2020.04.04, Szombat

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Szerdán nyílik meg az új piaccsarnok Tiszafüreden

2020.03.09

Aktuális

Az új piaccsarnok szerdán nyílik meg Tiszafüreden, a Tisza-tó "fővárosában" utoljára nyitott ki hétfőn a régi vásárcsarnok - közölte a település polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Felszámolt egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezetet a NAV

2020.03.06

Aktuális

Felszámolt egy - a többi között költségvetési csalással és jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsított - Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2020.02.13

Aktuális

Afigyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 1198-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel 2020 hatodik hetében. Többen, mint az azt megelőző héten, amikor 935 fő volt a betegek száma.

Járvány még nincs, de emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma

2020.01.22

Aktuális

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumának vizsgálata influenzavírust is kimutatott Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Nyolc kórház nővérszállóit fejleszti a kormány 2022-ig

2019.12.23

Aktuális

A Békés, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei kórházak, a Csolnoki Ferenc Kórház, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, a Dél-pesti Centrumkórház és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet is szerepel az érintett intézmények között.

Novemberben 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött

2019.12.14

Aktuális

A megyék közül Jász-Nagykun-Szolnok (13,19 százalék) érte el az egyik legrosszabb eredményt.

Kétezer négyzetméteres gyártócsarnok égett Jászberényben

2019.12.12

Aktuális

A kárfelszámolásban összesen tizenhat gépjármű vett részt.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések jegyzőinek tartott szakmai napot a kormányhivatal

2019.12.10

Aktuális

Napirenden volt a kormányhivatali feladatkörök változása mellett a közművelődés térségi erősítése, az önkormányzati választások hatósági tanulságai, és hogy mi várható a gyermekek biztonsága érdekében.

Veszélyessé vált a szolnoki Kertvárosi Óvoda tetőszerkezete

2019.11.21

Aktuális

Födém megerősítésre és a csapadék elvezetésére van szükség a Kertvárosi Óvodában, ahol a közelmúltban észlelt statikai problémák miatt a gyerekek kiköltöztetésére is szükség volt. Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.

Már a szolnoki bázison vannak a honvédség első új helikopterei

2019.11.19

Aktuális

Már a szolnoki helikopterbázison van a Magyar Honvédség első két Airbus H145M típusú helikoptere - mondta Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka kedden az M1 aktuális csatornán.

Felújítja a MÁV a szolnoki vasútvonalat, jelentős változás lesz a forgalomban

2019.10.31

Aktuális

Jövő áprilistól várhatóan hat hónapig tart majd az ország legforgalmasabb Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vasútvonal emelt szintű karbantartása, az utasoknak az egypályás közlekedés miatt hosszabb menetidővel, változó menetrenddel, megnövekedett forgalmi nehézségekkel kell majd számolniuk - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Önkormányzati választások Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.10.14

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 98,18 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek:

Országos Könyvtári Napok - Csaknem 400 program lesz Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.27

Aktuális

Mintegy hetven intézmény várja a közönséget szeptember 30. és október 6. között.

Negyedik alkalommal rendezték meg a megyei bűnügyi technikusi versenyt Szolnokon

2019.09.21

Aktuális

A megmérettetésen a megye nyolc rendőrkapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai vettek részt.

Sikeres volt a diákok nyári foglalkoztatása

2019.09.01

Aktuális

A kezdeményezés kiváló lehetőséget biztosít a nappali tagozatos diákoknak, amellyel keresethez és munkatapasztalathoz juthatnak, és segíti pályaválasztásukat.

Nyolc méter magasan lombkoronasétány épül Nagykörűben

2020.03.06

Aktuális

Lombkoronasétány épül nyolc méter magasan a nagykörűi Tisza-parton - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-t.

Jász-Nagykun-Szolnok lett a „legbaglyosabb” megye

2020.02.13

Aktuális

Magyarország legismertebb és leggyakoribb bagolyfaját, az erdei fülesbaglyot választották meg 2020-ban az év madarának, amelyből a legtöbb Jász-Nagykun-Szolnok megyében fordul elő.

Influenza - Járvány van Magyarországon

2020.01.30

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a karcagi kórház kardiológiai osztályán és Jászberényben a Csecsemő- és Gyermek osztályon, a Szülészeti-Nőgyógyászati osztályon és újszülött részlegen van látogatási tilalom.

Januárban a revizorok is ledobják a fölös kilókat

2020.01.12

Aktuális

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. januárban ellenőrzik az edzőtermeket, az étrend-kiegészítőket forgalmazókat és a sportfelszereléseket árusítókat.

Bemutatták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei TOP 50 kiadványt

2019.12.15

Aktuális

A megye gazdasági növekedése az idén megközelíti a 10 százalékot.

Átadták a honvédség új helikoptereit Szolnokon

2019.12.13

Aktuális

Átadták a magyar légierő új helikopterflottájának első négy gépét Szolnokon pénteken.

Új városrész épülhet Szolnokon

2019.12.12

Gazdaság

Aki mostanában a Besenyszögi út felé járt, láthatta, hogy komoly útépítési munkálatok zajlanak a térségben. Mindez annak a 2,64 milliárd forintos beruházásnak a része, amely során a dr. Sebestény utat és környékét fejlesztik közel 2 km hosszban.

Beteg sorstársaikat is megajándékozták Martfűn

2019.12.09

Aktuális

Ünnepi hangulatban köszöntötte a Mikulást, a Karácsonyt és búcsúztatta az óévet a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete 2019. december 5.-én, a Művelődési Központban.

Filharmónia bérletsorozat kiváló művészekkel Martfűn, a Városi Művelődési Központban

2019.11.21

Kultúra

December 5-én Boros Misi zongoraestjére, február 12-én Miklósa Erika és Horváth István harmonikaművész közös hangversenyére, április 22-én a Jazzation Énekegyüttes koncertjére várjuk vendégeinket.

44 új hellyel bővült Szolnokon a Hild Viktor úti parkolóhelyek sáma

2019.11.19

Aktuális

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Csokoládéfesztivált rendeznek Szolnokon

2019.10.29

Aktuális

Tizenöt standon tizenegy kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket november 9-én és 10-én a Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Találkozón az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban - közölte a szervező kulturális központ ügyvezető igazgatója kedden az esemény sajtótájékoztatóján.

Megvásárolhatja az Opus az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t

2019.10.06

Aktuális

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az E.ON Hungária csoport részeként az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykdik.

Jelentős a számuk Jász-Nagykun-Szolnok megyében az álláskereső pályakezdőknek

2019.09.25

Aktuális

Az álláskeresők száma augusztusban 2,4 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához és 1,1 százalékkal a júliusihoz képest; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 245 100 álláskereső szerepelt.

Nem okozott jelentős pusztítást a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.10

Aktuális

Óránkénti több mint száz kilométeres sebességű széllel csapott le a vihar tegnap Csongrád és Békés megyére. A rendkívüli időjárási események nem kerülték el a megyét, de komoly károk szerencsére nem keletkeztek.

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

2019.08.29

Aktuális

Drónreptetést, tankbemutatót láthatnak, lézerharcban vehetnek részt és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.