2024.04.26, Péntek
Átadták Szolnokon a felújított Kolozsvári Úti Óvodát
Szalay Ferenc facebook

Átadták Szolnokon a felújított Kolozsvári Úti Óvodát

szolnok.hu

2021.06.11. 13:53

Néhány hónappal a felújított Borsószem Bölcsőde átadását követően egy újabb intézmény fejlesztése zárult le. Az 1974-ben épült Kolozsvári Úti Óvoda kívül-belül megszépült.

Hirdetés

A Terület és Településfejlesztési Programon keresztül közel 260 millió forintból abelvárosban elhelyezkedő, négy csoportszobás, magas kapacitás-kihasználtságú óvoda   fejlesztése keretében megtörtént az elektromos hálózat felújítása, az intézmény homlokzati hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, új beltéri ajtók beépítése, valamint az épület projektarányos akadálymentesítése. Megvalósult a teljes épület-falazat festése, padló- és csempeburkolatok készítése, konyhai bútorok gyártása és beépítése. Új csoportszobák, fürdőszobák, tornaszoba és új eszközök és játékok várják a gyermekeket.  A fejlesztés részeként 16 db napelem modul került az épületre, melyekkel az óvoda üzemeltetése gazdaságosabbá válik.

Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák igazgató-helyettese köszönetet mondott a kivitelező Niké26 Kft-nek a színvonalas munkáért. Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében kiemelte: több, mint 4 milliárd forint jutott az elmúlt években a szolnoki oktatási-nevelési intézmények korszerűsítésére, miközben további fontos projektek még ezután következnek.

Egymás után újulnak meg a város óvodái, iskolái, bölcsődéi, remek érzés, amikor látjuk a gyermekek arcán a mosolyt, amikor belépnek egy-egy felújított intézménybe. – mondta Szalay Ferenc polgármester.

Az ünnepséget a gyermekek műsora zárta, akik apró ajándékkal is kedveskedtek a vendégeknek, ők maguk pedig szélforgót kaptak meglepésként.

Aktuálisóvodafejlesztés