2022.11.27, Vasárnap

Aktuális

A héten 157 településen lesz szúnyoggyérítés

2022.06.21

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a héten Bács-Kiskun megyében 8, Csongrád-Csanádban 9, Győr-Moson-Sopron megyében 113, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3, Tolnában 16, Vas megyében 1, Veszprém megyében pedig 7 településen lesz földi kémiai szúnyoggyérítés.

A legjobbak állást is kaphatnak: a LATEREX magasépítő vállalat tehetséggondozási programmal reagál a mérnökhiányra

2022.05.17

A helyszíni munkát egy négyhetes felkészülés előzi meg, majd a program második felében, vagyis 5 hónapon keresztül egy konkrét projekten dolgozhatnak a résztvevők az építésvezetővel együtt, illetve sajátíthatják el a kivitelezés egyes folyamatait.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.24

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Az építőmérnök utánpótlás új kategóriáját teremtette meg a Duna Csoport

2021.12.01

Szintlépésre készítik fel a jövő infrastruktúrájának építőit: sikeresen zárult a Duna Group Tehetséggondozás, a komplex építőmérnök képzés.

Az emberi munka a szociális ágazat alapja: Szolnokon is ünnepelték a szociális munka napját

2021.11.16

Szolnokon ünnepelte a szociális munka napját a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Az ünnepségen dr. Katona Károly főigazgató vett részt a kormányhivatal részéről.

Nyugdíjasoknak tartottak prevenciós előadást a Szolnoki Rendőrkapitányság dolgozói

2021.11.14

Bűnmegelőzés és áldozatsegítés témakörben kaptak felvilágosítást a Hámán Kató Nyugdíjas Klub tagjai a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársaitól.

Saját előadással érkezik a Szolnoki Szigligeti Színház a Kaleidoszkóp VersFesztiválra

2021.11.04

Több városi színház is koprodukcióban lép a színpadra.

Környezetvédelemről és a Magyar Államkincstár feladatairól tanácskoztak a tisztviselők

2021.10.29

Az államkincstár múltjáról, jelenéről és jövőjéről tartott előadást a szervezet elnökhelyettese a megyei államigazgatás vezetőinek. Kiderült az is: sikeres a Tisztítsuk meg Magyarországot! program.

Nemzetközi kitüntetést kapott a Szolnoki Kodály Kórus

2021.10.26

Szolnok testvérvárosában a lengyelországi Bielsko-Bialaban 2021. október 21-23. között megrendezett XVI. Gaude Cantem Nemzetközi Kórus Fesztivál és Versenyen a Szolnoki Kodály Kórus Molnár Éva karnagy vezetésével Ezüst Diplomát és "A legjobb külföldi kórus” különdíjat nyerte a Krakkói Zeneakadémia Rektorának kupájával.

17 év alatt 9 milliárd forint fejlesztés történt a McHale szolnoki gyárában

2021.10.22

A McHale Hungária Kft új üzemcsarnok megépítését is tervezi, mellyel a telephelyen működő beszállítópartnerek körét kívánják bővíteni.

Mobil ivartalanító állomást adtak át Tiszaburán

2021.10.20

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felelős állattartási programjának keretében eddig több mint 800 kutya ivartalanítására, és mintegy 250 eb örökbeadására került sor, a mai napon pedig működésbe helyeztek egy mobil ivartalanító állomást is – jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Tiszaburán.

MÁV: a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon forgalomba állt az első, emeletes KISS-motorvonat

2021.10.18

A KISS-motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd.

Átadták a Jász-Nagykun-Szonok megyei Prima-díjakat

2021.09.27

A területi Prima Díj évek óta az egyik legjelentősebb, legnagyobb érdeklődés övezte elismerés.

Több mint 3700 fiatal tehetség fejlődését segíti az MCC az új tanévben

2021.09.23

A hazai központok közül az egyetemi városokban (Budapest, Győr, Pécs, Szeged, Debrecen, Miskolc) már az MCC teljes képzési palettája elérhető, de a többi magyarországi helyszínen (Szolnok, Kecskemét, Békéscsaba, Szombathely, Zalaegerszeg, Veszprém, Székesfehérvár, Szekszárd) is megtalálható az alapítvány valamely képzése.

A Kutatók éjszakája Szolnokon is várja az érdeklődőket

2021.09.21

Remek péntek esti szórakozást, élményszerű családi programokat kínál majd a kutatók éjszakája a robotikától az orvostudományig, az épített örökség bemutatásától az idegen nyelvű programokig, avagy éppen A könyvek fogságában elnevezésű irodalmi szabadulószobáig.

