2018.06.24, Vasárnap

Aktuális

Elkezdődött a kérészrajzás a Tisza alsó szakaszán

2018.06.11

A Tiszai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság - a társhatóságokkal együttműködve - a szokásosnál sűrűbb járőrszolgálattal őrködik a kérészek biztonsága felett az idén korábban kezdődő tiszavirágzás idején. A tiszavirág védett rovarfaj, természetvédelmi értéke egyedenként tízezer forint.

Folytatódnak a munkálatok a 4-es főút szolnoki elkerülőjén

2018.06.09

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolatfelújítási munkálatai (Tószegi úti különszintű csomópont és a Szent István Tisza-híd Budapest felőli hídfője közötti hálózatrész) 2018. június 11-16. között (24. hét) az alábbiak szerint folytatódnak:

A Szombathely lesz a Szolnok ellenfele a döntőben

2018.06.08

A Szombathely mellett a másik ágról az alapszakasz- és Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olaj jutott a fináléba, amely vasárnap kezdődik Szolnokon.

Felfüggesztett börtön a szolnoki Rózsakert rongálóinak

2018.06.08

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be három szolnoki és egy zagyvarékasi fiatalemberrel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt.

Peter Greenaway a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál vendége lesz

2018.06.07

Filmes látványtervezők munkásságára és a képzőművészeti filmekre, művészportrékra fókuszáló vetítések, mesterkurzusok, kiállítások, művészeti programok és koncertek szerepelnek az októberi Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál repertoárjában.

Kezdődik az aratás – figyeljünk a tűzvédelemre

2018.06.06

Hamarosan elkezdődik a szántóföldeken a növények betakarítása. A nyáron tapasztalható hőség, a szárazság és az éghető anyagok nagy mennyisége fokozott tűzveszélyt teremt, így a mezőgazdasági dolgozóknak különösképpen oda kell figyelniük a tűzvédelmi szabályok betartására.

Tájékoztatás a „Nyári diákmunka 2018.” központi munkaerő-piaci programról

2018.06.06

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnak a program lebonyolítására 115 millió forint áll rendelkezésére, mely összeg felhasználásával legalább 1.100 diák nyári foglalkoztatását kívánja elősegíteni.

A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet Szolnokon

2018.06.05

A Nemzeti Összetartozás Napján rajtolt Budapestről az az 500 kilométeres futás, amelynek kettős célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, valamint adományokat gyűjtsön a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

A héten a Balatonnál és a Tisza-tónál folytatódik a szúnyogirtás

2018.06.04

A héten a Balatonnál és a Tisza-tónál folytatódik a szúnyogirtás, más területekkel együtt összesen mintegy 35 ezer hektáron - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője. 

Bajnoki döntőben Szolnok kosarasai

2018.06.04

A Szolnok hazai pályán legyőzte a Körmendet a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3-0-ra megnyerte a párharcot, és bejutott a fináléba.

Hétfőn jótékonysági futás indul a véradásért

2018.06.03

A szervezők a jótékonysági futás útvonalán június 4-én Budapesten, június 5-én Szolnokon, június 6-án Debrecenben, míg június 7-én Nyíregyházán várják a véradókat.

Felújítják a 4-es utat Szolnoknál, hétfőtől nagy torlódások várhatóak

2018.06.02

A július 15-ig tartó első ütemben a Tószegi úti csomópont és a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli oldal közötti dolgoznak. A másfél kilométeres útszakaszon az aszfalt kopóréteg és az aszfalt kötőréteg cseréjére, valamint a híd aszfaltburkolatának és dilatációs szerkezetének felújítására kerül sor. 

Az autótuning szerelmeseit várják a szolnoki Tisza-partra

2018.06.01

Az idén 9 éves Szolnoki Tuning Találkozóra már nemcsak a városi és megyei autósok érkeznek, hanem a rendezvény meghódította hazánkat, sőt még a környező országokból (Ausztria, Erdély, Felvidék) is érkeznek autósok.

Megnyílt az alföldi fazekas triennále Mezőtúron

2018.06.01

Az alföldi fazekas triennáléra beküldött alkotásokból nyílt tárlat csütörtökön Mezőtúron, a Városi Galériában.

