2020.11.24, Kedd

Szolnok

Éjszaka emelték helyére az M4-es vasúti átkelőjét – galéria

2020.10.22

Helyi hírek

Több mint 60 méter hosszú hidat építenek több tíz tonnás elemekből a szolnoki elkerülőn a SWIETELSKY Magyarország Kft. szakemberei a Duna Aszfalt megbízásából.

Folytatódik a Móra park felújítása, újjászületik a játszótér is

2020.10.06

Helyi hírek

Az elmúlt évben látványos változáson ment át a város talán legnagyobb parkja, a Móra park, gyönyörű rendezett zöldfelületek és járda, megújult közvilágítás, remek sportpályák fogadják az arra járókat és teszik az ott élők életét komfortosabbá.

Játszótérrel és kutyás stranddal is bővül a szolnoki szabadstrand

2020.07.19

Aktuális

Tavaly nyáron a szolnoki közösségi élet és turizmus egyik legjelentősebb elvárása valósulhatott meg a Tisza folyó bal partján a szabadstrand megnyitásával. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén 100 millió forintból tovább fejlesztik a szabadstrandot.

Megkezdődtek Szolnokon a Véső út környéki vízvédelmi hálózat fejlesztési munkái

2020.07.15

Aktuális

A beruházás a térség bel- és csapadékvíz kezelési problémáira ad megoldást, valamint lehetővé teszi az épülő Véső úti sportkomplexum létesítményeinek biztonságos vízelvezetését és hálózatra kapcsolását.

Dr. Tölgyes Anna és dr. Tolna Zsuzsanna kapta a dr. Kálmándi Mihály-díjat

2020.07.04

Helyi hírek

Szolnok közgyűlése 1994-ben alapított díjat a városban az egészségügy területén kimagaslómunkát végző szakemberek munkájának elismerésére. A díj a városunkban hosszú időn keresztül áldozatos gyógyító munkát végző, kivételes szociális érzékenységgel rendelkező orvosnak, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket. A díj emlékplakettjét Pataky Béla szobrász- és grafikusművész formázta.

„Mindig is szerettem volna katona lenni”

2020.07.02

Helyi hírek

Megkezdődött a speciális önkéntes tartalékosok kiképzése Szolnokon, július 1-jén, miután a Honvédség álláslehetőséget kínál azoknak, akik a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek. A fiataloktól a tapasztaltabbakig sokan jelentkeztek, van, aki a munkaruhát, van, aki az éttermi kötényt cseréli terepmintás gyakorlóra. Azonban közös bennük: jó lehetőségnek tartják a katonai szolgálatot. A kiképzés vezetői a helyszínen azt is elmondták, miért érdemes részt venni a programban.

Közelebb kerül Szolnok a fővároshoz: átadáshoz közel jár az M4-es 18 kilométeres szakasza

2020.07.01

Helyi hírek

A Duna Aszfalt kivitelezésében egy 17,6 kilométeres szakasz épül meg.

Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

2020.06.30

Helyi hírek

Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

Már a Milléri Vízügyi Múzeum is elérhető kerékpárúton

2020.06.25

Aktuális

A kerékpárút három szakaszból áll. Az első a Besenyszögi út mellett vezetett kétirányú kerékpárút, a második a Besenyszögi útra csatlakozó, a Tisza-folyó gátjáig húzódó kiszolgáló úton vezetett kétoldali nyitott kerékpársáv. A 3. szakasz a kiszolgáló úttól a Millér-főcsatorna hídjánál leváló földút átépítésével kialakítandó nyitott kerékpársávos útszakasz, egészen a Szabadtéri Vízügyi Múzeumig.

A Múzeum Éjszakája – Bevetés a Reptárban

2020.06.23

Aktuális

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum június 27-én hosszított nyitvatartással, egy egész éjszakás programmal, zseblámpás tárlatvezetéssel és szabadtéri mozival várja látogatóit.

Újra nyit az Aba-Novák Agóra

2020.06.21

Aktuális

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, az Agóra Játszóház és a Tourinform Szolnok Iroda június 22. hétfőtől újra várja a látogatókat. Az Aba-Novák Agóra és a Napsugár Gyermekház nyári táboraira már lezárult a jelentkezés, a tervezett időpontokban teltházzal indulnak.

A világ egyik legjobb vízilabdázója, Filip Filipovic Szolnokon folytatja

2020.06.16

Aktuális

A Szolnoki Dózsa együttesében folytatja pályafutását a szerb Filip Filipovic, a világ egyik legjobb vízilabdázója.

Az öntözés a biztonságos élelmiszerellátás alapja 

2020.06.12

Aktuális

Az Agrárminisztérium kiemelten támogatja a mezőgazdasági öntözésfejlesztést – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Öntözési Szakmai Napon, csütörtökön, Szolnokon.

