2019.10.22, Kedd

Aktuális

Félidőben Szolnokon a Széchenyi rendelő felújítása

2019.10.18

A kivitelezés várható befejezési határideje: 2020. április.

Újraélesztés Világnapja Szolnokon

2019.10.17

Interaktív foglalkozás keretében ismerkedhettek meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az újraélesztés alapfogásaival.

Karbantartás miatt módosul a szolnoki vasútvonal menetrendje

2019.10.17

Ideiglenes menetrendi változások lesznek október 19-től 20-ig a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal elővárosi forgalmában, illetve a Budapest-Szeged vonal InterCity közlekedésében.

Küszöbön a Mezőgazdaság 5.0, vagyis az agrárdigitalizáció

2019.10.16

Az agrárdigitalizáció a következő évtized legnagyobb lehetőségét jelentheti az ágazatnak, amely a termelés hatékonyságát, jövedelmezőségét és versenyképességét emelni, a környezetterhelést és termelési kockázatokat pedig várhatóan csökkenteni fogja.

Birtokba vették a gazdák a megújult szolnoki falugazdász-központot

2019.10.15

Jelentősen megújult a NAK szolnoki falugazdász-körzetközpontja, a létesítményben egy tárgyaló- illetve előadóterem is helyet kapott.

Megéri felújítani a lakást eladás előtt?

2019.10.15

Az újHÁZ Centrum szakértői szerint nemcsak akkor éri meg felújítani az ingatlanunkat, ha azzal relevánsan növelhetjük az értékét, hanem akkor is, ha gyorsan szeretnénk megválni tőle. Különösen igaz ez a fővárosban, ahol akár 15-20 százalékkal is magasabb áron adhatjuk el felújított otthonunkat.

A Közép-Tisza természetvédelmét szolgálja ez a fejlesztés

2019.10.14

A projekt részeként többek közt a Holt-Tisza vizes élőhelyeinek megőrzését és bővítését segíti a Duna Aszfalt munkája.

A rendszeres testmozgás egyértelműen csökkenti a vastagbéldaganat esélyét

2019.10.14

Miközben hazánkban közel egy esztendeje folyik a központilag szervezett vastagbélszűrő program, nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy tudatos életmóddal mi magunk is sokat tehetünk a betegség megelőzése érdekében.

Megújul a szánkódomb, várják a havazást a Pletykafaluban

2019.10.12

A szánkódomb a tervek szerint már idén télen használható lesz, a környékbeli családok, különösen a fiatalok minden bizonnyal egyre több időt töltenek majd a rendezett, és folyamatosan szépülő, egyre több funkcióval gazdagodó közösségi téren.

Kozmetikai alapanyagokat gyártó üzem kezdi meg hamarosan a termelést Szolnokon

2019.10.11

A társaság olyan nagy nemzetközi cégek beszállítója, mint a Procter and Gamble, az Unilever, a Henkel, valamint a Palmolive és Colgate termékekben is megtalálhatóak a kft. által létrehozott alapanyagok.

Turizmusfejlesztési beruházás indult három Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

2019.10.10

A beruházás során egy ökoturisztikai túraútvonal létesül, illeszkedve a környék természeti adottságaihoz, építve a Zagyva folyó közelségére.

Eredményes volt az őszi betakarítás

2019.10.10

Az őszi vetések eddigi kilátásai is kedvezőek.

A CRAZY5K országos rendezvénysorozat következő állomása Szolnok

2019.10.09

Ez nem egy szokványos sáros, izzasztó verseny, CRAZY5K sokkal inkább a szórakozásról szól. Itt minden futó újra gyereknek érezheti magát.

Új elektromos töltőpontokat adott át Szolnokon az E.ON

2019.10.08

Négy új elektromos töltőállomást nyitott meg Szolnokon az E.ON, ebből kettőt a helyi önkormányzattal együttműködésben, egyet a Coop áruházzal, egyet pedig az ALDI-val közösen valósítottak meg. Az energiacég az állomások telepítésével az elektromos autózásra ösztönzi a város lakóit.

Munkába lépést segítő képzések indulnak Szolnokon

2019.10.07

A kereskedelemtől egészen a szociális területig terjedő oktatási lehetőségekre – létszámtól függően – várhatóan még ősszel jelentkezni lehet.

