2020.09.20, Vasárnap

Aktuális

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál: kész a versenyprogram

2020.09.18

Tíz produkció került az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe. A szolnoki fesztiválon október 13. és 18. között több alkotást első alkalommal láthat a hazai közönség.

Csúcsot döntött a belföldi idegenforgalom augusztusban

2020.09.17

A magyarok a Balaton után főleg a Mátrába, a Bükkbe, valamint a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy térségbe, és a Tisza-tóhoz utaztak.

Országszerte ingyenes szemvizsgálatokkal szűrik a nyak- és fejfájás okait

2020.09.16

A magyarok kétharmada szenved nyak- és fejfájástól, melynek számtalan oka lehet. Kevesen tudják, hogy a panaszok gyakran a látással és az okostelefonok, tabletek, számítógépek, tévék képernyői által okozott, úgynevezett digitális szemfáradtsággal is összefügghetnek.

Közlekedik a család!

2020.09.16

Közlekedésbiztonsági vetélkedésre hívja a családokat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

A kijárási korlátozás alatt minden ötödik ember kezdett lakásfelújításba vagy átalakításba

2020.09.15

A kijárási korlátozások miatt sokan átrendezték az otthonukat, jellemzően azért, hogy a pihenés mellett alkalmassá tegyék munkavégzésre, sportolásra, vagy közös tanulásra a gyerekekkel.

Online innovációs verseny indul a kiberbiztonság növeléséért

2020.09.14

a versenyzőknek 5-7 fős csoportokban kell megoldást keresniük az egészségügy, autonóm önvezető járművek, közigazgatás, hon- és rendvédelem területén jelenlévő biztonsági problémákra.

Szeptemberben is sokan jelentkeztek speciális önkéntes tartalékosnak

2020.09.14

A napokban kezdte meg kiképzését a speciális önkéntes tartalékosok második turnusa Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A most induló képzést az előző, júliusi etapnál is többen vállalták. A jelentkezőknek a megyei kormányhivatal vezetője köszönetet mondott a beiratkozáson.

Sporttörténeti kiállítás nyílt a szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban

2020.09.12

A Grundtól az Olümposzig címmel nyílt sporttörténeti kiállítás a Széchenyi István Gimnáziumban, ahonnan olyan kiváló sportolók kerültek ki, mint Karakas Hedvig világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó vagy a megnyitón is megjelent Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó.

Lezárult az Országos Vérellátó Szolgálat és Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya

2020.09.11

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt június 15. és augusztus 31. között közös kommunikációs kampánnyal szólította meg a potenciális véradókat. Neves sportolókkal, zenészekkel és színészekkel együttműködve buzdították véradásra a lakosságot.

Ezért fontos az anyatejes táplálás!

2020.09.10

Az újszülött egész életét meghatározza, ha kizárólag anyatejjel táplálják.

Új közösségi térrel gazdagodott a szolnoki diákság

2020.09.10

A SZIFON névre elkeresztelt klubhelyiséget a megyeszékhely önkormányzata bocsátotta a fiatalok rendelkezésére, üzemeltetésében pedig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nyújt segítséget.

Iráni festőművész nagyméretű falfestményét avatták fel kedden a jászberényi városháza udvarán

2020.09.09

Ali Rastroo iráni festmőművész Eredet című nagyméretű falfestményét avatták fel kedden a jászberényi városháza udvarán.

Szoborparkot emelnek a vízügy egykori szolnoki szakaszmérnöksége helyén

2020.09.08

A vízhez leginkább kötődő szentek szobrai díszítik hamarosan azt a most még üres tiszaligeti teret, ahol egykor a vízügy szolnoki szakaszmérnöksége volt. A leendő parknak – amely a vízügyi ágazatban dolgozóknak állít majd emléket – csütörtökön helyezték el az alapkövét, Szolnok szeptember 1-jei emléknapja kapcsán.

A viharkárokra a biztosítók az idén 6,6 milliárd forintot fizethetnek ki

2020.09.07

Idén a legtöbb bejelentés a június 12-14-i, július 24-25-i és az augusztus 17-18-i viharokat követően érkezett. A főváros mellett Pest, Békés, Bács-Kiskun, Szolnok, Szabolcs-Szatmár, Borsod és Hajdú-Bihar megyéket sújtotta leginkább az időjárási anomália.  

Szükség van korszerű, ütőképes, erős honvédségre

2020.09.07

Benkő Tibor, az MH 86. Szolnok Helikopterbázison a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok találkozóján tartott előadásában, a Zrínyi 2026 nevű honvédelmi és haderőfejlesztési programról szóló film levetítése után azt mondta: a keleti mellett létezik egy déli fenyegetettség is.

