2019.06.18, Kedd

Aktuális

Egész szezonban kötelező védekezni a parlagfű ellen

2019.06.14

Fontos változás, hogy az idei évtől szigorodott a szabályozás, megszűnt a július 1-jei „türelmi idő” a parlagfű elleni védekezésben. A tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanukon megakadályozzák a parlagfű virágbimbójának kialakulását, majd ezt az állapotot fenntartsák.

Nő a szállodák, csökken a kiadó magánlakások népszerűsége egy felmérés szerint

2019.06.13

Nő a szállodák, csökken a kiadó magánlakások népszerűsége, a magyarok legnagyobb része a szállodákat, és az apartmanokat részesíti előnyben utazása során - derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös, 2019-es utazási szokásokról készített felméréséből.

A hőség miatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV

2019.06.12

Az intézkedés célja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel induljon útra.

Forgalomirányításban versenyeztek a rendőrök

2019.06.11

Idén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendezhette meg a IX. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A háromnapos rendezvénynek Martfű és Szolnok városa adott otthont. A döntő leglátványosabb elemét, a gyakorlati versenyszámokat a megyeszékhely belvárosában tartották, ahol az eső sem szegte kedvét a versengőknek.

Mesterkurzust tart a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2019.06.11

Szolnok Masterclass néven idén is nemzetközi karmesterkurzust tart június 11. és 15. között Martfűn a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a záró koncertet június 16-án Cegléden hallhatják az érdeklődők.

Háromszázmilliós fejlesztés a szolnoki Hetényi Géza kórházban

2019.06.07

Az egészségügyi intézmény a helyi igényekkel összhangban fejleszti több szakrendelését, ide tartozik a belgyógyászat, a sebészet, a gyermekszemészet, a szemészet, a fül-orr-gégészet, a bőr-és nemibeteg-ellátás, a szájsebészet, a fogszabályzás, a fogászati röntgen, a tüdőgyógyászat, a radiológia, a gyógytorna és az urológia.

Képzés- és állásbörzét tart a megyei kormányhivatal Szolnokon

2019.06.06

Az elmúlt év sikerére való tekintettel június 13-án ismét megrendezi képzés- és állásbörzéjét a megyei kormányhivatal. A szolnoki esemény részleteiről dr. Berkó Attila kormánymegbízott tartott sajtótájékoztatót.

Országos ellenőrzést tartanak a vasúti átjárókban

2019.06.06

A rendőrök június 6-án országosan több mint hatvan helyszínen ellenőrzik a közúti közlekedőket, a vasútbiztonsági szakértők pedig szórólapokkal és szóban hívják fel az autósok, kerékpárosok figyelmét a kockázatokra a 2009 óta évente megtartott nemzetközi útátjárós biztonsági kampány részeként.

Tábla hirdeti a HE-DO Kft. Építőipari Nívódíját a cég abasári telephelyén

2019.06.03

Az építőipari szakmában meghatározó elismerést a vállalat nem véletlenül érdemelte ki – a projekt nem csak magas színvonalon, de jóval a határidő előtt készült el.

Jó kezekbe került a szolnoki élsport

2019.05.31

Dr. Nyerges Zsolt egy szándéknyilatkozatban térítésmentesen felajánlotta az általa tulajdonolt foci, vízilabda és kosárlabda klubok tulajdonjogait, egyes vagyoni elemeit.

A nyaralás fontos kelléke az Európai Egészségbiztosítási Kártya

2019.05.31

A nyári kirándulások előtt nem csak utasbiztosítást érdemes kötni, hanem ajánlott beszerezni az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is, amely ugyan nem váltja fel és nem is helyettesíti a TAJ számot tartalmazó hatósági igazolványt, de adott esetben jó szolgálatot tehet.

Holnap megnyitja kapuit a Tisza-tó nagypontyos nemzetközi showja

2019.05.30

Május 31-én Abádszalókon ünnepélyesen keretek között megnyitja kapuit a II. International Carp Marathon, a Tisza-tavon elsőként meghonosított nemzetközi bojlisverseny, amely idén minden bizonnyal tovább fogja írni e csodás vadvízország nagyhalas történelmét.

A Tisza mellékfolyóin kisebb árhullámok alakulhatnak ki

2019.05.29

A Tisza árhullámának hosszan elnyúló tetőzése az elsőfokú készültségi szintet kissé meghaladó értékkel jelenleg Tokajnál tart.

Zebra terv a gyalogosokért

2019.05.25

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is lezajlott a Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési kampány.

Száz új munkahelyet teremt a túrkevei Samvardhana Motherson Group

2019.05.24

A Samvardhana-csoport Magyarországon már több mint 3500 embert alkalmaz, 105 ezer négyzetméternyi gyártási területtel rendelkezik. Beszállít többek közt a Porschénak, az Audinak, a Volkswagennek, a Suzukinak, a Hondának, a Mercedesnek, a Peugeot-nak.

Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása, lassul a forgalom!

