2024.03.28, Csütörtök
Napi 17 ezer járműnek lett könnyebb dolga ezzel a szolnoki beruházással

Napi 17 ezer járműnek lett könnyebb dolga ezzel a szolnoki beruházással

magyarepitok.hu

2022.09.12. 14:50

A SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezésében a megyei kórház forgalmát áteresztő kereszteződés teherbírását növelték, többek közt új kanyarodósávok épültek.

Hirdetés

Megújult és biztonságosabbá vált Szolnok egyik legforgalmasabb kereszteződése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnél több mint nettó 286 millió forint hazai forrásból - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) pénteken az MTI-vel.    

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása hazai forrásból valósult meg, a kivitelezést a SWIETELSKY Építő Kft. végezte. A fejlesztésről legutóbb ebben a cikkben számoltunk be a kivitelezőtől kapott tájékoztatás alapján.

A fejésztés során a Tószegi úton, a kórház szolgálati bejáratánál lévő lámpás csomópontnál, Szolnok belvárosa felé haladó irányból önálló balra kanyarodó sávot, a városból kifelé haladó irányból pedig önálló jobbra kanyarodó sávot alakítottak ki. A kórház felőli oldalon kiszélesítették az utat.

A teljes hosszban mindkét oldalon futósoros szegélycsere történt. Továbbá áthelyeztek egy taxiparkolót és egy buszparkolót, peronokkal. A szolgálati bejárat előtt, a 402-es számú főúttal párhuzamosan új gyalogos átkelőhely épült, a kopóréteget cserélték, a megsüllyedt burkolatokat javították.


Mindennaposak voltak a komplikált, balesetveszélyes helyzetek

A NIF mostani közleménye szerint a kétszer két sávos Tószegi út kórházat érintő szakaszán naponta mintegy 17 ezer jármű halad át. A kórházhoz közvetlenül tartó forgalom, az ott parkoló autók, a taxi- és buszmegálló is komplikált forgalmi helyzethez, gyakran balesetveszélyes körülményekhez vezetett, ezt szüntette meg a projekt.

A közlemény idézi Kállai Máriát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, aki elmondta: Szolnok egyik legforgalmasabb útján kiemelten fontos volt a megyei kórházi csomópont biztonságosabbá tétele. Ez a városrész a Csáklya út közelében építendő Tisza-híd miatt jelentős fejlődés előtt áll, így erre az infrastrukturális fejlesztésre különösen nagy szükség volt.   

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) közölte, hogy a kórházi csomópont fejlesztésével egy időben a város önkormányzata is forgalmi fejlesztést végez, az egészségügyi intézményig vezető kerékpárutat építi meg.

Galéria

Helyi hírekSzolnokútfelújításNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.