2022.12.01, Csütörtök

Helyi hírek

Átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

2022.11.28

Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját pénteken, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült.

A héten megnyitja kapuit a szolnoki adventi falu

2022.11.25

Az év végéhez érkezve újra megnyitja kapuit a szolnoki adventi falu a Kossuth téren, ahol a már megszokott színvonallal várjuk a mindazokat, akik szeretnének a gyönyörűan feldíszített karácsonyfa mellett, hangulatos faházak között találkozni a barátaikkal, ismerőseikkel, meginni egy pohár forralt bort vagy enni egy finom kenyérlángost.

Városfejlesztések zajlanak Törökszentmiklós keleti városrészében

2022.11.23

Utak aszfaltozása, illegális hulladéklerakó felszámolása, illetve önkormányzati épület felújítása is része a Törökszentmiklós keleti városrészében folyó beruházásnak, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert mintegy 200 millió forint támogatásból valósul meg.

Barabásné Forgács Edit lett Kenderes polgármestere

2022.11.21

Barabásné Forgács Edit (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, ahol a képviselő-testület hat tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

Közmeghallgatást tartanak november 24-én a szolnoki városházán

2022.11.19

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2022. november 24-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a városháza Hubay Ferenc dísztermében közmeghallgatást tart.

Fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban

2022.11.16

Fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, a hamarosan kezdődő beruházás a tervek szerint jövő ősszel ér véget - tájékoztatta a kórház közleményben az MTI-t.

Polgármestert és képviselőket választanak Kenderesen vasárnap

2022.11.14

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen vasárnap. Az időközi választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület feloszlott.

Egészségfórumot tartottak a szolnoki Városházán

2022.11.12

A Rák ellen, együtt, egymásért Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület által szervezett fórumon a korrekt orvos-beteg kommunikációról, a betegjogokról, a vesedaganatokról, valamint a mozgás fontosságáról hallhattak előadást az érdeklődők.

Út és parkoló is megújult a Tallinn városrészben Szolnokon

2022.11.10

Szolnok önkormányzatának „Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon” című projektje bruttó 653 millió forint 100%-os vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével valósul meg - a projekt részleteiről Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Férfi vízilabda Eurokupa - Összekerült a nyolcaddöntőben a Honvéd és a Szolnok

2022.11.08

A legjobb 16 között összekerült egymással a Budapesti Honvéd SE és a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupában.

Zárul a CLLD program Szolnokon

2022.11.06

A SzolnOK. Helyi Akciócsoport, – ismertebb nevén „CLLD” – a 2017-ben kezdte meg működését a TOP-7.1.1-16-2016-00013 - „Egy OK.-kal több SzolnOK.! - Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című pályázat keretében. A CLLD program öt éves működése alatt mintegy 65 db pályázat valósult meg, vagy van támogatott státuszban, több, mint 630 millió Forint értékben. Az infrastrukturális fejlesztések mellett nyílt helyi pályázatok keretében Ifjúsági programok megvalósítására, Kulturális programok megvalósítására és Célcsoportorientált programok megvalósítására pályázhattak Szolnok városában működő civil szervezetek, közintézmények, kis- és középvállalkozások.

Új helyre költözik Törökszentmiklóson a Foglalkoztatási Osztály

2022.11.04

2022. november 8 – 10-ig költözés miatt szünetel az ügyfélfogadás a Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán.

Férfi kosárlabda NB I - A Falco legyőzte a Szolnokot

2022.11.02

A címvédő Falco hazai pályán 12 ponttal legyőzte az eddig veretlen Szolnokot vasárnap este a férfi kosárlabda NB I-ben.

Idén is pályázhatnak a szolnoki fiatalok a BURSA HUNGARICA ösztöndíjra

2022.10.31

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így októberben már a 23. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Két vezető személyéről is döntöttek az októberi közgyűlésen

2022.10.29

A Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívására Szolnok is csatlakozott azon városokhoz, amelyek egyetértenek Szita Károly elnöknek az Európai Bizottság vezetőjének, Ursula von der Leyennek írt levelében foglaltakkal. Az MJVSZ elnöke a hazánknak járó uniós források azonnali átutalását kéri.

