2022.05.23, Hétfő

Helyi hírek

Megkezdődött Jász-Nagykun-Szolnok megye mezőgazdasági területeinek átfogó ellenőrzése

2022.05.21

A kormányhivatal Földhivatali Főosztályának munkatársai megkezdték a 2022. évi határszemlét. Az ide vonatkozó törvény értelmében a termőföldet művelési ágának megfelelő termeléssel kell hasznosítani, vagy megakadályozni a gyomnövények megtelepedését. Többek között ezt ellenőrzik a hivatal munkatársai a következő hónapokban.

Református bölcsőde épült és megújult két egyházi fenntartású épület Mezőtúron

2022.05.18

Református bölcsődét építettek, valamint energetikailag korszerűsítették az egyházi fenntartású Szendy Pál Református Idősek Otthonát és a Pályi István Sportcsarnokot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron - közölte a beruházó Mezőtúri Református Egyházközség a honlapján.

V0: Környezeti felmérésekkel lép előre a vasúti elkerülő előkészítése

2022.05.16

A V0 nyomvonalsávjának kiválasztása után a környezetvédelmi engedély beadásához szükséges környezeti vizsgálatokkal folytatódik a projekt.

Nemzetközi katonai gyakorlat bemutatóját tartották meg Szolnokon

2022.05.14

A Black Swan 2022 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlat bemutatóját, szakmai napját tartották meg csütörtökön Szolnokon, az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison.

Nemzeti Jászkun Emléknapot tartottak Szolnokon

2022.05.12

Ökumenikus istentisztelettel kezdődött, majd Jászkun Emléküléssel folytatódott a Nemzeti Jászkun Emléknap Szolnokon. Az ünnepi eseményen került sor a Jászkunságért elnöki elismerő oklevelek átadására. Este, a jászkun hagyományok előtti tisztelet jeléül gyertyagyújtásra várják a szolnokiakat a kék-fehér színbe öltözött Megyeháza erkélye elé.

TeSzedd! – a szolnoki Tisza-parton is

2022.05.10

Az összegyűjtött szemét nagy része műanyag flakon és cigarettacsikk volt, de akadt, ahol hátizsákot és fél pár cipőt találtak.

Támogatásokra és innovatív fejlesztésekre van szükség az agráriumban

2022.05.08

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége megyei szervezete, valamint a Magyarok Kenyere Alapítvány tartott Tájékoztató Fórumot a megye gazdálkodóinak.

Szent Flórián emléknapján köszönték meg a Szolnok megyei tűzoltók és katasztrófavédők elhivatott munkáját

2022.05.06

Ünnepi eseményen köszönték meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tűzoltók és katasztrófavédők elhivatott munkáját a szolnoki Városházán. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltó-napi ünnepségén átadták Az év tűzoltója elismerést, a Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat, illetve a megyei települések polgármesterei is kifejezték elismerésüket.

Szeretem Szolnokot! - kreatív pályázatra várják a pályamunkákat két kategóriában is

2022.05.04

Mutasd meg Szolnok szépségeit! Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a pályamunkákat, ezúttal két kategóriában.

Így halad a szolnoki kórház megújuló közlekedési csomópontjának építkezése

2022.05.02

A NIF Zrt. megbízásából a SWIETELSKY Építő Kft. dolgozik a megyeszékhelyen.

Halmentés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.04.30

A Tisza árterén árvíz esetén a visszahúzódó víztömeg után „kis tavak” maradnak a korábban elöntött területen. Előfordul, hogy a mélyebben fekvő árterületi részeken, kubikgödrökben halak is maradnak, amelyek életfeltételei a víz párolgása miatt jelentősen romlanak. Ilyen esetekben, illetve télen, a kubikgödrök befagyásakor lehet szükség halmentésre.

OBH-elnök: megalapozott és időszerű ítélkezés folyik a Szolnoki Törvényszéken

2022.04.28

Megalapozott és időszerű ítélkezés folyik a Szolnoki Törvényszéken, ahol az érkezett ügyek száma 8,9 százalékkal, az országos mértéket meghaladóan nőtt 2021-ben az egy évvel korábbihoz képest - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke kedden Szolnokon.

Lakásotthonokban élő fiatalok kisfilmjeit díjazták Szolnokon

2022.04.26

Kihirdették annak a filmpályázatnak az eredményeit, amelyet tavaly év végén írt ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ.

Ősztől Szolnokon is lesz honvédkollégium

2022.04.24

A Honvéd Kadét Programhoz csatlakozik ősztől a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégiuma, ahol 24 fiatal elhelyezésére lesz lehetőség. A programban - a mostani tanévben összesen 106 intézményben - több mint 4600 kadét tanul.

