2019.03.24, Vasárnap

Helyi hírek

Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

2019.03.19

A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

A Tallinn városrész fejlődéséről szólt a fórum

2019.03.13

A Tallinn városrész önkormányzati képviselője, dr. Tóta Áron tartott lakossági fórumon a Waldorf iskola étkezőjében. A képviselő vendégeként ott volt a rendezvényen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester.

Kunszentmártonban robog tovább a SuliMoped

2019.03.11

Az idei tanévben a Kunszentmárton járás diákjai – Tiszaföldvárról, Cserkeszőlőről, Tiszakürtről és Csépáról – szerezhetnek ingyenes képzés keretein belül segédmotoros kerékpárra – AM kategóriára – vezetői engedélyt.  

Országos vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás három napon át Szolnokon

2019.03.10

Csaknem kétezer négyzetméteren 15 terepasztal és mintegy 400 méter hosszú vasúti modellpálya várja a látogatókat a 8. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Tiszta Szívvel! - 4 napos ingyenes szűrőprogram Szolnokon

2019.03.04

Az idei évben már hagyományszerűen rendezik meg a megyeszékhelyen az ingyenes szűrőhetet, ahol többek közt koleszterinszint-mérést, látásvizsgálatot és nőgyógyászati rákszűrést is végeztethetünk.

Díszes neobarokk vasútállomás kap méltó felújítást

2019.03.01

A Kenderesen átutazók ősztől modern, ám örökségét továbbra is képviselő épületben várakozhatnak, s a környező parkolók, növényzet és a világítás is megújulnak.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Szolnokon

2019.02.26

Az országgyűlés 2000-ben döntött arról, hogy február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja legyen. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A polgári politikus elfogása szimbolikus erejű volt: azt bizonyította, hogy a kommunista párt erőszakos hatalomátvételt készít elő.

Új körzeti megbízotti iroda Szolnokon

2019.02.21

Szolnokon, a megyei kórházban alakították ki az új helyiséget.

Martfűi siker a szentpéterszegi Hurka- és Kolbásztöltő Fesztiválon

2019.02.14

Számos hazai és külföldi csapat mérette meg disznótoros különlegességeit az idei évben is a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen. 

Kiváló sporteredményéért díjaztak egy mezőtúri tűzoltót

2019.02.09

Január utolsó napján tartották meg a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2018. évi országos pontszerző bajnokságának eredményhirdetését Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

A Tisza egykori ciánszennyezésére emlékeztek Szolnokon

2019.02.04

A Nagybánya melletti aranybányák tározója átszakadva óriási mennyiségű, súlyosan mérgező nehézfém-vegyületeket tartalmazó szennyvizet engedett a Tisza folyóba, ami soha nem látott halpusztulást eredményezett.

Fotósok kedvelt célpontját újítják fel Kengyelen

2019.01.28

Uniós támogatásból állítanak helyre egy 170 éves szélmalmot, a környezetében pedig további attrakciókat is kialakítanak.

Gondot okozott a havazás a Jászságban

2019.01.23

A keddi fagyos, havas időben jelentősen romlottak az útviszonyok Jász-Nagykun-Szolnok megyében, amely a közúti balesetek számában is testet öltött. Több embert kellett emiatt kórházba szállítani.

Országos postagalamb kiállítást rendeztek Tiszafüreden

2019.01.20

Január 12-én nyitották meg a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban a 63. Országos Postagalamb Kiállítást Tiszafüreden, ahol a hazai kiállítók mellett szlovák, belga, német, szerb, román tenyésztők több száz postagalambját lehetett megtekinteni.

Ma szállítják el a hulladékként kihelyezett fenyőfákat Martfűn

2019.01.17

A fenyőfák gyűjtése 2019. január 17-én, csütörtökön történik. A fákat díszítés nélkül helyezzék ki, jól megközelíthető helyre, lehetőleg a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére.

