2020.02.21, Péntek

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Influenza - Járvány van Magyarországon

2020.01.30

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a karcagi kórház kardiológiai osztályán és Jászberényben a Csecsemő- és Gyermek osztályon, a Szülészeti-Nőgyógyászati osztályon és újszülött részlegen van látogatási tilalom.

Januárban a revizorok is ledobják a fölös kilókat

2020.01.12

Aktuális

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. januárban ellenőrzik az edzőtermeket, az étrend-kiegészítőket forgalmazókat és a sportfelszereléseket árusítókat.

Bemutatták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei TOP 50 kiadványt

2019.12.15

Aktuális

A megye gazdasági növekedése az idén megközelíti a 10 százalékot.

Átadták a honvédség új helikoptereit Szolnokon

2019.12.13

Aktuális

Átadták a magyar légierő új helikopterflottájának első négy gépét Szolnokon pénteken.

Új városrész épülhet Szolnokon

2019.12.12

Gazdaság

Aki mostanában a Besenyszögi út felé járt, láthatta, hogy komoly útépítési munkálatok zajlanak a térségben. Mindez annak a 2,64 milliárd forintos beruházásnak a része, amely során a dr. Sebestény utat és környékét fejlesztik közel 2 km hosszban.

Beteg sorstársaikat is megajándékozták Martfűn

2019.12.09

Aktuális

Ünnepi hangulatban köszöntötte a Mikulást, a Karácsonyt és búcsúztatta az óévet a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete 2019. december 5.-én, a Művelődési Központban.

Filharmónia bérletsorozat kiváló művészekkel Martfűn, a Városi Művelődési Központban

2019.11.21

Kultúra

December 5-én Boros Misi zongoraestjére, február 12-én Miklósa Erika és Horváth István harmonikaművész közös hangversenyére, április 22-én a Jazzation Énekegyüttes koncertjére várjuk vendégeinket.

44 új hellyel bővült Szolnokon a Hild Viktor úti parkolóhelyek sáma

2019.11.19

Aktuális

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Csokoládéfesztivált rendeznek Szolnokon

2019.10.29

Aktuális

Tizenöt standon tizenegy kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket november 9-én és 10-én a Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Találkozón az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban - közölte a szervező kulturális központ ügyvezető igazgatója kedden az esemény sajtótájékoztatóján.

Megvásárolhatja az Opus az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t

2019.10.06

Aktuális

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az E.ON Hungária csoport részeként az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykdik.

Jelentős a számuk Jász-Nagykun-Szolnok megyében az álláskereső pályakezdőknek

2019.09.25

Aktuális

Az álláskeresők száma augusztusban 2,4 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához és 1,1 százalékkal a júliusihoz képest; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 245 100 álláskereső szerepelt.

Nem okozott jelentős pusztítást a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.10

Aktuális

Óránkénti több mint száz kilométeres sebességű széllel csapott le a vihar tegnap Csongrád és Békés megyére. A rendkívüli időjárási események nem kerülték el a megyét, de komoly károk szerencsére nem keletkeztek.

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

2019.08.29

Aktuális

Drónreptetést, tankbemutatót láthatnak, lézerharcban vehetnek részt és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője Karcagon

2019.08.28

Aktuális

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.

Végéhez közeledik Szolnokon a Szapáry ovi újjáépítése

2019.08.27

Aktuális

Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

Járvány még nincs, de emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma

2020.01.22

Aktuális

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumának vizsgálata influenzavírust is kimutatott Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Nyolc kórház nővérszállóit fejleszti a kormány 2022-ig

2019.12.23

Aktuális

A Békés, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei kórházak, a Csolnoki Ferenc Kórház, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, a Dél-pesti Centrumkórház és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet is szerepel az érintett intézmények között.

Novemberben 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött

2019.12.14

Aktuális

A megyék közül Jász-Nagykun-Szolnok (13,19 százalék) érte el az egyik legrosszabb eredményt.

Kétezer négyzetméteres gyártócsarnok égett Jászberényben

2019.12.12

Aktuális

A kárfelszámolásban összesen tizenhat gépjármű vett részt.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések jegyzőinek tartott szakmai napot a kormányhivatal

2019.12.10

Aktuális

Napirenden volt a kormányhivatali feladatkörök változása mellett a közművelődés térségi erősítése, az önkormányzati választások hatósági tanulságai, és hogy mi várható a gyermekek biztonsága érdekében.

Veszélyessé vált a szolnoki Kertvárosi Óvoda tetőszerkezete

2019.11.21

Aktuális

Födém megerősítésre és a csapadék elvezetésére van szükség a Kertvárosi Óvodában, ahol a közelmúltban észlelt statikai problémák miatt a gyerekek kiköltöztetésére is szükség volt. Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.

Már a szolnoki bázison vannak a honvédség első új helikopterei

2019.11.19

Aktuális

Már a szolnoki helikopterbázison van a Magyar Honvédség első két Airbus H145M típusú helikoptere - mondta Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka kedden az M1 aktuális csatornán.

Felújítja a MÁV a szolnoki vasútvonalat, jelentős változás lesz a forgalomban

2019.10.31

Aktuális

Jövő áprilistól várhatóan hat hónapig tart majd az ország legforgalmasabb Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vasútvonal emelt szintű karbantartása, az utasoknak az egypályás közlekedés miatt hosszabb menetidővel, változó menetrenddel, megnövekedett forgalmi nehézségekkel kell majd számolniuk - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Önkormányzati választások Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.10.14

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 98,18 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek:

Országos Könyvtári Napok - Csaknem 400 program lesz Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.27

Aktuális

Mintegy hetven intézmény várja a közönséget szeptember 30. és október 6. között.

Negyedik alkalommal rendezték meg a megyei bűnügyi technikusi versenyt Szolnokon

2019.09.21

Aktuális

A megmérettetésen a megye nyolc rendőrkapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai vettek részt.

Sikeres volt a diákok nyári foglalkoztatása

2019.09.01

Aktuális

A kezdeményezés kiváló lehetőséget biztosít a nappali tagozatos diákoknak, amellyel keresethez és munkatapasztalathoz juthatnak, és segíti pályaválasztásukat.

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki várnál a feltárás során

2019.08.29

Kultúra

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki vár területén, azaz a Szolnoki Művésztelepen a 2017 októberben kezdődött és a közelmúltban lezárult régészeti feltáráson - közölte a feltárásvezető régész kedden a helyszínen tartott beszámolón.

Korszerűsítik a Szolnoki Ipari Park ipari víz- és szennyvízhálózatát

2019.08.27

Gazdaság

Korszerűsítik az önkormányzati tulajdonban levő Szolnoki Ipari Park Kft. ipari víz- és szennyvízhálózatát, a mintegy 760 millió forintos beruházás a napokban kezdődött és várhatóan jövő év szeptember 30-ig tart - közölte a kommunikációért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

2019.08.26

Aktuális

Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.