2024.04.26, Péntek
Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz
Illusztráció

Egyre több támogatás érkezik a szolnoki kórházakhoz

info.szolnok.hu

2020.04.01. 11:56

A város életében meghatározó építőipari, gazdasági szereplők is támogatják az egészségügyet a járványhelyzetben.

Hirdetés

Számos szép, felemelő példáját szolgáltatják a magyarok, s ezen belül a szolnokiak is a szolidaritásnak, annak az érzésnek, mely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban is. A koronavírus-járványban a kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására.

Dr. Nyerges Zsolt díszpolgárunk tízmillió forintos felajánásáról már írtunk, mellette több szolnoki, vagy ide kötődő cégvezető, gazdasági szakember döntött úgy, hogy segíti védekezési pluszfeladataiban a két szolnoki kórházat.

A MÁV Kórház és a Hetényi Géza Kórház alapítványai összesen ötmillió forintot kaptak a Böjtös-Bau Kft-től. Mint azt Nagy Róbert, a cég vezetője elmondta, számára hősök az egészségügyben dolgozók.

- Ők azok az emberek, akik nem húzódhatnak vissza biztonságos otthonukba, nem vonhatják ki magukat a betegekkel való találkozás alól. Megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk, s ezúttal mi segítsük őket. Ezért is döntött cégünk a két alapítvány megsegítése mellett.

Tiszteletre méltó Dunai Zoltnnak, a Stadler Magyarország ügyvezető igazgatójának felajánlása, aki magánszemélyként másfél millió forintot adott a MÁV Kórháznak, a Hetényinek, illetve a Szolnok Segít Programnak. Cégein keresztül pedig további 3 millió forinttal toldotta meg ezt az összeget.

Szalay Ferenc szerint nagyszerű, hogy a város életében meghatározó építőipari, gazdasági szereplők fontosnak tartják az egészségügy támogatását ebben a járványhelyzetben.

- A felhívásomra többen azonnal a számítógép ellé ültek, s utaltak a segítőknek - mondta a polgármester. - Eddig bő egy nap alatt a Hetényinek csak a nagyobb felajánlásokból 14 millió forint gyűlt össze, a MÁV Kórház alapítványa 8 millió forinttal gazdagodott, míg a Szolnok Segít Program 4,2 milló forintot gyűjtött eddig össze. Pontosan tudjuk, hogy a már említett üzletembereken túl még sokan utaltak lehetőségeik szerint kisebb, illetve nagyobb összeget, nekik is hála és köszönet! Minden forint az mutatja, hogy Szolnok egy valódi közösség, s számíthatunk egymásra. Ez pedig mindennél többet ér!

Helyi hírekSzolnokkórház