Új kistraktor segíti Martfű településüzemeltetését

2019.03.14

Korszerű kommunális kistraktort vásárolt az önkormányzat. A március elején érkezett Iseki traktor, méretéből adódóan és adaptereinek köszönhetően sokrétűen használható tavasztól őszig a közterületek, a város zöldterületeinek karbantartásában, télen pedig a síkosság-mentesítésben.

Tovább csökkent a bűncselekmények száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.03.12

A tavalyi évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében mind a bűncselekmények, mind a közterületi jogsértések száma tovább csökkent – derült ki a megyei Rendőr-főkapitányság évértékelőjén. Megyei és városi vezetők részvételével, Dr. Berkó Attila kormánymegbízott jelenlétében tartották meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2018-as évértékelőjét.

Március 11-én elkezdődik a szolnoki Puskás Tivadar út felújítása

2019.03.11

Az első ütem várhatóan négy hétig tart.

Hadijátékkal emlékeztek a szolnoki csatára

2019.03.05

Korhű császári és magyar katonai egyenruhába öltözött hagyományőrzők csaptak össze az 1849. március 5-i győztes szolnoki csata emlékére rendezett hadijátékon a Tiszavirág gyaloghíd melletti árterületen 2019. március 2-án.

Négymilliárdos digitális fejlesztést hajt végre a szolnoki autóipari gyártó

2019.03.02

A spanyol F. Segura Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon.

Sziporkázó szerb légiósa vezette győzelemre a BL-ben a Szolnokot

2019.02.28

A németországi siker után sorsdöntő görögországi csata következik, a tét a nyolcas döntőbe jutás.

Zajlanak a csatornázási munkák Szolnokon

2019.02.22

A Vízpart körúti csatornázást követően befejeződtek a Márta, Júlia, Edit, Ágnes, Éva utcák helyreállítási munkálatai.

Sikeres évet tudhat maga mögött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség

2019.02.14

A szervezet pénzügyi helyzete megfelelő, kapcsolatait még erősebbre tudta fűzni partnereivel, és a gondozásában lévő múzeum látogatottsága is nőtt az elmúlt évben, hangzott el a február 11-én megtartott elnökségi értekezleten.

Több témát átölelő, preventív előadások hangzottak el Törökszentmiklóson

2019.02.11

Az érdeklődők megnézhettek egy kisfilmet arról a különleges programról, amelyet két évvel ezelőtt végzős középiskolások számára indítottak „Sétával a szenvedélybetegségek ellen” elnevezéssel, majd kiértékelték a látottakat. 

Elindulhat a saras utcák felszámolása Szolnokon

2019.02.08

Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása. Az utóbbi hetek enyhébb és csapadékos időjárása miatt néhol szinte járhatatlan szakaszok vannak.

Nemzetközi együttműködés az árvízvédelem megújításáért

2019.01.28

A Duna vízgyűjtőjén lévő árterületek helyreállításának vizsgálatával kíván hozzájárulni az árvízi kockázatok mérsékléséhez a tavaly kezdődött Danube Floodplain elnevezésű nemzetközi projekt, amelynek magyarországi nyitórendezvényét január 23-án tartották a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnoki Szakaszmérnökségén.

21. alakalommal kerül sor a Szolnoki Utazás Kiállításra

2019.01.24

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda idén is megszervezi 2019. március 29-30. között a szolnoki turisztikai vásárt.

Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek

2019.01.22

„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

Nőtt a horgászjegyek értékesítéséből származó bevétel a Tisza-tónál

2019.01.19

A területi jegyek értékesítéséből származó bevétel 2018-ban megközelítette a 260 millió forintot, amely mintegy 8 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Nagyrészt e meghatározó bevételi forrás bővülésének köszönhetően a társaság éves nettó eredménye a tervezett 1 millió helyett 30 millió forint körül alakult. Ezt az összeget tartalékképzésre fordítják.

A doni katasztrófa áldozataira emlékezett Szolnok

2019.01.16

A doni katasztrófában - amely a  történelem legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.