2020.09.19, Szombat

Aktuális

5+1 Home Office tipp szülőknek

2020.04.14

Pár hete még sokunk álma volt, hogy heti több nap home office-ban dolgozhassunk. Kényelmesen a kanapéról, lábunknál a kutyussal, csendben és nyugalomban, míg a gyermekekért nem megyünk. 

Pápai áldás és szentmise a bazilikából húsvétvasárnap

2020.04.11

A szokásoknak megfelelően a közmédia nézői idén is élő adásban láthatják Ferenc pápa húsvéti üzenetét és Urbi et Orbi áldását a vatikánvárosi Szent Péter-bazilika erkélyéről.

A Tisza-tó települései is azt kérik, hogy a húsvéti hosszú hétvégén mindenki maradjon otthon

2020.04.09

A Tisza-tó fővárosának tekintett Tiszafüreden újabb korlátozó intézkedéseket vezettek be, mert nőtt a látogatók száma.

Online vásárol játékot a nyuszi a rendhagyó húsvétkor

2020.04.09

A rendhagyó körülmények miatt idén az internetes vásárlás mellett döntött a magyar szülők nagy része, a játékkereskedő átlagos online kosárértéke ezért magasabb lesz a vártnál, 10.000 forint felett alakul. Tízből kilenc család szűk körben ünnepel idén, a többiek pedig óvintézkedések betartása mellett látogatják meg szeretteiket.

Nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat

2020.04.08

A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Újdonságokkal bővül az ÉletMentő applikáció

2020.04.07

Koronavírus infógombbal és értesítésekkel bővül hétfőtől az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ÉletMentő applikációja.

Nem állt le a kormány strandfejlesztő programja

2020.04.07

A támogatásban részesült projektek esetében a támogatói okiratok megkötése megtörtént, a beruházások előkészítése megkezdődött.

Eindult a viharjelzés az ország nagy tavain

2020.04.06

Április elsején elindult és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon.

Megújult Fegyverneken az újtelepi óvoda és bölcsőde

2020.04.05

A bővített és korszerűsített épületben négy óvodai és két bölcsődei csoportnak van hely. A beruházásnak köszönhetően tizenhat bölcsődei hellyel bővült az intézmény.

Házi videós rapversenyt indított az M2 Petőfi TV

2020.03.31

Házi videós rapversenyt indított az M2 Petőfi TV; a versenyre ismert magyar hip-hop sláger előadásával lehet jelentkezni - közölte az MTVA Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel.

Karcagi szakképzős diákok is gyártják a maszkokat

2020.03.30

Az elsődleges cél a helyi, települési igények kiszolgálása, az adott város vagy térség kórházainak, szociális intézményeinek, idősotthonainak ellátása.

Újabb útfelújítási munkák indultak a héten Szolnokon

2020.03.30

A Kertész utca Felső-szandai réti csomópont felújítási munkálatai március 30. és április 5. között az alábbiak szerint alakulnak:

2021-re halasztják a XXVI. Jász Világtalálkozót

2020.03.27

A Jánoshida Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, mint házigazda és a társrendező Jászok Egyesülete ezúton tájékoztatja a Jászságban élő és az onnan elszármazott jászokat, s minden érdeklődőt, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel nem rendezi meg az idei, immár 26. Jász Világtalálkozót.

Szombattól kijárási korlátozás lép életbe

2020.03.27

A kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.

Az agrártámogatások kifizetésével segítik a gazdálkodókat

2020.03.26

A támogatásokat kezelő Magyar Államkincstár a kifizetések meggyorsításával is hozzá akar járulni a koronavírus okozta negatív ágazati hatások kezeléséhez.

Május 1-től elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz

2020.04.14

Augusztus 15-től több mint duplájára emeli a Kormány a Diákhitel1 havonta igényelhető összegét

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

2020.04.10

Az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására kilencmilliárd, a járdák építésére, felújítására egymilliárd forintot biztosít a kormány.

