2024.04.15, Hétfő

Aktuális

Új tanműhely épül Szolnokon

2024.03.21

A Szolnoki Szakképzési Centrum mintegy 6,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyből tanműhely beruházást valósítanak meg.

Orvosi bravúr a szolnoki kórházban

2024.03.19

Egy hagyományos technikával nem operálható idős beteg különleges tüdőműtéten esett át a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben.

Koronavírus - Népegészségügyi központ: tovább csökkent az örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja

2024.03.14

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Sikerrel zárult a LATEREX Junior Mérnök Program, szakmai és emberi fejlődésről számoltak be a hallgatók

2023.02.02

Eredményesen zárult a LATEREX Építő Zrt. hagyományteremtő tehetséggondozó programja, amelyet tavaly júniusban indított Magyarország meghatározó magasépítő vállalata.

Több mint száz kiállítás szerepel a Magyar festészet napja programjai között

2022.10.03

Az idei év fő kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz Szolnokon.

Elrajtolt a hazai építőiparban kuriózumnak számító LATEREX Junior Mérnök Program

2022.07.01

A LATEREX által szervezett programnak köszönhetően a mérnök hallgatók lehetőséget kapnak karrierépítésre.

A modellváltás után is stabilan működik a Corvinus Hallgatói Önkormányzata

2022.05.20

A 2022. április 25 és május 8-között a Budapesti Corvinus Egyetemen (Corvinus) megrendezésre kerülő Hallgatói Önkormányzati küldöttgyűlés választás során az egyetem hallgatósága megválasztotta a 41 fős küldöttgyűlését. A jogorvoslati határidő lejárta után az alapítványi működésre történő átalakulásról, a Hallgatói Önkormányzat szerepéről és terveiről a Corvinus HÖK tisztségviselői nyilatkoztak a szervezetben sikeresen lezajlott küldöttgyűlés választást követően.

Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

2022.03.31

A helyi sajtó képviselőivel együtt talán harmincan jelentek meg március 31-én csütörtökön délelőtt az ellenzék miniszterelnök jelöltjének Márki-Zay Péternek a tiszakécskei piacon rendezett fórumán. Talán nem túlzás kínosnak minősíteni a rendkívül alacsony érdeklődést, hiszen a rendezvényt napokkal korábban meghirdette a miniszterelnök jelölt.

A Legnagyobb Magyar leszármazottja civil szervezetekkel karöltve jótékonysági aukciót szervez magyar hírességek relikviáiból

2021.12.17

A tételek között szerepel többek között Stohl András, Szabó Győző, Varga Viktor, Erdei Zsolt és több magyar híresség felajánlása is.

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

2021.11.29

A 2022-es fejlesztési tervek közül Gáncs Kristóf kiemelte a szolnoki központ újabb bővítését főként gyermekek számára tervezett közösségi terekkel, és megemlítette munkahelyteremtő mezőgazdasági fejlesztési céljaikat.

Szálló por - Szolnokon is figyelmeztetnek a levegőminőség romlására

2021.11.15

Ahol veszélyes a levegőminőség, ott azt tanácsolják, hogy a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

MÁV: változik a vonatok közlekedése a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon

2021.11.10

Vecsés és Monor között november 26-ig az éjszakai órákban pályafelújításokat végeznek, ezért változik a vonatok menetrendje a hétvégeken.

Választás előtti együttműködést kötött a Nemzeti Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt három megyei szervezete

2021.11.01

A Lakiteleki Hungarikum Liget (korábban Lakiteleki Népfőiskola) adott helyet a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei, Pest megyei és Tolna megyei szervezeteit képviselő, mintegy 140 fős vezetőség által megszervezett három napos választás előtti felkészülési tréningnek, amelyre 2021. október 29-31. között került sor.

Sikeres volt Szolnokon a távfűtés szolgáltatóváltása

2021.10.28

Októberi közgyűlését tartotta a megyeszékhely képviselő-testülete. A napirend előtti kérdésekben szó esett a város távfűtését érintő változásról, mely szerint az Alfa Nova Kft-től az állami tulajdonú MVM OT Zrt. veszi át a rendszer működtetését.

Több mint 600 millió forintot fordított korszerűsítésre a Metálplaszt Kft. jásztelki telephelyén

2021.10.25

A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör.

Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környékén lévő közutakon

2024.03.20

A célforgalom kivételével 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Jászapáti, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászalsószentgyörgy, Jászberek és Besenyszög településeken áthaladó közutakon.

