2018.11.13, Kedd

Aktuális

Most már jöhet a tél!

2018.11.11

A rendkívüli téli időjárással kapcsolatos felkészülésről tartott tájékoztatót november 8-án több más szervezet – köztük a katasztrófavédelem – részvételével a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága a szolnoki üzemmérnökségén.

A hosszú élet az eddig véltnél kevésbé írható a géneknek számlájára

2018.11.10

Amerikai kutatók állapították meg több mint 400 millió ember családfájának elemzése alapján.

Befejeződött a kormányhivatal épületenergetikai fejlesztése

2018.11.10

A projektben 5 települést érintett, Szolnok négy, Jászberény és Törökszentmiklós két, Tiszafüred, valamint Kunszentmárton egy-egy ingatlannal.

Több mint száz új munkahelyet teremt a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

2018.11.09

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden.

Sikeres volt a Társasházak Napja

2018.11.09

Jász-Nagykun-Szolnok megye valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén - köztük a szolnokiban – idén november 6-8-ig rendezték meg a Társasházak-napja című rendezvénysorozatot.

A gateball játékkal ismerkedtek a martfűiek

2018.11.08

A martfűiek is kipróbálhatták az 1980-as években kitalált, japán gateball sportjátékot a városi sportlétesítmény műfüves pályáján. Francia és japán vendégek érkeztek a városba, hogy az itt élőkkel is megismertessék ezt a kriketthez és a golfhoz is hasonló, igazán szórakoztató játékot.

Szolnoki Csipkecsokoládé

2018.11.07

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, az ínyencség ismételten kapható, 2018. november 07-től újfent megvásárolható a Tourinform Szolnok Irodában változatlan, 1990 Ft/db áron, s szolgálhat már a közelgő ünnep alkalmából is tökéletes ajándékként szerettei számára.

Későbbre tervezik a Tisza-tó őszi leürítését

2018.11.06

A Tisza-tó jelenlegi vízhőmérséklete meghaladja a 10°C-t, ezért a tározó őszi leürítésének megkezdése későbbi időpontra tolódik.

Növekvő árvédelmi biztonság Tószegen

2018.11.02

Európai Uniós és állami támogatású projekt részeként, mintegy 28 ezer köbméternyi földmunkával elkészült, 410 méter hosszúságú, végleges töltésszakaszt adtak át október 25-én Tószegen.

Kézilabdapályát és tornatermet avattak Törökszentmiklóson

2018.10.31

A magyar kormány támogatásának köszönhetően új, műanyag borítású kézilabdapálya és a mindennapi testnevelés és néptáncoktatás feladatrendszerének megfelelő tornatermet adtak át Törökszentmiklóson, a Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvodában. Kiemelt cél, hogy a gyermekek minden nap mozogjanak és egészségesen éljenek. Az átadáson részt vett dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Botka János járási hivatalvezető is.

Halottak napja - A rendőrség javasolja, hogy a lakosság sötétedés előtt keresse fel a temetőket

2018.10.30

A rendőrség azt javasolja a lakosságnak, hogy mindenszentek és halottak napján lehetőleg még világosban keressék fel a temetőket - mondta Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Mintegy kétszázmillió forintból fejlesztik a kerékpárutat Jászladányban

2018.10.28

Az intézmények környezetbarátabb megközelítése mellett a település egyik legnagyobb munkaadója, a Jász-Föld Zrt. telephelye is elérhetővé válik kerékpáron, megkönnyítve az emberek munkába járását.

Csaknem 800 millió forintból fejlesztenek Abádszalókon

2018.10.27

495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén levő hallépcső megújítására.  A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek és a főszezonra érnek véget.     

Vasárnapra lezárják a Zagyva-hidat

2018.10.26

A gyalogosforgalom a híd északi oldalán változatlanul biztosított lesz a teljes hídzár ideje alatt is.

Döntöttek a Szigligeti felújításának műszaki ellenőrzéséről

2018.10.26

Csütörtökön tartotta soros ülését Szolnok Önkormányzata, az egyik legfontosabb döntés a kultúrát érintette.