Új ösztöndíjrendszer indul a szakképzésben

2020.09.18

Több mint 50 ezer diák jár technikumba, ők az ágazati alapozó oktatás idején 8000 forint ösztöndíjat kapnak havonta, a szakképző iskolákban tanulók pedig 16 ezer forintot.

Kreatív pályázat népszerűsíti a klímabarát közlekedést

2020.09.17

A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2020. október 20-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.  

Tisztújító közgyűlést tartott a Kunszövetség Karcagon

2020.09.16

Kovács Sándor újabb öt évre kapott bizalmat arra, hogy elnökként vezesse a másfél évtizedes múlttal rendekező, és a kunok számára kiemelt hagyományőrző szerepet betöltő szakmai-baráti szövetséget. Négy főre bővült elnökség és a szakmai tanácsadó testület kezdi meg a munkát. 

Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék: nyílt napon várják a látogatókat

2020.09.15

Az októberben először megrendezésre kerülő Nyitott Főzdék Napján, országszerte 25 magyar sörfőzdénél várják ingyenes programokkal a vendégeket.

Fókuszban a civil szféra aktualitásai

2020.09.15

Szolnok volt az egyik keddi állomása a „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató rendezvénynek, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak a városháza dísztermében. A programot a XI. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Konferencia követte.

Martfű is csatlakozott a jótékonysági futóprogramhoz

2020.09.14

A nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet a 2020. szeptember 6. és 11. között zajló, Egy vérből vagyunk jótékonysági futóprogram, melynek útvonala Martfűt is érintette. Az idei akcióval a délvidéki Muzslyán működő Emmausz fiúkollégium lakói számára gyűjtenek sporteszközöket.

A kormányablak hungarikum

2020.09.13

A kormányablakok fontosságát, és az ott dolgozók munkáját méltatta a kormányablakokért felelős miniszteri biztos szerdán, Szolnokon, a megyei kormányhivatal kormányablak osztályainak közös fórumán, ahol a kormányablakok jövőbeli fejlesztési lehetőségeiről is egyeztettek.

Feloszlott a képviselő-testület Jászárokszálláson

2020.09.11

Gergely Zoltán, a település polgármestere közölte: a testület feloszlatására tett indítványát a képviselők közül heten támogatták, ketten ellenezték. Kezdeményezését azzal indokolta, hogy - várakozásával ellentétben - a választások utáni feszültségek nem enyhülnek, a képviselő-testületnek "nem sikerült a kampányüzemmódból" áttérni a "munkaüzemmódba".

Forgalmirend-változás Jászberény térségében

2020.09.11

A Jászberény elkerülő szakasz III. ütemének építésénél megkezdődnek a nagytömegű földmunkák.

Iskolarendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megye általános iskoláiban

2020.09.10

Cél, hogy minden gyermek épségben érkezzen meg az oktatási intézménybe.

Csodaszép lovak vizsgáztak Tiszaföldváron

2020.09.09

A legszebb őshonos, hidegvérű paripákat mérettek meg a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület által szervezett országos ménvizsgán, Tiszaföldváron.

Új klippel és kislemezzel rukkolt elő a cibaki származású Kertész Iván

2020.09.08

Sivatagi látványvilág tárul elénk Kertész Iván új videóklipjében. A Star Academy tehetségkutató egykori felfedezettje „Mennék, rohannék” címmel készített videóklipet és kislemezt.

A női kosárlabda Euroliga októberben, a férfi és női EK januárban rajtol

2020.09.08

A női és férfi Európa Kupa főtáblás mérkőzései ugyanakkor október helyett csak január 7-én, illetve 6-án kezdődnek meg. Magyar részről előbbiben az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd lesz érdekelt, a férfiaknál pedig az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász lép majd pályára.

Szeptember utolsó hétvégéjén fejezik be a férfi vízilabda Magyar Kupát

2020.09.07

A hétvégén kezdődött bajnoki küzdelmek folytatódnak, és amennyiben egy csapatnál pozitív mintát produkálnak, az ügyvezetői testület hatáskörébe tartozik, hogy döntsön a halasztási kérelmekről.

A MÁV kötelezővé teszi a jegyvizsgálói testkamerát egyes vonalakon

2020.08.29

Eddig önkéntesen viselhették a kamerát a jegyvizsgálók. Most a Budapest-Esztergom, a Budapest-Pusztaszabolcs, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Göd-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalakon teszik kötelezővé azt.