2019.08.24, Szombat

Szolnok

Szent István Napi Ünnepi Programok Szolnokon

2019.08.19

Aktuális

Látványos, szórakoztató, az egész családot megmozgató ünnepi programok várják az érdeklődőket államalapításunk ünnepe alkalmából.

Próbálják a vízi és légiparádét

2019.08.13

Aktuális

Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja 2019. augusztus 15-16-án 17.40 és 19 óra között tartja a 2019. augusztus 20-ai katonai bemutató próbját.

Újraindult a kriolit gyártása a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában

2019.08.07

Aktuális

Az ügy előzménye, hogy a Bige Holding Kft. szolnoki gyárának működési engedélyét néhány hete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azonnali hatállyal visszavonta, mert a hatóság úgy vélte, nem adottak a biztonságos működés feltételei a hibák igazolt kijavításáig.  

Munkabiztonsági és munkaegészségügyi projektet zárt az iparszövetség

2019.08.05

Aktuális

A projekt keretében tíz helyszínen - Debrecen, Szeged, Nyíregyháza, Szolnok, Békéscsaba, Sopron, Székesfehérvár, Miskolc, Salgótarján, Szarvas - összesen 550 fő részvételével tartottak rendezvényeket, ahol a munkakörülmények javításának, a munkavédelmi szempontok érvényesítésének fontosságára hívták fel a figyelmet, továbbá az ágazatra specializált szakmai kiadványokat, tananyagot jelentettek meg.

Klasszikus zenei fesztivállal indul az augusztus Szolnokon

2019.07.31

Helyi hírek

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hat koncertet ad a városban augusztus 3. és 29. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2019 fesztivál keretében - közölte a zenekar kedden.

Nagysebességű vasúti kocsikkal erősített a MÁV

2019.07.30

Helyi hírek

A hazai gyártásra támaszkodva lehetőség lesz az országos IC-hálózat kiterjesztésére. A Szolnokon gyártott járművek 200 kilométer per órás sebességgel tudnak közlekedni.

Turisztikai szakmai napot tartanak Szolnokon

2019.07.29

Aktuális

Turisztikai szakmai nap a városházán 2019. szeptember 5-én a turisztikai szektorban dolgozó szakemberek részére.

Folytatódik a 4-es főút elkerülő szakaszának felújítása

2019.07.26

Aktuális

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai július 29. és augusztus 4. között az alábbiak szerint folytatódnak.

Meleg ételt kapnak a rászoruló gyerekek Szolnokon

2019.07.19

Aktuális

Egészen augusztus 30-ig biztosítja Szolnok város önkormányzata a meleg ebédet a rászoruló családok gyermekeinek – jelentette be július 9-én, keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Kigördült az első KISS emeletes motorvonat

2019.07.17

Aktuális

Az emeletes motorvonatok forgalomba állításával a Budapest-Cegléd-Szolnok, illetve a Budapest-Vác-Szob vonalon jelentősen nő majd a férőhelykapacitás. 

Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal

2019.07.12

Aktuális

A díjat Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

Új kiadvány a szolnoki szabadidősportról

2019.07.11

Aktuális

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata komoly energiákat fordít a turizmus fejlesztésére, a város értékeinek megismertetésére a megyeszékhely határain túl is. Ennek jegyében készült már el többek között a „Pont” nevet viselő kiadványsorozat is.

Szükség van az ország biztonságát garantáló erős, korszerű Magyar Honvédségre

2019.07.06

Aktuális

Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtökön Szolnokon, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról tartott tájékoztató előadást.

Szolnok is pályázhat futópálya építésére

2019.07.04

Aktuális

Az idén elindított program célja a húszezer lakosnál nagyobb településeken legalább egy kilométer hosszú, 120 centiméter széles futópálya kialakítása.

Gyorshajtásnál pirosra vált Szolnokon a Széchenyi lakótelep új jelzőlámpája

2019.07.01

Helyi hírek

A Széchenyi körúton, a Lidl áruháznál a gyalogosok biztonságosabb átkelésének érdekében mostantól nyomógombos jelzőlámpa üzemel – hangzott el a sajtónyilvános bejáráson, melyen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester mellett Kormosné Szombati Márta és Rehó János önkormányzati képviselők jelen voltak.

Szolnokon tartották a budapesti légi bemutató főpróbáját

2019.08.16

Aktuális

Az augusztus 20-ai budapesti, a Margit híd és a Lánchíd között zajló légi bemutató főpróbáját pénteken az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tartották meg.