Motoros rendőrök is vigyázzák a közlekedés biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain

2020.04.09

A héten már több alkalommal tartottak közlekedésbiztonsági célú ellenőrzést, leginkább Szolnok bel- és külterületén, illetve a 4-es számú főúton.

Munkaszüneti napokon sincs kamionstop

2020.04.08

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop az ünnepek körüli munkaszüneti napokon, így húsvétkor sem lesz érvényben.

Szolnokon is ingyenesen lehet parkolni

2020.04.08

Az NHSZ üzemeltetésében lévő valamennyi közterületi fizető parkoló - beleértve a Vásáscsarnok sorompós parkolója és a Hetényi Géza kórház látogatói parkolója is - április 6-tól díjmentesen használható.

Húsvét végére feltöltik a Tisza-tavat

2020.04.07

A Tisza-tó tavaszi feltöltésének első lépcsője 2020. április 5-én befejeződött. A második lépcsőben a Tisza-tó vízszintjét a magasabb nyári vízszintre, a Kisköre-felső vízmércén mért 735±5 cm-es tartományba duzzasztják, a vízkészlet növelése céljából, készülve a várható aszályos időszakra.

Összefogott a hazai sörszakma a kisüzemi sörökért

2020.04.06

A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással segítik egymást és az ipart is, aminek eredményeként létrejött a #mentsükmegasöréletet kezdeményezés, amibe már most több mint 20 hazai sörfőzde kapcsolódott be!

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020.04.06

Négy helyszínen, Szegeden, Szolnokon, Dunavarsányban és a Gubacsi-hídnál lévő vízitelepen "kvázi karantén edzőtáborokat" alakítottak ki, ezekbe negatív teszttel rendelkező versenyzők költözhettek be, akik amúgy a saját környezetükben nem tudják megoldani az edzést.

Egyre több szakképző segíti kreatív megoldásokkal a védekezést

2020.04.04

A Szolnoki Szakképzési Centrumban a 21. századi szakképzés nyújtotta technikai lehetőségekkel élve 3D-s nyomtatóval állítanak elő speciális arcvédő plexit az egészségügyi dolgozók részére. A centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében készülő pajzsokat a tanulók kis csoportokban állítják elő.

Szolnok: már kérhető az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás

2020.03.31

Megjelent a rendelet, már kérhető a szolnoki polgármesteri hivataltól az egyszeri települési lakásfenntartási támogatás az önkormányzati bérlakásokban élők számára.

Mindenkinek támpont az adóbevallás tervezet

2020.03.30

Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a NAV. Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.

Felújították a martfűi iskolakonyhát

2020.03.28

Változatosabb ételek és javuló munkakörülmények lesznek.

Hozza formába a kertet!

2020.03.27

Beköszöntött a tavasz, ami mindig sok feladatot tartogat számunkra az udvaron, azonban talán most, hogy az otthonunkhoz vagyunk láncolva, még fontosabb, hogy a kertünk egy idilli, nyugalmas, biztonságot sugárzó pihenőhelyként szolgáljon. A szabadban töltött idő akkor a leghatékonyabb, ha a kerti munka elvégzésében profi gépek állnak rendelkezésünkre. A STIHL szakértői most megosztják, melyek azok a feladatok, amiket fontos elvégezni, hogy egész évben szép legyen a kertünk.

Honvédségi vezetési gyakorlat lesz pénteken Szolnok és Táborfalva között

2020.03.26

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár gyakorlata miatt pénteken 6 és 8 óra között a Szolnok-Táborfalva (Szolnok- 4-es főút - Törtel - Cegléd - Csemő - Lajosmizse - Táborfalva, vezetésigyakorlat-pálya) között, 14.30 és 16.30 között pedig ellenkező irányban várható nagyobb forgalom.

Home office-ba vonult a fél ország

2020.03.26

A járvány előtt az alkalmazottak alig néhány százaléka dolgozott távmunkában, most azonban sok cég számára ez jelenti a megoldást a dolgozók egészségének megóvása és a működés folytatása érdekében.