2024.03.28, Csütörtök

TOP-os info nap a szolnoki Megyeházán

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2018.06.21. 16:57

A TOP Jász-Nagykun-Szolnok megyei keretéből 50,748 milliárd Ft van lekötve, amely a keret 94%-a. Ez az összeg 299 fejlesztési projektet támogat. 

Hirdetés

"Az elmúlt évek alatt, pontosabban 2012 óta a megyei önkormányzatok a fejlesztéspolitika területi centrumaivá váltak. Feladatuk a területfejlesztés, a területrendezés, a területi koordináció és a vidékfejlesztés.
Napjaink és a közelmúlt legfontosabb feladata a 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklus Terület- és Településfejlesztési Programja (TOP) megyére dedikált 53,786 milliárd Ft-os keretének felhasználása, megalapozása és irányítása. Igen nagy összegről beszélünk, amelynek eredményes felhasználása mindannyiunk érdeke és felelőssége.


A TOP-os projektek végrehajtása során a Megyei Önkormányzat és a települési önkormányzatok kapcsolata egyre szorosabbá vált, szinte napi a kapcsolat alakult ki.
Bízunk abban, hogy ez a jó kapcsolat jellemzi majd a következő feladatok megvalósítását is. Emellett elindul a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus előkészítése is." - ezen főbb gondolatok jegyében nyitotta meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Információs Napját ma délután a Megyeházán Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke. 
A Kormány célja, hogy a 2014-2020 programozási időszakban az uniós forrásokból finanszírozott projektek minél hatékonyabban és gyorsabban valósuljanak meg. Ennek érdekében a Pénzügyminisztérium TOP Irányító Hatósága a megyei kedvezményezetteknek országszerte információs napokat szervez, ahol lehetőség nyílik a felmerülő kérdésekre személyes választ kapni az IH és a Magyar Államkincstár szakembereitől. 

A tegnapi eseményen tájékoztatót tartott Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkára is. Szó esett a költségnövekmény igények kezeléséről, az indikátor vállalások kérdésköréről, illetve egyéb gyakorlati témákról - szerződésmódosítás, kifizetési kérelem összeállítása - is. 
A megjelenteket Kovács József, a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője köszöntötte.

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeTerület- és Településfejlesztési Program