2024.03.28, Csütörtök
Új villamosenergia-elosztóval bővült az MVM Csoport
Illusztráció, pexels.com

Új villamosenergia-elosztóval bővült az MVM Csoport

MTI

2021.09.01. 10:14

A tulajdonosváltás arculatcserével is jár, és több elérhetőség is megváltozik.

Hirdetés

Új villamosenergia-elosztóval bővült az MVM Csoport, miután lezárult az MVM Émász Áramhálózati Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlására irányuló tranzakció - adta ki zöleménybe a társaság szerdán.

A tranzakció lezárásával az MVM Csoport biztosítja 22 ezer kilométer villamosenergia-elosztó hálózat üzemeltetését Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye több mint 400 településén, 740 ezer ügyféllel.

Az MVM Csoport a közlemény szerint azért is üdvözli a bővítést, mert nem csupán új hálózattal, hanem jelentős szakértelemmel is gyarapodtak. Hozzátették, hogy az MVM Émász Áramhálózati Kft. feladata egyebek mellett a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése, helyszíni leolvasása. A tulajdonosváltás arculatcserével is jár, és több elérhetőség is megváltozik.

Az MVM Csoport 110-nél is több vállalatból áll, és több mint 1,5 millió ügyfélnek biztosítja a villamosenergia-szolgáltatás műszaki hátterét - olvasható a közleményben. A társaság az E.on Hungária Csoporttal állapodott meg ÉMÁSZ Hálózati Kft. megvásárlásáról, amely szerdától működik MVM Émász Áramhálózati Kft. néven. A honlapjukon olvasható azon szolgáltatások listája, amelyek az átállás miatt átmenetileg nem vehetők igénybe.

Aktuálisvillamos energiavillamosenergia-szolgáltatásMVMáramszolgáltatás áramfejlesztő