2024.04.27, Szombat
Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környékén lévő közutakon
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környékén lévő közutakon

MTI

2024.03.20. 10:20

A célforgalom kivételével 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Jászapáti, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászalsószentgyörgy, Jászberek és Besenyszög településeken áthaladó közutakon.

Hirdetés

 A Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalmának csökkentése érdekében március 27-től 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain - közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya szerdán.

Az önkormányzatok a növekvő átmenő forgalom miatt kérték az illetékesek segítségét

A tájékoztatás szerint a súlykorlátozást az M4-es autóúttól északra, a 32-es főúttól keletre, a 31-es főúttól délre, valamint a Tisza folyótól nyugatra lévő kijelölt terület egyes közútjain vezetik be.
Ismertették, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az elmúlt években számos közúti fejlesztés zajlott, forgalomba helyezték az M4-es gyorsforgalmi utat, és több kiemelkedő útfelújítási beruházás is zajlott Jászberény térségében. A fejlesztések hatására azonban a Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalma is jelentősen megnőtt, ezért az érintett önkormányzatok, a közlekedési hatóság, a rendőrség és a Magyar Közút szakemberei a forgalmi rend módosítása mellett döntöttek.

Ellenőrzik a korlátozással érintett útszakaszokat

Ennek értelmében 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Jászapáti, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászalsószentgyörgy, Jászberek és Besenyszög településeken áthaladó közutakon, amely alól a célforgalom lehet majd csak kivétel - közölték. Az új forgalmi rend betartását a térfigyelő kamerarendszerekkel rendszeresen ellenőrzik majd, az útszakaszok jogtalan használata pedig feljelentést von maga után - figyelmeztettek.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyesúlykorlátozás bevezetéseJászberénySzolnok városaMagyar Közút Nonprofit Zrt.JászapátiJászjákóhalmaJásztelekJászalsószentgyörgyJászberekBesenyszög