2023.12.01, Péntek

Helyi hírek

Négy folyónk töltéseit is fejlesztették ebben az összetett vízügyi projektben

2023.11.28

Az 50-60 éves védelmi központokat is megújító beruházást a Duna Aszfalt, a Horváth Építőmester, a Békés-Vill és a KELET-ÚT kivitelezte.

Félpályás útzár lesz vasárnap a szolnoki Tisza-hídon

2023.11.26

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kapott tájékoztatás szerint november 26-án (vasárnap) délelőtt 9 és 12 óra közötti a városi Tisza-hídon - hézagkiöntési munkák miatt - félpályás lezárás lesz.

Jászberényben rendeznek jégkorong Erste Liga-mérkőzést jövő szombaton

2023.11.24

Jászberényben, azaz semleges helyszínen rendeznek jégkorong Erste Liga-mérkőzést jövő szombaton.

Idén a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert Szolnokot állítják fókuszba a helyi tehetséggondozás hónapján

2023.11.22

Novemberben negyedik alkalommal rendezik meg a helyi tehetséggondozás hónapját, amellyel a közösségek támogató szerepére is felhívják a figyelmet - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 reggeli műsorában.

Falusi CSOK: Szolnok megyében 200 ezer forintnál is olcsóbbak az átlagos négyzetméterárak

2023.11.20

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.

Madách 200 - Kiállítás nyílik az évforduló alkalmából Szolnokon

2023.11.18

Kass és Madách - Válogatás Kass János illusztrációiból Madách Imre születésének bicentenáriuma alkalmából címmel nyílik időszaki kiállítás november 23-án a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

Adaptive Hussars 2023 - Szolnokon szereznek hadgyakorlatot a tisztjelöltek

2023.11.16

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tanuló, valamint a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei is részt vesznek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlaton és bekapcsolódnak az Interceptor elnevezésű légi műveleti gyakorlatba is - írta a honvedelem.hu szerdán.

Közmeghallgatást tartanak december 7-én a szolnoki városházán

2023.11.14

A közmeghallgatásra 2023. decemeber 7-én, 9.00 órakor kerül sor.

A Japán Yuza városának és Szolnok kapcsolatának negyvenéves jubileumát ünnepelték

2023.11.12

Idén ünnepli negyvenéves baráti kapcsolatát Szolnok és a japán Yuza városa, és a testvérvárosi kapcsolat is jubileumához közeledik, hiszen 19 évvel ezelőtt írta alá a két település az erről szóló okiratot. Az évfordulók alkalomból tartottak ünnepséget a városházán, melyen részt vett Otaka Masato japán nagykövet, Ozaki Takeshi első titkár, Tokita Hiroki, Yuza polgármestere, valamint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

Átadták az idei gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmeket: Szolnokról Szatmári Zoltán kapta meg az elismerést

2023.11.10

Tizenkilenc vadász, köztük Bodrogi Gyula, a nemzet színésze vehette át szerdán Budapesten a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet, amellyel minden vármegyéből egy olyan vadászt tüntetnek ki, aki kimagasló erőfeszítést tett a jótékonysági vadászat népszerűsítéséért és sikeréért.

Férfi vízilabda ob I - Tízgólos szolnoki győzelem

2023.11.07

A Szolnok érvényesítette a papírformát a nyeretlenül sereghajtó Pécs otthonában a férfi vízilabda ob I alapszakaszának szombati játéknapján.

Megújultak az általános iskolák Tiszaburán és Tiszabőn

2023.11.05

Megújultak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány által fenntartott általános iskolák az ország legszegényebb települései között számon tartott Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszaburán és Tiszabőn  - tájékoztatta a fenntartó az MTI-t.

November végéig lehet benyújtani a kárenyhítési kérelmeket

2023.11.03

A korábbi évekhez hasonlóan idén is november 30-ig lehet benyújtani a 2023. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelmeket - közölte az Agrárminisztérium.

Húsz pontos különbséggel győzött a Szolnok ellen az Alba Fehérvár kosárlabda csapata

2023.10.31

Az Alba Fehérvár húsz pont különbséggel győzte le otthon a Szolnokot a férfi kosárlabda NB I utolsó szombati mérkőzésén.

