2020.02.21, Péntek

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jubileumi ünnepség a huszonöt éve önálló Berekfürdőn

2017.07.01

Helyi hírek

Jubileumi ünnepségen emlékeztek szombaton Berekfürdőn a mintegy 1200 lakosú község önállóvá nyilvánításának negyedszázados évfordulójára.

Programdömping július első hétvégéjén a Jászságban

2017.06.29

Kitekintő

Elképesztő mennyiségű programmal várja a vendégeket Jász-Nagykun-Szolnok megye, az Alföld szíve július első hétvégéjén. Soroljuk is a kínálatot!

Eddig ismeretlen vadkár jelent meg Szolnok megyében

2017.06.28

Gazdaság

Vadlibák dézsmálják a napraforgót Tiszafüred környékén. A madarak a közeli nemzeti parki területeken költenek, azonban két éve rájöttek, hogy a fiatal napraforgó remek táplálékforrás. A vadludak ráadásul ebben az időszakban védettek, így nem lőhetőek. Megoldásként a gazdák a közeli halastavak kormoránok riasztására használt gázágyúit kérték kölcsön, ezek segítségével védik a termést.

5+1 működő szülői intelem fesztiválokra

2017.06.21

Országos hírek

Minden szülő életében elérkezik az idő, amikor el kell engednie a gyermekét az első fesztiváljára, vagy legalább gólyatáborba. A „vigyázz magadra!” és a „ne csinálj semmi hülyeséget!” kérések viszonzásaként legfeljebb egy „ne már, anya!” tekintetre számíthatunk szemünk fényétől. De akkor mégis mit és hogyan mondjunk a gyereknek, hogy megóvjuk a veszélyektől?

Milliárdokért fejleszt a megyében az E.ON

2017.06.12

Gazdaság

A szolnoki üzem területén 2017-ben több mint 300 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

Szombattól Jász-Nagykun-Szolnok megyéből ismét exportálható az élőszárnyas és a tojás Oroszországba

2017.06.09

Aktuális

Szombattól kezdődően újra engedélyezte élőszárnyas és tojás importját hét magyar megyéből az orosz szövetségi Állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor).

Idén is elindul a nyári diákmunka program

2017.06.05

Kitekintő

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a program indulásakor (július 1-jén) már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor (augusztus 31-én) pedig még nem múltak el 25 évesek.

Elfogadta a Közgyűlés a rendőr-főkapitány beszámolóját

2017.06.01

Helyi hírek

A beszámolót követően a testület tagjai választ kaptak a közbiztonságot érintő kérdéseikre, észrevételeikre.

Csaknem 54 milliárd forint jut fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.05.31

Gazdaság

Csaknem 54 milliárd forintot használhatnak fel a Terület-és településfejlesztési operatív program forrásaiból Jász-Nagykun-Szolnok megye települései, ebből eddig már mintegy 40 milliárd forintra születtek támogatói döntések.

"Mese" a HALÁLRÓL az élőknek! - videóval

2017.05.19

Aktuális

Új lehetőségeket kutatva, új módszerekkel igyekeznek visszaszorítani az ittas járművezetést Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Összesen 120 pályázat nyert el TOP-támogatást Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.05.19

Gazdaság

A támogatott projektek több mint félszáz önkormányzatot és két egyházi szervezetet érintenek, egyebek mellett ipari, helyi közlekedési és turisztikai fejlesztések is megvalósulnak.

Nagy veszteséget szenvedtek a méhek, kevés mézre lehet számítani

2017.05.12

Gazdaság

A méhek egyharmada hullott el Jász-Nagykun-Szolnok megyében télen. A túl kevés termelő méh miatt valószínűsíthető, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz.

Több mint 20 milliárd TOP-os forrásról döntöttek

2017.05.06

Gazdaság

Támogatói döntés született  Jász-Nagykun-Szolnok megye Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja (TOP) keretében benyújtott projektek egy részéről, melynek értelmében megkezdődhet 20,8 milliárd forint értékű fejlesztési forrás felhasználása a megye településein. A hírt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztossal közösen megtartott  sajtótájékoztatóján jelentette be. 

A legjobb rajzokat a Reptárban díjazták

2017.05.05

Aktuális

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” rajzpályázat megyei legjobbjait díjazták a szolnoki RepTárban.

