2018.06.24, Vasárnap

Aktuális

Szolnokon tanácskoztak a repülés szakemberei

2018.04.16

Az űrhajózás világnapjához kapcsolódó tanácskozás első felében központi előadások hangzottak el, délután pedig a résztvevők szekcióban beszélték meg az aktuális kérdéseket.

Tavaszi felújítást kapnak Szolnok játszóterei

2018.04.15

Felássák a homokozókat, megtisztítják az ütéscsillapító felületeket, a sérült játékokat megjavítják, ha szükséges kicserélik.

Top 5 trendi táska tavaszra

2018.04.14

Télen a legtöbb ruhánk sötét színű, kék, fekete, szürke, esetleg némi fehér, de a világos színek jellemzően inkább csak a kiegészítőkben jelennek meg. Ehhez igazodik a táskánk színe is. Tavasszal a ruhatárunk meghatározó darabjait leváltjuk, a sötét színeket világosabb, tavaszi színekre cseréljük. Természetes, hogy ehhez szeretnénk igazítani az általunk viselt kiegészítőket is. Ha még nem tettük, akkor érdemes néhány tavaszi darabot beszerezni, ami ruhatárunkhoz és különböző alkalmakhoz is megfelel majd.

Motoros rendőrök segítettek egy elgázolt fülesbaglyon Fegyverneknél

2018.04.13

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály motoros járőrei idén, 2018. április 11-én álltak először szolgálatba járműveikkel a megye közútjain.

Újra futóvárossá válik Szolnok

2018.04.13

Idén immár hatodik alkalommal vállal főszponzori feladatokat a májusfa futáson a Coop Szolnok. A Coop Májusfa Futás néven közismert rendezvényt 6500 futóval április 17-én (esőnap április 19.) tartják meg - hangzott el a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón.

Tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

2018.04.12

A Tisza vízgyűjtőjén felhalmozódott hó olvadása miatt a hegyvidéki területekről naponta indulnak el kisebb árhullámok, amelyek a folyó középső szakaszán hosszan elhúzódó tetőző vízállásokat eredményeznek. Ugyanakkor a kedvező időjárásnak és a folyamos szivattyúzásnak köszönhetően tovább csökkent a belvízi elöntés nagysága a térségben.

A magyar autósok európai viszonylatban is szabálykövetők egy belga felmérés szerint

2018.04.11

A magyar autóvezetők európai viszonylatban is jelentős arányban betartják a közlekedésbiztonsági előírásokat, azok között is első helyen az alkoholtilalmat - közölte a La Libre Belgique című belga napilap egy belga felmérésre hivatkozva hétfőn.

Rendvédelemért emlékérmet kapott Sas Ferenc

2018.04.11

Elismerésben részesült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője.

4 új Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójármű áll készenlétben Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018.04.10

Újabb tíz, hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművet adtak át április hatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Ezekkel együtt már száz új jármű teljesít szolgálatot a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon országszerte.

Dobogósak lettek a szolnoki fiatalok a gyöngyösi 24 órás vetélkedőn

2018.04.10

A várost képviselő 44 diák (és 4 kísérő felnőtt) 9 szolnoki középiskolából verbuválódott.

Idén is kiválasztják a legszebb konyhakertet

2018.04.09

Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere a program ötletgazdájaként csatlakozásra buzdít minden határon inneni és túli települési önkormányzatot, szervezetet vagy akár magánszemélyt.

Martfűi betekintés a művészi megismerés titkaiba

2018.04.07

Hatvankét alkotó több mint százötven műve látható azon a különleges tárlaton, amely 2018. március 23-án nyílt meg a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Amatőr Alkotók Képző- és Iparművészeti Tárlata április 12-ig tekinthető meg a közművelődési intézményben.

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Megkezdődött a virágosítás Szolnokon

2018.04.06

A márciusi havazás miatt a virágosítási program még csak pár helyszínen kezdődött meg, de május végére a város érintett részei teljesen virágba borulnak. Az ültetést ebben az évben is a Munka Lehetőség a Jövőért Kft. munkatársai végzik.

