2024.04.19, Péntek
Jelentős bővülést ért el a romániai piacon a szolnoki Malagrow
A kép illusztráció - pixabay.com

Jelentős bővülést ért el a romániai piacon a szolnoki Malagrow

mti

2021.01.22. 09:13

A 2019-es tájékozódó év után tavaly kétszeresére növelte árbevételét a romániai piacon a magyar tulajdonú, speciális tápanyagutánpótlási megoldásokkal foglalkozó szolnoki Malagrow Kereskedelmi Kft.

Hirdetés

A Romániában saját leányvállalattal rendelkező cég a kertészeti ágazatban használt  tápanyagutánpótlási megoldásokkal van jelen a romániai piacon, ahol magyar mezőgazdasági tudást, szaktanácsot is értékesítenek.  A romániai piacon a kertészeti ágazat kifejezetten jó adottságokkal és kedvező perspektívával rendelkezik - közölte a kommunikációért felelős KNK PR & Média szerdán közleményben az MTI-vel. A régiós biostimulátor-piac dinamikusan növekszik, előrejelzések szerint öt éven belül megduplázódik.     

A közlemény idézi Malatinszki Györgyöt, a 35 embert foglalkoztató Malagrow Kft. ügyvezetőjét, aki szerint tavaly bizonyítottá vált, hogy a mezőgazdaság és a ráépülő kiszolgáló ágazatok meglehetősen válságállóak, ennek ellenére hangsúlyváltozások és átrendeződések történtek az agrárágazatban. A Malagrow az olaszországi Valagro termékeit értékesíti Magyarországon, valamint más országokban, nehézséget jelentett, hogy a márciusi hirtelen lezárások a beszerzés főszezonjára estek. Ez - ismerve a tavaszi olasz járványhelyzetet - egy rövid ideig nagy bizonytalanságot okozott a szállításokban, de a járvány elleni küzdelem ideje alatt is heteken belül helyreállt a kamionforgalom Európában.

A cég honlapján levő adatok szerint az 1998-ban alapított Malagrow, családi vállalkozásból multinacionális kisvállalattá alakult, 2019 elejétől újabb két országban - Romániában és Szlovákiában is - kizárólagos forgalmazóként értékesítik partnerük, a Valagro termékeit. Hulladékkezelő gépek magyarországi, szlovéniai és horvátországi forgalmazójaként termékeik mellé stabil szervízhátteret és alkatrészellátást nyújtanak, valamint szaktanácsadókat bitosítanak.     

 

AktuálisMalagrow Kft.