2020.07.02, Csütörtök

Hirdetés

Karmester mesterkurzus ismét Martfűn

martfu.hu

2018.12.03. 16:57

Ismét színvonalas zenei képzésnek adott otthont a Művelődési Központ és Könyvtár. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Masterclass zenei kurzusa november 28-tól három napon át töltötte meg csodás zeneszóval az intézményt.

Hirdetés

E zenei képzés mestere Giuseppe Montesano olasz karmester, aki korábban Alpaslan Ertüngealp nemzetközi hírű karmester növendékeként vett részt, ugyancsak itt Martfűn, az első Masterclass kurzuson. Most azonban már nem tanulni, hanem tanítani érkezett. Felhívására a világ különböző pontjairól négy karmester utazott ide, hogy tanulhasson tőle, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

 

– „Őszinte előadások, szívvel, odaadással és a zene megértésével” – vallja a mester, aki zenei karrierjéről elárulta: „18 évesen kezdtem kottát olvasni, és büszke vagyok a magamba és a zenébe fektetett munkára.”

– „A Szolnoki Szimfonikus Zenekar áll a karmesterek rendelkezésére a megadott időpontokban, a holt időkben pedig korrepetitor segítségével gyakorolják a zeneművek vezénylését” – mondta el a kulturális intézmény igazgatója, azt is hozzátéve, a művészeti képzés anyagát most Johannes Brahms, Mozart és Beethoven műveiből állították össze. 

Asztalosné Kocsis Enikő szerint városmarketing jelentőséggel is bír a nemzetközi képzés Martfűn, hiszen egyre több külföldi zeneművész ismeri meg városunkat. – „Nagyon pozitívan állnak Martfűhöz, szeretnek itt lenni. Rendelkezésükre áll egy kiváló alkotóműhely a Művelődési Központban, ahol a korrepetitor és zenekari munkához is mindent biztosítani tudunk. A közelünkben kiváló szállást biztosít a Martfű Termál SPA, és nagyon tetszik nekik Martfű.

 

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetője, szakmai igazgatója többször hangsúlyozta, hogy a zenekar életében jelentős eredményei vannak ezeknek a mesterkurzusoknak, számos helyre kapnak meghívást Nyugat-Európában és Kínában is. 

 

KultúraMartfűSzolnoki Szimfonikus ZenekarMasterclass zenei kurzus