2018.06.24, Vasárnap

Aktuális

Kelet-Magyarország első kutyabarát fürdője nyílik májustól Tiszafüreden

2018.04.30

Május elsején szabadtéri kutyabarát fürdő nyílik Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti területen, az ottani holtág szabadstrandi részén. Ez lesz az első ilyen jellegű szolgáltatás az ország keleti részében

Közel félmilliárd forint értékű zöldterületi beruházás Mezőtúron

2018.04.29

A projekt építési beruházásainak kivitelezését pályázat útján a szolnoki székhelyű Akviron Kft. nyerte el, a munkák gyakorlati befejezése 2019 nyarának elejére várható.

Fontos döntések születtek a szolnoki közgyűlés áprilisi ülésén

2018.04.27

Több mint ötven napirendi pont várta a képviselőket, amelyen több induló fejlesztésről, pályázatról döntöttek a képviselők.

Itt ehetsz jókat idén nyáron - Elindult az országjáró Street Food Konvoj

2018.04.27

Idén tavasszal újra elindult az országjáró Street Food Konvoj, hogy minél több vidéki városba elvigye a minőségi utcai gyorsételeket. A csapat áprilistól szeptemberig 14 városba látogat majd el, Soprontól Pécsen át Nyíregyházáig szinte minden megyét érintve.

Többfelé 30 fok körüli meleg lesz a hosszú hétvégén

2018.04.26

Csapadék is várható, de jellemzően sok lesz a napsütés, helyenként 30 fokig is melegedhet a levegő a hosszú hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Átvette parlamenti mandátumát dr. Kállai Mária

2018.04.25

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es válsztókerületében dr. Kállai Mária, a Fidesz-KDNP jelöltje győzött. Dr. Czifra Károly, a helyi választási bizottság elnöke Szalay Ferenc polgármester jelenlétében adta át a megbízólevelet.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

2018.04.24

A megyei rendőrfőkapitány és a megye településeinek polgármesterei a rendezvényen összesen 76 rendőrségi dolgozónak nyújtottak át elismerést.

Érdemei elismeréséül Érdemjel Kiss Lajos őrnagynak

2018.04.23

Szent Flórián érdemjellel a munkájukat huzamos időn keresztül kiválóan végző, a közösség elé példaképül állítható személyeket ismernek el.

Halmozták a sikereket a szolnoki tűzoltók

2018.04.22

Az év tűzoltósága, a szakmai verseny győztese,a legjobb tűzoltó, a legjobb gépjárművezető, mind mind a Szolnoki Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának elismerése.

Hatékony energiafelhasználás, korszerűbb munkahelyek Martfűn

2018.04.21

Jól halad a Martfű Város Önkormányzata tulajdonában lévő, volt AC raktár épületenergetikai korszerűsítése és megújuló energiahordozót hasznosító felújítása. A városüzemeltetési szervezet épületének energetikai rekonstrukciójára egy TOP-os pályázat keretében 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat.

Napelemes rendszerrel korszerűsítették a törökszentmiklósi Mezgét

2018.04.19

Lezárult a Földművelésügyi Minisztérium megújuló energiák felhasználását támogató projektje, amely uniós forrásból a tárca hét agrárszakképző intézményét szerelte föl napelemes rendszerekkel.

Az ejtőernyőzést népszerűsítették Szolnokon

2018.04.18

Ötödik alkalommal rendezett országos ejtőernyős honvédelmi öttusaversenyt az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete és a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Egyesülete. A legeredményesebb középiskolás csapat részt vehet április 19-én és 20-án az országos haditornaverseny budapesti döntőjén.

Hordozzuk áldott emléküket...

2018.04.18

A Szolnokról és környékéről elhurcolt zsidóknak állítottak emlékkövet a Tisza-parti városban, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján.

Bronzkori emberi maradványokra bukkantak Jászberény határában

2018.04.17

A leletek a Jász Múzeumba kerülnek, később feldolgozzák, részletesen is megvizsgálják azokat.

Új lendületet kaphat a turizmus Abádszalókon

2018.04.17

Közel hatszáz millió forint pályázati támogatást nyert el az abádszalóki önkormányzat turizmusának fejlesztésére.

