2024.07.25, Csütörtök
A nyár ellenére továbbra is emelkedik az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

A nyár ellenére továbbra is emelkedik az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben

MTI

2024.07.06. 09:10

Szolnokon a mintavétel utáni vizsgálat emelkedő értéket állapított meg.

Továbbra is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján. Azt írták, hogy az év 26. hetében a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja - mérsékelt koncentráció mellett - emelkedett.

A legtöbb nagyvárosban emelkedő értéket mutatnak a vizsgálatok

Hozzátették: az ország legtöbb pontján emelkedő tendenciát tapasztaltak. A települések közül emelkedő tendencia észlelhető Békéscsabán, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán, valamint Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén. A többi település mintáit stagnálás jellemzi, csökkenést sehol nem tapasztaltak.
 A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az "emelkedett", Győr, Tatabánya, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Szolnok, Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Salgótarján, valamint Budapesti északi és központi telepén a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

Aktuáliskoronavírus örökítőanyagSzolnok városa