2019.11.22, Péntek

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Már a szolnoki bázison vannak a honvédség első új helikopterei

2019.11.19

Aktuális

Már a szolnoki helikopterbázison van a Magyar Honvédség első két Airbus H145M típusú helikoptere - mondta Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka kedden az M1 aktuális csatornán.

Felújítja a MÁV a szolnoki vasútvonalat, jelentős változás lesz a forgalomban

2019.10.31

Aktuális

Jövő áprilistól várhatóan hat hónapig tart majd az ország legforgalmasabb Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vasútvonal emelt szintű karbantartása, az utasoknak az egypályás közlekedés miatt hosszabb menetidővel, változó menetrenddel, megnövekedett forgalmi nehézségekkel kell majd számolniuk - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Önkormányzati választások Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.10.14

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 98,18 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek:

Országos Könyvtári Napok - Csaknem 400 program lesz Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.27

Aktuális

Mintegy hetven intézmény várja a közönséget szeptember 30. és október 6. között.

Negyedik alkalommal rendezték meg a megyei bűnügyi technikusi versenyt Szolnokon

2019.09.21

Aktuális

A megmérettetésen a megye nyolc rendőrkapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai vettek részt.

Sikeres volt a diákok nyári foglalkoztatása

2019.09.01

Aktuális

A kezdeményezés kiváló lehetőséget biztosít a nappali tagozatos diákoknak, amellyel keresethez és munkatapasztalathoz juthatnak, és segíti pályaválasztásukat.

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki várnál a feltárás során

2019.08.29

Kultúra

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki vár területén, azaz a Szolnoki Művésztelepen a 2017 októberben kezdődött és a közelmúltban lezárult régészeti feltáráson - közölte a feltárásvezető régész kedden a helyszínen tartott beszámolón.

Korszerűsítik a Szolnoki Ipari Park ipari víz- és szennyvízhálózatát

2019.08.27

Gazdaság

Korszerűsítik az önkormányzati tulajdonban levő Szolnoki Ipari Park Kft. ipari víz- és szennyvízhálózatát, a mintegy 760 millió forintos beruházás a napokban kezdődött és várhatóan jövő év szeptember 30-ig tart - közölte a kommunikációért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

2019.08.26

Aktuális

Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.

TISPOL SPEED akció Jász-Nagykun-Szolnok megyei eredményei

2019.08.23

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is ellenőrizték a gyorshajtókat a rendőrök.

Elővárosi vonatok gyorsulnak majd fel ezzel a vágányépítéssel

2019.08.08

Aktuális

A fővárosi Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső közötti harmadik vágány fejlesztése többek között a Hatvan irányába tartó elővárosi vonatoknak is rövidítheti majd menetidejét, de a Szolnokba utazók is jól járnak.

Csángó fesztivál hat napon át Jászberényben

2019.07.29

Aktuális

Több mint félszáz kulturális esemény, csaknem ezer résztvevő, köztük moldvai és gyimesi csángók, erdélyi valamint magyarországi hagyományőrző csoportok előadásai is szerepelnek az augusztus 6-tól 11-ig tartó jászberényi 29. Csángó Fesztivál - Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja és Népművészeti Vásár programjában.

Turisztikai szakmai napot tartanak Szolnokon

2019.07.29

Aktuális

Turisztikai szakmai nap a városházán 2019. szeptember 5-én a turisztikai szektorban dolgozó szakemberek részére.

Félpályás forgalomkorlátozás az M44 építésénél

2019.07.27

Aktuális

Az érintett szakaszon jelzőlámpás, félpályás forgalomkorlátozás várható.

Folytatódik a 4-es főút elkerülő szakaszának felújítása

2019.07.26

Aktuális

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai július 29. és augusztus 4. között az alábbiak szerint folytatódnak.

44 új hellyel bővült Szolnokon a Hild Viktor úti parkolóhelyek sáma

2019.11.19

Aktuális

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Csokoládéfesztivált rendeznek Szolnokon

2019.10.29

Aktuális

Tizenöt standon tizenegy kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket november 9-én és 10-én a Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Találkozón az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban - közölte a szervező kulturális központ ügyvezető igazgatója kedden az esemény sajtótájékoztatóján.

Megvásárolhatja az Opus az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t

2019.10.06

Aktuális

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az E.ON Hungária csoport részeként az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykdik.

Jelentős a számuk Jász-Nagykun-Szolnok megyében az álláskereső pályakezdőknek

2019.09.25

Aktuális

Az álláskeresők száma augusztusban 2,4 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához és 1,1 százalékkal a júliusihoz képest; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 245 100 álláskereső szerepelt.

Nem okozott jelentős pusztítást a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.10

Aktuális

Óránkénti több mint száz kilométeres sebességű széllel csapott le a vihar tegnap Csongrád és Békés megyére. A rendkívüli időjárási események nem kerülték el a megyét, de komoly károk szerencsére nem keletkeztek.

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

2019.08.29

Aktuális

Drónreptetést, tankbemutatót láthatnak, lézerharcban vehetnek részt és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője Karcagon

2019.08.28

Aktuális

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.

Végéhez közeledik Szolnokon a Szapáry ovi újjáépítése

2019.08.27

Aktuális

Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

Szolnoknál is folytatódik a szúnyogirtás

2019.08.26

Aktuális

Mintegy kilencven településen folytatódik a szúnyogirtás a héten - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Egyre több gyorshajtót kapnak el traffipax segítségével

2019.08.18

Aktuális

Fokozottan ellenőrizte az autók sebességét a rendőrség augusztus 3-án, a 24 órán keresztül tartó speedmarathon elnevezésű kampány alatt. Csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 200 gyorshajtót regisztráltak ezen a napon.

Tispol Truck & Bus eredmények Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.08.03

Aktuális

Tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek.

A Jászfényszaru nyerte a strandlabdarúgó-bajnokságot

2019.07.29

Aktuális

A tavalyi ezüstérmes Goldwin Pluss Jászfényszaru nyerte a strandlabdarúgó-bajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 3-2-re legyőzte a címvédő Grep ESC Gyöngyös csapatát.

Népszerű a szolnoki repülőtábor

2019.07.28

Aktuális

A fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok - hangoztatta a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos pénteken a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban.

Elindult a TISZtAPART projekt, diákok óvják a part tisztaságát

2019.07.26

Aktuális

Egy fiatalokat megmozgató projekt indításával lehet tisztább a szolnoki Tisza-part belvárosi szakasza. Közismert jelenség, hogy egy-egy nagyrendezvény vagy hétvége után sokan eldobálják a szemetet a folyó partján, a helyzet javítására keresett megoldást a város önkormányzata és együttműködő partnerre talált a fiatalokban. -mondta el Szalay Ferenc polgármester.

Folytatódhat a martfűi Városháza külső felújítása

2019.07.25

Aktuális

A Városháza homlokzat felújítás beruházás megvalósításához kiegészítő előirányzat biztosításáról döntött Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2019. július 18-i, rendkívüli ülésén.