A héten is kiemelt figyelmet szentelnek a megyére a NAV ellenőrei

2017.04.24

Aktuális

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Vajon idén lesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei győztes Az Év Fürdője versenyen?

2017.06.30

Aktuális

Idén nyáron harmadik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője szavazásban közel 200 hazai fürdő, három kategóriában verseng a voksokért.

Megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform

2017.06.29

Aktuális

A Platform létrehozásának célja a klímaváltozással kapcsolatos hírek, fejlesztési lehetőségek helyi szereplők részére történő eljuttatása, a klímaváltozással kapcsolatos fejlesztési igények, jó gyakorlatok felmérése és összehangolása, a résztvevők közötti szakmai párbeszéd biztosítása.

Keddre ismét csaknem az egész országra kiadták a figyelmeztetést

2017.06.27

Aktuális

A tartós hőség veszélye miatt négy északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.

Egymilliomodik látogatóját fogadta a Tisza-tavi Ökocentrum

2017.06.19

Aktuális

A vendégszám az elmúlt években folyamatosan nőtt, tavaly több mint 209 ezer ember járt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. 2017. június 16-án az egymilliomodik látogatót köszöntötték.

Szombaton megnézhetjük, mit rejt a gólyafészek

2017.06.12

Kitekintő

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárgyűrűzői idén június 17-én szervezik Jász-Nagykun-Szolnok megyében a gólyafióka-gyűrűzési akciót.

Üzleteket és piacokat látogatnak a héten az adóellenőrök

2017.06.06

Aktuális

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Nagyszabású ellenőrzést tart a MÁV és a rendőrség a vasúti átjárókban

2017.06.02

Aktuális

Országszerte közös ellenőrzéseket végez a vasúti átjáróknál a MÁV és a rendőrség pénteken a Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Nap (ILCAD) alkalmából

Ismét lehet pontyra horgászni

2017.06.01

Aktuális

Csütörtöktől ismét kifogható a ponty, a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna, de a kősüllő, a harcsa és a compó horgászata továbbra is tilos.

A megyében is sok a hagyma, kell a termelők összefogása

2017.05.26

Gazdaság

A szakemberek szerint a magyar áttelelő hagyma már várhatóan június 10. körül kapható lesz a piacon. Ezt követően a magyar vöröshagymából és fokhagymából augusztus végétől egészen a következő év januárig-februárig ki lehet elégíteni a belföldi igényeket.

Ismét a megye diákjai hozták el a Challenge kupát

2017.05.19

Aktuális

Idén Durham városa, valamint a sporttalálkozónak helyszínt adó Consett külön csapatot alkotva, és Jász-Nagykun-Szolnok megye 14-15 évesei mérték össze tudásukat labdarúgásban, úszásban és netballban.

Emlékszobát avattak a Sajfoki szivattyútelepen

2017.05.13

Aktuális

A szivattyútelep helyiségében, az esztergomi Duna Múzeum közreműködésével berendezett kiállítás a magyar gazdaságtörténet egyik leginkább figyelemreméltó időszakába, a lecsapolások és ármentesítések idejébe enged bepillantást. 

Folytatódik a kortárssegítő program

2017.05.10

Helyi hírek

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács keltette életre a kortárssegítő programot, amelybe számos megyei diák is csatlakozott, hogy segíteni tudják iskolatársaikat, kortársaikat.

Ütemterv szerint halad az M44 Tiszakürt-Kondoros szakasz megépítése

2017.05.05

Aktuális

Az M44-es gyorsforgalmi út megépülése után javul a régió versenyképessége, és a terület vonzóbb lesz a befektetők számára is. Az első ütemben megépülő 62 kilométeres szakaszt 2019. harmadik negyedévében használhatják a közlekedők.

Szolnok megyéből szállítanának búzát az új visontai búzakeményítő gyárba

2017.04.24

Gazdaság

Megtartották a Visonta Projekt Kft. búzafeldolgozó üzemének ünnepélyes alapkőletételét – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből. A közel 30 milliárd forintból megvalósuló beruházás több mint 250 főnek ad munkalehetőséget, emellett közvetetten több mint 500 ember megélhetését biztosítja a régióban. A 33 ezer négyzetméteres üzem Magyarország egyetlen búzakeményítő gyára lesz.

Elkerülte a megyét a szélsőséges időjárás

2017.04.20

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében csendesedik az eső, a viharos széllökések is elkerülték a megyét.