2019.09.16, Hétfő

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

2019.08.29

Aktuális

Drónreptetést, tankbemutatót láthatnak, lézerharcban vehetnek részt és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője Karcagon

2019.08.28

Aktuális

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.

Végéhez közeledik Szolnokon a Szapáry ovi újjáépítése

2019.08.27

Aktuális

Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

Szolnoknál is folytatódik a szúnyogirtás

2019.08.26

Aktuális

Mintegy kilencven településen folytatódik a szúnyogirtás a héten - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Egyre több gyorshajtót kapnak el traffipax segítségével

2019.08.18

Aktuális

Fokozottan ellenőrizte az autók sebességét a rendőrség augusztus 3-án, a 24 órán keresztül tartó speedmarathon elnevezésű kampány alatt. Csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 200 gyorshajtót regisztráltak ezen a napon.

Tispol Truck & Bus eredmények Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.08.03

Aktuális

Tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek.

A Jászfényszaru nyerte a strandlabdarúgó-bajnokságot

2019.07.29

Aktuális

A tavalyi ezüstérmes Goldwin Pluss Jászfényszaru nyerte a strandlabdarúgó-bajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 3-2-re legyőzte a címvédő Grep ESC Gyöngyös csapatát.

Népszerű a szolnoki repülőtábor

2019.07.28

Aktuális

A fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok - hangoztatta a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos pénteken a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban.

Elindult a TISZtAPART projekt, diákok óvják a part tisztaságát

2019.07.26

Aktuális

Egy fiatalokat megmozgató projekt indításával lehet tisztább a szolnoki Tisza-part belvárosi szakasza. Közismert jelenség, hogy egy-egy nagyrendezvény vagy hétvége után sokan eldobálják a szemetet a folyó partján, a helyzet javítására keresett megoldást a város önkormányzata és együttműködő partnerre talált a fiatalokban. -mondta el Szalay Ferenc polgármester.

Folytatódhat a martfűi Városháza külső felújítása

2019.07.25

Aktuális

A Városháza homlokzat felújítás beruházás megvalósításához kiegészítő előirányzat biztosításáról döntött Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2019. július 18-i, rendkívüli ülésén.

Kisebb földrengés volt Jászberényben

2019.07.23

Aktuális

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt Jászberény közelében kedden - közölte a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-vel.

Meleg ételt kapnak a rászoruló gyerekek Szolnokon

2019.07.19

Aktuális

Egészen augusztus 30-ig biztosítja Szolnok város önkormányzata a meleg ebédet a rászoruló családok gyermekeinek – jelentette be július 9-én, keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Mese, tánc, játékok és kézműveskedés várta a gyerekeket a martfűi táborban

2019.07.18

Aktuális

Nyári zsongás címmel tartott tábort a Városi Könyvár és a Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény 2019. július 8-12-ig. A sokszínű programkínálat elsősorban az alsó tagozatos korosztályt szólította meg. Meséléssel, néptánccal, mozgásos játékokkal, közös daltanulással telt el az öt nap. Mindegyik alkalommal megismerkedhettek egy-egy népi kismesterséggel is.

Az egész országba, sőt Európába is eljutnak a baleset-megelőzési üzenetek Szolnokról

2019.07.18

Aktuális

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kezdeményezésére a biztonságos vezetés mellett "kampányoló" plakátokat helyeztek el áruszállító kamionokon, hogy minél több helyre juttassák el az üzenetet - mondta Kosztyó Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szerdán Szolnokon, sajtótájékoztatón.

18 fürdő szállt ringbe az Év Fürdője versenyen Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2019.07.13

Aktuális

A szavazatokat augusztus 31-ig várják az azevfurdoje.hu honlapon. 

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki várnál a feltárás során

2019.08.29

Kultúra

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki vár területén, azaz a Szolnoki Művésztelepen a 2017 októberben kezdődött és a közelmúltban lezárult régészeti feltáráson - közölte a feltárásvezető régész kedden a helyszínen tartott beszámolón.

Korszerűsítik a Szolnoki Ipari Park ipari víz- és szennyvízhálózatát

2019.08.27

Gazdaság

Korszerűsítik az önkormányzati tulajdonban levő Szolnoki Ipari Park Kft. ipari víz- és szennyvízhálózatát, a mintegy 760 millió forintos beruházás a napokban kezdődött és várhatóan jövő év szeptember 30-ig tart - közölte a kommunikációért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

2019.08.26

Aktuális

Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.

TISPOL SPEED akció Jász-Nagykun-Szolnok megyei eredményei

2019.08.23

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is ellenőrizték a gyorshajtókat a rendőrök.

Elővárosi vonatok gyorsulnak majd fel ezzel a vágányépítéssel

2019.08.08

Aktuális

A fővárosi Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső közötti harmadik vágány fejlesztése többek között a Hatvan irányába tartó elővárosi vonatoknak is rövidítheti majd menetidejét, de a Szolnokba utazók is jól járnak.

Csángó fesztivál hat napon át Jászberényben

2019.07.29

Aktuális

Több mint félszáz kulturális esemény, csaknem ezer résztvevő, köztük moldvai és gyimesi csángók, erdélyi valamint magyarországi hagyományőrző csoportok előadásai is szerepelnek az augusztus 6-tól 11-ig tartó jászberényi 29. Csángó Fesztivál - Európai Kisebbségek Folklór Fesztiválja és Népművészeti Vásár programjában.

Turisztikai szakmai napot tartanak Szolnokon

2019.07.29

Aktuális

Turisztikai szakmai nap a városházán 2019. szeptember 5-én a turisztikai szektorban dolgozó szakemberek részére.

Félpályás forgalomkorlátozás az M44 építésénél

2019.07.27

Aktuális

Az érintett szakaszon jelzőlámpás, félpályás forgalomkorlátozás várható.

Folytatódik a 4-es főút elkerülő szakaszának felújítása

2019.07.26

Aktuális

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai július 29. és augusztus 4. között az alábbiak szerint folytatódnak.

Idén is ott vannak a rendőrök a mezőtúri East Festen

2019.07.24

Kultúra

Tegnap nyiotta meg kapuit, és egészen vasárnapig várja a bulizni vágyókat Jász-Nagykun-Szolnok Megye egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja az East Fest.

Együttműködik a Waze mobilalkalmazással Szolnok önkormányzata

2019.07.23

Aktuális

Igazán jó segítség lehet a közlekedés során egy sokoldalú mobilapplikáció, mint amilyen a Waze is.

Július 23-án újabb szúnyoggyérítés lesz Martfűn

2019.07.19

Aktuális

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében, Martfűn a következő légi kémiai védekezést 2019. július 23-án, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában tervezi a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium.

Első helyen végzett a magyar csapat

2019.07.18

Aktuális

Július 12-13-án rendezték meg a csehországi Jihlava városában a Firefighter Combat Challenge (FCC) elnevezésű tűzoltóversenyt. A lenyűgöző városban összesen tizenegy ország százhúsz tűzoltója mérte össze tudását. Köztük többen érkeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, és remekül helytálltak, hiszen a visszatérő versenyzők nem csak javítottak tavalyi eredményeikhez képest, hanem vegyes csapatban első helyezést is sikerült elérniük.

Díjazta beszállító partnereit az E.ON

2019.07.16

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalkozás is van az E.ON Év Beszállítója díjazottjai között.

Sokak életét megkönnyíthetjük a parlagfű rendszeres irtásával

2019.07.10

Aktuális

Valamennyi földtulajdonost, földhasználót és erdőbirtokost törvény kötelez a parlagfű irtására.