2020.07.13, Hétfő

Aktuális

Együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége

2020.07.10

Az egyezmény hangsúlyozza a megyei önkormányzatok szerepét a fejlesztési igényekhez illeszkedő területi operatív programok végrehajtásában, valamint az MVM Zrt. magas színvonalú szakértelmét az energetika területén.

Hidegfront érkezik a hétvégén

2020.07.10

Vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg.

Összehangolt közlekedésfejlesztés kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

2020.07.09

A projekt konzorciumi formában valósult meg. A projektgazda Fegyvernek volt, a konzorciumot alkotó további nyolc település: Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora.

Jó tanácsok strandoláshoz

2020.07.08

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásokkal segít a strandlopások megelőzése érdekében.

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések kezdődnek

2020.07.07

A nyári főszezon beköszöntével fokozottan vizsgálja a kereskedelmi és szolgáltatási területet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. Fogyasztóvédelmi ellenőrzésre számíthatnak többek között a rendezvényeken árusító büfék és a taxisok is.

Online is ugyanolyan intenzív közösségi életet éltünk, mint a járvány előtt

2020.07.07

Többet foglalkozunk a szüleinkkel, sokkal megfontoltabban költjük a pénzt, és új hobbikat keresünk, vagy a régieket elevenítjük fel, ha otthon kell maradnunk – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Marketing Műhelyének évente kiadott METU Indexéből.

Élénk az érdeklődés a Tisza-tavi vízparti ingatlanok iránt is

2020.07.06

Továbbra is pörög a vízparti ingatlanok piaca a Balatonon kívüli területeken az OTP Ingatlanpont adatai szerint: a Duna-parton, valamint a Velencei-, a Tisza- és a Fertő-tónál egyaránt élénk az érdeklődés, az árakat pedig a járvány sem vetette vissza.

Mi jellemzi a munkanélküli fiatalokat ma Magyarországon?

2020.06.28

Álláskereső fiatalokról készített kutatást a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programja

Svájci cég épített rekordnagyságú vetőmag-kutatóközpontot az Alföldön

2020.06.26

Mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás készült el Mezőtúron.

Az öntözésfejlesztési pályázatok beadási határideje meghosszabbodott

2020.06.26

Az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében döntött az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázatának módosításáról.

Már a Milléri Vízügyi Múzeum is elérhető kerékpárúton

2020.06.25

A kerékpárút három szakaszból áll. Az első a Besenyszögi út mellett vezetett kétirányú kerékpárút, a második a Besenyszögi útra csatlakozó, a Tisza-folyó gátjáig húzódó kiszolgáló úton vezetett kétoldali nyitott kerékpársáv. A 3. szakasz a kiszolgáló úttól a Millér-főcsatorna hídjánál leváló földút átépítésével kialakítandó nyitott kerékpársávos útszakasz, egészen a Szabadtéri Vízügyi Múzeumig.

Érzékenyítették a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársait

2020.06.24

Szorosabbra fűzte együttműködését a Kormányhivatal, illetve a Vakok és Gyengénlátók megyei szervezete. A partnerség erősítéseként első lépésben tréning formájában ismerhették meg munkatársaink az egyesület látássérült tagjainak mindennapi ügyintézésével kapcsolatos tapasztalatait.

Már dolgoznak a Budapest-Szolnok vasúti pálya hídjának korszerűsítésén

2020.06.24

Az A-HÍd Zrt. három hidat újít fel a 120a jelű MÁV-vonalon, most a Pest megyei Farmosnál futó Hajta-híd projektjéről érkeztek hírek.

Tovább árad a Tisza, a napokban tetőzik a Duna

2020.06.23

A Tisza legfelső szakaszán újabb jelentős áradás indul, lejjebb pedig folytatódik a vízszintek emelkedése. Ezek hatására a folyó Tiszalökig tartó szakaszán az I. készültségi szintet meghaladó tetőzések valószínűsíthetőek. Lejjebb Kisköréig az I. fokú szintet megközelítő vagy azt kismértékben meghaladó vízállás várható.

Egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen

2020.06.22

A következő napokban Sopron és a Fertő tó térségében, a Tisza-tónál, a Szigetközben, Komárom környékén, a Dunakanyarban és Békés megye néhány településén terveznek szúnyoggyérítési munkákat, Dunaújváros térségében pedig az elmaradt kezeléseket pótolják.

