2019.01.22, Kedd

Szolnok

Javulnak az utazási körülmények néhány Budapestről induló vasútvonalon

2019.01.16

Aktuális

Az uniós hozzájárulás 11 nagy befogadóképességű, emeletes vasúti jármű beszerzését teszi lehetővé, amelyek a  Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasúti vonalakon fognak közlekedni.

Megnyílt a Munkácsy-kiállítás Szolnokon

2019.01.11

Kultúra

Méltó környezetben, a Szolnoki Galériában – egykori zsinagógában – január 12. és április 7. között látogatható a kiállítás. A magyar festőzseni legismertebb munkái mellett számos kevésbé ismert művet is megtekinthetnek az érdeklődők, akiket február 20-án meglepetéssel várnak.

Ovisoknak szerzett örömet adományával a Coop Szolnok Zrt.

2019.01.08

Aktuális

Jól kezdődött az új esztendő a szolnoki Csicsergő Óvodában, ahol hétfőn reggel a Coop Szolnok Zrt. ajándékát adták át az intézménynek. A Coop Szolnok Zrt. közismert komoly elkötelezettségéről a társadalmi felelősségvállalás terén, sport és kulturális rendezvények támogatása mellett ezúttal a kisgyermekeknek szerzett örömet.

Mától gyűjtik Szolnokon a leszedett karácsonyfákat

2019.01.07

Aktuális

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. a megszokott módon a nagyobb, tüzelésre alkalmas darabokat a rászorulóknak adományozza, a többi fenyő pedig a Kétpói Regionális Hulladékkezelő Központ Komposztálóművében kerül hasznosításra.

Újra a régi pályákon közlekednek a szolnoki buszok

2019.01.04

Helyi hírek

2019. január 2-tól, szerdától a Zagyva-híd felújítási munkálatainak befejezésével visszaállnak az eredeti menetrendi útvonalak a Szabadság teret érintő autóbuszjáratok esetében – közölte a KMKK Zrt.

Barokk és klasszicista templomát is felújítja Szolnok

2019.01.03

Helyi hírek

A belvárosi Szentháromság templomot tizenhét szakterületen vizsgálták meg a szakértők, mielőtt a tervek elkészültek.

Miniszteri állománygyűlést tartottak Szolnokon

2018.12.15

Aktuális

A honvédség történetében még nem volt arra példa, hogy olyan nagymértékű fejlesztésre, átalakításra kerüljön sor, mint a mostani - mondta a honvédelmi miniszter Szolnokon. A miniszteri állománygyűlés helikopter bázison katonai technikai és képességi bemutatóval zárult.

Több vasútvonalon késnek a vonatok

2018.12.15

Aktuális

A Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Hatvan-Szolnok vonalon 20-60 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon, valamint Kaposvár és Pécs térségében néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőhet, más vasútvonalakon időnként 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra.

Több mint fél millió forint gyűlt össze a szolnoki jótékonysági sütemény vásáron

2018.12.14

Aktuális

Piroska Miklós elnök úr és Dr. Berkó Attila kormánymegbízott úr közösen vitték el a karácsonyi jótékonysági sütemény vásáron befolyt adomány összegét - 511.750 forintot - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetbe.

Jelentős megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok

2018.12.13

Aktuális

A közgyűlés döntésének értelmében együttműködési megállapodás megállapodást köt Szolnok városa és a Debreceni Egyetem.

Szociális központtá alakítanak egy megüresedett szolnoki épületet

2018.12.11

Helyi hírek

Többek között gyermekjóléti és drogkonzultációs szolgáltatásokat is nyújtanak majd az uniós forrásból felújításra kerülő épületben.

Hátrányos helyzetű, kiemelkedő teljesítményű diákokat ismertek el Szolnokon

2018.12.11

Aktuális

Tehetségesek és értékesek vagytok! – mondta Szalay Ferenc polgármester azon az ünnepségen, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű, 2018-ban példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákok részére rendezett Szolnok város önkormányzata a városháza dísztermében.

Decemberben még egy A dzsungel könyve előadást szervez a szolnoki színház

2018.12.09

Kultúra

A nagy sikerre való tekintettel decemberben még egy A dzsungel könyve előadást tartanak, 27-én 15.00 órától.

A Budavári Palotakoncertek műsorával köszöntik az új évet a szolnoki szimfonikusok

2018.12.07

Kultúra

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 12-én a Budavári Palotakoncertek műsorával szórakoztatja a szolnoki publikumot. 