Továbbra is az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája

2019.10.18

Tavalyhoz hasonlóan az idén is harmadik helyezett az Amazon.

Bejelentették a 15. Média Építészeti Díja finalistáit

2019.10.17

A terv kategória döntőse a Jászberényi Strand- és Termálfürdő fejlesztése (Tábi Sára).

Lövészetet tanulhattak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai

2019.10.16

Honvédelmi felkészítés keretében elméleti és gyakorlati oktatásban vehettek részt.

Újjáépült a Kékbegy-tanösvény pallósora Farmoson 

2019.10.16

Az országban egyedülálló, közösségi összefogással épült újjá a Farmosi Madárvárta területén található Kékbegy-tanösvényhez tartozó 200 méter hosszú pallóhíd, amely februárban egy nádas tűz során vált a lángok martalékává – mondta el Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára Farmoson a Nagy-nádasba vezető pallósor és a tanösvény táblák avatásán. 

Digitális immunerősítő injekciót kapott egy szolnoki gimnázium

2019.10.15

Szolnokra érkezett az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Roadshow-ja, a Széchenyi Gimnázium diákjai egész napos program keretében tájékozódhattak az internetes jelenlét veszélyeiről, s tanulhatták meg például adataik hatékonyabb védelmét.

Új klímákat kapott a Hetényi kórház és a rendelőintézet

2019.10.14

Javarészt szolnoki cégek, köztük a Mátyus Ernő vezette Mátyus Kft. összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hetényi Géza kórházba, illetve a Hősök terén álló rendelőintézetbe. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház vezetője vette át az egyik cég képviselőjétől.

Önkormányzati választások Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.10.14

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 98,18 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek:

Tanuszodát adtak át Abádszalókon

2019.10.13

Az abádszalóki létesítmény tanuszodából, valamint egy 6 pályás, 25 méteres medencéből áll, ahol a már úszni tudók képezhetik magukat tovább.

A Szellemi Kulturális Örökség része lett a kunhímzés

2019.10.11

Az elismerés azzal is jár, hogy minden év pünkösd napjaiban,  a Szentendrei Skanzenben és minden év szeptember harmadik hétvégéjén a Kulturális Örökség Napja programsorozat vándor helyszínén fogják bemutatni a kunhímzés élő hagyományát.

Elindult Magyarország első részletes CSOK-kalkulátora

2019.10.11

Már forintra pontosan is megtudhatjuk, melyik banknál mennyibe kerül nekünk a 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezmény mellé járó akár 15 millió forintos kiegészítő CSOK-hitel.

Timelapse az M44-es legelőször átadott részéről

2019.10.10

Az M44-es Berkó Dezső mérnökről elnevezett hídja készült el elsőként még szeptember elején az M44-es nemrég átadott, több mint 60 kilométeres szakaszából. A Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. fővállalkozásával, az A-Híd Zrt. alvállalkozásával elkészült műtárgyról a Duna Aszfalt közölt egy impozáns timelapse-videót, melyen végig lehet követni a fejlesztés minden lépését.

Már építik az új úszómedencét Martfűn

2019.10.09

A beruházás a martfűi uszoda- és szállodakomplexumhoz kapcsolódik. A létesítmény bővítésével a régión túlmutató úszó- és vízilabdabázis jön létre Martfűn, kiszélesítve a már meglévő, Invictus SC által működtetett utánpótlás bázist.

Az év rendőre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.10.08

Szitár Ferenc rendőr ezredes vette át az Év Rendőre elismerést a szolnoki Aba-Novák Agóra kulturális Központban megrendezett XV. Területi Príma Gálán.

23 kilométer hosszan fejlesztették a Felső-Tisza árvízvédelmét

2019.10.08

A Ke-Víz, a Kötiviép, a Mészáros és Mézsáros, illetve a Betonútépítő is szerepet vállalt a feladatban.

A Magyarok Kenyere programból négy tonna liszt kerül a szolnoki rászorulókhoz

2019.10.07

A búzát a Szatmári malom őrölte, ebből Szolnokon 4 tonna kerül a rászorulókhoz. Részesült az adományból a Magyar Máltai Szolgálat megyei szervezete, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Főegyházmegyei Karitasz Központ, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete és a Karcagi Tankerületi Központ.