2019.05.21, Kedd

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Sok a pályakezdő fiatal Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.04.29

Aktuális

Az álláskeresők száma 2 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a márciusi zárónapon 278 800 álláskereső szerepelt, több mint 5 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Kecskeméti fiatal nyerte az idei Megaverset

2019.04.25

Kultúra

Idén is nagy siker volt a Megavers. Az irodalom népszerűsítését megcélzó rendezvényre az ország számos részéről több mint 90 tanuló nevezett. A Megavers 11-et a kecskeméti Konfár Benjámin nyerte.

Újra „Nyitott Bíróság” volt Szolnokon

2019.04.22

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatódott a „Nyitott Bíróság” program.

Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére terjeszti ki a kormány a munkaerőpiaci programját

2019.04.18

Gazdaság

Újabb három megyére, Nógrádra, Hevesre és Jász-Nagykun-Szolnokra terjeszti ki a Pénzügyminisztérium (PM) az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak hatékonyabb elhelyezkedését célzó programját - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Speedmarathon eredmények Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.04.06

Aktuális

A gépjárművezetők többsége betartotta a szabályokat.

Jász-Nagykun-Szolnok megyére is kiterjeszti a kormány a munkaerőpiaci programját

2019.03.29

Aktuális

Újabb három megyére, Nógrádra, Hevesre és Jász-Nagykun-Szolnokra terjeszti ki a Pénzügyminisztérium az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak hatékonyabb elhelyezkedését célzó programját.

Újra életbe lép a tűzgyújtási tilalom a keleti országrészben

2019.03.26

Aktuális

A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érinti.

Országos roadshow-t indított az MKIK a szakképzés népszerűsítésére

2019.03.20

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Karcagon találkozhatnak a fiatalok a lila színű kamionnal.

Országos szinten 3. legtöbb programot szervezte Jász-Nagykun-Szolnok megye

2019.03.06

Aktuális

Több mint százhatvanezren vettek részt idén a Kultúrházak éjjel-nappal mintegy 1100 programján, amelyeket 261 településen és 400 helyszínen rendeztek meg február közepén.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.02.25

Aktuális

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Havazás - Jász-Nagykun-Szolnok megyében is télies útviszonyok nehezítik a közlekedést

2019.01.25

Aktuális

A korábbi hóátfúvások miatt télies útviszonyok nehezítik a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Fejér megyében - közölte az Útinform pénteken a honlapján.

Érdemes tájékozódni a díjköteles úthálózatról

2019.01.21

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyáltalán nem kell fizetni az úthasználatért.

Mezőtúri az év megyei iskolarendőre

2019.01.14

Aktuális

Az elismerést idén a Mezőtúri Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója vehette át.

Több mint fél millió forint gyűlt össze a szolnoki jótékonysági sütemény vásáron

2018.12.14

Aktuális

Piroska Miklós elnök úr és Dr. Berkó Attila kormánymegbízott úr közösen vitték el a karácsonyi jótékonysági sütemény vásáron befolyt adomány összegét - 511.750 forintot - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetbe.

176 pályamű, 38 oklevél - lezárult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei rajzpályázat

2018.12.14

Aktuális

Közel egy hónapja hirdette meg rajzpályázatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a megyei Védelmi Bizottság, Szolnok Megyei Jogú Város, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Damjanich János Múzeum és a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola, melyre összesen 176 pályamű érkezett.

Energiatudatosságra nevelik az óvodásokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.04.26

Aktuális

Szolnoki és megyei óvodapedagógusok vettek részt a megyei képzésen.

Impozáns új épülettel gazdagodott a Karcagi rendőrkapitányság

2019.04.23

Aktuális

Színvonalas, a mai kor követelményeinek megfelelő épületet vehetett birtokba a Karcagi Rendőrkapitányság állománya.

Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott a Police Coffee

2019.04.20

Aktuális

A bűnmegelőzési szakemberek ezúttal Kunszentmártonba, Tiszainokára és Tiszakürtre látogattak el a „Police Coffee” program keretében.

Új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Cserkeszőlőn

2019.04.16

Aktuális

Új, huszonnyolc férőhelyes, háromcsoportos bölcsőde épül Cserkeszőlőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 250 millió forintos támogatásnak köszönhetően - közölte a település alpolgármestere az MTI-vel.

A termelőket az aszálykár-enyhítési rendszer segíti

2019.04.04

Gazdaság

Az elmúlt időszak csapadékszegény időjárása miatt a 2019. kárenyhítési évben a termelők eddig közel 550 aszálykárt jelentettek be, mintegy 24.000 hektár területre, míg  az elmúlt év hasonló időszakáig aszálykárra csupán 1 kárbejelentés érkezett 41 hektár területre. A mostani csapadékszegény időszakban az Agrárminisztérium által az elmúlt években folyamatosan fejlesztett agrárkár-enyhítési rendszer nyújt segítséget.

A nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány szolnoki állomása

2019.03.27

Aktuális

A "Befogadlak" nevelőszülői program szolnoki állomásán elmondta: a program keretében Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 40 millió forint értékben nevelőszülői hálózatok és nevelőszülők kapnak eszközöket.

Ma van a boldogság világnapja

2019.03.20

Aktuális

Tatabánya Magyarország legboldogabb városa, Salgótarján a sor végén kullog a megyeszékhelyek boldogságszint rangsorában a boldogság világnapja alkalmából szerdán közzétett kutatás szerint.

Megkezdődött a pollenszezon Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.03.11

Aktuális

A 2019. március 8-i pollenjelentés szerint a következő napokban az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja magas szintet érhet el a megyében, ezzel elkezdődik az idei pollenszezon. Alacsonyabb koncentrációban más allergének is megjelennek a levegőben.

Feloldották a látogatási tilalmat több Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórházban

2019.02.26

Aktuális

Feloldották az influenza miatt korábban elrendelt látogatási tilalmat a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán.

Jól halad a Jász-Nagykun-Szolnok megyei identitást erősítő projekt előkészítése

2019.02.13

Aktuális

Gőzerővel folyik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat közel 350 millió forint támogatást elnyert „Megyei identitásfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című pályázatának előkészítése. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyik fontos célja a helyi közösségek fejlesztése, az adott térséghez, közösséghez való tartozás tudatának erősítése. 

Gála és irodalmi műsor, kiállítások Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.01.22

Kultúra

Gálával és irodalmi műsorral, kiállításokkal, kötetbemutatóval teszik emlékezetessé a magyar kultúra napját.

Zenepedagógia kutatás indul az Észak-Alföld régióban

2019.01.18

Aktuális

A kutatásban Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye tíz-tíz általános iskolájának mintegy 1500 diákja vesz részt, és felmérést végeznek a pedagógusok, valamint a szülők körében is. Az adatgyűjtést a tervek szerint májusban fejezik be, az eredmények publikálása 2020-ban várható.

Megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok megyei felzárkózási fórum

2018.12.17

Aktuális

A felzárkózás-politikai együttműködések ösztönzését célzó projekt célcsoportjai a hátrányos helyzetű csoportok, különösen a mélyszegénységben élők, a romák, gyermekek, nők, idősek és fogyatékkal élők.

Házhoz viszik a szeretet a szolnoki diákok

2018.12.14

Aktuális

Immár hagyomány, hogy a megyeszékhely decemberi közgyűléséről a szolnoki diákok csomagokkal látogatják meg a rászoruló szolnoki családokat.

Biztonságban készülhetünk az ünnepre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018.12.13

Aktuális

A rendőrök a polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel, a katonai rendészekkel és a társhatóságok munkatársaival közösen vigyázzák az ünnepre készülődők biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megyében.