2019.12.06, Péntek

Aktuális

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Tanuszodát adtak át Jászfényszarun

2019.12.01

A tanmedence 7,5 méterszer 15 méteres, átlagos vízmélysége 1,3 méter.

Közeleg advent első hétvégéje, jön a Coop-Mikulás

2019.11.29

A szolnoki adventi forgatag az esztendő talán legszebb időszakát teszi különlegessé – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A városvezető Fekete Tiborral, a Coop Szolnok vezérigazgatójával, valamint Rózsa Józseffel, a Sportcentrum igazgatójával az esztendő utolsó heteinek Kossuth téri rendezvényeiről beszélt.

Több mint 1,2 milliárd forintból újította meg három vidéki áruházát a SPAR

2019.11.29

A kiskereskedelmi hálózat egy szántódi, szolnoki és harkányi szupermarket üzletét modernizálta. Az idén novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek. A Balaton-parti és az alföldi áruházban SPAR to Go is gondoskodik a fogyasztók minőségi kiszolgálásáról.

Pingvinek sétálnak a Jászberényi Állatkertben

2019.11.28

Pápaszemes pingvinek minden nap elhagyják egy kis időre kifutójukat, hogy a látogatók társaságában egy üdítő sétát tegyenek a szurikáták, császárbajszú tamarinok, bolíviai mókusmajmok, ázsiai kiskarmú vidrák és az ormányos medvék között vezető hangulatos sétányon.

Újra lehet előrehozott érettségit tenni természettudományos tárgyakból

2019.11.27

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire

Újabb óvodák csatlakoztak az Ovi-zsaru programhoz

2019.11.26

Jász-Nagykun Szolnok Megyében is 12 óvoda csatlakozott már az OVI-ZSARU programhoz.

Újabb díszfestésű gépekkel bővült a RepTár flotta

2019.11.25

A forgószárnyas szekció egészült ki „Csőrike II”-vel és a „Szarvastehén”-nel.

Az idén is kikapcsolási moratóriumot hirdet az ünnepekre az E.ON

2019.11.25

Egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós tartozás miatt az áramot az E.ON a karácsonyi ünnepek idején. A moratórium 2019. december 13-tól 2020. január 3-ig lesz érvényben.

Rajz- és irodalmi pályázatot hirdet a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

2019.11.23

A Ne égess! elnevezésű pályázatot immár tizenharmadik alkalommal írták ki a szervezők. Két korcsoport alkotásait és írásműveit várják január végéig. A pályázatnak különleges apropót ad az, hogy jövőre 150 éves évfordulója lesz annak, hogy megalakult az első budapesti tűzoltóság.

A kormány elkötelezett a romaintegráció mellett

2019.11.22

A hosszú távú koncepció, hogy tíz év alatt 300 nehéz helyzetű település kapjon segítséget, idén az első mintegy harminc helyszínen indult el a munka.

Veszélyessé vált a szolnoki Kertvárosi Óvoda tetőszerkezete

2019.11.21

Födém megerősítésre és a csapadék elvezetésére van szükség a Kertvárosi Óvodában, ahol a közelmúltban észlelt statikai problémák miatt a gyerekek kiköltöztetésére is szükség volt. Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.

A reggelit kihagyó diákok rosszabbul teljesítenek az iskolában

2019.11.20

Azok a diákok, akik általában nem reggeliznek, rosszabbul teljesítenek az érettségin, mint azok, akik rendesen megeszik a reggelijüket - erre az eredményre jutott egy brit kutatás.

Már a szolnoki bázison vannak a honvédség első új helikopterei

2019.11.19

Már a szolnoki helikopterbázison van a Magyar Honvédség első két Airbus H145M típusú helikoptere - mondta Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka kedden az M1 aktuális csatornán.

Idén is lesz karácsonyi jótékonysági vásár

2019.11.18

December 4-én fél tízkor nyitja meg kapuit a Megyeháza Díszterme és Márványterme a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idei jótékonysági akcióján. A vásár délután fél ötig tart, délelőtt negyed tizenegykor a Légierő Zenekar Szolnok ad koncertet – hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

A természettel összhangban levő tanyákat díjazza ez a pályázat

2019.12.03

A meghirdetett kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban részesül, amely a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.