Megújult a Tourinform az Abádszalóki Tisza-tó Strandon

2020.07.10

Javában zajlik a Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly elindított 1 milliárd forintos Tourinform-fejlesztési programja, és szintén folyamatosan újulnak meg országszerte a szabadvízi strandok a strandfejlesztési program keretében. Abádszalókon mindkét létesítmény megújult, méghozzá egy helyen.

A MÁV-Start huszonkét hálókocsit szerez be

2020.07.09

A MÁV-Start 33 darab fekvőhelyes és hálókocsijából több csak korlátozottan használható fel a nemzetközi forgalomban. Ezért a vasúttársaság már korábban is tervezte használt kocsik beszerzését, amire a jelenlegi piaci helyzetben, gyorsított, nyílt közbeszerzési eljárás keretében adódik lehetősége.

Automatikusan meghosszabbodnak az építési engedélyek

2020.07.08

Az érvényesség automatikus kitolódásától függetlenül a későbbiekben az ügyfél is kérelmezheti az engedély további meghosszabbítását, amennyiben erre a veszélyhelyzet előtt megszokott módon jogszabályi szerinti lehetősége van.

Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

2020.07.08

Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és on-line platformokat állított össze a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával a Vajdasági Turisztikai Szervezet és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.

Horgászturisztikai központ épül Tiszaroffon

2020.07.07

A beruházás kivitelezését a tiszaszentimrei LAD-ÉP Kft. végzi. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, az engedélyek már jövő tavasszal rendelkezésre állnak, és májusban meg is kezdheti működését, illetve 2022-ben már teljes kapacitással működhet is.

Megújult a mesterszállási bekötő út

2020.07.06

A Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 46161-es jelű Mesterszállás bekötő út közel 1,9 kilométeres szakaszának felújítása. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a SWIETELSKY Magyarország Kft. közel bruttó 251 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.

Új rendőrfőnök érkezik Jász-Nagykun-Szolnok megyébe

2020.07.06

Rádi Norbert vezeti tovább Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot.

Pályaorientációs tábort tartottak Szolnokon

2020.06.27

A rendőrség munkájával ismerkedtek a szolnoki diákok.

Negyedévi szünet után újra ülésezett a szolnoki közgyűlés

2020.06.26

A járványhoz kapcsolódó intézkedések, a megyeszékhely büdzséjéből a védekezésre fordított összeg a város költségvetését is befolyásolták, hangzott el napirend előtti kérdésre adott válaszban. A testületi ülésen felvetődött a Széchenyi úti aluljáró ügye is.

Ismét házhoz mennek a bűnmegelőzési szakemberek

2020.06.25

Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén is folytatódik a bűnmegelőzési program.

Újabb viszonylatokon lépnek életbe járványügyi menetrendek a Volánbusznál

2020.06.25

A távolsági közösségi közlekedés újjászervezésének második lépcsőjében, július 1-jétől Eger és Kalocsa között megszűnik a közvetlen autóbuszos kapcsolat. A járatok a Kecskemét-Eger szakaszon új időpontban közlekednek, és Cegléden, valamint Jászberényben is csatlakozást biztosítanak a vasúthoz, ezáltal gyorsabbá válik az eljutás például Szegedről Jászberény és Gyöngyös irányába, illetve vissza.

Az Adolf, Fejes kenus duó továbbra is hibátlan kajak-kenu edzésversenyen

2020.06.24

Adolf Balázs és Fejes Dániel duója mindkét kenu kettes 1000 méteres futamot megnyerte kedden Szolnokon, a kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának újabb állomásán.

A Múzeum Éjszakája – Bevetés a Reptárban

2020.06.23

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum június 27-én hosszított nyitvatartással, egy egész éjszakás programmal, zseblámpás tárlatvezetéssel és szabadtéri mozival várja látogatóit.

Elbúcsúztatták Dobos László karcagi polgármestert

2020.06.23

Elbúcsúztatták vasárnap Karcagon a város múlt héten elhunyt polgármesterét, Dobos Lászlót.

Idén is megrendezik a Gitármánia Tábort a szolnoki Tiszaligetben

2020.06.22

Ismert zenészek tanítanak idén a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, amelyet immár 27. alkalommal rendeznek meg a szolnoki Tiszaligetben, július 20. és 26. között.