2023.12.01, Péntek

Helyi hírek

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet

2023.04.27

Szolnok város hét bölcsődéjében mintegy ötszáz kisgyermeket gondoznak, mindannyian a lehető legjobb helyen vannak, míg szüleik dolgoznak. Az intézményekben folyó kiváló szakmai munkát ismerték el szerdán a városházán, a bölcsődék napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

Nagy csatában győzött és ezzel az elődöntőbe jutott a Körmend Szolnokon

2023.04.25

A Körmend nagy csatában győzött Szolnokon vasárnap, így 3-2-es összesítéssel megnyerte a férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjét.

Minibölcsőde létesült Alattyánban, májustól fogadják a gyermekeket

2023.04.23

Minibölcsőde létesült Alattyánban, a gyerekeket május 2-ától fogadják a hét férőhelyes intézményben - közölte a több mint kétezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Energetikailag korszerűsítik a városi sportcentrumot Mezőtúron

2023.04.21

Energetikailag korszerűsítik a városi sportcentrumot Mezőtúron, a kivitelezés a tervek szerint a nyáron kezdődik meg és egy évig tart - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Felzárkózó települések fiatal futballistái mérkőztek meg Szolnokon

2023.04.19

Harmadik alkalommal rendezik meg a Felzárkózó települések országos labdarúgó bajnokságát.

Katasztrófavédelem: a Tisza, a Duna és a Körösök mentén irtják a szúnyogokat

2023.04.17

A Tisza teljes szakaszán, a Körösök mentén, a Duna felső szakaszán és a Balaton nádasaiban gyérítik a szúnyoglárvákat a héten - tájékoztatta a szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Jubilál a szolnoki Coop Májusfa Futás, félezer indulót várnak az idei eseményre

2023.04.15

Az egyik legrégebbi és legsikeresebb sportrendezvénye Szolnoknak a Coop Májusfa Futás, amely idén jubileumot ünnepel.

Idén két kategóriában is várják az alkotásaikat a Szeretem Szolnokot! pályázatra

2023.04.13

Mutasd meg Szolnok szépségeit! Életkortól és lakóhelytől függetlenül várják a tetszőleges technikával készült pályamunkákat, ezúttal két kategóriában.

HM: kiképzési repülésen a szolnoki helikopterek

2023.04.11

Kiképzési repülésen vesznek részt a Magyar Honvédség szolnoki Kiss József 86. Helikopterdandár helikopterei keddtől április 20-ig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Újra lesz Tiszta Szívvel Szolnokért lakossági szűrőprogram Szolnokon

2023.04.09

A szolnoki lakosok egészségi állapotának megőrzése és megerősítése érdekében alkotta meg önkormányzatunk az „Egészséges Szolnokért” városi Egészségtervet, melynek egyik fontos alkotóeleme a „Tiszta Szívvel Szolnokért!” című ingyenes betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálati program.

Szolnok és Pest vármegyében Indul az országos szúnyoggyérítési program

2023.04.07

Április első hetében indul a központi szúnyoggyérítés - közölte a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel hétfőn. Először a Tisza és a Körösök mentén, a Tisza-tónál, valamint Pest vármegyében irtják a szakemberek a szúnyogokat.

Inkubátorház létesült az ipari parkban Jászfényszarun

2023.04.05

Jászfényszarun üzleti inkubátorház létesült kezdő vállalkozásoknak az ipari parkban - közölte a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. közleményben az MTI-vel.

Fejlesztették a közösségi és kerékpáros közlekedést Szolnokon

2023.04.03

Újabb 1,4 kilométeres szakasszal bővült a kerékpárúthálózat Szolnokon, a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Három megyében, köztük Szolnok megyében is pusztító növénykórokozó baktérium jelenlétét igazolta a Nébih

2023.04.02

Három vármegyében - Hajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Zalában - igazolták a pusztító növénykórokozó Ralstonia pseudosolanacearum  baktérium jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai 2022 szeptemberében vett mintákban - közölte a szervezet a honlapján csütörtökön.

Szolnok történelmét idéző, látványos sétányt adnak át hamarosan a Zagyva partján

2023.03.31

Az egykori várat felelevenítő Bástya-sétány a Zagyva partján, a PERI Kft. zsaluzatainak segítségével ölthette fel végső formáját az Aqua-General Kft. alvállalkozójaként dolgozó DAKI-ÉP munkájával.