2019.06.13

2019. június 17-én, hétfőn kezdődik a 4-es számú főút elkerülő szakasza felújításának második üteme. A munkálatok a főút Szent István híd Debrecen felőli végétől az Alcsi-Holt-Tisza híd Debrecen felőli végéig tartó szakaszát érintik, várható befejezés 2019. augusztus 16. - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága.

A számítógépes nyelvvizsga kevesebb stresszel jár, mint a hagyományos

2019.06.12

Sokkal kevesebb stresszel jár a számítógépes nyelvvizsga, mint a hagyományos, papíralapú - mondta el az MTI-nek Czifrik-Keszthelyi Barbara, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) oktatásszervezője.

Kamatmentes kölcsönnel segíti a lakásfelújításokat és a letelepedést az önkormányzat Martfűn

2019.06.11

A város népességmegtartó képességének javítása érdekében Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a lakáskorszerűsítések támogatása mellett, a Martfűn letelepedni szándékozók támogatását is fontosnak tartja. Ennek jegyében határozta el a testület az elmúlt év szeptemberében a lakóépületek energetikai felújításához, korszerűsítéséhez nyújtandó támogatásról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatát.

Megkezdődött az áttelelő vöröshagyma betakarítása

2019.06.11

A magyar áru a következő hónapokban újra megjelenik a piacokon és üzletekben.

Villámárvizek kezelésére készült magyar okostelefon-alkalmazás

2019.06.08

Az egyelőre 106 település csatornahálózatának adatait tartalmazó mobilalkalmazást az Európai Unió támogatásával, a Rainman elnevezésű interregionális együttműködési operatív program keretében hozták létre.

Kapacitásbővítő fejlesztés az Agrosprint Zrt. nyírlugosi gyáregységében

2019.06.07

Több mint 2,1 milliárd forintból növelte feldolgozó- és tárolókapacitását a  gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával és gyorsfagyasztásával foglalkozó karcagi székhelyű Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékfeldolgozó Zrt. a nyírlugosi gyáregységében.

A gyorsaság és egyszerűség miatt választják a TIT-iXam nyelvvizsgát

2019.06.06

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat – hazánk egyik legrégebbi civil közhasznú szervezete – több évtizedes nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási tapasztalatát felhasználva dolgozta ki az első hazai fejlesztésű számítógépes nyelvvizsgát.

Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a főváros egyik fontos csomópontjában

2019.06.04

A kivitelezés a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. közös munkájával valósul meg.

Csaknem 750 kilométeren van árvízvédelmi készültség

2019.06.01

A Tisza árhullámának hosszan elnyúló tetőzése a Tisza-tó térségében jár. A Kisköréig tartó szakaszon az elsőfokú értékek feletti, Kisköre alatt várhatóan azokat csak megközelítő, illetve helyenként elérő tetőzések várhatóak.

A nyár szállodája - programok az egész családnak

2019.05.31

Ahány ember, annyiféle - tartja a mondás. A Hotel Silvanus munkatársai tudják, hogy Kedves Vendégeik esetében is ez a helyzet. Ahány vendég, annyiféle elvárás, érdeklődési kör, ízlésvilág, hobbi vagy éppen szenvedély. A Silvanus elfogadta a kihívást és idén nyáron olyan programokkal készül, amelyek között mindenki megtalálja a számára feledhetetlent, legyen szó akár a bérelhető E-Élménymobilról, akár egy kiadós aquafitnessről, vagy épp egy feledhetetlen, élménydús családi e-bike-ozásról.  És a további rengeteg lehetőség akkor még szóba sem került.

Öt ország működött együtt a Tisza ökológiai állapotának javításáért

2019.05.31

A Tisza ökológiai állapotának javítása is célja volt a JoinTisza projektnek, amely öt ország - Ukrajna, Románia, Szlovákia, Szerbia és Magyarország - illetékes minisztériumait, vízügyi intézményeit és több nemzetközi szervezetet tudhat partnerei között.

Pünkösdkor 32 százalékkal nő a magyar szálláshelyek forgalma

2019.05.30

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben. A Szallas.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest, a legtöbben Gyula, Siófok és Eger szálláshelyeit választották.

Märcz Tamás kihirdette a vízilabda-válogatott nyári keretét

2019.05.26

A szolnokiak közül Kardos Gergely, Nagy Viktor, Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid, Zalánki Gergő kapott helyet.

Továbbra is kisebb árhullámok érkeznek a magyarországi folyókon

2019.05.24

Továbbra is kisebb árhullámok érkeznek a magyarországi folyókon, de a Dunán és a Tiszán is csak első-, illetve másodfokú készültségi szint közelében várható tetőzés.

Gyakrabban járnak a vonatok Ceglédről, Szolnokról és Kecskemétről Budapestre

2019.05.23

Sűríti hétfőtől a reggeli vonatok menetrendjét a legnagyobb utasforgalmú Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Szolnok és Budapest-Cegléd-Kecskemét elővárosi vonalakon a MÁV-Start.