Túrkevére érkezik az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára vándorkiállítása

2018.04.06

A Református Templomgalériában tekinthető meg 2018. május 26-ig az iratajándékozást bemutató Bővülő történelem című tárlat, túrkevei vonatkozású levéltári dokumentumokkal kiegészítve.

Indul keszegféléink tilalmi ideje

2018.04.16

A NÉBIH tájékoztatja a horgászokat és a halászokat, hogy hamarosan ívnak a keszegféléink, ezért - a hatályos jogszabály értelmében - április 15-én elkezdődik a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos tilalmi ideje.

Felső tagozatos diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium

2018.04.14

Az ősszel ötödik osztályba lépők jelentkezését június 30-ig várják.

Áprilisban is járja a megyét a szolnoki adótraffipax

2018.04.13

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 3. és 30. között elsősorban azokban az üzletekben ellenőriznek, melyekben az online pénztárgép üzembe helyezése óta nem volt helyszíni vizsgálat.

„A vers az ember legforróbb vallomása a létről” - Megavers 10.

2018.04.13

A korábbi évekhez hasonlóan, a Szolnok Televízió és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezésében 10. alkalommal rendezték meg a Megavers Országos Televíziós Tehetségkutatót Szolnokon.

Együtt a pénzügyi tudatosságért

2018.04.12

A Magyar Nemzeti Bank szakemberei tartottak előadást a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán.

Véget értek az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny helyi fordulói

2018.04.12

Megvan az a 10 csapat, akik versenybe szállnak a pénteki megyei fordulóban az országos döntőbe való továbbjutásért.

Világbajnok táncosok jártak Szolnokon

2018.04.11

Különleges táncórán vettek részt a Szoldance táncosai szombaton. A háromszoros világ- és európabajnok latin-amerikai táncos pár, Gabriele Pasquale Goffredo és Anna Matus tartott továbbképzést a szolnoki Cserkészházban.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is elindulnak a teljes körű útfelújítási munkák

2018.04.11

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában két országos útfelújítási program részeként idén mintegy 1200 kilométernyi út teljes körű felújítása indulhat el. A felújítási munkák első körében eddig mintegy 140 szakaszra vonatkozóan adott az elmúlt napokban munkaterületet a társaság a kivitelezőknek, a projektek év végéig ütemezetten, folyamatosan haladnak majd.

Kétmilliárdos fejlesztés a magyar busz gyártójánál

2018.04.10

A Credobusok néhány év alatt egész Magyarországon elterjedtek: a regionális közlekedési központok mindegyikénél megtalálhatók, és több nagyvárosban (Győr, Pécs, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, stb.) is a járműflotta jelentős részét adják.

Továbbra is árvízvédelmi készültség a Közép-Tisza vidékén

2018.04.09

A Tisza áradása miatt továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség érvényes a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán.

Újra csökken az Alcsi Holt-Tisza szintje

2018.04.08

Miután a környék belvizeit befogadó szolnoki Alcsi Holt-Tisza vízállása a napokban meghaladta a maximális tározási szintet, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság két szivattyú üzembe állításával megkezdte a holtág vízszintjének csökkentését.

Idén a Jászberényi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője vehette át a díjat

2018.04.07

Jászberény Város Napja alkalmából 2018. április 3-án a Lehel Film-Színházba megrendezett díjátadó gálán adták át a település kitüntetéseit.

Megnyílt a 20. Szolnoki Utazás Kiállítás

2018.04.06

Két nap alatt több mint 50 kiállító mutatja be turisztikai kínálatát, hagyományait, látnivalóit.

Gazdálkodj okosan - a hulladékkal! címmel zöldkonferenciának adott otthont a szolnoki Megyeháza

2018.04.06

A konferenciára mintegy száz pedagógust hívtak meg Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Ők azok ugyanis, akik segítségével könnyebben megszólítható a következő nemzedék, a Zöldkonferencia valódi célközönsége.

1,6 milliárd forintból épül Cserkeszőlő új büszkesége, a BABY WORLD

2018.04.05

Hazánkban is egyedülálló lesz, az a gyermek- és családbarát fürdőkomplexum és szálloda, amellyel a Fürdő és Gyógyászati központ bővül Cserkeszőlőn.