Szolnok megyében is folytatja a szúnyoggyérítéseket a katasztrófavédelem

2023.04.26

A következő napokban több vármegyében folytatódik a szúnyoglárvák gyérítése - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Már dolgoznak az öcsödi Harangzugi I. csatornát ért szennyezés elhárításán a szakemberek

2023.04.24

Dolgoznak a szakemberek annak, az öcsödi vizeket is elért szennyezésnek az elhárításán, amelyet az okozott, hogy nagy mennyiségű hígtrágyát engedtek egy tehenészeti telepről a Harangzugi I. csatornába a múlt héten -  közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Öcsöd polgármestere vasárnap a közösségi oldalán.

Szolnokon is új eszközökkel gazdagodott a honvédség katasztrófavédelmi képessége

2023.04.22

A Magyar Honvédség 1,65 milliárd forintból fejlesztette katasztrófavédelmi képességét; a részben európai uniós forrásból megvalósult projektben olyan eszközöket vásároltak, amelyek segítik, hogy a honvédség hatékonyan tudjon részt venni a katasztrófák megelőzésében, a kár elhárításában.

Eredményt hirdettek a szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén

2023.04.20

Az elmúlt két és fél hónap során az országban több mint hétezer tanuló mérte össze tudását az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV). Közülük közel ezren jutottak be a döntőbe.

A holokauszt áldozatairól emlékeztek meg Szolnokon

2023.04.18

A vasútállomáson elhelyezett emléktábla megkoszorúzásával és emlékfutással kezdődtek Szolnokon a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programok.

Testkamerákat kaptak a szolnoki közterület-felügyelők

2023.04.16

Új eszközöket kaptak a szolnoki közterület-felügyelők, a testkamerák szolgálatba állításától a szabálysértések visszaszorítását várja az önkormányzat.

Atlétikai vb - Elstartolt a Sulihős program, Szolnok megyéből is számos iskola jelentkezett

2023.04.14

Baji Balázs vezetésével csütörtökön elrajtolt a Sulihős program, amelyet az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság szervezői hirdettek meg a magyarországi iskolák számára.

Április 11-től indul a szolnoki Népkonyha szolgáltatás

2023.04.12

Az alábbiakban tájékoztatjuk a lakosságot az osztás időpontjáról.

Régiós hulladékválogató központ lesz Szolnok

2023.04.10

A hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztéséről számoltak be a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Fúrt kutak bejelentésére hívják fel a figyelmet Szolnokon

2023.04.08

A módosítás szerint mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki a Vgtv. e módosítása hatálybalépését megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltetett kutat, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2023. december 31-ig kérelmezi.

Négyes döntőben a bajnok Falco és a címvédő Szolnok

2023.04.06

Bejutott a négyes döntőbe a bajnok Szombathely és a címvédő Szolnok is szerdán a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában.

Férfi kosárlabda MK - Nehéz negyeddöntő vár a címvédő Szolnokra - ELŐZETES

2023.04.04

Nehéz negyeddöntőre számíthat a ZTE ellen a címvédő Szolnok szerdán a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában.

Növekszik a kerékpárosbarát munkahelyek száma Szolnokon

2023.04.03

Egyre többen kerékpároznak Szolnokon, és a munkába járók között is növekszik a kétkerekűt használók száma. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy a városban folyamatosan nő a kerékpárutak hossza, immár több mint 50 kilométernyit használhatnak a kerékpárosok - mondta Szalay Ferenc polgármester a Bringabarát Munkahely díj átadóján.

Megújul a Szolnoki Tankerületi Központ hat intézményének elektromos hálózata

2023.04.01

Megújul a Szolnoki Tankerületi Központ kunszentmártoni járásban találó hat intézményének elektromos hálózata, a beruházás a tervek szerint nyár végéig elkészül - közölte a fenntartó tankerületi központ közleményben az MTI-vel.

Elkészült az új idősek napközi otthona Mezőtúron

2023.03.30

Elkészült az új idősek napközi otthona Mezőtúron, a tervek szerint az intézmény tavasz végén nyílik meg - közölte a csaknem húszezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város polgármesteri hivatala az MTI-vel.