2023.03.26, Vasárnap

Helyi hírek

Új Zagyva-híddal épült meg Jászberény körgyűrűjének északi szakasza

2022.08.20

A Colas és a HE-DO kivitelezésében épült meg a 32-es főutat a 31-es főúttal összekötő elem.

Újabb felújított útszakaszt adtak át Szolnok közelében

2022.08.18

A Strabag kivitelezésében több mint félmilliárd forintos fejlesztés valósult meg a megyeszékhelytől északra fekvő régióban.

Sorra újulnak meg a műemléki épületek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.16

Páratlan régészeti leletekkel és számtalan műemléki értékkel találkoznak munkájuk során a kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának örökségvédelemmel foglalkozó szakemberei. Feladatvégzésük során elsődleges céljuk kulturális örökségünk megóvása.

Sikeres a denevérvédelmi program Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.14

Kevésbé ismert tény, hogy milyen rendkívül hasznosak a denevérek. Az apró bőregerek tápláléka főképp csípőszúnyogokból áll, ezért a szúnyogok elleni biológiai védekezés egyik kulcsszereplői. A kormányhivatal denevérvédelmi programja évről-évre egyre több búvóhelyet biztosít ezeknek a védett állatoknak.

Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze a Tisza mentén a jubileumi PET Kupa résztvevői

2022.08.12

Egy hét alatt 14 tonna hulladéktól mentesítették a szőke folyó ártereit. A munkába a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának munkatársa is bekapcsolódott.

Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnál: indul a szolnoki Tekergő expressz is

2022.08.10

Retro hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt Nohabok, 424-es gőzmozdony és más régi mozdonyok húzzák majd.

A Jászságban is várja az ügyfeleket a kormányablakbusz

2022.08.08

Kérheti lejárt személyi igazolványának cseréjét, igényelhet útlevelet és bejelentheti lakcímváltozását.

Egészségtudományi képzés Szolnokon

2022.08.06

Bővül a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusán folyó képzés, létrejött az Egészségtudományi Kar.

Indokolt a játszóterek további, rendszeres ellenőrzése

2022.08.04

Sorra járják Jász-Nagykun-Szolnok megye játszótereit a Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. A helyszíni ellenőrzések célja, hogy mindenhol biztonságos játszótéri eszközök várják a gyerekeket.

Naplementés esti túrák is várnak a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2022.08.02

Hazánk középső részén két nagy folyó, a Duna és a Tisza ölelésében különleges, síkvidéki táj terül el, amely látszólagos egyhangúsága ellenére sokféle, változatos élőhelyet foglal magában. Egyszerre őrzi a természet állandó változásának nyomait és az itt élő emberek egymás örökébe lépő nemzedékeinek kézjegyét.

Megújult a tiszafüredi szabadstrand

2022.07.31

Harminc millió forint pályázati támogatást nyert a város önkormányzata.

Fokozatosan áll helyre a menetrend a ceglédi vasútvonalon

2022.07.29

Továbbra is oltják a vasútvonal menti tüzet Üllő és Monor között, de sebességkorlátozással már újraindult a közlekedés a két Pest megyei település között péntek délután. A ceglédi vasútvonalon fokozatosan csökkennek a késések, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan éjszakáig helyreáll - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Gyopáros: több mint 21 milliárd forintnyi fejlesztés volt Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Magyar Falu Programnak köszönhetően

2022.07.27

Több mint 21 milliárd forint értékben történt fejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Magyar Falu Programnak köszönhetően, a program folytatódik - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Mezőtúron.

Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében

2022.07.25

Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében, ahol szombat délután nagy kiterjedésű tűz keletkezett a vasúti töltés mellett, a 46-os számú főút közelében - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő vasárnap az MTI-vel.

Ütemezett öntözési menetrendet alakít ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság

2022.07.23

Az aszályhelyzet kezelése érdekében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a műszaki beavatkozások mellett ütemezett öntözési menetrendet alakít ki, az illegális vízkivételek felszámolása érdekében pedig a katasztrófavédelem közreműködését kérte.

Jász-Nagykun-Szolnok megye díszpolgára lett Varga Mihály pénzügyminiszter

2022.08.19

Államalapító Szent István királyunk ünnepéhez kapcsolódva tartott megemlékezést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. Az eseményen számos kitüntető cím került átadásra: a megye díszpolgára díjat Varga Mihály pénzügyminiszternek ítélték.

