2018.06.24, Vasárnap

Aktuális

Skybaby: megérkezett az energiaitalok legújabb generációja

2018.05.31

Elsőként három, a Classic, a Classic Zero és a Cool változatokban érhető el 250 ml-es kiszerelésben, de a közeljövőben további ízeket és egyedülálló kiszereléseket fejlesztenek.

Újra cigányzene a Tisza Szállóban

2018.05.30

Az elmúlt évben Muzsikáló Budapest címmel a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza pályázatot hirdetett az éttermi cigányzene népszerűsítésére és hagyományainak újraélesztésére. Szolnok is a nyertesek között van!

Jubileumi konferenciát tartott a Szolnok Városi Óvodák

2018.05.30

Százhúsz évvel ezelőtt alapították az első kisdedóvót Szolnokon, a mai Kolozsvári úti óvoda helyén. Azóta folyamatos az óvodai nevelés a megyeszékhelyen, jelenleg működő összevont formája azonban csupán tíz éve alakult ki, akkor jött létre a Szolnok Városi Óvodák. Az SZVÓ kétnapos jubileumi szakmai konferenciájának második napján Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a résztvevőket.

Újra színpadon a Piramis, egészséges az énekes

2018.05.29

A turné részeként június 8-án Jászkiséren lépnek fel.

Több mint 400 millió forintos turisztikai fejlesztések indulnak Mezőtúron

2018.05.28

Egyebek mellett interaktív helytörténeti kiállítással, megújuló kovácsműhellyel, városnéző  kisvonattal bővül a település kínálata.

A legkeményebb tűzoltók Szolnokon vannak

2018.05.27

Ausztriában rendezték meg május 19-én a tűzoltók egyik legnagyobb presztízsű erőfelmérőjét, a Toughest Firefighter Alive (TFA) versenyt. A szolnoki lánglovagok eredményeikkel az utóbbi években komoly elismertséget vívtak ki a nemzetközi mezőnyben, és teljesítményükkel ebben az évben sem vallottak szégyent.

Szombaton honvédségi nap lesz Szolnokon

2018.05.25

Szombaton honvédségi nap lesz Budapesten, Székesfehérváron és Szolnokon a - május 21-ei - magyar honvédelem napja alkalmából - mondta Szabó István honvédelmi államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Szolnok is részt vesz a siófoki Nemzeti Regattán

2018.05.25

Csütörtökön, stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek.

Tisztelettel adóztak a névadó és az egykori bajtársak emlékének a szolnoki helikopter bázison

2018.05.24

Ittebei Kiss József hadnagy halálának 100. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a róla elnevezett szolnoki helikopter bázison.

Ötödik meccs dönt a vízilabda aranyról

2018.05.24

Cseh Sándor csapata fantasztikus védekezéssel 8–7-re nyert az E.ON Férfibajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén az FTC ellen, így szombaton a Komjádiban 17 órától az ötödik, mindent eldöntő mérkőzés dönt a bajnoki címről.

Szüretelik az epret Szolnok határában

2018.05.23

Még körülbelül másfél hétig fogyaszthatjuk a tavasz legnépszerűbb gyümölcsét. A szamócaföldek megsínylik a szárazságot, ám ahol öntöznek, a szezon végéig kitart a minőség. Szandaszőlős határában több helyen is foglalkoznak szamócával. A Szolnokon termett gyümölcs a Dunántúlon is kelendő.

Magabiztos győzelemmel jutott elődöntőbe az Olaj

2018.05.22

A címvédő Alba Fehérvár után a Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olaj is biztosította helyét a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében, miután a Paks elleni negyeddöntő harmadik, hétfői összecsapását is megnyerte.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

2018.05.20

Pünkösd napján három fontos esemény történt: "a Szentlélek eljövetele - mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője -, az egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete".

Pünkösdi változások a vonatközlekedésben

2018.05.19

A pünkösdi munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: május 20-án az ünnepnapi, 21-én a vasárnapi, 22-én, kedden pedig már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szolnoké az év körforgalma díj

2018.05.18

Jók közt a legjobb. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata pályázatot hirdetett Az év körforgalma címre. Az egysávos kategóriában Szolnok harci helikopteres körforgalom győzött.

