2020.03.29, Vasárnap

Szolnok

Két új üzletet is átadott a vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt.

2019.05.27

Helyi hírek

A beruházás részeként megújult az árukiosztás, valamint új kasszákat és energiatakarékos megvilágítást kapott az eladótér.

Régészet napja - Fókuszban a múlt sötét oldala

2019.05.24

Helyi hírek

A múlt "sötét" oldala: az alvilág, a boszorkányság, az erotika és a háború lesz a 6. Régészet napja központi témája; a rendezvénysorozat országszerte előadásokkal, tárlatvezetésekkel, raktár- és lelőhely-látogatásokkal, interaktív foglalkozásokkal és digitális kalandjátékokkal várja az érdeklődőket pénteken és szombaton.

Júniusban újra Tiszavirág Fesztivál

2019.05.23

Aktuális

Közeledik a szolnoki nyarak egyik legjobban várt, legnépszerűbb rendezvénye, a Tiszavirág Fesztivál. A program részleteiről a főszervező Kovács Ákos és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a TISZA(p)ART Moziban.

A szolnoki zsinagóga 120 éves jubileumát ünnepelték

2019.05.21

Aktuális

Szolnok legszebb épületének, a ma galériaként működő egykori zsinagóga átadásának 120. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget vasárnap Szolnokon.

Bringás reggeli Szolnokon

2019.05.20

Kitekintő

A hagyományokat követve az Önkormányzat 2019. május 21-én reggel 06:30 és 08:30 között ismét a Kossuth téren várja a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslével, egy meleg kávéval, péksüteménnyel, zenével, jó hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal.

Szolnokra érkezik az Üzenet Mindenkinek

2019.05.20

Aktuális

Az akrobatikus látványtánc show ma este 18 órakor lép színpadra az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színpadán

Több száz millió forintos pénzmosást lepleztek le Szolnokon

2019.05.18

Aktuális

Két szolnoki férfi a gyanú szerint olyan céghálózatot működtetett, amely - főként internetes csalásokból származó - pénzeket legalizált, illetve tüntetett el. A pénzmosáshoz több száz, akár több ezer bel- és külföldi bankszámlát használtak, az okozott kár több százmillió forint lehet.

Tizenhat táncegyüttes csaknem ötszáz táncosa a jubileumi néptáncfesztiválon Szolnokon

2019.05.17

Aktuális

Huszonötödik alkalommal rendez országos néptáncfesztivált Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tisza Táncegyüttes, a május 24-től 26-ig tartó rendezvényen 16 táncegyüttes csaknem 500 táncosa mutathatja be koreográfiáját.

Végéhez közeledik a JOINTISZA projekt – nemzetközi konzultáció Szolnokon

2019.05.16

Helyi hírek

Május 9-én került sor a Neumann János Egyetem tiszaligeti campusában a JOINTISZA projekt Tisza-vízgyűjtő szintű konzultációjára, melyen a projekt partnerek és stratégiai társult partnerek mellett egyaránt képviseltették magukat a vízgazdálkodás, mezőgazdaság, vidékfejlesztési és ipari vízfelhasználás képviselői.

Merre tart Szolnok? - polgármesteri tájékoztató az Idősügyi Tanács ülésén

2019.05.14

Helyi hírek

Művésztelep, MÁV strand, Véső úti sporttelep, egykori várkerület, régi tüdőkórház területe, mind-mind egy-egy nagyberuházás helyszíne, melyek már folyamatban vannak. Ezekről és még több más fejlesztésről is részletesen beszámolt a polgármester, aki szólt a város ez évi költségvetéséről és erősödő gazdaságáról is, hangsúlyozva, hogy mindezek mellett fontos a jó érdekérvényesítő képesség. 

Kezdődik a rendelők felújítása a szolnoki Széchenyi körúton

2019.05.13

Aktuális

A munkaterületet várhatóan 2019. május 20-án adják át kivitelezőnek. A munkálatok idején az épület rendelői részét lezárják, a gyógyszertár változatlan nyitvatartási idővel működni fog. A felnőtt háziorvosi körzetek és a XV. számú gyermekorvosi körzet az épület hátsó oldaláról megközelíthető rendelőkben látja el a lakosokat.

Poket könyvautomatát avattak Szolnokon

2019.05.11

Aktuális

Hogy hogyan lehet közelebb hozni a könyveket a fiatalokhoz, s mindezt zsebpénzbarát módon? A Poket könyvautomata erre kínál megoldást: ezer forintért a magyar irodalom gyöngyszemeit lehet megvásárolni csütörtöktől az Agóra előtti automatából.

Országos elektromosautó-töltő hálózatot épít ki az Aldi és az E.On

2019.05.10

Aktuális

A hálózatba a tervek szerint Szolnokot, Debrecent, Pécset, Székesfehérvárt, Veszprémet, Győrt és Sopront is bekapcsolják; ez a nyár közepéig további tíz töltőoszlopot jelent.

A hétvégén rajtol a gyorsasági kajak-kenu szezon

2019.05.09

Aktuális

Szombaton és vasárnap Szolnokon rendezik a gyorsasági kajak-kenusok idei első versenyét, a rangsorolót, amelyen olimpiai és világbajnokok sora száll vízre.

Több mint 10 százalékkal nőtt a kerékpáros utasok száma a vonatokon 2018-ban

2019.05.07

Aktuális

A kerékpár-szállítási kapacitást is növelték: a bicikliszállítás minden budapesti elővárosi vasútvonalon biztosított. 2020 első negyedévétől a legforgalmasabb Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalakon pedig forgalomba állnak az emeletes motorvonatok, ezeken még több kerékpár fér majd el. Ezek a járművek hétvégenként megjelennek a Velencei-tó mentén is, nyaranta pedig a Balaton déli partján.

