2019.05.27, Hétfő

Szolnok

Régészet napja - Fókuszban a múlt sötét oldala

2019.05.24

Helyi hírek

A múlt "sötét" oldala: az alvilág, a boszorkányság, az erotika és a háború lesz a 6. Régészet napja központi témája; a rendezvénysorozat országszerte előadásokkal, tárlatvezetésekkel, raktár- és lelőhely-látogatásokkal, interaktív foglalkozásokkal és digitális kalandjátékokkal várja az érdeklődőket pénteken és szombaton.

Szolnokon állítanak fel egy különleges műveleti parancsnokságot

2019.05.22

Aktuális

A honvédelmi és haderőfejlesztési program nemcsak a honvédségről szól, hanem a társadalomról, Magyarországról, a hon védelmének ügyéről is - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten egy szakmai konferencián.

Hamarosan átadják az M4-es több mint 10 kilométeres szakaszát

2019.05.21

Aktuális

A Duna Aszfalt kivitelezésében épülő gyorsforgalmi út hátralévő része jövőre készül el, idén őszre pedig felújítják a ceglédi körforgalmat.

Újabb beruházás valósul meg a szolnoki McHale-nél

2019.05.20

Aktuális

Az ír családi vállalkozás szolnoki gyáregységében hamarosan megkezdődik annak a festőüzemnek az építése, mely új- a korábbinál fejlettebb- technológiát alkalmazva növeli a cég hatékonyságát.

Ezek a legveszélyesebb utak Magyarországon

2019.05.19

Aktuális

A legtöbb baleset messze a Budapest–Szolnok–Debrecen közötti 4-es főúton történt, hat év alatt összesen 1188. Ezt követi az 1-es út Budapest–Győr–Hegyeshalom között (693), és a Budapesttől Miskolc felé haladó 3-as (679).

Idén is jótékonysági koncerten gyűjt a rászorulóknak Mága Zoltán

2019.05.17

Kultúra

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész idén is 100 állomásból álló jótékonysági koncertsorozaton gyűjt rászoruló emberek és közösségek javára, pénteken Szabadkán lép fel.

Megnyílt a NATO 20 vándorkiállítás Szolnokon

2019.05.16

Aktuális

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban megrendezett ünnepség a fiatalok megszólítása, s a honvédelem ügyének népszerűsítése jegyében telt.

Kapacitásbővítő fejlesztés a szolnoki Bognár és Társa Kft.-nél

2019.05.14

Aktuális

A Bognár és Társa Kft. 1997 óta végez fémmegmunkálási tevékenységet a szolnoki telephelyén. Termékeit acéllemez alapanyagból és cső- illetve más zártszerelvényekből állítja elő. Tevékenységi körébe a kezdeti lemezmegmunkálás és hegesztés mellett ma már a csőhajlítás, szerszámkészítés és különböző hegesztett acélszerkezetek gyártása, felületkezelése is beletartozik.

Száztíz új munkahelyet teremt a Drenik Hungary Kft. beruházása Szolnokon

2019.05.10

Aktuális

A szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. 8 milliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházást nyitott meg Szolnokon.

Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

2019.05.10

Aktuális

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon a szolnoki zónázó és a naponta közlekedő sülysápi vonatok Kelenföldig közlekednek, a munkanapokon járó sülysápi, nagykátai és szolnoki gyorsított személyvonatok Kőbánya-felső állomáson fordulnak, viszont a naponta reggel közlekedő szolnoki gyorsított és nagykátai személyvonatok Kelenföldig járnak.

Akkreditálták az első hazai digitális nyelvvizsgát

2019.05.09

Aktuális

Az iTOLC jelenleg Budapesten, Szolnokon, Győrben és Kecskeméten rendelkezik vizsgahelyekkel, de júniusra várhatóan 12 város 112 vizsgaállomásán tehetik próbára magukat a diákok, egyelőre angol és német nyelven.

Új magyar fejlesztésű autóbusszal jelenik meg a piacon a Kravtex-Kühne Csoport

2019.05.07

Aktuális

A Kravtex-Kühne Mosonmagyaróváron, Győrben és Szolnokon mintegy 550 embert foglalkoztat, tavalyi konszolidált árbevétele várhatóan meghaladja a húszmilliárd forintot. A cégcsoport 2016 óta több mint hatszáz magyar buszt adott át a közlekedési vállalatoknak és beszállítóival együtt kétszáz új munkahelyet teremtett.

A szolnoki vár újonnan feltárt része is látható lesz a művésztelepen

2019.05.04

Aktuális

Előkerült egy 1551-1552-ben-ben épült, eredetileg kétszintes kaszárnyaépület alagsori része a Szolnoki Művésztelep építésekor végzett régészeti feltárásokon. Az egykori szolnoki vár részét képező épületmaradvány bemutatására a szolnoki önkormányzat többlettámogatást nyert. 

Száznál is több programot szerveznek az idei magyar film napján

2019.04.29

Aktuális

Szolnokon a TISZApART moziban szabadtéren lesz látható az Egy pikoló világos című klasszikus, amelyhez személyenként egy pikoló világos sör is jár.

Kecskeméti fiatal nyerte az idei Megaverset

2019.04.25

Kultúra

Idén is nagy siker volt a Megavers. Az irodalom népszerűsítését megcélzó rendezvényre az ország számos részéről több mint 90 tanuló nevezett. A Megavers 11-et a kecskeméti Konfár Benjámin nyerte.