Javuló közbiztonság, induló fejlesztések - a szolnoki közgyűlés döntései

2018.05.31

Májusi ülését tartotta csütörtökön Szolnok város közgyűlése. A képviselők a megyeszékhely közbiztonságáról szóló beszámolót követően meghallhatták a város több cégének gazdasági beszámolóját, illetve ezúttal is döntöttek több induló fejlesztésről is.

Előrehozott tiszavirágzás

2018.06.10

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az idén a megszokottnál jóval korábban, már május utolsó napjaiban megfigyeltek előrajzást a Tisza mentén a Tisza-tótól Tiszakürtig. Ha az időjárás gyökeresen nem változik, a szakemberek szerint egy héten belül várható a főrajzás, a kérészek tömeges násztánca.

Eszmecsere az ivóvízkészlet védelméről

2018.06.09

Magyarországon két mintaterület érintett a projekt által, ezek egyike a Tisza folyó felszíni vízkivételi szolnoki ivóvízbázis, valamint a Tisza folyó mentén található különböző művelési ágú területek.

Új elnök és alelnök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés élén

2018.06.08

Kovács Sándor országgyűlési képviselővé választása miatt új elnököt választott a testület Piroska Miklós személyében. Fehér Petrát alelnöknek választották, egyúttal elhangzott, hogy Berec Zsolt lemondott alelnöki posztjáról június 16-ai hatállyal.

Művészeti különdíj vándorolt Szajolba

2018.06.07

Májusban zajlott le az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának eredményhirdetése. Jász-Nagykun-Szolnok megye minden kirendeltségéből érkeztek pályaművek, összesen körülbelül kétszáz. Ezek között rajzok, versek, mesék, diorámák, sőt, még egy plakát is szerepelt.

Egy hajóban eveztek a szolnoki Diák Tanács tagok

2018.06.07

Kedden a Szolnok Városi Diákok Tanácsa 2017/2018-as tanévben végzett munkáját köszönte meg Szolnok önkormányzata egy közös, csapatépítő sárkányhajózással a Holt-Tiszán.

Kölyökpark nyílik Szolnokon

2018.06.06

A szolnoki Kölyökpark játszóház közel 500 gyereket ajándékozott meg a Vakációkezdésre.

A tavalyinál jobb meggytermésre lehet számítani az idén

2018.06.06

Mintegy 14 ezer hektáron termesztenek meggyet Magyarországon, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatai szerint a tavalyi termés 59,8 ezer tonna volt, az idén ennél jobb eredményre számít a testület.

Szolnokon a Tiszai hajósok terén emlékeztek

2018.06.05

A Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum aláírására emlékezett az ország, arra a szégyenletes eseményre, amely az I. világháború lezárását követően a magyarokat sújtotta Európa népei közül a leginkább.

Nyárias május, néhol nagyon kevés, másutt sok esővel

2018.06.04

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére májusban átlagosan 48,3 milliméter csapadék hullott, ami kevéssel elmarad a sokéves 5. havi átlagtól. A 19,6 Celsius fokos havi átlaghőmérséklet ezzel szemben jelentősen, 3,1 fokkal haladja meg a sokéves májusi értéket.

Egyre több szolnoki pedagógus jelentkezik a Boldog Iskolák programra

2018.06.04

A Boldog Iskola programjának fókuszában az áll, hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.

Beszélő kuka hívja fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára

2018.06.03

Megnyílt a Dokk Terasz, ahol bemutatták Szolnok első beszélő kukáját.

Meteorológiai szolgálat: 7 fokkal melegebb volt az ilyenkor szokásosnál

2018.06.02

Az ilyenkor szokásosnál 7 Celsius-fokkal melegebb volt a meteorológiai tavasz utolsó napján.

Újra Hankook abroncsokon gurulhatnak a civilek

2018.06.01

Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetek is jelentkezhetnek a gyár pályázatára.

A legjobbak versenyeztek

2018.06.01

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Szolnokon rendezte meg a VIII. Szakmai Közlekedésrendészeti verseny megyei döntőjét.

Nőhet a gyümölcsös ültetvények területe

2018.05.31

Mintegy 17 ezer hektárral nőhet a jelenlegi 73 ezer hektárról a gyümölcsös ültetvények területe az elkövetkezendő öt évben a gyümölcsösültetvény-összeírás előzetes adatai alapján, ugyanakkor a gazdák 12 ezer hektárnyi terület kivágását is tervezik.