2024.06.25, Kedd

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Véradási helyszínek és időpontok a vármegyében

2024.05.12

Aktuális

Az előttünk álló héten is öt helyszínen várják az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai a véradókat.

Áprilisban is várja a véradókat vármegyeszerte az OVSZ

2024.04.05

Helyi hírek

Az Országos Vérellátó Szolgálat kéri, mielőtt valaki elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

Szolnok – Ismét fogadja a betegeket a modernizált orvosi rendelő

2024.02.06

Helyi hírek

Közel félmilliárd forintból korszerűsítették az ellátóhelyet.

NAK: Jász-Nagykun-Szolnok megyében is segítséget kapnak a gazdák a pocokinvázió ellen

2023.11.02

Helyi hírek

Segíti a gazdákat a pocokinvázió elleni küzdelemben, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a korábbinál 20 százalékkal nagyobb mennyiség kihelyezését engedi a védekezésre használható készítményekből - közölte a NAK csütörtökön az MTI-vel.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye is érintett a héten zajló szúnyogirtásban

2023.05.30

Helyi hírek

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.

Sokan fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel Jász-Nagykun-Szolnok megyében a múlt héten

2023.03.24

Helyi hírek

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján az elmúlt héten 44 100-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön.

A magyar kultúra napja - Gálaműsorok, kiállítás, filmvetítés Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.01.19

Helyi hírek

Gálaműsorokkal, kiállítással, ingyenes filmvetítéssel, interaktív könyvtári órával ünneplik a magyar kultúra napját Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Új vezető a Karcagi Járási Hivatal élén

2022.12.20

Helyi hírek

2022. december 15-től új vezetője van a Karcagi Járási Hivatalnak.

Egyházi épületek újultak meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.10.19

Helyi hírek

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán templom, Tiszaderzsen és Kuncsorbán parókia újult meg, utóbbi helyen a ravatalozó is korszerűsödött.

Sorra újulnak meg a műemléki épületek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.16

Helyi hírek

Páratlan régészeti leletekkel és számtalan műemléki értékkel találkoznak munkájuk során a kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának örökségvédelemmel foglalkozó szakemberei. Feladatvégzésük során elsődleges céljuk kulturális örökségünk megóvása.

Gyopáros: több mint 21 milliárd forintnyi fejlesztés volt Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Magyar Falu Programnak köszönhetően

2022.07.27

Helyi hírek

Több mint 21 milliárd forint értékben történt fejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Magyar Falu Programnak köszönhetően, a program folytatódik - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Mezőtúron.

Egyszerűsödött az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés

2022.07.18

Helyi hírek

A papíralapú utalványokat júliustól online rendszer váltotta fel. Ezzel az átállással a jogosultsági kör és a támogatások mértéke nem változott, az ügyintézés azonban jóval egyszerűbb lett.

Zavartalanul folyik az új rendszámtáblák kiadása Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.07.10

Helyi hírek

Amegye minden gépjármű ügyintézéssel foglalkozó kormányablakában és okmányirodájában rendelkezésre állnak az új típusú rendszámtáblák az ügyintézéshez. A gépjármű-tulajdonosoknak szinte várakozási idővel sem kell számolniuk az ügyintézés során.

Polgármestert és képviselőket választanak Jászárokszálláson és Tiszavárkonyban vasárnap

2022.07.01

Helyi hírek

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászárokszálláson és Tiszavárkonyban vasárnap.

Lakásotthonokban élő fiatalok kisfilmjeit díjazták Szolnokon

2022.04.26

Helyi hírek

Kihirdették annak a filmpályázatnak az eredményeit, amelyet tavaly év végén írt ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalom lépett életbe

2024.04.09

Helyi hírek

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt 2024. április 9. keddtől tűzgyújtási tilalom lép életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben, így Hajdú-Bihar vármegyével együtt már négyre emelkedett a tilalommal érintett térségek száma- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.

Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környékén lévő közutakon

2024.03.20

Aktuális

A célforgalom kivételével 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Jászapáti, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászalsószentgyörgy, Jászberek és Besenyszög településeken áthaladó közutakon.

Lezárult egy csaknem 2 milliárd forintos foglalkoztatási program Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.12.01

Helyi hírek

Lezárult egy csaknem 2 milliárd forintos foglalkoztatási program Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, amely 2016 és 2023 között a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerőpiaci integrációját tűzte ki célul - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal közleményben az MTI-vel.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

2023.08.25

Helyi hírek

Az elmúlt napokra jellemző tartós kánikula és csapadékmentés időjárás miatt csütörtöktől hét vármegyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Három megyében, köztük Szolnok megyében is pusztító növénykórokozó baktérium jelenlétét igazolta a Nébih

2023.04.02

Helyi hírek

Három vármegyében - Hajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Zalában - igazolták a pusztító növénykórokozó Ralstonia pseudosolanacearum  baktérium jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai 2022 szeptemberében vett mintákban - közölte a szervezet a honlapján csütörtökön.

Nőttek a szociális és gyermekvédelmi támogatások összegei

2023.02.08

Helyi hírek

Emelkedett az ápolási díj, a gyermekek otthongondozási díja és az időskorúak járadékának havi összege. Első alkalommal a 2023. január hónapra járó díjat, járadékot folyósítják magasabb összegben.

Két települést összekötő útvonal újult meg a Tisza-tó térségében

2023.01.05

Helyi hírek

A Magyar Közút beruházásában, a STRABAG munkájával közel két kilométer hosszan újult meg az összekötő út.

Turisztikai fejlesztések a Tisza-tavi térség hét településén

2022.11.15

Helyi hírek

Kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése valósult meg a Tisza-tavi térség hét településén - közölte a kommunikációért felelős PopulArt Menedzsment Kft. kedden az MTI-vel.

Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdái adományozták a legtöbb búzát

2022.10.18

Helyi hírek

Rekordmennyiségű gabonát ajándékoztak Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdálkodói a Magyarok Kenyere Programban. Az adakozásnak köszönhetően ötvenöt önkormányzat, karitatív szervezet, intézmény képviselője vehetett át adománylevelet.

Indokolt a játszóterek további, rendszeres ellenőrzése

2022.08.04

Helyi hírek

Sorra járják Jász-Nagykun-Szolnok megye játszótereit a Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. A helyszíni ellenőrzések célja, hogy mindenhol biztonságos játszótéri eszközök várják a gyerekeket.

Hosszabbítsa meg ingyenesen lejárt jogosítványát!

2022.07.22

Helyi hírek

Az elektronikus jogosítványhosszabbítás jóval kényelmesebb, biztonságosabb, teljesen automatizált és ráadásul ingyenes, mert illetékmentes. Az ügyintézéshez mindössze ügyfélkapus regisztráció szükséges.

Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek

2022.07.16

Helyi hírek

Atérség további fejlődése érdekében tartottak megbeszélést a szolnoki Városházán.

Bővítenék is a nemrég nyílt Kenguru Parkot Tiszaderzsen

2022.07.08

Helyi hírek

Bővítenék majd a nemrég megnyílt Kenguru Parkot Tiszaderzsen, ahová további állatok érkezését is várják - közölte a létesítmény ügyvezetője az MTI-vel.

Szolnok megyében is tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nébih

2022.06.24

Helyi hírek

Négy megyében rendel el szerdától tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) egyetértésével - tájékoztatta a Nébih az MTI-t.

Ezúttal jászsági településekre megy a kormányablakbusz

2022.04.10

Helyi hírek

Még húsvét előtt elintézhetik lakcímváltozással kapcsolatos ügyeiket a jászságiak.