Legtrendibb darabok idén ősszel

2018.11.11

Biztosan nektek is eljött már az a nap, mikor a virágmintás, könnyű anyagú blúzokat a szekrény hátuljába, egy mély dobozba rejtettétek, és felkutattátok a melegebb, őszi holmikat. A hűvös hónapok azonban szerencsére nem azt jelentik, hogy az izgalmas ruhadarabokat el kell felejtenünk. Sőt! Vegyük sorra, mivel nem lőhetsz mellé idén!

Tisza-tó: első lépcsős téli vízszint

2018.11.10

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Tisza-tó téli vízszintjének beállítását két lépcsőben tervezi végrehajtani. Első ütemben a tározó vízszintjét az alacsonyabb téli vízszintre csökkentik (Kisköre-felső: 560±10 cm) a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. és a KÖTIVIZIG fokozott együttműködése alapján készített monitoring terv alapján.

Ismét nőtt a légszennyezettség

2018.11.10

Szolnokon is kifogásolt a levegő minősége.

Módosult a BURSA HUNGARICA ösztöndíjpályázat benyújtási határideje

2018.11.09

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi pályázati fordulójában a pályázatok benyújtásának határidejét 2018. november 6-ról 2018. november 13-ra módosította.

2021-ig teljes átalakuláson megy át Szolnok népszerű fürdője

2018.11.09

A több milliárdos fejlesztés keretében új medencékkel, sportpályákkal és vendéglátó egységekkel gyarapszik a már most is közkedvelt pihenőhely.

Az adventre készülődik Szolnok

2018.11.07

Bár az időjárás még a késő nyarat, kora őszt idézi, a város főterén már elkezdődtek az adventi falu kialakításának munkálatai, és a fényfűzérek is felkerülnek a fákra a következő hetekben.

Felújítják a szolnoki Temető úti vasúti átjárót

2018.11.06

November 8. és  november 12.  között felújítják a Temető úti vasúti átjárót. A munkálatok ideje alatt a következő változások várhatók:

Mécsesek gyúltak a forradalom leverésének emlékére

2018.11.06

Mécsesgyújtással emlékeztek a szolnokiak az '56- os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulójára az Ötvenhatosok Emlékparkjában. A dübörgő lánctalpakat idéző emlékmű mellett gyűltek össze a megemlékezők, hogy leróják tiszteletüket az 56-os hősök előtt. Azok előtt, akik életükkel fizettek szabadságvágyukért.

MÁV: változik a vonatok menetrendje a hosszú hétvége miatt

2018.10.31

Változik a vonatok menetrendje a hosszú hétvége miatt: november 1-jén a szombati, 2-án és 3-án az ünnepnapi, 4-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Elkezdődött a Hármas-Körös feletti híd behúzása az M44-esen

2018.10.30

A Békéscsabát gyorsforgalmi úttal ellátó beruházás egyik legizgalmasabb része zajlik Kunszentmártonnál a Hódút kivitelezésében.

Ősszel a legtöbben kettesben, három napra utaznak egy felmérés szerint

2018.10.29

Egyre több magyar egyre hosszabb utazásokat választ ősszel, az idén ebben az időszakban a legtöbben kettesben, belföldre, három napra utaznak - derül ki az online kuponos kereskedelemmel foglalkozó Bónusz Brigád felmérése szerint.

Új külsőt kapott Martfű kultúrális intézménye

2018.10.28

Egy év megfeszített munkát követően véget ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár fennállásának eddigi legnagyobb felújítása, a kulturális intézmény teljes homlokzati, lábazati és tető hőszigetelése, nyílászáró cseréje és a körülötte lévő zöldterület rekonstrukciója.

Kríziskezelő ambulancia jön létre Szolnokon

2018.10.27

Országszerte hét kríziskezelő ambulancia jön létre a kapcsolati erőszak áldozatainak segítésére, a szolgáltatás megismertetésére közös kampányt indít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Mászófalat adtak át Szolnokon

2018.10.26

21 év után megújult falon mászhatnak a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskola, Általános Iskola és Kollégium Diáksport Egyesületének sportolói.

Kilenc Szolnok megyei településen javítják a biztonságos közlekedés feltételeit

2018.10.26

A pénzből egyebek közt autóbuszöblöket, gépjármű- és kerékpártárolókat alakítanak ki és a gyalogosközlekedést teszik biztonságosabbá.