Gyakrabban járnak a vonatok Ceglédről, Szolnokról és Kecskemétről Budapestre

2019.05.23

Aktuális

Sűríti hétfőtől a reggeli vonatok menetrendjét a legnagyobb utasforgalmú Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Szolnok és Budapest-Cegléd-Kecskemét elővárosi vonalakon a MÁV-Start.

A szolnoki zsinagóga 120 éves jubileumát ünnepelték

2019.05.21

Aktuális

Szolnok legszebb épületének, a ma galériaként működő egykori zsinagóga átadásának 120. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget vasárnap Szolnokon.

Bringás reggeli Szolnokon

2019.05.20

Kitekintő

A hagyományokat követve az Önkormányzat 2019. május 21-én reggel 06:30 és 08:30 között ismét a Kossuth téren várja a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslével, egy meleg kávéval, péksüteménnyel, zenével, jó hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal.

Szolnokra érkezik az Üzenet Mindenkinek

2019.05.20

Aktuális

Az akrobatikus látványtánc show ma este 18 órakor lép színpadra az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színpadán

Több száz millió forintos pénzmosást lepleztek le Szolnokon

2019.05.18

Aktuális

Két szolnoki férfi a gyanú szerint olyan céghálózatot működtetett, amely - főként internetes csalásokból származó - pénzeket legalizált, illetve tüntetett el. A pénzmosáshoz több száz, akár több ezer bel- és külföldi bankszámlát használtak, az okozott kár több százmillió forint lehet.

Tizenhat táncegyüttes csaknem ötszáz táncosa a jubileumi néptáncfesztiválon Szolnokon

2019.05.17

Aktuális

Huszonötödik alkalommal rendez országos néptáncfesztivált Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tisza Táncegyüttes, a május 24-től 26-ig tartó rendezvényen 16 táncegyüttes csaknem 500 táncosa mutathatja be koreográfiáját.

Ismét lesz Gitármánia Tábor a szolnoki Tiszaligeten

2019.05.15

Aktuális

A közösségépítésre helyezik a hangsúlyt az idei Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. Az eseményt immár 26. alkalommal rendezik meg a szolnoki Tiszaligeten, július 22. és 28. között.

Poket könyvautomatát avattak Szolnokon

2019.05.11

Aktuális

Hogy hogyan lehet közelebb hozni a könyveket a fiatalokhoz, s mindezt zsebpénzbarát módon? A Poket könyvautomata erre kínál megoldást: ezer forintért a magyar irodalom gyöngyszemeit lehet megvásárolni csütörtöktől az Agóra előtti automatából.

Országos elektromosautó-töltő hálózatot épít ki az Aldi és az E.On

2019.05.10

Aktuális

A hálózatba a tervek szerint Szolnokot, Debrecent, Pécset, Székesfehérvárt, Veszprémet, Győrt és Sopront is bekapcsolják; ez a nyár közepéig további tíz töltőoszlopot jelent.

A hétvégén rajtol a gyorsasági kajak-kenu szezon

2019.05.09

Aktuális

Szombaton és vasárnap Szolnokon rendezik a gyorsasági kajak-kenusok idei első versenyét, a rangsorolót, amelyen olimpiai és világbajnokok sora száll vízre.

Több mint 10 százalékkal nőtt a kerékpáros utasok száma a vonatokon 2018-ban

2019.05.07

Aktuális

A kerékpár-szállítási kapacitást is növelték: a bicikliszállítás minden budapesti elővárosi vasútvonalon biztosított. 2020 első negyedévétől a legforgalmasabb Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalakon pedig forgalomba állnak az emeletes motorvonatok, ezeken még több kerékpár fér majd el. Ezek a járművek hétvégenként megjelennek a Velencei-tó mentén is, nyaranta pedig a Balaton déli partján.

A következő évadban is folytatódik az Opera belföldi turnéja

2019.05.05

Aktuális

A 2020-as húsvéti időszakban az Opera hagyományos Húsvét Mascagnival című programja, amely a Parasztbecsület mellett a szerző Messa di Gloria című feltámadási miséjét tartalmazza, az Erkel színházi előadások mellett Békéscsabán, Szolnokon, Szombathelyen, Salgótarjánban, Debrecenben és Kecskeméten hangzik el. 

Végzős diákjaitól búcsúzott Szolnok

2019.04.29

Helyi hírek

Véget értek a gondtalan iskolás évek, már csak egy lépés választja el az érettségiző vagy első szakmai vizsgájukat teljesítő diákokat a nagybetűs élettől. Ezerkettőszáz-negyvenhárom fiataltól búcsúzott a város nevében Szalay Ferenc polgármester csütörtökön délután.

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

2019.04.27

Aktuális

A közgyűlés a szakmai grémium tagjainak és az önkormányzat kulturális bizottságának egyhangú támogatásával további két évre nevezte ki az egyedüliként pályázó Balázs Pétert a szolnoki teátrum élére és bízta meg a színház felújításának levezetésével.

Családi majális a Tiszaligetben

2019.04.24

Aktuális

Május első napján idén is megrendezésre kerül a Családi Majális Szolnokon a Tiszaligetben. A nagy hagyományokkal bíró rendezvényt a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezi és bonyolítja.