2019.08.22, Csütörtök

Helyi hírek

Ragyogó időben tekerték körbe a Tisza-tavat

2017.05.08

Klasszikus májusi időben indult útnak az idei Tour de Tisza-tó mezőnye, szinte nyár elejei melegben várta a rajtot az esemény 1600 nevezője a tiszafüredi Halas téren. A napot a 15 km-s túrázók vezették be, az első fél órában kicsik és nagyok, családok, baráti társaságok indultak útnak Tiszafüredről, hogy kényelmes tempóban tekerjenek egy kiadósat a Tisza-tó körül.

Az év boltja verseny különdíjasa a jászberényi Coop Szupermarket

2017.05.04

A napokban hirdették ki Az Év Boltja 2017 verseny győzteseit. Az Élelmiszer szaklap által harmadik alkalommal meghirdetett versenyre ezúttal is rengeteg színvonalas pályázat érkezett.

Mezőtúr adott otthont a IX. Környezetvédő és tudatos fogyasztó konferenciának

2017.05.03

A rendezvény célja az ismeretek bővítése, gazdagítása a szakmai prezentációk által, valamint az intézmény környezetvédő szemléletének, gyakorlatának bemutatása. A konferencia lehetőséget biztosított a környezetvédelemben és tudatos fogyasztói magatartás kialakításában már jártas óvodapedagógusoknak, óvodáknak a bemutatkozásra, a környezettudatos szemlélet megismerésére, tapasztalatcseréjére.

Jövő héttől már írtják a szúnyoglárvákat

2017.04.29

A melegebb időjárás beköszöntével hamarosan megjelennek a szúnyogok, gyérítésükről továbbra is gondoskodik Szolnok Önkormányzata. A város területén mintegy 450 hektáron várhatóan 2017. május 2-án (kedden) végzik el az első légi biológiai lárvairtást. Tartalék napok: május 3-4.

Ünnepi MÁK ülés a Megyeházán

2017.04.27

Ünnepi Megyei Államigazgatási Kollégiumi Ülést tartott az Alaptörvény Napja alkalmából a megyei kormányhivatal. A Megyeháza dísztermében megtartott eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, majd a vármegyeháza épületéről, a jászkun identitásról és a jó államról hangzottak el előadások.

Nagykun diákok sportversenye

2017.04.24

Közel száz éves hagyományt tartanak életben azok a Nagykun települések, amelyek diákjai rendszeresen összemérik sportos képességüket, ügyességüket.

Felavatták az újjáépített tiszacsegei kompot

2017.04.22

Ünnepélyesen felavatták pénteken a tiszacsegei kompot, amelyet február 13-án egy emberrel a fedélzetén elragadott a jeges ár a Tiszán.

Egy tószegi ház lett a legszebb tetejű épület

2017.04.19

Élete eddigi legrangosabb díját vehette át a rákóczifalvai Pahocsa Kálmán ácsmester és csapata: elnyerte az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége „2016 Év tetője” pályázat nívódíját.

Új szennyvíztisztító telep épül Tiszaburán

2017.04.08

Az NFP két megyét érintő beruházásában közel 2500 háztartást kötnek be a szennyvízhálózatra, egy szennyvíztisztító bővül, egy másik újonnan épül.

Megújul Martfűn a szökőkutas tó

2017.04.06

Mélyítik és rendezik a Szent István tér eliszaposodott szökőkutas kis tavát a Martfűi Városfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársai. A tó alján lévő agyagréteg mellett a parti részek agyagos szigetelésére is sor kerül, ezzel csökkentve az elfolyó víz mennyiségét.

Újra iskolapadba ülhetnek a nyugdíjasok

2017.03.30

Ismét megrendezi a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája programsorozatot Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. A cél, hogy az időseket felkészítsék a nyugdíj utáni életre. A tavaszi félév hat előadását kéthetente csütörtökönként délután 14 órakor tartják a Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Szolnoki kosarasok kísérték a kerékpárosokat

2017.03.28

Válogatott játékosok hívták fel a figyelmet a baleset-megelőzés fontosságára Szolnokon.

Tavaszi kerékpáros program a jászságban

2017.03.21

A megye illetékességi területén lévő valamennyi állami, egyházi és más fenntartású általános iskolában egy előre egyeztetett tanítási napon a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve leellenőrzik a diákok kerékpárjait, és az esetleges hiányosságokról a szülőket írásban tájékoztatják.

Március végére-április elejére feloldhatják a korlátozást már Abádszalókon is

2017.03.09

Utoljára február végén egy abádszalóki zárt telepen tartott, vadállomány fenntartására tenyésztett fácánállományban állapítottak meg madárinfluenza fertőzést a szakemberek. Az intézkedés feloldása március végére, április elejére várható.