Adventi készülődés Törökszentmiklóson

2019.11.30

A Kossuth téren felállított Csendház és a városi karácsonyfa jelzi az advent közeledését. Adventi vasárnapokon hagyományosan gyertyát gyújtanak a Kossuth téren, ahová szeretettel várnak mindenkit.

25 kórházi osztályt újítottak fel a Poli-Farbe Színnel, lélekkel pályázat keretén belül

2019.11.29

A több milliós adomány mellé orvosi műszereket is nyertek az egészségügyi intézmények.

Handel, Bach, Holst és Berlioz műveit játssza hangversenysorozatán Rákász Gergely

2019.11.28

A hangversenysorozat november 28-án Budapesten kezdődik,  majd Orosháza, Jászberény, Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Debrecen, Szolnok, Komárom, Tata, Kaposvár, Dunaújváros, Székesfehérvár, Sopron, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Győr után december 28-án Kecskeméten zárul.     

Katonai kiképzés zajlik Szolnokon

2019.11.28

November 28-án Szolnok térségében (az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázistól a Thököly úti laktanyáig) katonai menetoszlopra és légiforgalomra, valamint 11-12 óra között útlezárásra lehet számítani a Thököly úti laktanya előtti területen.

Megállapodtak a dolgozóknak járó juttatásokról az Electrolux Lehel jászberényi gyárának átszervezése során

2019.11.27

A jászberényi szervezet átalakítására 2020. február 1. és 2021. január 31. között kerül sor és legfeljebb 800 Electroluxnál dolgozó embert érint.     

Idén is lesz karácsonyi jótékonysági vásár Szolnokon

2019.11.26

December 4-én fél tízkor nyitja meg kapuit a Megyeháza Díszterme és Márványterme a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idei jótékonysági akcióján. A vásár délután fél ötig tart, délelőtt negyed tizenegykor a Légierő Zenekar Szolnok ad koncertet.

2022-re valamennyi KISS emeletes motorvonat forgalomba áll

2019.11.25

Az első ütemben érkező emeletes vonatok a két legforgalmasabb, a Budapest-Nyugati-Vác-Szob, valamint a Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok elővárosi vonalon állnak forgalomba majd.

Nyitott Bíróság Szolnokon

2019.11.24

A Nyitott Bíróság következő állomásának a Szolnoki SZC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája adott otthon 2019. november 15-én, ahol közel 200 diák vett részt a programon. A prevenciós célú projektet a Szolnoki Törvényszék munkatársai mellett a Szolnoki Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ismét gazdag tartalommal töltötték meg.

Jászboldogháza és Tata nyerte el az UNICEF Gyerekbarát Település címét

2019.11.22

Minden évben azok a települések nyerhetik el a címet, amelyek a gyermekek jogait kiemelt kérdésként kezelik.

Naperőműben termelt áramból fűtik hátrányos helyzetű, gyermekes családok házait Tiszabőn

2019.11.21

Hátrányos helyzetű gyermekes családokat segítő mintaprogramot indít az ország legelmaradottabb települési között számon tartott Tiszabőn az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen előrefizetős mérőórákat telepítenek és naperőművet is létesítenek, amelynek bevételeiből lakhatási támogatást juttatnak majd a rászorulóknak.

Két megyei érem a tűzoltók fekvenyomó-bajnokságán

2019.11.20

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként rendezték meg a fekvenyomó-versenyt november 18-án Székesfehérváron. A viadalon összesen húsz csapat százharmincöt versenyzője mérte össze erejét. Megyénkből két tűzoltó hozott el érmet.

Egy év alatt több mint 2255 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a MÁV

2019.11.20

Tavaly októbertől idén szeptember végéig több mint 2255 tonnányi hulladékot vitetett el a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről, erre több mint 155 millió forintot meghaladó összeget fordítottak - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

44 új hellyel bővült Szolnokon a Hild Viktor úti parkolóhelyek sáma

2019.11.19

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Újabb jelentős lépés a Szolnoktól északra zajló útfejlesztésben

2019.11.18

A Strabag és a Belfry mintegy 3,5 kilométernyi szakaszt adott át a Jászkísérre vezető úton, a Magyar Falu Program keretében.