Úszott már végtelen medencében? Most már itthon is megteheti!

2018.04.29

A Pilis egyik legfontosabb emléke, a visegrádi vár tőszomszédságában felépült Hotel Silvanus panorámamedencéjét idén a szokásosnál korábban nyitották meg.

A vizsgaelnökök már felkészültek az érettségire

2018.04.28

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a középiskolákban és a Kormányhivatalnál összesen 3686 fő jelentkezett be érettségire. A vizsgák május 7-én, a magyar nyelv és irodalom írásbeli napján kezdődnek, és tartanak egészen június 29-ig, az utolsó szóbeli vizsganapig.

Ezzel a lépéssel szeli át Jász-Nagykun-Szolnok megyét az M4-es

2018.04.27

A gyorsforgalmi utat egészen Hajdú-Biharig elvezető 65 kilométeres szakasz hat csomóponttal és négy pihenővel jön létre.

Kiképzési repülések Kecskemét, Szentes és Szolnok légterében

2018.04.26

A Magyar Honvédség légiereje alaprendeltetéséből adódóan, valamint a képességfenntartás érdekében rendszeresen végez kiképzési repüléseket az ország arra kijelölt légtereiben, hogy minden helyzetben képes legyen az ország biztonságának garantálására.

Katonadiplomaták a szolnoki helikopterbázison

2018.04.26

Szolnokra látogatott április 24-én a 2018. évi katonadiplomáciai váltásra készülő tisztek csoportja. A vendégek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis és az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár alaprendeltetésével, a két alakulat szervezeti felépítésével valamint a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósult és tervezett fejlesztéseikkel ismerkedtek meg.

Közlekedésbiztonsági roadshow Szolnokon

2018.04.24

A Magyar Autóklub 2006-ban indította el a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát, melynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára. A roadshow kedden Szolnokra érkezett és péntekig  várja az érdeklődőket a Téglagyári úti Tesco parkolójában.

XIX. Szolnoki Kardiológiai Nap

2018.04.24

A konferencián kardiológusok és háziorvosok vettek részt, az előadók között mind a négy egyetem jeles képviselői jelen voltak.

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága

2018.04.23

Csütörtök estétől az Igazgatóság teljes működési területén megszűnt az árvízvédelmi készültség, ezzel együtt folyamatosan zsugorodik a belvízzel elöntött területek nagysága is.

Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

2018.04.22

Év végére készül el Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt - összekötő túraútvonal a TOP keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

Sportparadicsom épül a Véső úton

2018.04.19

A Véső úti sporttelep egyre több épülete válik mostanában munkaterületté, ami nem csoda, hiszen egyszerre épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész. Az alapos változáson áteső létesítményt Szalay Ferenc polgármester, Bagdi Sándorné, a terület önkormányzati képviselője, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója mutatta be.

Rövidesen kiderül, ki viszi el Törökszentmiklósig az M4-est

2018.04.19

A NIF már keresi a kivitelezőt a több mint 26 kilométeres szakaszhoz, ahol egy 756 méter hosszú Tisza híd is létrejön.

Kezdődik a szúnyoggyérítés Szolnokon

2018.04.18

Az első légi biológiai kezelés április 20-án várható (tartalék nap április 21.).

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő példák is bekerülnek a matematika munkafüzetekbe

2018.04.17

A feladatok célja, hogy a gyerekek a mindennapi döntési helyzetekben tudják alkalmazni a rendelkezésükre álló matematikai eszköztárat. Zsebpénz beosztás, vásárlás a boltban, családi költségvetés készítése.  

Jó állapotban teleltek át az őszi vetések

2018.04.17

Az idei enyhe, általában hótakaró nélküli telet viszonylag jól átvészelték az őszi vetések. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint az 1,6 millió hektáros őszi vetésű kalászos gabona és őszi káposztarepce vetésterületének 90 százalékán jó vagy közepes minőségűek a növényállományok.

Farmosi békamentés

2018.04.16

Ebben az esztendőben 15. alkalommal rendezték a békamentő akció heteit Farmos közelében, Tápió-Hajta Tájvédelmi Körzet vizes élőhelyén.