2021.01.27, Szerda

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Elkészült az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna tervezési stratégiája

2020.12.14

Aktuális

Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna létrehozásának célja Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék országhatárokon átnyúló hatású, átfogó fejlesztése.

Játék vasaló és hangszer is fennakadt az ellenőrzéseken

2020.11.19

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is talált kifogásolható játékot a fogyasztóvédelem a gyermekek biztonsága érdekében végzett vizsgálaton.

Csökkent az álláskeresők száma az előző hónaphoz képest

2020.10.28

Helyi hírek

A szakképzetlen álláskeresők aránya Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legmagasabb.

Szarvasgomba feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon

2020.10.08

Helyi hírek

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG)szarvasgomba feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

Közlekedik a család!

2020.09.16

Aktuális

Közlekedésbiztonsági vetélkedésre hívja a családokat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Iskolarendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megye általános iskoláiban

2020.09.10

Aktuális

Cél, hogy minden gyermek épségben érkezzen meg az oktatási intézménybe.

Új rendőrfőkapitány Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2020.09.02

Helyi hírek

Az új vezető Rádi Norbert, aki Urbán Zoltán Lászlót váltja a kapitányság élén.

Kerékpárutak épültek Szolnok térségében

2020.09.01

Helyi hírek

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban és Zagyvarékason a munkába járást is segítik a Széchenyi 2020 program keretében megvalósult kerékpárutak.

Kajak-kenu ob - Az Adolf, Fejes és a Kammerer, Varga duó diadala, Csipes három arannyal kezdett

2020.08.25

Aktuális

Nem született meglepetés a hétfői nyitónap két "olimpiai" döntőjében a Szolnokon zajló kajak-kenu országos bajnokságon, amely a korábbi tesztviadalok után az idei első hivatalos megméretése a sportág képviselőinek. A kenu kettesek ezer méteres számát az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó, a férfi kajakosok hasonló versenyét pedig a Kammerer Zoltán, Varga Ádám kettős nyerte.

Harminc év után újra ejtőernyős nyári tábort rendeznek Szolnokon

2020.08.19

Aktuális

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a Szegedi Egyetemről, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskolából, Martfűről és Békéscsabáról érkezett fiatalok a tábor ideje alatt bepillantást nyernek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis mindennapjaiba, elsajátítják az ejtőernyős ugrások végrehajtásához szükséges ismereteket, látogatást tesznek a RepTárban, ahol múzeumpedagógusok segítségével ismerhetik meg a magyar repüléstörténet főbb eseményeit, légijárműveit, és természetesen ejtőernyős ugrásokat hajtanak végre a Szolnok–Szandaszőlősi repülőtéren.

Ünnepi ülésen adták át a megye legrangosabb elismeréseit

2020.08.17

Aktuális

A megyeháza dísztermében tartották pénteken délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezését, ahol átadták a Jász-Nagykun Szolnok Megyéért Díjat, valamint a megyei önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandára csaptak le a rendőrök

2020.07.31

Aktuális

Új pszichoaktív anyaggal bűnszövetségben elkövetett visszaélés gyanújával folytat eljárást a rendőrség öt ember ellen, akiket szerda hajnalban vettek őrizetbe Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.hu-n.

Óvodai fejlesztések Szolnokon

2020.07.30

Aktuális

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretében nyert 940 millió forint vissza nem térítendő támogatásból három óvoda újul meg Szolnokon - az erről szóló előterjesztést szerdán szavazta meg egyhangúlag a város közgyűlése.

Új eszközökkel gyakorlatoztak a kunszentmártoni tűzoltók

2020.07.30

Aktuális

A kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állománya kedden egy gyakorlat keretében ismerkedett meg azokkal az új eszközökkel, amelyeket hamarosan éles helyzetben is használhatnak a tűzoltók.

Ezüstérmes lett a kormányhivatal focicsapata Szolnokon

2020.07.29

Aktuális

A dobogó második fokán zárta az idényt a kormányhivatal csapata a szolnoki kispályás labdarúgó-bajnokság másodosztályában.

Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem a tűzesetek elkerüléséért

2020.12.01

Helyi hírek

A legtöbbször a fővárosban, valamint Pest, Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében riasztották lakástűz miatt a tűzoltókat.

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2020.10.29

Aktuális

Az MTI-hez szerdán kora este eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést csütörtökre.

Stagnál a munkabalesetek száma

2020.10.10

Aktuális

Egyhangúlag szavazta meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a kormányhivatal tájékoztatóit, amelyekből az derült ki, hogy tavaly a foglalkoztatás és a munkavédelem terén elért eredményeket is sikerült megőrizni.

Tíz új kormányablakbuszt adtak át Szolnokon

2020.09.23

Aktuális

A járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

Szeptemberben is sokan jelentkeztek speciális önkéntes tartalékosnak

2020.09.14

Aktuális

A napokban kezdte meg kiképzését a speciális önkéntes tartalékosok második turnusa Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A most induló képzést az előző, júliusi etapnál is többen vállalták. A jelentkezőknek a megyei kormányhivatal vezetője köszönetet mondott a beiratkozáson.

A viharkárokra a biztosítók az idén 6,6 milliárd forintot fizethetnek ki

2020.09.07

Aktuális

Idén a legtöbb bejelentés a június 12-14-i, július 24-25-i és az augusztus 17-18-i viharokat követően érkezett. A főváros mellett Pest, Békés, Bács-Kiskun, Szolnok, Szabolcs-Szatmár, Borsod és Hajdú-Bihar megyéket sújtotta leginkább az időjárási anomália.  

Több közintézményben korszerűsítették a fűtést Kenderesen

2020.09.01

Helyi hírek

A területi gondozási központot és a volt iskolaépületet a jövőben biomasszakazánnal fűtik.

Az ország legjobb kommandósai mérkőznek meg Szolnokon

2020.08.25

Aktuális

A szolnoki helikopterbázison rendezik idén a VI. MEKTA országos versenyt, amelyen kommandós csapatok mérik össze tudásukat a legkülönfélébb gyakorlatokban. A kedden elkezdődött, kétnapos viadal megnyitóján az országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, mi a verseny célja.

Újra útnak indult a KISS emeletes motorvonat

2020.08.24

Aktuális

Újra forgalomba állt hétfőtől az emeletes KISS motorvonat a Budapest-Nyugati-Vác-Szob vasútvonalon.

Megújult a Szolnok és Tiszasüly közötti útszakasz

2020.08.18

Aktuális

Megújult a 3224-es jelű, Szolnok és Tiszasüly közötti három kilométeres útszakasz csaknem bruttó 280 millió forintból a Komplex útfelújítási program részeként, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában - közölte a projekt kommunikációját végző Szféra-Tisza Kft. hétfőn közleményben az MTI-vel.

Második világháborús brit és német vadászrepülőgép a Reptárban Szolnokon

2020.08.01

Kultúra

Első alkalommal Magyarországon a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban (RepTár) tekinthető meg csütörtöktől a második világháborúban egymás ellen harcoló két vadászrepülőgép, a brit Spitfire és a német Messerschmitt.

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el három megyében szombattól

2020.07.31

Aktuális

Tűzgyújtási tilalom lesz érvényben szombattól Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szárazság miatt - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-t.

Duplájára emelkedik Szolnokon a középiskolai ösztöndíj mértéke

2020.07.30

Aktuális

A pályázati felhívás és adatlap augusztus végén jelenik meg, valamennyi szolnoki középiskola meg is kapja.

Végéhez ért a martfűi Városi Könyvtár felnőtt olvasótermének fejlesztése

2020.07.29

Kultúra

Dinamikus, új könyvtári térrel, bővülő tanulási és közösségi funkciókkal hivatalosan is újra megnyitott Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2020. július 9-én.

Közel 20 millió forint jut a klímavédelemre Szolnokon

2020.07.28

Aktuális

A projekt előkészítése 2020. júniusában kezdődött és 2022. decemberéig tart.