2023.12.06, Szerda

Helyi hírek

A Hetényi Géza Kórházban is elindul az új Járóbeteg Irányítási Rendszer

2023.11.04

November 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) - nyilatkozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az EgészségAblak új funkciójáról csütörtökön az MTI-nek.

NAK: Jász-Nagykun-Szolnok megyében is segítséget kapnak a gazdák a pocokinvázió ellen

2023.11.02

Segíti a gazdákat a pocokinvázió elleni küzdelemben, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a korábbinál 20 százalékkal nagyobb mennyiség kihelyezését engedi a védekezésre használható készítményekből - közölte a NAK csütörtökön az MTI-vel.

Új játszótérrel segítette a Duna Bonum a szolnoki Autizmus Centrumot

2023.10.30

Az alapítványhoz beérkezett megkeresés után nem csupán az eszközök beszerzését vállalták fel, hanem a játszótér felépítését is véghez vitték.

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos információk Szolnokon

2023.10.28

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában.

Már a Szolnok, a Falco és a Körmend sem veretlen a férfi kosárlabda NB I-ben

2023.10.26

A címvédő Falco mellett a Szolnok és a Körmend is elveszítette veretlenségét a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján.

Fontos lépés Szolnok új hídja megépítéséhez

2023.10.24

Felszabadulhat végre a Szolnokhoz tartozó Szandaszőlős az átmenő fogalomtól.

Ötvenhat szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

2023.10.22

Sokéves hagyomány, hogy a város önkormányzata köszönti azokat, akik az 1956-os forradalom szolnoki eseményeinek résztvevői voltak. Sajnos a városházán tartott rendezvényen évről-évre egyre kevesebben tudnak részt venni.

NMHH: átalakulóban vannak a filmnézési szokások Magyarországon

2023.10.20

Az elmúlt időszakban jelentős átrendeződés jellemezte a médiafogyasztási, filmnézési szokásokat Magyarországon és ez a változás jelenleg is tart - állapították meg csütörtökön az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál keretében, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendezésében megtartott, A művészet tudatossága, a tudatosság művészete című konferencia előadói Szolnokon.

Előadások, könyvbemutatók és kiállítás a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon

2023.10.18

Neves filmes szakemberek tartanak előadásokat az október 17. és 22. között a szolnoki TISZApART Moziban zajló Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon, ahol könyvbemutatókkal, kiállítással is várják az érdeklődőket - közölték a szervezők közleményben az MTI-vel.

Ismét lesz Méltóság mezeje a szolnoki Kossuth téren

2023.10.16

A hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából szerveztek nárciszültetést a Kossuth téren.

A Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja Szolnokon az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást

2023.10.14

Az állami tulajdonú Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja a jövőben Szolnokon és agglomerációjában az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást - jelentették be sajtótájékoztatón Szolnokon.

Az MVM egyedülálló okos távhőmérési rendszert épített ki Szolnokon

2023.10.12

A szolnoki távhőtermelést és szolgáltatást ellátó MVM OTSZ Zrt. okos távhőmérési rendszert alakított ki Szolnokon, ezzel Magyarországon egyedülálló fejlesztést hajtott végre. A részletekről Szalay Ferenc, polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette.

Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon

2023.10.10

Az önkormányzat 2001. óta csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.  A támogatásra - melyre az önkormányzat a tavalyihoz hasonlóan idén is hétmillió forintot különített el - a szociálisan hátrányos helyzetű szolnoki fiatalok pályázhatnak 2023. november 3-ig.

Rendvédelmi tisztjelöltek jártak a szolnoki RepTár Repülőmúzeumban

2023.10.07

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága pályaorientációs szakmai látogatásra hívta 2023. október 6-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának diákjait, akik dr. Mészáros Gábor r. alezredes, rendőrségi tanácsos, adjunktus vezetésével tettek eleget a meghívásnak.

Fejlesztések kezdődnek Kunszentmártonban

2023.10.05

Csaknem egymilliárd forint értékben kezdődnek fejlesztések a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunszentmártonban - közölte a projektek kommunikációját végző cég az MTI-vel.

