2024.05.23, Csütörtök

Többen érdeklődnek a Surjány-Hús megvásárlása iránt

2015.12.09. 10:15

Bár konkrét tárgyalások még nem voltak, több befektető is érdeklődött már a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft. megvásárlása iránt, szerdán is érkezik egy újabb delegáció - közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.

Buga Tamás elmondta: a felszámolást a napokban bármikor közzéteheti a bíróság. Hangsúlyozta: úgy őrizték meg a céget, hogy befektető jelentkezése esetén működő üzemként tudják azt eladni, a teljes gépsor rendelkezésre áll, minden feltétel adott, hogy bármikor újraindulhasson a termelés. 
Kérdésre elmondta: a kft-t őrzik, vízszolgáltatás jelenleg is van, a gáz- és az áramszolgáltatást bármikor vissza lehet kapcsolni.
Hozzátette: a cég megvásárlása esetén a befektető számíthat a cégnél korábban dolgozók szakképzett munkájára. Felidézte, hogy korábban több mint 1000 ember dolgozott a kft-nél, később is csaknem 500 embert foglalkoztattak.
A legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft.-t.
Idén május 14-én derült ki, hogy fizetésképtelenné vált, és öncsődbe menekült az 5 legnagyobb magyarországi húsipari csoport közé sorolt törökszentmiklósi székhelyű cég. Júniusban 200 fős csoportos létszámleépítést jelentett be a társaság.
Korábban az ügyvezető a társaság csődjét azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem tudja felvenni a versenyt a feketegazdaságban tevékenykedő cégekkel, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, kiszolgáltatott a multiknak és nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel "csodaárú" termékekkel.
A Surjány-Hús Kft.1992 óta foglalkozik sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítménygyártással, húsáru kis- és nagykereskedelmével,Jász-Nagykun-Szolnok megye legjelentősebb húsipari cége a térség egyik meghatározó munkáltatója - olvasható a
cég honlapján.

mti

fotó: szolnokinaplo.hu

Galéria

Helyi hírekSurjány Hús