2024.04.29, Hétfő
Kiosztották a pedagógusnapi elismeréseket Szolnokon
Fotó: info.szolnok.hu

Kiosztották a pedagógusnapi elismeréseket Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.06.11. 10:00

Az ünnepélyes pedagógusnapi eseményen megjelentek a város és a vármegye elöljárói, köztük Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, továbbá számos intézmény és hivatal képviselői, valamint a Szolnoki Tankerületi Központ, a Szolnoki Szakképzési Centrum, a Szolnok Városi Óvodák, illetve a város nem állami fenntartású köznevelési intézményeinek munkatársai.

Hirdetés

A köszöntőbeszédekben elhangzott: „A mai napon a pedagógusaink oktató-nevelő munkája előtt hajtunk fejet. Azok előtt tisztelgünk, akik a legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. Ők azok, akik a tudás átadásán túl figyelemmel kísérik a gyermekeink testi-lelki fejlődését és megismertetik a fiatal nemzedékkel az évszázados magyar hagyományainkat, értékeinket is. A pedagógusok mindig fiatalok maradnak, hiszen fiatalok között érdeklődő, csillogó „szempárok tükörtermében élnek. Egy jókor, jól megfogalmazott mondat, cselekedet, vagy akár egy mosoly, egy ölelés, őszinte érdeklődés akár a gyermek egész életére szóló hatást gyakorolhat. Önök nélkülözhetetlen feladataikat töretlen kitartással és elhivatottsággal végezték és végzik a mai napig is. A pedagógus életforma nem csak egy foglalkozás, hanem egy életre szóló elköteleződés a jövő nemzedékének oktatása és nevelése iránt. Köszöntjük azokat, akik minden nap részesei a csodának, segítik tanítványaikat a tudás rejtelmes útjain, és ismereteiket maguk is folyamatosan megújítják" - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Ezután a Rubin, a Vas, a Gyémánt, illetve az Arany díszoklevelek átadására került sor, miközben felsorolták az állami kitüntetésben, illetve miniszteri elismerő oklevélben részesülők nevét is.

A Szolnokért Emlékérem Arany fokozata díjat Mácsai Béla Károlynak adták át, aki tanítói végzettsége megszerzésének 75. évfordulóját ünnepli idén.

Rubin Díszoklevél kitüntetésben részesült Farády Gézáné és Kőmíves Miklósné.

Vas Díszoklevél kitüntetésben részesült Dr. Miskolczi Tamásné (Gyémánt Díszoklevél elismerésben is részesült), Boros Zoltánné, Lengyel Boldizsár, Zana Józsefné, Bíber Józsefné, Csúr János, Pintér Margit és Túriné Szelindi Éva.

Gyémánt Díszoklevél kitüntetésben részesült Balla Gyuláné Tallós Ildikó, Deák Lászlóné, Dr. Horváth Károlyné, Gál Miklósné, Gyólai Béláné, Jakatics Árpád, Jakatics Árpádné, Koncsik Jánosné, Kovács Mihályné, Mészárosné Galsi Anna, Patay István, Ragó Lászlóné, Szabó Mihályné Barka Sára, Porkoláb Benjáminné.

Arany Díszoklevél kitüntetésben részesült Balázs Lászlóné, Bodovitsné Sinka Julianna, Dr. Tóth Andrásné, Kissné Gruber Éva, Molnár Péterné, Tóth Jánosné Bátori Ilona, Tóth Lászlóné, Ludányiné Béres Mária.

A Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, Szutorisz-Szügyi Csongor június 29-én nyugdíjba vonul, mely alkalomból Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, Magyarország érdemes festőművészének csodálatos alkotásával köszönték meg munkáját. Az ünnepséget színvonalas kulturális program színesítette.

Helyi hírek SzolnokPedagógus Nappedagóguselismerés