Märcz Tamás kihirdette a vízilabda-válogatott nyári keretét

2019.05.26

Aktuális

A szolnokiak közül Kardos Gergely, Nagy Viktor, Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid, Zalánki Gergő kapott helyet.

Gyakrabban járnak a vonatok Ceglédről, Szolnokról és Kecskemétről Budapestre

2019.05.23

Aktuális

Sűríti hétfőtől a reggeli vonatok menetrendjét a legnagyobb utasforgalmú Budapest-Nyugati pályaudvar-Cegléd-Szolnok és Budapest-Cegléd-Kecskemét elővárosi vonalakon a MÁV-Start.

Szolnokon állítanak fel egy különleges műveleti parancsnokságot

2019.05.22

Aktuális

A honvédelmi és haderőfejlesztési program nemcsak a honvédségről szól, hanem a társadalomról, Magyarországról, a hon védelmének ügyéről is - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten egy szakmai konferencián.

Hamarosan átadják az M4-es több mint 10 kilométeres szakaszát

2019.05.21

Aktuális

A Duna Aszfalt kivitelezésében épülő gyorsforgalmi út hátralévő része jövőre készül el, idén őszre pedig felújítják a ceglédi körforgalmat.

Újabb beruházás valósul meg a szolnoki McHale-nél

2019.05.20

Aktuális

Az ír családi vállalkozás szolnoki gyáregységében hamarosan megkezdődik annak a festőüzemnek az építése, mely új- a korábbinál fejlettebb- technológiát alkalmazva növeli a cég hatékonyságát.

Ezek a legveszélyesebb utak Magyarországon

2019.05.19

Aktuális

A legtöbb baleset messze a Budapest–Szolnok–Debrecen közötti 4-es főúton történt, hat év alatt összesen 1188. Ezt követi az 1-es út Budapest–Győr–Hegyeshalom között (693), és a Budapesttől Miskolc felé haladó 3-as (679).

Idén is jótékonysági koncerten gyűjt a rászorulóknak Mága Zoltán

2019.05.17

Kultúra

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész idén is 100 állomásból álló jótékonysági koncertsorozaton gyűjt rászoruló emberek és közösségek javára, pénteken Szabadkán lép fel.

Megnyílt a NATO 20 vándorkiállítás Szolnokon

2019.05.16

Aktuális

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban megrendezett ünnepség a fiatalok megszólítása, s a honvédelem ügyének népszerűsítése jegyében telt.

Ismét lesz Gitármánia Tábor a szolnoki Tiszaligeten

2019.05.15

Aktuális

A közösségépítésre helyezik a hangsúlyt az idei Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. Az eseményt immár 26. alkalommal rendezik meg a szolnoki Tiszaligeten, július 22. és 28. között.

Kapacitásbővítő fejlesztés a szolnoki Bognár és Társa Kft.-nél

2019.05.14

Aktuális

A Bognár és Társa Kft. 1997 óta végez fémmegmunkálási tevékenységet a szolnoki telephelyén. Termékeit acéllemez alapanyagból és cső- illetve más zártszerelvényekből állítja elő. Tevékenységi körébe a kezdeti lemezmegmunkálás és hegesztés mellett ma már a csőhajlítás, szerszámkészítés és különböző hegesztett acélszerkezetek gyártása, felületkezelése is beletartozik.

Beváltotta a hozzáfűzött reményeket a Szív City applikáció Szolnokon

2019.05.12

Aktuális

Május 10-én a Mentők Napját ünnepeljük, hiszen 71 éve ezen a napon kezdte meg működését az Országos Mentőszolgálat. Ebből az alkalomból a Szolnokon szolgálatban lévő mentőkhöz látogatott el dr. Berkó Attila kormánymegbízott, hogy ajándékcsomaggal köszönje meg áldozatos helytállásukat.

Száztíz új munkahelyet teremt a Drenik Hungary Kft. beruházása Szolnokon

2019.05.10

Aktuális

A szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. 8 milliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházást nyitott meg Szolnokon.

Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

2019.05.10

Aktuális

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon a szolnoki zónázó és a naponta közlekedő sülysápi vonatok Kelenföldig közlekednek, a munkanapokon járó sülysápi, nagykátai és szolnoki gyorsított személyvonatok Kőbánya-felső állomáson fordulnak, viszont a naponta reggel közlekedő szolnoki gyorsított és nagykátai személyvonatok Kelenföldig járnak.

Akkreditálták az első hazai digitális nyelvvizsgát

2019.05.09

Aktuális

Az iTOLC jelenleg Budapesten, Szolnokon, Győrben és Kecskeméten rendelkezik vizsgahelyekkel, de júniusra várhatóan 12 város 112 vizsgaállomásán tehetik próbára magukat a diákok, egyelőre angol és német nyelven.

Új magyar fejlesztésű autóbusszal jelenik meg a piacon a Kravtex-Kühne Csoport

2019.05.07

Aktuális

A Kravtex-Kühne Mosonmagyaróváron, Győrben és Szolnokon mintegy 550 embert foglalkoztat, tavalyi konszolidált árbevétele várhatóan meghaladja a húszmilliárd forintot. A cégcsoport 2016 óta több mint hatszáz magyar buszt adott át a közlekedési vállalatoknak és beszállítóival együtt kétszáz új munkahelyet teremtett.