2021.09.26, Vasárnap
Szabad a pálya a szolnoki kalandparkban
Szalay Ferenc facebook

Szabad a pálya a szolnoki kalandparkban

szolnok.hu

2021.09.06. 12:22

A Tiszaligetben, a Csónakázó tó melletti fás területen egy kilométer hosszú rekortán borítású futópálya, megújult világítás, különböző magasságú kötélpályák várják a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket. A legnagyobbak és legbátrabbak tizenöt méteres magasságban át is csúszhatnak a tó felett.

Hirdetés

– Hat-nyolc évvel ezelőtt már felvetődött a gondolat hogy ezen a területen kalandpark épüljön, de az akkori lehetőségeink ehhez szűkösek voltak. Most viszont, hogyha a város megvalósult turisztikai, idegenforgalmi, sporttal kapcsolatos szolgáltatásait nézzük, nagyon fontos hogy megépül még egy ilyen létesítmény is – mondta a pénteki átadón Szalay Ferenc polgármester. Hozzátette, a kalandpark a gyerekektől a felnőtteken át a profi sportolókig mindenkinek tartalmas kikapcsolódást kínál.

A sajtótájékoztatón Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a kalandpark használata biztonságos, hiszen különböző védőeszközök és felkészült segítők, vagyis animátorok vigyáznak a látogatókra. – Hét pályás, ötvenkét állomásos kalandpályát építettünk, nagyon fontos, hogy elsődleges a biztonság. A terület nem zárt, ezért egy tíz kamerás hálózat folyamatosan figyeli, éjszakára pedig a létrákat felvonjuk. Arra kérjük a szolnokiakat, hogy a kalandparkot csak a nyitvatartási időben, az animátorok segítségét kérve használják. 

AktuálisTiszaligetkalandparkok