2022.01.18, Kedd

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Már lehet jelentkezni Jász-Nagykun-Szolnok megyében is a Napelem pályázatra

2021.12.21

Helyi hírek

A felhívás célja, hogy az átlagjövedelem alatt kereső háztartások környezetszennyező fűtési rendszereit megújuló energiaforráson alapuló, modern és környezetkímélő megoldások váltsák ki, ezzel a háztartások olcsó, saját maguk által termelt áramhoz jussanak, megőrizve a rezsicsökkentés eredményeit.

Szolnoki épület az Év Homlokzata 2021 pályázat díjazottai között

2021.12.02

Helyi hírek

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 199 pályázat érkezett, melynek egyik különdíjasa a szolnoki Belvárosi plébánia lett.

Újabb útszakasz vált biztonságosabbá Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2021.11.02

Helyi hírek

A Strabag munkájával megújult közel 2 kilométeres útszakaszon nő a forgalombiztonság, javul az út szolgáltatási színvonala, és az utazási időben is csökkenés lesz tapasztalható.

Átadták a Jász-Nagykun-Szonok megyei Prima-díjakat

2021.09.27

Aktuális

A területi Prima Díj évek óta az egyik legjelentősebb, legnagyobb érdeklődés övezte elismerés.

Vihar - Másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak csütörtökre

2021.08.05

Aktuális

Zivatarveszély miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést.

Kiváló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei természetes fürdők vízminősége

2021.07.17

Aktuális

A térségben Abádszalókon, Tiszafüreden és Szolnokon működik szabadstrand, vizeinek minőségét és a strandok üzemeltetési feltételeit a kormányhivatal ellenőrzi.

Több mint kétmilliárd forintnyi kárt fizettek ki a biztosítók az idei viharszezon felénél

2021.07.07

Aktuális

Az elmúlt két hónapban a lakásbiztosítási szerződésekhez köthető legtöbb bejelentés Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett, a városokat tekintve pedig Budapestről, Törökszentmiklósról, Pécsről, Szolnokról, Nyíregyházáról és Kecskemétről.

Tűzgyújtási tilalom van az Alföld egy részén

2021.06.18

Aktuális

Az alföldi térség erdőterületein található avar-, gyep- és tűlevélréteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért szombattól három megyében - Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok - életbe lép a tűzgyújtási tilalom.

Idén is közlekedik a család

2021.05.15

Aktuális

Közlekedésbiztonsági vetélkedésre hívja a családokat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

A példamutatás a közlekedésben is fontos

2021.03.13

Aktuális

A rendőrök több sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást Jász-Nagykun-Szolnok megyében, mivel szeszes italtól befolyásolt állapotban vezettek. A megyei balesetmegelőzési bizottság ismét felhívja a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire és a példamutatás fontosságára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz

2021.01.21

Aktuális

1900 milliárd forint jut a megyére és Szolnokra a program költségvetéséből.

Elkészült az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna tervezési stratégiája

2020.12.14

Aktuális

Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna létrehozásának célja Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék országhatárokon átnyúló hatású, átfogó fejlesztése.

Játék vasaló és hangszer is fennakadt az ellenőrzéseken

2020.11.19

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is talált kifogásolható játékot a fogyasztóvédelem a gyermekek biztonsága érdekében végzett vizsgálaton.

Csökkent az álláskeresők száma az előző hónaphoz képest

2020.10.28

Helyi hírek

A szakképzetlen álláskeresők aránya Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legmagasabb.

Szarvasgomba feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon

2020.10.08

Helyi hírek

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG)szarvasgomba feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

Lezárult a Pannon régió növényeinek genetikai hasznosítását célzó program

2021.12.20

Helyi hírek

A projekt eredményeként egyedülálló együttműködési hálózat jött létre a magyar agrár kutatás-fejlesztési szektorban, és tucatnyi új, piacosítható termék, módszer, technológia keletkezett, amelyek a következő években érik el árbevétel növelő hatásukat a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-nél.

Szolnokon található Magyarország legmagasabb, 81 méter magas lakóháza

2021.11.06

Helyi hírek

A szolnoki toronyház csúszózsaluzási eljárással épült 1975-ben az azóta megszűnt Szolnok Megyei Állami Építőipari Vállalat kivitelezésében.

Schanda Tamás: faipari ágazati képzőközpont alakul Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2021.10.02

Helyi hírek

Jász-Nagykun-Szolnok megyében már a következő tanév kezdetére létrejöhet az első hazai fa- és bútoripari képzőközpont.

Oltalomban részesült a "jászság aranya", a jászsági nyári szarvasgomba

2021.08.24

Aktuális

A termőtáj egyedülálló terméke főképp intenzív íze és illata miatt, magas áron értékesíthető a hazai és külpiacokon.

Fiatalodik a Volánbusz járműállománya Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2021.07.24

Helyi hírek

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, fedélzeti kamerarendszerrel rendelkeznek.

Nőtt tavaly a tógazdasági haltermelés

2021.07.12

Aktuális

A haltermelés döntő hányadát több éve változatlanul három régió adja, így 2020-ban is az Észak-Alföldön, Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön koncentrálódott a halhústermelés 84,3 százaléka. Megyénként vizsgálva a legtöbb halat továbbra is Hajdú-Bihar megyében termelték, de számottevő mennyiséget halásztak le Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Békés, Baranya, Csongrád-Csanád és Tolna megyében is.

Új csúszdaparkot és élményelemekkel bővült gyermekmedencét adtak át Jászapátiban

2021.07.03

Helyi hírek

Átadták a 200 millió forint kormányzati támogatásból létesített új csúszdaparkot és az élményelemekkel bővített gyermekmedencét a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben szerdán.

A héten tíz megyében irtják a szúnyogokat

2021.05.31

Aktuális

A védekezés Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy, Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Heves megyékre tejed ki.

Az MVM megvásárolja az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t

2021.04.27

Aktuális

A miskolci központú társaság több mint 400 településen, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein, összesen 15 492 négyzetkilométer területen 740 ezer ügyfél villamosenergia-ellátását biztosítja.

Korona 20/21 - alkotói pályázat nyugdíjasoknak

2021.02.07

A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával közös pályázatot hirdet nyugdíjasok számára.

460 gyorshajtóról készült fényképfelvétel az elmúlt héten Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain

2020.12.16

Aktuális

A rendőrség eljárást indított a jogsértőkkel szemben.

Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem a tűzesetek elkerüléséért

2020.12.01

Helyi hírek

A legtöbbször a fővárosban, valamint Pest, Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében riasztották lakástűz miatt a tűzoltókat.

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2020.10.29

Aktuális

Az MTI-hez szerdán kora este eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést csütörtökre.

Stagnál a munkabalesetek száma

2020.10.10

Aktuális

Egyhangúlag szavazta meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a kormányhivatal tájékoztatóit, amelyekből az derült ki, hogy tavaly a foglalkoztatás és a munkavédelem terén elért eredményeket is sikerült megőrizni.

Tíz új kormányablakbuszt adtak át Szolnokon

2020.09.23

Aktuális

A járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.