Ülésezett a közgyűlés - egyre több pénz jut hallgatói támogatásra Szolnokon

2023.10.29

Ülésezett Szolnok város önkormányzatának közgyűlése. A csütörtöki testületi ülésen döntöttek a képviselők többek között arról, hogy működési hitelt vesz fel az önkormányzat, illetve megújul a temető balesetveszélyes kerítése Kőrösi úton.

Megújult az ár- és belvízvédelmi infrastruktúra a Tisza-völgyben

2023.11.27

Megújult, kiegészült az ár- és belvízvédelmi infrastruktúra a Tisza-völgyben a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán nyert 5,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) hétfői közleményében az MTI-vel.

Átadták a Mezőtúri Harmatcsepp Óvoda felújított épületét

2023.11.25

A kormány 2010 óta azon dolgozik, hogy a magyar családok anyagi, szellemi és lelki értelemben is évről évre előre léphessenek, évről évre gyarapodhassanak - közölte a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára csütörtökön Mezőtúron.

Egy hét múlva nyit az adventi falu Szolnokon

2023.11.23

A november 30-án nyíló szolnoki adventi faluban a Kossuth tér fényei, a levegőben terjengő forralt bor, fahéj és a kürtőskalács illata idézi meg a régi karácsonyok hangulatát. A már megszokott programok mellett visszatér az óriáskerék, a Hild téren pedig néhány hétig dodzsemezni lehet majd.

Férfi vízilabda ob I - Az FTC utolsó másodperces góllal nyert Szolnokon

2023.11.21

Százszázalékos maradt az FTC a férfi vízilabda ob I-ben, miután a szombati játéknapon a legvégén szerzett találattal győzni tudott Szolnokon.    

Jubileumi újévköszöntő hangversenyt ad januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2023.11.19

Tizedik alkalommal ad újévköszöntő hangversenyt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A január 20-i jubileumi koncerten az együttesnek a Szoldance TSE-vel közös megaprodukcióját láthatja a közönség Szolnokon, a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét is elérte a madárinfluenza

2023.11.17

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét azonosította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Adaptive Hussars 2023 - Tiszai átkelést hajtottak végre a katonai konvojok

2023.11.15

Katonai konvojok haladtak át a Tiszasüly és Tiszaroff között kialakított alkalmi hídon, miközben a biztosító erők különböző szimulált támadásokat hárítottak el - számolt be a többnemzeti országos hadgyakorlat újabb eseményeiről kedden a honvedelem.hu.

8 milliárd forintos beruházással bővült a Béres szolnoki üzeme

2023.11.13

Az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy a szuverenitás politikai és gazdasági értelemben is alapvető fontosságú Magyarország számára – jelentette ki Varga Mihály a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegységének átadó ünnepségén, Szolnokon. A vállalat 8,3 milliárd forintos beruházásának köszönhetően a gyártókapacitás bővülése mellett 24 új munkahely jött létre a térségben.

Átfogó településfejlesztésre nyert támogatást Jászladány

2023.11.11

Fejlesztésekre csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a jászladányi önkormányzat - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Adaptive Hussars 23 - Szolnokról indultak katonai gépek hadgyakorlatra

2023.11.09

A légierő is felkészült az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlatra: több repülőgép és helikopter települt át Pápára a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandártól - írta a honvedelem.hu.

Szolnokon is kedden kezdődik a 9. Magyar Speciális Filmfesztivál

2023.11.06

A fogyatékossággal élők által készített hatvan filmet láthat a közönség a kedden kezdődő 9. Magyar Speciális Filmfesztiválon Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.

A Hetényi Géza Kórházban is elindul az új Járóbeteg Irányítási Rendszer

2023.11.04

November 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) - nyilatkozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az EgészségAblak új funkciójáról csütörtökön az MTI-nek.

NAK: Jász-Nagykun-Szolnok megyében is segítséget kapnak a gazdák a pocokinvázió ellen

2023.11.02

Segíti a gazdákat a pocokinvázió elleni küzdelemben, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a korábbinál 20 százalékkal nagyobb mennyiség kihelyezését engedi a védekezésre használható készítményekből - közölte a NAK csütörtökön az MTI-vel.

Új játszótérrel segítette a Duna Bonum a szolnoki Autizmus Centrumot

2023.10.30

Az alapítványhoz beérkezett megkeresés után nem csupán az eszközök beszerzését vállalták fel, hanem a játszótér felépítését is véghez vitték.

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos információk Szolnokon

2023.10.28

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában.