt. A háromévente megszervezett verseny elismert zenei rendezvénnyé vált az évek folyamán, amelyen az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények magánének szakos növendékei nevezhettek és mutathatták meg tudásukat.

33 éve város Tiszafüred

2017.07.07

Az ünnepség keretében díjazták a közélet, a kultúra és az egészségügy kiemelkedő munkát végző szakembereit.

Kinevezték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesét

2017.07.04

Juhász László tű. alezredes eddig megbízással, de július elsejétől kinevezéssel látja el feladatát az igazgatóság gazdasági igazgatóhelyetteseként.

Szolnokon köszöntötték az egészségügyi dolgozókat

2017.07.02

Semmelweis Ignác születésnapján, azaz július 1-én tartják immár hagyományosan az egészégügyben dolgozók ünnepségét. Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban dr. Lippai Norbert megbízott főigazgató köszöntötte az intézmény munkatársait.

TV-t kaptak a szolnoki kórház kis betegei

2017.06.29

Minden segítség számít a Hetényi Géza Kórház Csecsemő-és Gyermekosztályán. A lábadozó „kis betegeket” 13 színes televízióval lepték meg. Az adomány célja, hogy a gyerekek barátságosabb és otthonukhoz hasonló légkörben gyógyuljanak.

Az ejtőernyős más szemmel néz az égre is

2017.06.26

Az ejtőernyősnek az ugrás soha el nem múló szerelem. Akit igazán megérintett ez az érzés, egész életében keresi az emelkedés, a zuhanás, a földet érés adrenalingazdag élményét. Így van ezzel dr. Lits József is, aki kétszázadik ugrását hajtotta végre Szolnokon.

Kialakult a Szolnok teljes szakmai stábja

2017.06.22

Kialakult a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatának teljes szakmai stábja a 2017–2018-as idényre.

Minden a kompér körül forog Abádszalókon

2017.06.20

2017. július elsején immár 11. alkalommal kerül megrendezésre Abádszalók hagyományőrző gasztronómiai fesztiválja: az Abádszalóki Kompérfesztivál.

Első helyen végeztek a Szolnoki Kormoránok az országos horgászversenyen

2017.06.16

Kállai Szabolcs is ott volt, a halak és a többi horgász nagy-nagy bánatára. Immár ötödik alkalommal rendezték meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt június 9-10-én.

Szolnoki gyerekek által írt turisztikai könyvet mutattak be

2017.06.09

A Tiszai mesevirágok című mesekönyv ünnepélyes bemutatójával nyílt meg Szolnokon a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok.

A légitámadások áldozataira emlékeztek Szolnokon

2017.06.03

Koszorúzással emlékeztek meg pénteken Szolnok bombázásáról a MÁV állomás melletti óvóhelynél elhelyezett emléktáblánál. Szalay Ferenc polgármester és Csönge Attila, a Megyei Levéltár igazgatója idézte fel a II. világháború során Szolnokot ért legnagyobb bombázást.

Elfogadta a Közgyűlés a rendőr-főkapitány beszámolóját

2017.06.01

A beszámolót követően a testület tagjai választ kaptak a közbiztonságot érintő kérdéseikre, észrevételeikre.

Szolnokon kinyílt a hétvégére a laktanya

2017.05.29

Családi napot tartottak az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A helyőrségben már hagyomány, hogy az alakulat alapító okiratának keltezéséhez legközelebb eső szombaton együtt ünnepel a bázis apraja-nagyja. Idén ez a nap május 27-re esett. A remek hangulatú rendezvénnyel egy időben rendezték a katonai helikopteresek országos találkozóját.

Ismét volt Szeretethíd

2017.05.28

Közel nyolcvan résztvevővel, idén is csatlakozott a megyeszékhely a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei Önkéntes Napok programsorozathoz. A résztvevő csapatok önkéntes tevékenységet végeztek együtt, egymásért, a helyi közösségekért, településükért és környezetükért.

Vojvoda Szolnokon kosarazik tovább

2017.05.26

További két évig a Szolnoki Olajban kosárlabdázik a csapatkapitány Vojvoda Dávid. A következő két szezonra visszatér a korábbi közönségkedvenc, a szerb Strahinja Milosevic is.

Leesett Pom Pom a fáról Kisújszálláson

2017.05.22

Izgalmas városmarketing applikációval rukkolt elő a kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő Kft. és a Miratia.