2024.04.26, Péntek

Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

mti

2018.01.12. 13:00

Csaknem 1,4 milliárd forint kormányzati támogatásból fejlesztik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház fenntartása alatt működő Nagykátai Szakorvosi Rendelőintézetet az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

Hirdetés

Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztési programja indult el 2017-ben és valósul meg 2017-2026 között. 
A hamarosan megkezdődő és a tervek szerint 2019 végére befejeződő nagykátai beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forint jut, az infrastruktúra-fejlesztést a Pest Megyei Területfejlesztési Program 973 millió forinttal támogatja.
A fejlesztés teljes egészében magyar költségvetési támogatásból valósul meg, a magyar emberek, a hazai adófizetők munkájának eredményeként növekvő magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően. A beruházás a nagykátai kistérségben élő mintegy 70 ezer embert érinti.

 

A fejlesztés során új rendelőépületi szárny épül, a meglévő épület gépészetét korszerűsítik és akadálymentesítik, lecserélik az elavult orvostechnológiai és informatikai eszközparkot és modernizálják a képalkotó diagnosztikát.
A rendelő kétszintes szárnyát egy L-alakú toldással bővítik. A kibővített épületet új nyeregtető fedi majd fagerendás szerkezettel és cserép fedéssel. A létesülő épületszárny földszintjén kapna helyet az új, digitális technikával működő röntgen osztály, és a jelenlegi telephelyéről beköltöző tüdőgondozó.
Az új szárny emeleti részére kerül a bőr- és nemibeteg gondozó, a reumatológia, a fizikoterápia és gyógytorna. A régi és az új épületszárny összekötő részében kialakított lépcsőházban lesz a - fekvőkocsit is befogadó - lift, ezzel az intézet akadálymentesítése is megoldódik. A pszichiátriai gondozó és addiktológia a főépületbe költözik.
Az intézet területén két 15 férőhelyes zöldövezeti parkolót alakítanak ki.

Az eddig három telephelyen működő szakorvosi rendelőintézet a beruházás után egy telephelyen fog működni- jegyezte meg.

A rendelőintézet jelenleg 21 féle szakrendelést és 4 gondozási ellátást végez 5 főállású és 25 közreműködő vállalkozó orvos, valamint 38 főállású szakdolgozó foglalkoztatásával.
A beruházás eredményeként Nagykáta és vonzáskörzetének lakosai korszerű, európai színvonalú egészségszolgáltatásban részesülnek majd.

AktuálisJászberényi Szent Erzsébet KórházNagykátai Szakorvosi Rendelőintézet