Egy szolnoki iskola menzáján ebédelt az államtitkár

2017.03.06

A Modern Városok Program szolnoki fejlesztéseiről, a közigazgatás helyzetéről, illetve az iskolarendszer változásairól tájékozódott Tuzson Bence, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Ismét „Motoros lassú tréning”

2017.05.04

A baleset-megelőzés jegyében rendezték meg Mezőtúron a „Motoros lassú tréninget”. A szervezők a motoros szezon kezdetére akarták felhívni a közlekedők figyelmét.

A szabványoknak megfelelő a kunszentmártoni ivóvíz

2017.05.04

Aggódnak a helyiek a kunszentmártoni ivóvíz sárgásbarna színe és szokatlan illata miatt. A Tiszazugi Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke szerint alaptalanok a félelmek, a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy az ivóvíz minősége megfelel az európai uniós szabványoknak.

Mezőtúron kapnak támogatást az álláskeresők

2017.05.02

A több, mint 340 millió forintos forrás a járás álláskeresőit fogja segíteni, hogy álláskeresőből munkavállalóvá váljanak.

Együttműködést kötöttek a turizmus jegyében

2017.04.28

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött.

A szerencsejáték-függőséget kutatták, ha kell a segítség is közel lehet

2017.04.27

A kutatás rávilágított arra, hogy az emberek igénylik a személyes segítséget, ezért a segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. úgy döntött, információs pontokat hoznak létre az országban, a megyében Szolnokon. 

Gőzerővel dolgoznak a szolnoki útépítők

2017.04.23

A május 20-i határidőhöz képest jól haladnak a munkálatok, a parkolók kialakítása, a körforgalmak előtti kanyarodósávok kialakítása ütemezés szerint épül.

Ujvári László forradalmár életútjáról szóló könyvet mutattak be Tiszafüreden

2017.04.20

Kisemmizve, a rendszer ellenségeként címmel Ujvári László 1956-os forradalmár életútjáról szóló könyvet mutattak be szerdán Tiszafüreden. Wittner Mária egykori szabadságharcos, a kötet előszavának szerzője kijelentette: nagyon sok még a titok az 1956-os forradalommal és szabadságharccal kapcsolatban, "de előbb-utóbb minden kiderül".

Felavatták Horthy István repülő főhadnagy emlékhelyét a RepTárban

2017.04.19

Vitéz nagybányai Horthy István, a magyar repülés és a vasút fejlődése érdekében végzett munkája előtt tisztelegve, fia jelenlétében emlékhelyet avattak a RepTárban, ahol újra elhelyezték a kalandos történetű 1943-ban felavatott domborművet. Az rendezvényt a Légierő Zenekar Szolnok, valamint a Magyar Honvédség különleges díszelgő csoportjának bemutatója tette még látványosabbá.

Tiszaföldváron mérettettek meg a hidegvérű lovak

2017.04.07

A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület által Hidegvérű ménvizsgát szerveztek a napokban a tiszaföldvári Homokréti ménesben.

Holnap reggeltől gasztronómia felsőfokon

2017.03.31

2017. április 1-jén 9 órától a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban kerül megrendezésre a XII. Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállítás és verseny a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Fákról és madarakról vetélkedtek a Világnapon

2017.03.29

Sokadik alkalommal rendezte meg a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza a Madarak és Fák napi Verseny területi fordulóját.

Reformáció500 - emlékkövet avattak és rózsát ültettek Szolnokon

2017.03.27

Rózsaültetéssel és emlékkő állítással nyílt meg a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat Szolnokon. A református és evangélikus templomokban tartott istentisztelet után a Rózsakertben várta az ünnepség résztvevőit Győri Péter Benjámin evangélikus és Végh Miklós református lelkész.

Ezer zsák szemét a Tisza-tóból

2017.03.13

A Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság február 20-a óta folyamatosan, szelektíven gyűjti össze a szőke folyón levonult árhullámmal felhalmozódott kommunális hulladékot a Tisza-tónál.

Ergométeres bajnokságot szerveztek tűzoltóknak Szolnokon

2017.03.08

Ezer métert kellett leküzdeniük azoknak az evezősöknek, akik neveztek a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságra az első márciusi hétvégén. A verseny immár hagyományos helyszínére, a szolnoki tűzoltóság sportcsarnokába érkezők közül azok is elfáradtak, akik csak nézték az „evezősök” erőfeszítéseit. 

Makettháború lesz a hétvégén Szolnokon

2017.03.03

Huszonhetedik alkalommal rendezik meg Szolnokon a makettezők egyik legnagyobb hagyománnyal bíró országos versenyét március 4-5-én.