2020.02.21, Péntek

Aktuális

Budai Lórántot választották meg polgármesternek Jászberényben

2019.11.11

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) 8327, Szabó Tamás (Fidesz-KDNP) 4569, Magyar Levente (független) 257, Dobrosi Péter (Mi Hazánk) 86 szavazatot kapott.     

Az egészséges őszi tányér ötven árnyalata

2019.11.11

Az őszi és téli hónapok beköszöntével sokak számára fejtörést okozhat, hogy miként vihetjük be a szervezetünkbe az egészség megőrzéséhez szükséges vitamin-mennyiséget, hiszen a hidegebb idők miatt - látszólag - lecsökken a zöldségek és a gyümölcsök választéka.

Ingyenes lisztérzékenységi szűrés Szolnok óvodáiban

2019.11.08

A héten többszáz szolnoki óvodás tartotta izgatottan az ujját a lisztérzékenységi vizsgálatot végző szakembernek. A másodpercnyi kellemetlenség azonban fényt deríthet egy sok problémát okozó autoimmun betegségre, amely megfelelő életmóddal jó karbantartható, kezelhető.

Több árvízre kell számítani Magyarországon

2019.11.01

A klímaváltozás miatt gyorsul a víz körforgása, ezért - hosszú távon - több árvízre kell számítani Magyarországon - mondta Szöllősi-Nagy András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Felújítja a MÁV a szolnoki vasútvonalat, jelentős változás lesz a forgalomban

2019.10.31

Jövő áprilistól várhatóan hat hónapig tart majd az ország legforgalmasabb Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vasútvonal emelt szintű karbantartása, az utasoknak az egypályás közlekedés miatt hosszabb menetidővel, változó menetrenddel, megnövekedett forgalmi nehézségekkel kell majd számolniuk - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Kérhető az influenza elleni védőoltás

2019.10.30

Térítésmentesen elérhető az influenza elleni védőoltás az életkoruk, egészségi állapotuk, vagy a vírus átadása miatt fokozottan veszélyeztetettek számára.

Bíróság: jogszerű volt a Bige Holding szolnoki kénsavüzemének bezárása

2019.10.28

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogszerűnek találta a Bige Holding szolnoki kénsavüzemének bezárását, a bíróság szerint a teljes gyár leállítása viszont jogszerűtlen volt - közölte csütörtökön a Debreceni Törvényszék az MTI-vel.

Eredményesek voltak a kutatófúrások Szolnok térségében

2019.10.27

Hamarosan megkezdődhet a gázkitermelés Szolnok-Szandaszőlős és az Alcsisziget térségében.

Megismétlik a jászberényi polgármester-választást

2019.10.25

A Szegedi Ítélőtábla pénteki jogerős végzésével elutasította a jászberényi polgármester-választás eredményét megsemmisítő Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi választási bizottsági döntéssel szemben benyújtott felülvizsgálati kérelmeket. A jászberényi polgármester-választást így november 10-én meg kell ismételni.

Idén is 24 órás vetélkedőn mérkőznek a város középiskolásai

2019.10.24

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 19. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 400 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 26-27-én zajlik.

Új esti és éjszakai vasúti járatok indulnak

2019.10.20

Október 19-étől három vasútvonalon több eljutási lehetőséggel bővíti kínálatát a MÁV-START.

Félidőben Szolnokon a Széchenyi rendelő felújítása

2019.10.18

A kivitelezés várható befejezési határideje: 2020. április.

Újraélesztés Világnapja Szolnokon

2019.10.17

Interaktív foglalkozás keretében ismerkedhettek meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az újraélesztés alapfogásaival.

Karbantartás miatt módosul a szolnoki vasútvonal menetrendje

2019.10.17

Ideiglenes menetrendi változások lesznek október 19-től 20-ig a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal elővárosi forgalmában, illetve a Budapest-Szeged vonal InterCity közlekedésében.

Küszöbön a Mezőgazdaság 5.0, vagyis az agrárdigitalizáció

2019.10.16

Az agrárdigitalizáció a következő évtized legnagyobb lehetőségét jelentheti az ágazatnak, amely a termelés hatékonyságát, jövedelmezőségét és versenyképességét emelni, a környezetterhelést és termelési kockázatokat pedig várhatóan csökkenteni fogja.