A város közgyűlése elfogadta Szolnok helyi klímastratégiáját

2022.11.26

Szolnok város közgyűlésének novemberi ülésén a képviselők tárgyaltak a város klímastratégiájáról, döntöttek önkormányzati többlettámogatásokról, és arról is, hogy az ünnepek előtt újra lesz „Házhoz visszük a szeretetet” program, év végén és jövő év elején pedig igazgatási szünetet rendeltek el a városházán.

Javult az árvízi biztonság a Közép-Tiszán Kisköre és Szolnok között

2022.11.24

Javult az árvízi biztonság a Közép-Tiszán Kisköre és Szolnok között a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP), az Európai Unió és a magyar állam 18,1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával megvalósuló beruházás révén, amelyből már csak kisebb utómunkálatok maradtak hátra - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) szerdán az MTI-vel.

Zöldül a város - fásítási program zajlik Szolnokon

2022.11.22

Nagy volumenű fásítási program zajlik Szolnokon, az elmúlt évek ültetéseihez képest majdnem dupla annyi fa kerül a város közterületeire.

A szolnoki városházán is kitölthető még a népszámlálási kérdőív

2022.11.20

Aki még nem vett részt a népszámlálásban, nem töltötte ki a kérdőívet sem online, sem a kérdezőbiztossal, az pótösszeírásban tehet eleget törvényi költezettségének. November 21. és 28. között a polgármesteri hivatalban még kitölthető a kérdőív.

Korábban indult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

2022.11.18

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 27. alkalommal - az előző évekhez képest korábban, november 7-étől - indította adventi adománygyűjtését országszerte - közölte a segélyszervezet jószolgálati nagykövete csütörtökön Szolnokon.

Turisztikai fejlesztések a Tisza-tavi térség hét településén

2022.11.15

Kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése valósult meg a Tisza-tavi térség hét településén - közölte a kommunikációért felelős PopulArt Menedzsment Kft. kedden az MTI-vel.

Elismeréseket adtak át a szociális munka napján

2022.11.13

A szociális munka napja alkalomból díjátadó ünnepséget szervezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Két szakember, Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa és dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese részesült főigazgatói elismerésben.

Fejlesztik a közösségi és a kerékpáros közlekedést Szolnokon

2022.11.11

Kerékpárút épül Szolnokon, de a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala közleményben az MTI-vel.

Pro Caritate-díjat és elismerő okleveleket adtak át a Szolnoki Kistérség Napján

2022.11.09

A Szolnoki Kistérség Napja alkalmából tartottak díjátadó ünnepséget a szolnoki városházán, ahol Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke köszöntötte a meghívottakat.

Megújul a római katolikus templom toronysisakja Tiszapüspökiben

2022.11.07

Megújul a tiszapüspöki Szent Márton római katolikus templom toronysisakja - közölte a kétezeregyszáz lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település független polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Színesedő várótermek enyhítik a gyermekek szorongását Szolnokon

2022.11.05

Egy nemes kezdeményezés eredményeként a szolnoki gyermekorvosi rendelők és védőnői tanácsadók várótermei sokkal otthonosabbak lesznek Szolnokon.

Férfi vízilabda Eurokupa-selejtező - Csoportelső a Szolnok

2022.11.03

Harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel csoportelső lett a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének második körében.

Kadétok jártak a szolnoki béketámogatóknál

2022.11.01

A diákok látogatásuk során a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottsággal is megismerkedtek.

Új eszközökkel a szolnoki levegőminőség javításáért

2022.10.30

Sokaknak feltűnhetett, hogy a város különböző pontjain a forgalmas utaknál lévő oszlopokon új eszközök jelentek meg. Az érzékelők a LIFE IP HUNGAIRY, „A levegőminőség javítása 8 régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásának elősegítésével” című, 8 évig futó projekt részeként járulnak hozzá a város levegőminőségének, forgalmának javításához.

Jól halad a Munkácsy úti rendelő felújítása

2022.10.28

Mintegy 380 millió forintból újul meg Szandaszőlősön a Munkácsy út rendelő, a munkálatok már javában zajlanak.