Szünetel az ügyfélfogadás Törökszentmiklóson

2022.08.17

2022. augusztus 24-én, szerdán informatikai karbantartás miatt a Törökszentmiklós, Kossuth Lajos utca 135/a szám alatti kormányablakban 8:00-12:00 óráig szünetel az ügyfélfogadás.

Szolnoki színház előadása is helyet kapott az idei Városmajori Színházi Szemlén

2022.08.15

Augusztus 27. és szeptember 10. között rendezik meg a Városmajori Színházi Szemlét, amelynek idei versenyprogramjában hét vidéki és határon túli, valamint egy fővárosi, független előadás kapott helyet.

Fél napig szünetel az ügyfélfogadás Jászfényszarun

2022.08.13

2022. augusztus 16-án, kedden 8.00-12.00 óráig informatikai karbantartás miatt szünetel az ügyfélfogadás Jászfényszarun, a Szabadság tér 1. szám alatti kormányablakban.

Változások Szolnok parkolási rendjében

2022.08.11

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.

 Megnyílt Wenni Wellsandt kiállítása a Szolnoki Művésztelepen

2022.08.09

A kiállításon a német képzőművész szülővárosa, Reutlingen magyar testvérvárosában, Szolnokon fellelt sokféle inspiráción alapuló művei láthatók.

Augusztusban is tizenhat Szolnok megyei településen lesz úton a kormányablakbusz

2022.08.07

Az érintett települések lakóinak nem kell utazniuk, ha okmányaik cseréjét szeretnék intézni.

Ügyfélfogadási szünet a szolnoki, Ady Endre úti kormányablakban

2022.08.05

2022. augusztus 9-én, kedden informatikai karbantartás miatt a szolnoki, Ady Endre 9. szám alatti kormányablakban szünetel az ügyfélfogadás.

Sikeres a nyári diákmunka Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.03

Bár még csak félidejénél tart a nyári diákmunka program, megyénkben eddig közel egyezerháromszáz fiatal talált magának munkát.

Csángó Fesztivál hat napon át Jászberényben

2022.08.01

Csaknem negyven kulturális esemény, több mint nyolcszáz fellépő, valamint száznál is több népművész és kézműves részvételével zajló népművészeti vásár is várja a közönséget augusztus 9. és 14. között Jászberényben a 30. Jubileumi Csángó Fesztiválon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

OVF: a hétvégén érkező csapadék "betározása" a fő feladat a Tisza-tavon

2022.07.30

Az előrejelzések szerint a Tisza vízgyűjtőjére is érkezik csapadék a hétvégén; a szakemberek célja az érkező mennyiség visszatartása, "betározása" lesz - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken az MTI-vel.

Jelentős egészségi kockázatot jelent a szökőkutakban való fürdőzés

2022.07.28

A meleg nyári napokon előfordul, hogy néhány gyermek – gyakran szülői felügyelettel – a közterületen lévő szökőkutak vizénél keres felfrissülést. Ez azonban nem csak tilos, de jelentős egészségi kockázatot is jelent! Mivel a szökőkút vize nem minősül fürdővíznek, az mikrobiológiai és kémiai összetétel szempontjából sem üzemeltetői, sem hatósági kontroll alatt nem áll.

Magyar Tavak Fesztiválja három napon át a Tisza-tónál

2022.07.26

A Magyar Tavak Fesztiválja legrégebbi helyszínén, a Tisza-tónál péntektől vasárnapig várják a természet, a sport és a kultúra kedvelőit  - közölték a szervezők közleményben az MTI-vel.

Elkezdődött a bástyasétány építése Szolnokon

2022.07.24

A „Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként 2022. július 18.-án megkezdődtek a Bástyasétány kivitelezési munkái - olvasható az info.szolnok.hu honlapján.

Hosszabbítsa meg ingyenesen lejárt jogosítványát!

2022.07.22

Az elektronikus jogosítványhosszabbítás jóval kényelmesebb, biztonságosabb, teljesen automatizált és ráadásul ingyenes, mert illetékmentes. Az ügyintézéshez mindössze ügyfélkapus regisztráció szükséges.