2024.05.23, Csütörtök

XXIV. Megyebál Szolnokon

2016.02.11. 13:45

A térség politikai és gazdasági életének vezető személyiségei találkoztak a XXIV. Megyebálon. A teltházas bál tiszta bevétele, a felajánlott pénzadományokkal együtt a megyei kistelepülési egészségügyi szűrőprogram folytatását szolgálja.

Az eseményen jelen volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Berkó Attila főigazgató is. Az est házigazdája Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke volt.

A Megyeháza dísztermében tartották a megye társasági életének kiemelkedő rendezvényét, a XXIV. Megyebált. Borbás Ferenc, regnáló Jászkun főkapitány a bál tiszteletére a Nemzeti Jászkun Emléknap kinyilvánításáról szóló országgyűlési határozat díszes, bekeretezett másolatát nyújtotta át a házigazda Kovács Sándornak, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének.

Az idei Megyebál nyitótáncát a kisújszállási Nagykun Néptáncegyüttes adta a Dobroda Zenekar kíséretében. A bál során fellépett Sóki Ferenc tárogató, Berecz András, Kossuth-díjas ének- és mesemondó, valamint a Szigligeti Színház színművészei - Kertész Marcella és Harna Péter - és táncosai. Az est folyamán a Gríz zenekar is fellépett.

Az eseményt jelenlétével megtisztelte dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, dr. Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes-államtitkára. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal képviseletében Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Berkó Attila főigazgató volt jelen.

(jnszm, Kormánymegbízotti Kabinet)

Galéria

Helyi hírektáncmegyebál