November végéig lehet benyújtani a kárenyhítési kérelmeket

2023.11.03

A korábbi évekhez hasonlóan idén is november 30-ig lehet benyújtani a 2023. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelmeket - közölte az Agrárminisztérium.

Húsz pontos különbséggel győzött a Szolnok ellen az Alba Fehérvár kosárlabda csapata

2023.10.31

Az Alba Fehérvár húsz pont különbséggel győzte le otthon a Szolnokot a férfi kosárlabda NB I utolsó szombati mérkőzésén.

Ülésezett a közgyűlés - egyre több pénz jut hallgatói támogatásra Szolnokon

2023.10.29

Ülésezett Szolnok város önkormányzatának közgyűlése. A csütörtöki testületi ülésen döntöttek a képviselők többek között arról, hogy működési hitelt vesz fel az önkormányzat, illetve megújul a temető balesetveszélyes kerítése Kőrösi úton.

Férfi vízilabda ob I: Szolnokon ért véget az EPS-Honvéd győzelmi sorozata

2023.10.27

Az EPS-Honvéd 8-6-ra kikapott a Szolnoki Dózsa otthonában a férfi vízilabda ob I keddi mérkőzésén, így a fővárosi csapat öt siker után elszenvedte első vereségét a szezonban.

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Szolnokon

2023.10.25

Ragyogó napsütésben, késő nyárias időben emlékeztek Szolnokon az 1956-os forradalom és szabadságharc 67 évvel ezelőtti eseményeire. Fejet hajtottak azon szolnoki hősök emléke előtt is, akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást minden ember és nemzet alapvető és megmásíthatatlan jogáért: a szabadságért és önrendelkezésért.

November 3-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra Szolnokon

2023.10.23

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 24. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Átadták a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjét

2023.10.21

Raktárcsarnokot avatott kedden délután a szolnoki Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. Az eseményen elhangzott: a 435 milliós projekt részeként környezettudatos napelem rendszert is kiépítettek a helyszínen.

Átfogó infrastrukturális fejlesztést kap a Tisza vidékének árvízvédelme

2023.10.19

Többek közt 50-60 éves védelmi központok épülnek át, villamosítanak egy dízel üzemű szivattyútelepet, és közel 50 kilométeren javítják a töltések állékonyságát.

November elsejétől új Volán hálózat és menetrend lesz Szolnokon

2023.10.17

Szolnokon az elmúlt években nem történt számottevő változás a helyi buszközlekedés rendszerét érintően, miközben az utazási szokások és igények változtak. - olvasható a Volánbusz honlapján. Most azonban számos változás várható november elsejétől.

A szolnoki lakosság ötleteit is várják a városi jubileumi programsorozatra

2023.10.15

Szolnok 950 éves jubileuma közeleg, 2025-ben a kerek évfordulót egy éven át számos eseménnyel, programmal, rendezvénnyel ünnepli majd a város.

Egykori bencés apátsági templom maradványait azonosították Tomajmonostorán

2023.10.13

Egykori bencés apátsági templom maradványait azonosították Tomajmonostorán a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Nemzeti Régészeti Intézetének a hajdani nemzetségi monostor területén folytatott feltáró munkája során - tájékoztatta az intézmény az MTI-t csütörtökön.

24 órás vetélkedőn mérkőznek meg a szolnoki középiskolások

2023.10.11

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 21. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 300 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 13-14-én zajlik.

Fejlesztések kezdődnek Abádszalókon és Berekfürdőn

2023.10.09

Fejlesztések kezdődnek Abádszalókon és Berekfürdőn - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Tűzeset miatt megszakadt az áramellátás a Jászság több településén

2023.10.06

Tűz keletkezett egy trafóház kapcsolószekrényében Jászberény és Jászárokszállás között, személyi sérülés nem történt, de a Jászság több településén megszakadt az áramellátás csütörtökön - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

Rendezvénytérrel és élményparkkal gazdagodott a cserkeszőlői kastély

2023.10.04

A fejlesztés keretében a településen kialakították a Szinyei Merse-piknik túraútvonalat is.