Hatpontos akcióterv garantálja az Electrolux munkavállalóinak elhelyezkedését

2019.11.11

A kormány és Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, valamint Pócs János fideszes országgyűlési képviselő által kidolgozott hatpontos akcióterv garantálja, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója nem lesz munkanélküli, és Jászberény sem fogja megérezni a vállalat kapacitásleépítését - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Jászberényben.

Továbbra is előny a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételi eljárás során

2019.11.10

A mostani felsőoktatási eljárás során a komplex középfokú nyelvvizsga után 28 többletpont, a felsőfokú nyelvvizsga után 40 többletpont jár majd.

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki Szegeden

2019.11.05

Megerősítette szakmai együttműködését a Szegedi Tudományegyetem, a párizsi École Politechnique egyetem és a kaliforniai székhelyű Tri Alpha Energy (TAE) vállalat. A nemzetközi konzorcium a nukleáris hulladékok kezelésében új megoldást jelentő, lézeres úton előállított neutronokon alapuló, sóolvadékos transzmutátor létrehozásán dolgozik.

Első tisztek, elismerések

2019.10.31

Több mint harmincan vehették át első tiszti kinevezésüket október harmincadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A szervezet főigazgató-helyettese emellett több kollégának hősies helytállásáért elismerést adott át, és természetesen a kerek születésnapjukat ünneplőket is felköszöntötte.

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

2019.10.30

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.

Csokoládéfesztivált rendeznek Szolnokon

2019.10.29

Tizenöt standon tizenegy kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket november 9-én és 10-én a Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Találkozón az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban - közölte a szervező kulturális központ ügyvezető igazgatója kedden az esemény sajtótájékoztatóján.

Ismét gyémánteső Szolnokon! - elismerték a város marketingtevékenységét

2019.10.28

Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal az „Országos Városmarketing Díj 2019” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2019” védjegyet. A részletekről Öhlbaum Emese, a Városmarketing Osztály vezetője és Fejér Andor beszélt sajtótájékoztatón.

Már az óvodában harcolni kell a dohányzás ellen

2019.10.26

Az egészségfejlesztési szakemberek egyöntetű véleménye, hogy attól az életkortól érdemes szervezetten fellépni a dohányzással szemben, amikor a gyermekeinket dohányzásra ösztönző, negatív egészséghatások érhetik. A kutatások alátámasztják, hogy a későbbi egészségmagatartásunk szempontjából az óvodás évek mennyire meghatározóak. Ebből a tényből kiindulva fejlesztették ki 1994-ben a magyar szakemberek az Óvodai Dohányzás Megelőzési Programot (ÓDMP), amelynek eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

Katonai kiképzés miatt a szokottnál nagyobb forgalom lesz Szolnok térségében

2019.10.25

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandára október 29. és november 28. között közös magyar-amerikai kiképzést hajt végre az ország több pontján.

Kerékpárutakkal fejlesztik Szolnok térségének turizmusát

2019.10.24

A fejlesztés részeként több kerékpárút is létesül a Duna Aszfalt kivitelezésében, amely Millér elérhetőségét szolgálja majd

Pedagógiai ágazati képzéssel bővült a martfűi Dami szakmai kínálata

2019.10.19

Tizenhat nappalis és hét felnőtt osztállyal indult a tanév.

Továbbra is az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája

2019.10.18

Tavalyhoz hasonlóan az idén is harmadik helyezett az Amazon.

Bejelentették a 15. Média Építészeti Díja finalistáit

2019.10.17

A terv kategória döntőse a Jászberényi Strand- és Termálfürdő fejlesztése (Tábi Sára).

Lövészetet tanulhattak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai

2019.10.16

Honvédelmi felkészítés keretében elméleti és gyakorlati oktatásban vehettek részt.

Újjáépült a Kékbegy-tanösvény pallósora Farmoson 

2019.10.16

Az országban egyedülálló, közösségi összefogással épült újjá a Farmosi Madárvárta területén található Kékbegy-tanösvényhez tartozó 200 méter hosszú pallóhíd, amely februárban egy nádas tűz során vált a lángok martalékává – mondta el Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára Farmoson a Nagy-nádasba vezető pallósor és a tanösvény táblák avatásán.