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek Szolnokon

2022.04.22

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezve tartottak koszorúzást április 20-án délelőtt az egykori gyűjtőhelyen, a korábbi cukorgyár falán elhelyezett emléktáblánál, majd a Hild téren - az egykori gettó helyén - felállított emlékkőnél.

Jogszabálysértést követ el, aki nem áll meg a közúti ellenőr jelzésére

2022.05.19

A közlekedési hatóság szakembereinek tapasztalata szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyre gyakoribb, hogy a járművezetők figyelmen kívül hagyják a közúti ellenőr jelzését, és megállás nélkül továbbhaladnak gépjárművükkel.

Az ápolókat és a mentőket köszöntötték Szolnokon

2022.05.17

Az ápolói és mentői pályán dolgozók több évtizedes munkáját köszönték meg a megyeszékhely ünnepi eseményein. Elismerő oklevélben részesült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is.

Május 15-e a család nemzetközi napja

2022.05.15

Május a családok hónapja, hiszen első vasárnapján az édesanyákat, az utolsón a gyerekeket, a hónap közepén pedig a családokat ünnepeljük.

Ne hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okmányok cseréjét!

2022.05.13

A veszélyhelyzet idején lejáró okmányok csak 2022. június 30-ig érvényesek, ezért kérjük, gondoskodjon időben megújításukról! Jász-Nagykun-Szolnok megyében 15 kormányablakban, 2 okmányirodában, illetve a kormányablakbuszban is kérheti okmányai cseréjét.

Férfi vízilabda ob I - A Vasas vendégként ütötte ki a Szolnokot

2022.05.11

A Vasas nagy meglepetésre fölényesen, 15-6-ra nyert a tavalyi bajnok Szolnok vendégeként szombaton, a férfi vízilabda ob I bronzcsatájának első felvonásán.

Szolnok városa is bemutatkozott Kecskeméten

2022.05.09

A standon elhelyezett kiállítási anyagok a lehető legszélesebb skálán mutatták be Szolnok város nevezetességeit, helyi értékeit, szálláslehetőségeit és 2022. évi programjait.

Jubileum alkalmából köszöntötték a kormányhivatal főosztályvezetőjét Szolnokon

2022.05.07

Huszonöt éve dolgozik kormányzati jogviszonyban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője.

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmeket

2022.05.05

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendeztek ünnepséget pénteken a városházán, ahol a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékéremmel és a „Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért” oklevéllel ismerték el a legkiválóbb bölcsődei dolgozók munkáját.

A Tisza déli szakaszán folytatódik a biológiai szúnyogirtás

2022.05.03

Csongrád-Csanád megyében, a Tisza Szentes-Mindszent-Algyő szakaszán folytatódik a héten a szúnyoglárvák irtása - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Kormányablakká alakul az újszászi okmányiroda

2022.05.01

A százmillió forintból megvalósuló fejlesztéssel nemcsak a helyszín válik modernebbé és kulturáltabbá, de az intézhető szolgáltatások köre is bővül, valamint a nyitvatartási idő is hosszabbodik.

Jelentős útfejlesztést kap Bács-Kiskun megye az M44-es legrövidebb szakaszához kapcsolódva

2022.04.29

Ahhoz, hogy a térségre rázúduló forgalmi többletet kezelni lehessen, egy közel 20 kilométeres közlekedési folyosót kell rendbe tenni a NIF Zrt. beruházásában.

Vállalkozóvá válást elősegítő programot indít a szolnoki kormányhivatal

2022.04.27

Vállalkozz, legyél Te is önfoglalkoztató! néven megyei munkaerőpiaci programot indít a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

Indul az országos szúnyoggyérítési program: elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a vérszívókat

2022.04.25

Megkezdte az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtását a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a szakemberek a vérszívókat - tájékoztatta az OKF az MTI-t hétfőn.

Számos szolnoki rendezvényhez várják árusok és kézművesek jelentkezését

2022.04.23

A Szolnoki Sportcentrum árusok és kézművesek jelentkezését várja a Családi Majális, a Szent István-napi, Tisza Hal Napja, illetve a Szolnoki Advent rendezvényekre.

Újra megrendezik a Coop Májusfa Futást Szolnokon - többezren állnak a rajtvonalhoz

2022.04.21

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fontos feladatai közé tartozik a kiemelt városi rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése, rendezése és lebonyolítása. Az egész éves tevékenységével a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, megmozgatva ezzel a város lakosait minden korosztályban.