Eredményesen zárta a MÁV-csoport a tavalyi évet

2018.05.30

Az idei év legjelentősebb fejlesztései között szerepelt az IC+ kocsik szolnoki sorozatgyártása.

Szúnyoggyérítés a Tisza-tónál

2018.05.30

Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél.

Tisztújítást tartott a Szolnok megyei polgári védelmi szövetség

2018.05.29

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség május 28-án tartotta meg közgyűlését. Beszámolók hangzottak el, de tisztújítást és díjátadást is tartottak.

Szolnokon is megemlékeztek a magyar hősökről

2018.05.28

A Tiszai hajósok terén álló emlékműnél tisztelegtek, a Légierő Szolnok Zenekar közreműködése mellett a történelmi zászlók behozatalát és a világháborús események felidézését követően a város és a megye, a szolnoki helyőrség vezetői, fegyveres és civil szervezetek, pártok képviselői helyezték el koszorúikat.

Szolnokon is szerveznek honvédelmi tábort

2018.05.27

A táborok olyan programokat kínálnak, amelyek kiszakítják a fiatalokat az elektronikus térből, a számítógépek, okostelefonok, tabletek világából, s megtapasztalhatják, hogy van élet a "mobilon", a digitális világon túl is. Ezekben a résztvevők a mindennapoktól eltérő, annál feszesebb, de nem extrém környezetbe kerülnek, ahol a feladatok során szembesülhetnek fizikai-pszichikai képességeikkel és gyakran azok korlátaival.

Szolnok Hazavár program - egyenesben a gyakornoki program

2018.05.26

Sikeres a Szolnok Hazavár program – mondta Szalay Ferenc polgármester azon a találkozón, melyen a kezdeményezés gyakornoki programjának első két kísérleti évét értékelték, s ahol a programban résztvevő fiatalok is elmondták tapasztalataikat.

Nagyobb károkat is okozott a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018.05.25

Összesen négy helyen kellett beavatkoznia a megye tűzoltóinak a csütörtöki vihar miatt.

Könyv jelenik meg Szolnok repüléstörténetéről

2018.05.25

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum első könyvének kiadása alkalmából szervez könyvbemutatót.

Megújult Martfű Liliom útjának burkolata

2018.05.24

Az út közepe egy csőtörés miatt hosszan megsüllyedt. A közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében a Liliom út 520 négyzetméteren kapott új burkolatot és fél méter széles, 10-12 cm vastag murvapadkát.

Újra látogatható a bagimajori szélmalom

2018.05.23

A szakértők biztonságosnak találták, ezért szerdától újra látogatható a felújítás előtt álló bagimajori szélmalom, amelyet néhány nappal korábban életveszély miatt zártak be.

Felújított tanműhelyben kapnak naprakész tudást a szolnoki gépiparisok

2018.05.22

A „Gépipari” megújult tanműhelyét adták át kedden ünnepélyesen,  alig néhány hónappal azután, hogy a patinás intézmény falai között modern, a XXI. századi elvárásoknak megfelelően kialakított labort avattak.

Már jelentkezhetnek a tehetséges diákok a Mathias Corvinus Collegium képzéseire

2018.05.22

A hagyományos oktatást kiegészítő interaktív, egyéni képességeket fejlesztő ingyenes képzésekre a középiskolás tanulmányaikat folytató diákok június 17-ig, az idén érettségizők június 24-ig jelentkezhetnek Magyarországról és a határon túlról egyaránt.

Korábban indult idén a sulyommező ritkítása a Tisza-tavon

2018.05.19

A szélsőségesen meleg tavaszi időjárás miatt volt erre szükség; a cél azonban változatlan: a tó megtisztítása 800 hektárnyi sulymos területtől.

Elkezdődött a 3. Palacsinta Fesztivál a szolnoki Nefag Játszótéren

2018.05.18

Első nap mindjárt közel kétezer óvodás érkezett a fesztiválra a város önkormányzatának segítségével, hogy megnézze az Alma Együttes fergeteges koncertjét. Ennyi apróság egyszerre talán még soha nem volt az ország legnagyobb erdei játszóterén!

Helyszínelők vetélkedtek Szolnokon

2018.05.18

A többnapos rendezvényen az ország legjobb bűnügyi technikusai mérhették össze tudásukat és szakmai tapasztalataikat.