2020.03.29, Vasárnap

Szolnok

Újraélesztés Világnapja Szolnokon

2019.10.17

Aktuális

Interaktív foglalkozás keretében ismerkedhettek meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az újraélesztés alapfogásaival.

Birtokba vették a gazdák a megújult szolnoki falugazdász-központot

2019.10.15

Aktuális

Jelentősen megújult a NAK szolnoki falugazdász-körzetközpontja, a létesítményben egy tárgyaló- illetve előadóterem is helyet kapott.

Kozmetikai alapanyagokat gyártó üzem kezdi meg hamarosan a termelést Szolnokon

2019.10.11

Aktuális

A társaság olyan nagy nemzetközi cégek beszállítója, mint a Procter and Gamble, az Unilever, a Henkel, valamint a Palmolive és Colgate termékekben is megtalálhatóak a kft. által létrehozott alapanyagok.

A CRAZY5K országos rendezvénysorozat következő állomása Szolnok

2019.10.09

Aktuális

Ez nem egy szokványos sáros, izzasztó verseny, CRAZY5K sokkal inkább a szórakozásról szól. Itt minden futó újra gyereknek érezheti magát.

Középiskolások mérkőztek meg a szolnoki haditornaversenyen

2019.10.04

Aktuális

Tereptan, lövészet, fegyveres váltófutás is szerepelt a megyei középiskolások szolnoki haditornaversenyének feladatsorában, amelyek teljesítéséhez dr. Katona Károly, a kormányhivatal főigazgatója is jó tanáccsal látta el a fiatalokat.

Ezzel a beruházással fellendül a turizmus az alföldi városban

2019.10.03

Helyi hírek

A településen található az ország legrégebbi művésztelepe, aminek felújítása műszaki és szakmai szempontból is indokolttá vált.

Felpezsdül a bábos élet Szolnokon

2019.10.02

Helyi hírek

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ célul tűzte ki, hogy a báb, mint művészeti ág, mint közösségfejlesztő és pedagógiai módszer nagyobb teret kapjon az intézmény szakmai tevékenységében.

Átadták a Pro Caritate-díjat a Kistérség Napján

2019.10.01

Helyi hírek

Öt nagyszerű szakember kapott elismerést hétfőn a szolnoki Vízpart körúti idősek otthonában a Kistérség napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az elismeréseket Szalay Ferenc, Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT) elnöke és Balogh Zoltán alelnök adta át.

Férfi Vízilabda Országos Bajnokság - továbbra is százszázalékos a Szolnok

2019.09.30

Helyi hírek

Továbbra is százszázalékos a Szolnok a férfi vízilabda E.ON ob I-ben: a Tisza-parti együttes a negyedik forduló szombati játéknapján a Tatabánya vendégeként győzött.

Országos Könyvtári Napok - Csaknem 400 program lesz Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.27

Aktuális

Mintegy hetven intézmény várja a közönséget szeptember 30. és október 6. között.

Fél évszázad után újították fel a szolnoki sportcsarnokot

2019.09.25

Helyi hírek

A fejlesztés részeként új vívócsarnokot alakítottak ki az intézményben, új sportparketta burkolatot kapott a csarnok, valamint nagyobb területű öltöző is épült.

Megújulnak Szolnok ikonikus történelmi épületei

2019.09.23

Aktuális

Ha végigsétálunk a Tisza-parton, egyre másra felújítás alatt vagy előtt álló patinás épületeket látunk. Dolgoznak a belvárosi nagytemplomon, amely mintegy másfélmilliárd forintból újul meg, kívül-belül szépül a református templom, és a vártemplom is újjászületik. A beruházások állásáról Máthé György esperes-plébános és Végh Miklós református lelkész tájékoztatta Szalay Ferenc polgármestert.

Csütörtöktől visszatér a mozikba a digitálisan felújított János vitéz

2019.09.17

Aktuális

A felújított rajzfilmklasszikus Szolnokon és Jászberényben is látható lesz.

Mága Zoltán folytatja jótékonysági koncertsorozatát

2019.09.14

Kultúra

A Liszt-díjas hegedűművész magyarországi és határon túli települések templomaiban lép fel, Tiszafüreden és Karcagon szeptember 29-én, majd október 11-én Szolnokon kápráztatja el a közönségét.

Itt az ősz, ismét elindult a Házhoz megyünk program Szolnokon

2019.09.12

Aktuális

Még mindig sokan érdeklődnek a rendőrség vagyonvédelmi programja iránt, és regisztráltatják kerékpárjaikat Szolnokon.

