2020.04.08, Szerda

Aktuális

Nem állt le a kormány strandfejlesztő programja

2020.04.07

A támogatásban részesült projektek esetében a támogatói okiratok megkötése megtörtént, a beruházások előkészítése megkezdődött.

Eindult a viharjelzés az ország nagy tavain

2020.04.06

Április elsején elindult és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon.

Megújult Fegyverneken az újtelepi óvoda és bölcsőde

2020.04.05

A bővített és korszerűsített épületben négy óvodai és két bölcsődei csoportnak van hely. A beruházásnak köszönhetően tizenhat bölcsődei hellyel bővült az intézmény.

Házi videós rapversenyt indított az M2 Petőfi TV

2020.03.31

Házi videós rapversenyt indított az M2 Petőfi TV; a versenyre ismert magyar hip-hop sláger előadásával lehet jelentkezni - közölte az MTVA Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel.

Karcagi szakképzős diákok is gyártják a maszkokat

2020.03.30

Az elsődleges cél a helyi, települési igények kiszolgálása, az adott város vagy térség kórházainak, szociális intézményeinek, idősotthonainak ellátása.

Újabb útfelújítási munkák indultak a héten Szolnokon

2020.03.30

A Kertész utca Felső-szandai réti csomópont felújítási munkálatai március 30. és április 5. között az alábbiak szerint alakulnak:

2021-re halasztják a XXVI. Jász Világtalálkozót

2020.03.27

A Jánoshida Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, mint házigazda és a társrendező Jászok Egyesülete ezúton tájékoztatja a Jászságban élő és az onnan elszármazott jászokat, s minden érdeklődőt, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel nem rendezi meg az idei, immár 26. Jász Világtalálkozót.

Szombattól kijárási korlátozás lép életbe

2020.03.27

A kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.

Az agrártámogatások kifizetésével segítik a gazdálkodókat

2020.03.26

A támogatásokat kezelő Magyar Államkincstár a kifizetések meggyorsításával is hozzá akar járulni a koronavírus okozta negatív ágazati hatások kezeléséhez.

Elsők között segített Szolnok díszpolgára

2020.03.25

Szalay Ferenc felhívására, melyben a szolnoki kórházak védekezési munkálataihoz kért támogatást, gyorsan elérte többekhez. Szinte azonnal reagált a kérésre dr. Nyerges Zsolt, a megyeszékhely díszpolgára.

A helyi piacok bezárása helyett óvintézkedéseket kér a kormány

2020.03.25

Rugalmasabb nyitva tartást és olyan intézkedéseket kérnek, melyek áltak a vásárlók nem egyidőben koncentrálódnak.

Meghosszabbították a közgyógyellátási igazolványok érvényességét

2020.03.24

Azokat a közgyógyellátási jogosultságot igazoló igazolványokat, amelyek a veszélyhelyzet ideje alatt járnak le, az érvényességi idő megszűnésétől számított 90 napig még nem kell meghosszabbíttatni.

A házhoz szállítás mentheti meg a vendéglátóhelyeket

2020.03.22

Egy hét alatt csaknem 500 étterem jelentkezett a NetPincérhez.

Egyműszakos munkarendre tér át szolnoki üzemében a Stadler

2020.03.20

Különleges munkarendet vezet be a Stadler cég a szolnoki kocsiszekrény üzemében március 23-tól április 17-ig; a termelőtevékenységet végző munkatársak - néhány részterület kivételével  - az eddigi kétműszakos munkarendről egyműszakos munkarendre térnek át, és ehhez igazodik a termelést támogató területek munkaidő-beosztása is.

Intézkedéseket hoztak az idős és beteg ellátottak érdekében

2020.03.20

A jelenlegi helyzet a hozzátartozók részéről a szokásosnál is több türelmet és megértést kíván.

Összefogott a hazai sörszakma a kisüzemi sörökért

2020.04.06

A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással segítik egymást és az ipart is, aminek eredményeként létrejött a #mentsükmegasöréletet kezdeményezés, amibe már most több mint 20 hazai sörfőzde kapcsolódott be!