Újjászületett a Tisza Park

2018.12.06

Aktuális

Néhány hónap alatt szinte teljesen újjászületett a Verseghy gimnázium előtti Tisza park. A kivitelezési munkálatok első üteme júliusban kezdődött a, a felújításra 144 milliós, 100%-os pályázati támogatás állt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. rendelkezésére.

A doni katasztrófa áldozataira emlékezett Szolnok

2019.01.16

Helyi hírek

A doni katasztrófában - amely a  történelem legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

Újabb harci helikopterek tértek vissza

2019.01.09

Aktuális

A napokban újabb Mi-24-es helikopterek – összesen négy – tértek vissza az oroszországi nagyjavítást követően Magyarországra. Ezzel nyolcra nőtt azon forgószárnyasok száma, amelyek felújításáról és modernizálásáról a Magyar Honvédség korábban döntést hozott.

Klubhelyiséget kaptak a Szolnoki Olaj szurkolói

2019.01.08

Aktuális

A szolnoki kosárlabda közösséget teremtett a városban.

Februárban Budapest Bár koncert a szolnoki Agórában

2019.01.05

Kultúra

Ezúttal a a Farkas Róbert vezette csodálatos zenekar, valamint Kollár-Klemencz László, Németh Juci, Mező Misi és Szűcs Krisztián lép fel.

Tizenkét év után újra Munkácsy-kiállítás nyílik Szolnokon

2019.01.03

Helyi hírek

A tárlaton megtekinthető lesz egy Magyarországon eddig soha nem látott Munkácsy-festmény is.

Figyelmeztető táblára számíthatnak Szolnokon azok, akik fához láncolják kerékpárjukat

2018.12.17

Aktuális

Aki a közeljövőben egy fához lakatolt kerékpárjára akasztott aranyos üzenettel találkozik, gondoljon a fák pozitív hatásaira, kétkerekűjét pedig egy erre a célra létrehozott kihelyezett kerékpártárolóhoz kösse! 

A 4-es főút egyik legforgalmasabb szakasza újult meg Szolnok mellett

2018.12.15

Helyi hírek

Az 5,4 kilométernyi 2x2 sávos pálya a Strabag-csoport vállalatai munkájával kapott jelentős korszerűsítést mindössze 130 nap alatt.

Így újul meg a szolnoki színház

2018.12.15

Aktuális

A fejlesztések érintik többek közt a fűtést, a világítást, a szellőztető berendezéseket és a hatékonyabb energiafelhasználást is.

Házhoz viszik a szeretet a szolnoki diákok

2018.12.14

Aktuális

Immár hagyomány, hogy a megyeszékhely decemberi közgyűléséről a szolnoki diákok csomagokkal látogatják meg a rászoruló szolnoki családokat.

Star Wars Day a szolnoki RepTárban

2018.12.12

Aktuális

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum december 28-án 10:00-16:00 között különleges programokkal készül a Star Wars kedvelőinek.

Speciális koncerttel tér vissza Szolnokra a Junkies

2018.12.11

Kultúra

Egy év után ismét Szolnokon koncertezik a Junkies. A zenekar december 15-én a Váróterem Klubban lép fel, a Tabu című lemezük 20 éves jubileumát ünnepelve.

Karácsonyi Jótékonysági Sütemény- és Ajándékvásár a Megyeházán

2018.12.10

Aktuális

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is összefogtak egy nemes ügy érdekében a megyeházán lévő társszervezetek.

A szolnoki Széchenyi Piros is megújul

2018.12.09

Aktuális

Az iskola teljes felújítása jövő évben fejeződik be, az önkormányzat beruházásában jelenleg a külső homlokzat szigetelésén dolgoznak a szakemberek.

Több mint félmillió forint gyűlt össze a szolnoki sütivásáron

2018.12.06

Aktuális

104 tálca dugig megrakott sütemény, aminek háromnegyede a nyitást követő 2 órán belül elfogyott, 510 ezer forintnyi összegyűlt adomány az infúziós pumpa megvásárlásra, fantasztikus fellépők és egy meglepetés Mikulás! Röviden így lehetne összegezni a második Karácsonyi Jótékonysági Sütemény és Ajándék Vásárt a Megyeházán.

Szolnok is bekerült az E.ON naptárába

2018.12.03

Aktuális

A közel 50 pályázó település közül a szolnoki lett az egyik nyertes, olyan településeket utasítottak maguk mögé, mint Pécs, Győr, vagy Kaposvár.