A modellváltás után is stabilan működik a Corvinus Hallgatói Önkormányzata

2022.05.20

A 2022. április 25 és május 8-között a Budapesti Corvinus Egyetemen (Corvinus) megrendezésre kerülő Hallgatói Önkormányzati küldöttgyűlés választás során az egyetem hallgatósága megválasztotta a 41 fős küldöttgyűlését. A jogorvoslati határidő lejárta után az alapítványi működésre történő átalakulásról, a Hallgatói Önkormányzat szerepéről és terveiről a Corvinus HÖK tisztségviselői nyilatkoztak a szervezetben sikeresen lezajlott küldöttgyűlés választást követően.

Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

2022.03.31

A helyi sajtó képviselőivel együtt talán harmincan jelentek meg március 31-én csütörtökön délelőtt az ellenzék miniszterelnök jelöltjének Márki-Zay Péternek a tiszakécskei piacon rendezett fórumán. Talán nem túlzás kínosnak minősíteni a rendkívül alacsony érdeklődést, hiszen a rendezvényt napokkal korábban meghirdette a miniszterelnök jelölt.

A Legnagyobb Magyar leszármazottja civil szervezetekkel karöltve jótékonysági aukciót szervez magyar hírességek relikviáiból

2021.12.17

A tételek között szerepel többek között Stohl András, Szabó Győző, Varga Viktor, Erdei Zsolt és több magyar híresség felajánlása is.

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

2021.11.29

A 2022-es fejlesztési tervek közül Gáncs Kristóf kiemelte a szolnoki központ újabb bővítését főként gyermekek számára tervezett közösségi terekkel, és megemlítette munkahelyteremtő mezőgazdasági fejlesztési céljaikat.

Szálló por - Szolnokon is figyelmeztetnek a levegőminőség romlására

2021.11.15

Ahol veszélyes a levegőminőség, ott azt tanácsolják, hogy a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

MÁV: változik a vonatok közlekedése a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon

2021.11.10

Vecsés és Monor között november 26-ig az éjszakai órákban pályafelújításokat végeznek, ezért változik a vonatok menetrendje a hétvégeken.

Választás előtti együttműködést kötött a Nemzeti Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt három megyei szervezete

2021.11.01

A Lakiteleki Hungarikum Liget (korábban Lakiteleki Népfőiskola) adott helyet a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei, Pest megyei és Tolna megyei szervezeteit képviselő, mintegy 140 fős vezetőség által megszervezett három napos választás előtti felkészülési tréningnek, amelyre 2021. október 29-31. között került sor.

Sikeres volt Szolnokon a távfűtés szolgáltatóváltása

2021.10.28

Októberi közgyűlését tartotta a megyeszékhely képviselő-testülete. A napirend előtti kérdésekben szó esett a város távfűtését érintő változásról, mely szerint az Alfa Nova Kft-től az állami tulajdonú MVM OT Zrt. veszi át a rendszer működtetését.

Több mint 600 millió forintot fordított korszerűsítésre a Metálplaszt Kft. jásztelki telephelyén

2021.10.25

A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör.

Működésbe lépett a szolnoki ipari park vizét biztosító telep

2021.10.21

A saját rendszer megvalósítása növeli a kapacitást, így biztosítva a további cégek telepedési lehetőségét.

Hatmillió forintot gyűjtöttek a szolnokiak a Hetényi Géza Kórháznak

2021.10.19

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a Kossuth téren.

Elkészült Szolnok kulturális koncepciója

2021.09.28

A CLLD SzolnOK Helyi Akciócsoport „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című projekt keretében szervezett kétnapos konferenciát, melynek célja Szolnok kulturális koncepciójának bemutatása, illetve a CLLD program helyi közösségfejlesztésben elért eredményeinek megismertetése.

Szolnokot is elvarázsolta az Európai Mobilitási Hét

2021.09.24

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata célul tűzte ki a fenntarthatóságot szolgáló elektromos közlekedési eszközök megismertetését a Jövő Mobilitása Szövetséggel szoros együttműködésben.

A víz a jövő: megoldódott a Tisza holtágainak folyamatos vízutánpótlása Tiszakécskénél

2021.09.21

A KÖTIVIZIG-nek köszönhetően a jövőben az élő Tiszából kap vizet a négy holtág, így biztosított az élővilág számára a megújuló környezet.

Koronavírus - NNK: lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

2021.09.20

Szolnok esetében csökkenés tapasztalható.