A Gyűrűk Ura egyik betétdalával világhírűvé vált énekes koncertje a RepTárban

2024.03.18

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Club Aliga: A település lesz a legnagyobb nyertese az egykori pártüdülő újjáépítésének

2023.03.14

A fejlesztést a BAYER valósítja meg a balatonvilágosi Club Aliga területén.

Újra három napos KDNP-s fórumnak adott otthont a lakiteleki Népfőiskola

2023.01.30

A KDNP Bács-Kiskun Vármegyei elnökének, Dr. Mák Kornélnak a kezdeményezésére először 2021-ben került sor Lakiteleken, a Tolna-Pest és Bács-Kiskun vármegyei Kereszténydemokrata szervezetek, a Barankovics Alapítvány és a Nemzeti fórum vezetőinek a találkozójára. Azonos összefogással, 2023. január 27-29. között egy rendkívül sikeres fórumot tartottak a konzervatív szervezetek, amelynek ez alkalommal is a lakiteleki Népfőiskola adott otthont.

Mintegy 17 ezren kapcsolódtak ki ősszel a zánkai Erzsébet-táborban

2022.09.30

Háromnapos, kétéjszakás turnusokban összesen mintegy 17 ezer gyermeket fogadott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a zánkai Erzsébet-táborban szeptember 5. és 30. között - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.

A héten 157 településen lesz szúnyoggyérítés

2022.06.21

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a héten Bács-Kiskun megyében 8, Csongrád-Csanádban 9, Győr-Moson-Sopron megyében 113, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3, Tolnában 16, Vas megyében 1, Veszprém megyében pedig 7 településen lesz földi kémiai szúnyoggyérítés.

A legjobbak állást is kaphatnak: a LATEREX magasépítő vállalat tehetséggondozási programmal reagál a mérnökhiányra

2022.05.17

A helyszíni munkát egy négyhetes felkészülés előzi meg, majd a program második felében, vagyis 5 hónapon keresztül egy konkrét projekten dolgozhatnak a résztvevők az építésvezetővel együtt, illetve sajátíthatják el a kivitelezés egyes folyamatait.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.24

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Az építőmérnök utánpótlás új kategóriáját teremtette meg a Duna Csoport

2021.12.01

Szintlépésre készítik fel a jövő infrastruktúrájának építőit: sikeresen zárult a Duna Group Tehetséggondozás, a komplex építőmérnök képzés.

Az emberi munka a szociális ágazat alapja: Szolnokon is ünnepelték a szociális munka napját

2021.11.16

Szolnokon ünnepelte a szociális munka napját a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Az ünnepségen dr. Katona Károly főigazgató vett részt a kormányhivatal részéről.

Nyugdíjasoknak tartottak prevenciós előadást a Szolnoki Rendőrkapitányság dolgozói

2021.11.14

Bűnmegelőzés és áldozatsegítés témakörben kaptak felvilágosítást a Hámán Kató Nyugdíjas Klub tagjai a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársaitól.

Saját előadással érkezik a Szolnoki Szigligeti Színház a Kaleidoszkóp VersFesztiválra

2021.11.04

Több városi színház is koprodukcióban lép a színpadra.

Környezetvédelemről és a Magyar Államkincstár feladatairól tanácskoztak a tisztviselők

2021.10.29

Az államkincstár múltjáról, jelenéről és jövőjéről tartott előadást a szervezet elnökhelyettese a megyei államigazgatás vezetőinek. Kiderült az is: sikeres a Tisztítsuk meg Magyarországot! program.

Nemzetközi kitüntetést kapott a Szolnoki Kodály Kórus

2021.10.26

Szolnok testvérvárosában a lengyelországi Bielsko-Bialaban 2021. október 21-23. között megrendezett XVI. Gaude Cantem Nemzetközi Kórus Fesztivál és Versenyen a Szolnoki Kodály Kórus Molnár Éva karnagy vezetésével Ezüst Diplomát és "A legjobb külföldi kórus” különdíjat nyerte a Krakkói Zeneakadémia Rektorának kupájával.

17 év alatt 9 milliárd forint fejlesztés történt a McHale szolnoki gyárában

2021.10.22

A McHale Hungária Kft új üzemcsarnok megépítését is tervezi, mellyel a telephelyen működő beszállítópartnerek körét kívánják bővíteni.