Karbantartás miatt módosul a szolnoki vasútvonal menetrendje

2019.10.17

Aktuális

Ideiglenes menetrendi változások lesznek október 19-től 20-ig a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal elővárosi forgalmában, illetve a Budapest-Szeged vonal InterCity közlekedésében.

Digitális immunerősítő injekciót kapott egy szolnoki gimnázium

2019.10.15

Aktuális

Szolnokra érkezett az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Roadshow-ja, a Széchenyi Gimnázium diákjai egész napos program keretében tájékozódhattak az internetes jelenlét veszélyeiről, s tanulhatták meg például adataik hatékonyabb védelmét.

Megnyílt a Megújult Szolnoki Képtár című állandó kiállítás

2019.10.09

Kultúra

A Damjanich János Múzeumban több mint hetven új kép látható a szinte egész első emeletet elfoglaló, több száz alkotást bemutató képtárban.

A Magyarok Kenyere programból négy tonna liszt kerül a szolnoki rászorulókhoz

2019.10.07

Aktuális

A búzát a Szatmári malom őrölte, ebből Szolnokon 4 tonna kerül a rászorulókhoz. Részesült az adományból a Magyar Máltai Szolgálat megyei szervezete, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Főegyházmegyei Karitasz Központ, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete és a Karcagi Tankerületi Központ.

Átadták az újjáépített Szapáry úti óvodát

2019.10.04

Aktuális

A teljesen akadálymentes intézményt energiahatékonyan alakították ki, az oviban korszerű melegítőkonyha, orvosi szoba, tornaszoba és a hozzá tartozó szertár, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző, karbantartó műhely, mosókonyha helyiségeknek, az irodák mellett – az emeleten – pedig gépészeti helyiség és tároló létesült.

Autista Centrumot adtak át Szolnokon

2019.10.03

Helyi hírek

Régóta jelentkező, megalapozott igényre adott válasz a szolnoki Autista Centrum létrehozása. Az ünnepélyes átadáson dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Vertetics Ádám, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Szalay Ferenc polgármester és dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető is részt vett.

Férfi vízilabda Magyar Kupa - Szolnok-Eger a negyeddöntőben

2019.10.01

Helyi hírek

Már a nyolc között találkozik egymással a Szolnok és az Eger a férfi vízilabda Magyar Kupában.

Diákpolgármesterek és diákvezetők találkoztak Szolnokon

2019.09.30

Helyi hírek

Hogy a diákévek is boldogan, ugyanakkor biztonságban és élményekkel gazdagon teljenek Szolnokon, az önkormányzat számos programot dolgozott ki. Fontos azonban a kitekintés is, vajon más településeken milyen a diákélet, milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak a közéleti szerepvállalásra, milyen jó példákat tanulhatunk egymástól. Erre ad lehetőséget a kétnapos Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozója.

Speciális bölcsőde és új szálloda épülhet Szolnokon

2019.09.27

Aktuális

Emléktábla avatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének szeptemberi, az önkormányzati választások előtti utolsó közgyűlése.

Közel két és félmilliárdból épít új hűtőraktárat a Tisza-Coop Zrt.

2019.09.26

Aktuális

Az ország 12 megyéjében mintegy 500 üzlettel van jelen a cég.

Egy nap a családok egészségéért

2019.09.24

Aktuális

Minden évben nagy siker Szolnokon a Családi Egészségnap, amelyet újra megrendeznek szeptember utolsó hétvégéjén a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Megháromszorozza kapacitását a Stadler szolnoki forgóvázüzeme

2019.09.19

Aktuális

A fejlesztéssel a korábbi szolnoki cukorgyár területén az eddigi 250 forgóváz nagyjavítását és gyártását lehetővé tevő éves kapacitás idén 400-ra, jövőre pedig 800-ra emelkedik.

Félúton a piac befedése a Széchenyi lakótelepen

2019.09.16

Aktuális

Nagyon várták már a Széchenyi lakótelepen élők, hogy befedjék a piacot, hiszen így árusítani és vásárolni is komfortosabb környezetben tudnak az árusok, illetve a vásárlók.

A szolnoki vonalat is érinti a pályakarbantartás

2019.09.13

Aktuális

Módosul számos vonat közlekedése és menetrendje szombaton és vasárnap a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között, a városligeti elágazás és Kőbánya-teher állomás közötti pályakarbantartás miatt.

Az emeletes motorvonatok közlekedtetésével javul a szolgáltatás

2019.09.09

Aktuális

A Budapest és Szolnok közötti vonalszakasz a legforgalmasabbak közé tartozik Magyarországon, itt évente 19 millióan utaznak, és míg 2008-ban naponta 198 vonatot közlekedtettek ezen a vonalon, ez a szám már közelíti a 300-at.