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020.04.06

Négy helyszínen, Szegeden, Szolnokon, Dunavarsányban és a Gubacsi-hídnál lévő vízitelepen "kvázi karantén edzőtáborokat" alakítottak ki, ezekbe negatív teszttel rendelkező versenyzők költözhettek be, akik amúgy a saját környezetükben nem tudják megoldani az edzést.

Egyre több szakképző segíti kreatív megoldásokkal a védekezést

2020.04.04

A Szolnoki Szakképzési Centrumban a 21. századi szakképzés nyújtotta technikai lehetőségekkel élve 3D-s nyomtatóval állítanak elő speciális arcvédő plexit az egészségügyi dolgozók részére. A centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében készülő pajzsokat a tanulók kis csoportokban állítják elő.

Szolnok: már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

2020.03.31

Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

Mindenkinek támpont az adóbevallás tervezet

2020.03.30

Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a NAV. Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.

Felújították a martfűi iskolakonyhát

2020.03.28

Változatosabb ételek és javuló munkakörülmények lesznek.

Hozza formába a kertet!

2020.03.27

Beköszöntött a tavasz, ami mindig sok feladatot tartogat számunkra az udvaron, azonban talán most, hogy az otthonunkhoz vagyunk láncolva, még fontosabb, hogy a kertünk egy idilli, nyugalmas, biztonságot sugárzó pihenőhelyként szolgáljon. A szabadban töltött idő akkor a leghatékonyabb, ha a kerti munka elvégzésében profi gépek állnak rendelkezésünkre. A STIHL szakértői most megosztják, melyek azok a feladatok, amiket fontos elvégezni, hogy egész évben szép legyen a kertünk.

Honvédségi vezetési gyakorlat lesz pénteken Szolnok és Táborfalva között

2020.03.26

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár gyakorlata miatt pénteken 6 és 8 óra között a Szolnok-Táborfalva (Szolnok- 4-es főút - Törtel - Cegléd - Csemő - Lajosmizse - Táborfalva, vezetésigyakorlat-pálya) között, 14.30 és 16.30 között pedig ellenkező irányban várható nagyobb forgalom.

Home office-ba vonult a fél ország

2020.03.26

A járvány előtt az alkalmazottak alig néhány százaléka dolgozott távmunkában, most azonban sok cég számára ez jelenti a megoldást a dolgozók egészségének megóvása és a működés folytatása érdekében.

Helyére emelték a szolnoki református templom restaurált rézkakasát

2020.03.25

Egy éve szélviharban ledőlt a rézkakas, melyet a felújítás után szereltek fel az új toronycsúcsra.

Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

2020.03.24

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata.

Koronavírus - Védőmaszkokat vásárolnak, varratnak vidéki önkormányzatok, segítenek a rászorulóknak

2020.03.23

Védőmaszkok beszerzéséről intézkednek több városban, hogy elláthassák a helybélieket, van, ahol szállodákat ajánlanak fel a házi karanténba vonulóknak. Több önkormányzat igyekszik segíteni a rászorulóknak segélyalapok létrehozásával, bérlakások lakbérének átmeneti elengedésével, tartós élelmiszerekkel, tisztítószerekkel, illetve a szociális támogatások igénylésének megkönnyítésével.

Fejlesztette természetvédelmi szolgálatát a Hortobágyi Nemzeti Park

2020.03.21

Az irodahálózat fejlesztése keretében felújították a Közép-Tisza-Jászság természetvédelmi tájegység szolnoki tájegység-központját, és elkészült a Bihari-sík természetvédelmi tájegység új irodaháza Berettyóújfaluban.

Változott a MÁV-Start személyes ügyfélszolgálatainak működése

2020.03.20

A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

Nitrogénművek: nem lesz hiány műtrágyából

2020.03.19

A Bige Holding szolnoki gyára is folyamatosan termel foszfor és kálium tartalmú műtrágyákat.