Felgyorsul a vonat: három vasúti hidat építenek át a Budapest-Szolnok vonalon

2019.08.10

Országos hírek

A beruházsással szűk keresztmetszetet szüntetnek meg a főváros és a megyeszékhely vasúti forgalmában.

Újabb gyönyörű parkkal gazdagodott Szolnok

2019.08.07

Aktuális

A város egyik legnagyobb parkjának felújítása idén tavasszal kezdődött saját beruházásban. A munkálatok során többek között felújították a focipályát, valamint a lábtenisz pályát, megújultak a járdafelületek, elültettek összesen 32 db fát, kihelyeztek 19 kényelmes padot és 15 hulladékgyűjtő edényt.

Idén több helyszínen hódít a CRAZY5K fefújható akadály futóverseny

2019.08.02

Helyi hírek

A CRAZY5K idén bevezette az új versenyszámát a CRAZY5K Sprintet, melyen egy 200 méter hosszú egybefüggő felfújható akadálypályát két kilóméteres futást követ. A kis távok szerelmesei sem maradnak ki a felejthetetlen élményt nyújtó szórakozásból!

Szolnok: három napra a kosarasoké lesz a Tiszai hajósok tere

2019.07.30

Helyi hírek

Augusztusban immár negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3x3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező. A korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23 Nemzetek Ligája verseny szervezésével és bonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg.

Vonatpotló busz jár Cegléd és Kiskunfélegyháza között szombattól

2019.07.30

Helyi hírek

Módosított menetrend szerint zajlik majd az érintett vonalon a közlekedés augusztusban.

Elindult a TISZtAPART projekt, diákok óvják a part tisztaságát

2019.07.26

Aktuális

Egy fiatalokat megmozgató projekt indításával lehet tisztább a szolnoki Tisza-part belvárosi szakasza. Közismert jelenség, hogy egy-egy nagyrendezvény vagy hétvége után sokan eldobálják a szemetet a folyó partján, a helyzet javítására keresett megoldást a város önkormányzata és együttműködő partnerre talált a fiatalokban. -mondta el Szalay Ferenc polgármester.

Miniszteri elismerést kapott a szolnoki városháza munkatársa

2019.07.20

Helyi hírek

A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozata kitüntetést adományozta dr. Pintér Sándor belügyminiszter a megyeszékhely polgármesteri hivatalának jogi osztályán dolgozó Nagy Jánosnak. A díjat dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős helyettes államtitkár hozta el a kitüntetettnek.

Ismét Szolnokon népszerűsítik az "egypályás" kosárlabdát

2019.07.17

Kitekintő

Ez év augusztusában immáron az egymást követő negyedik esztendőben költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3x3-as Kosárlabda Európa Kupa selejtező.

Huszonnégy alkotást vetítenek az idei Vertigo Filmhéten

2019.07.15

Aktuális

Az idei vetítéssorozathoz három vidéki helyszín is csatlakozik: a szombathelyi Agora - Savaria Filmszínház, a szegedi Belvárosi mozi és a szolnoki TISZApART Mozi. 

A hétvégén nem tudjuk Szolnokot elkerülni a 4-esen

2019.07.12

Helyi hírek

A forgalmat Szolnok belterületére és a Tisza-hídra terelik útfelújítás miatt.

Tisza-parti Nyár, Városházi Est és Séf Randevú júliusban Szolnokon

2019.07.09

Kitekintő

Három nagy rendezvényre is várják a közönséget júliusban Szolnokon: a Tisza-parti Nyáron koncertekkel és motoros felvonulással, a Városházi Esten kulturális programokkal, a Séf Randevún pedig különleges ételekkel készülnek a szervezők.

Hétfőtől változik a forgalmi rend a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán

2019.07.05

Aktuális

Július 8. és 12. között szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfője és a tengelysúly mérő kapu közötti 1,4 kilométeres szakaszon aszfaltozás miatt. Nappal jelzőőrök, éjszaka forgalmi lámpák irányítják majd a forgalmat.

Új közlekedési folyósót létesít Szolnokon a Colas

2019.07.04

Aktuális

A Tallinn nevű városrész közvetlen kapcsolatot nyer a Besenyszögre vezető 3225-ös úttal.

Induló fejlesztések, klímastratégia és futópálya készítése is téma volt Szolnok közgyűlésén

2019.06.28

Aktuális

Költségvetés módosításról, utcanév változtatásról, valamint új parkolók építéséről is tárgyalt csütörtöki közgyűlésén Szolnok város közgyűlése. Napirend előtt a szúnyoghelyzet és a nagy esőzéseket követő villámárvizek kezeléséről is szó esett.