Megkezdte munkáját a földhivatali főosztály Szolnokon

2020.06.10

Aktuális

Számos újdonsággal, széles feladatkört magában foglalva jött létre Jász-Nagykun-Szolnok megyében is a földhivatali főosztály.

Papírforma eredmények a kajak-kenusok edzésversenyén

2020.06.03

Helyi hírek

A kenusoknál Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, valamint kettejük duója, a kajakosoknál pedig a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású négyes nyert futamot kedden Szolnokon a kajak-kenusok úgynevezett edzésversenyén.

Hatalmasat lép előre Szolnok közlekedése az M4-es Tisza-átkelőjével

2020.10.08

Helyi hírek

A Duna Aszfalt kivitelezésében két híd is épül a Tisza ártere, illetve maga a folyó fölött is Szolnok közelében.

Tovább bővült, és Szolnok közelébe ért az M4-es

2020.07.23

Aktuális

A Duna Aszfalt által kivitelezett szakasznak köszönhetően immár több mint 60 kilométeres egybefüggő négysávos út vezet Budapestről a megyeszékhely közelében fekvő Abonyig.

10 kilométeres felújított utat adtak át Szolnok térségében

2020.07.17

Aktuális

A STRABEL konzorcium a szakaszon pályaszerkezet- és szegélyépítést is végzett, továbbá megújult 14 darab buszmegálló is.

Októberben nyit a szolnoki MÁV Strand

2020.07.12

Aktuális

Már elindult a fürdő vizének gyógyvízzé minősítése is.

Felavatták dr. Elek István emléktábláját Szapáry úti lakóházánál

2020.07.03

Helyi hírek

Semmelweis nap alkalmából újabb jeles eseményt tartottak csütörtökön Szolnokon. Szapáry úti egykori lakóházánál dr. Elek István tudós, polihisztor, a megyeszékhely első tiszti főorvosának emléktábláját avatták fel.

Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya Szolnokon

2020.07.02

Helyi hírek

Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

Kajak-kenu edzésversenyt tartottak Szolnokon

2020.07.01

Helyi hírek

A Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású hajó nyerte az 500 méteres kajaknégyesek mindkét futamát kedden Szolnokon, a kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának legújabb állomásán. Női C-1 200-on Nagy Bianka, férfi K-1 1000-en Varga Ádám, C-1 1000-en pedig előbb Bodonyi András, majd Adolf Balázs volt a leggyorsabb.

Kigyulladt a szolnoki bíróság bűnjelraktárként használt egyik helyisége pénteken

2020.06.29

Helyi hírek

Kigyulladt a szolnoki bíróság egyik, bűnjelraktárként használt földszinti helyisége pénteken, a lángokat sikeresen eloltották, az eset során nem sérült meg senki.

Már dolgoznak a Budapest-Szolnok vasúti pálya hídjának korszerűsítésén

2020.06.24

Aktuális

Az A-HÍd Zrt. három hidat újít fel a 120a jelű MÁV-vonalon, most a Pest megyei Farmosnál futó Hajta-híd projektjéről érkeztek hírek.

Idén is megrendezik a Gitármánia Tábort a szolnoki Tiszaligetben

2020.06.22

Aktuális

Ismert zenészek tanítanak idén a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, amelyet immár 27. alkalommal rendeznek meg a szolnoki Tiszaligetben, július 20. és 26. között.

Megújult a 402-es főút szolnoki szakasza

2020.06.17

Aktuális

A STRABEL konzorcium munkájának következtében nő a forgalombiztonság, valamint nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala is.

Rendhagyó évad után már a következőre készül a Szigligeti Színház

2020.06.15

Kultúra

Sikerült egyben tartani a társulatot – utalt a lezáruló színházi évadra Balázs Péter igazgató a Szigligeti Színház évadzáró ülésén pénteken az Agórában. A pandémia az élet sok területét érintette, a kulturális élet gyakorlatilag leállt, számos előadás maradt el.

Gyermekmaszkokat ajánlott fel a Jopp Interior Hungary Kft.

2020.06.11

Aktuális

A szolnoki Jopp Interior Hungary Kft. egy németországi anyavállalattal rendelkező autóipari beszállító vállalat, a város meghatározó cége.

Újra megnyitotta kapuit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

2020.06.08

Aktuális

A múzeum szabadtéri része mellett az indóház és a hangár is újra látogatható lesz, az élményelemeket - szimulátor, 4D mozi, pilótapont, 3D karika, akadálypálya, touch asztalok, VR szemüvegek, fotófal - is igénybe vehetik a látogatók.

Mindkét számban duplázás a kajak-kenusok edzésversenyén

2020.06.03

Helyi hírek

Az első ilyen megméretésen a férfi K-2 és C-2 1000 méteren érdekeltek szálltak vízre.