2023.12.06, Szerda

Szolnok

Első lépés Szolnok víziközműveinek megújulása felé

2023.12.03

Helyi hírek

Lezárult a mintegy kétmilliárd forint európai uniós támogatásból megvalósult „Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és -tisztítási fejlesztésének előkészítése” című projekt, a rendezvényen Fejér Andor alpolgármester méltatta a projekt eredményeit.

Megújult az ár- és belvízvédelmi infrastruktúra a Tisza-völgyben

2023.11.27

Helyi hírek

Megújult, kiegészült az ár- és belvízvédelmi infrastruktúra a Tisza-völgyben a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán nyert 5,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) hétfői közleményében az MTI-vel.

Egy hét múlva nyit az adventi falu Szolnokon

2023.11.23

Helyi hírek

A november 30-án nyíló szolnoki adventi faluban a Kossuth tér fényei, a levegőben terjengő forralt bor, fahéj és a kürtőskalács illata idézi meg a régi karácsonyok hangulatát. A már megszokott programok mellett visszatér az óriáskerék, a Hild téren pedig néhány hétig dodzsemezni lehet majd.

Madách 200 - Kiállítás nyílik az évforduló alkalmából Szolnokon

2023.11.18

Helyi hírek

Kass és Madách - Válogatás Kass János illusztrációiból Madách Imre születésének bicentenáriuma alkalmából címmel nyílik időszaki kiállítás november 23-án a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

Közmeghallgatást tartanak december 7-én a szolnoki városházán

2023.11.14

Helyi hírek

A közmeghallgatásra 2023. decemeber 7-én, 9.00 órakor kerül sor.

A Japán Yuza városának és Szolnok kapcsolatának negyvenéves jubileumát ünnepelték

2023.11.12

Helyi hírek

Idén ünnepli negyvenéves baráti kapcsolatát Szolnok és a japán Yuza városa, és a testvérvárosi kapcsolat is jubileumához közeledik, hiszen 19 évvel ezelőtt írta alá a két település az erről szóló okiratot. Az évfordulók alkalomból tartottak ünnepséget a városházán, melyen részt vett Otaka Masato japán nagykövet, Ozaki Takeshi első titkár, Tokita Hiroki, Yuza polgármestere, valamint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

Szolnokon is kedden kezdődik a 9. Magyar Speciális Filmfesztivál

2023.11.06

Helyi hírek

A fogyatékossággal élők által készített hatvan filmet láthat a közönség a kedden kezdődő 9. Magyar Speciális Filmfesztiválon Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos információk Szolnokon

2023.10.28

Helyi hírek

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában.

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Szolnokon

2023.10.25

Helyi hírek

Ragyogó napsütésben, késő nyárias időben emlékeztek Szolnokon az 1956-os forradalom és szabadságharc 67 évvel ezelőtti eseményeire. Fejet hajtottak azon szolnoki hősök emléke előtt is, akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást minden ember és nemzet alapvető és megmásíthatatlan jogáért: a szabadságért és önrendelkezésért.

Ötvenhat szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

2023.10.22

Helyi hírek

Sokéves hagyomány, hogy a város önkormányzata köszönti azokat, akik az 1956-os forradalom szolnoki eseményeinek résztvevői voltak. Sajnos a városházán tartott rendezvényen évről-évre egyre kevesebben tudnak részt venni.

NMHH: átalakulóban vannak a filmnézési szokások Magyarországon

2023.10.20

Helyi hírek

Az elmúlt időszakban jelentős átrendeződés jellemezte a médiafogyasztási, filmnézési szokásokat Magyarországon és ez a változás jelenleg is tart - állapították meg csütörtökön az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál keretében, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendezésében megtartott, A művészet tudatossága, a tudatosság művészete című konferencia előadói Szolnokon.

November elsejétől új Volán hálózat és menetrend lesz Szolnokon

2023.10.17

Helyi hírek

Szolnokon az elmúlt években nem történt számottevő változás a helyi buszközlekedés rendszerét érintően, miközben az utazási szokások és igények változtak. - olvasható a Volánbusz honlapján. Most azonban számos változás várható november elsejétől.

A szolnoki lakosság ötleteit is várják a városi jubileumi programsorozatra

2023.10.15

Helyi hírek

Szolnok 950 éves jubileuma közeleg, 2025-ben a kerek évfordulót egy éven át számos eseménnyel, programmal, rendezvénnyel ünnepli majd a város.

Az MVM egyedülálló okos távhőmérési rendszert épített ki Szolnokon

2023.10.12

Helyi hírek

A szolnoki távhőtermelést és szolgáltatást ellátó MVM OTSZ Zrt. okos távhőmérési rendszert alakított ki Szolnokon, ezzel Magyarországon egyedülálló fejlesztést hajtott végre. A részletekről Szalay Ferenc, polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette.

Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon

2023.10.10

Helyi hírek

Az önkormányzat 2001. óta csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.  A támogatásra - melyre az önkormányzat a tavalyihoz hasonlóan idén is hétmillió forintot különített el - a szociálisan hátrányos helyzetű szolnoki fiatalok pályázhatnak 2023. november 3-ig.

Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

2023.11.29

Helyi hírek

Újraindult a termelés a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szolnoki üzemében. A 3,8 millió euró értékű fejlesztés mintegy 50 munkahelyet teremt a vármegyeszékhelyen.

Félpályás útzár lesz vasárnap a szolnoki Tisza-hídon

2023.11.26

Helyi hírek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kapott tájékoztatás szerint november 26-án (vasárnap) délelőtt 9 és 12 óra közötti a városi Tisza-hídon - hézagkiöntési munkák miatt - félpályás lezárás lesz.

Idén a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal elismert Szolnokot állítják fókuszba a helyi tehetséggondozás hónapján

2023.11.22

Helyi hírek

Novemberben negyedik alkalommal rendezik meg a helyi tehetséggondozás hónapját, amellyel a közösségek támogató szerepére is felhívják a figyelmet - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 reggeli műsorában.

Adaptive Hussars 2023 - Szolnokon szereznek hadgyakorlatot a tisztjelöltek

2023.11.16

Helyi hírek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tanuló, valamint a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei is részt vesznek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlaton és bekapcsolódnak az Interceptor elnevezésű légi műveleti gyakorlatba is - írta a honvedelem.hu szerdán.

8 milliárd forintos beruházással bővült a Béres szolnoki üzeme

2023.11.13

Helyi hírek

Az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy a szuverenitás politikai és gazdasági értelemben is alapvető fontosságú Magyarország számára – jelentette ki Varga Mihály a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegységének átadó ünnepségén, Szolnokon. A vállalat 8,3 milliárd forintos beruházásának köszönhetően a gyártókapacitás bővülése mellett 24 új munkahely jött létre a térségben.

Adaptive Hussars 23 - Szolnokról indultak katonai gépek hadgyakorlatra

2023.11.09

Helyi hírek

A légierő is felkészült az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlatra: több repülőgép és helikopter települt át Pápára a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandártól - írta a honvedelem.hu.

Ülésezett a közgyűlés - egyre több pénz jut hallgatói támogatásra Szolnokon

2023.10.29

Helyi hírek

Ülésezett Szolnok város önkormányzatának közgyűlése. A csütörtöki testületi ülésen döntöttek a képviselők többek között arról, hogy működési hitelt vesz fel az önkormányzat, illetve megújul a temető balesetveszélyes kerítése Kőrösi úton.

Férfi vízilabda ob I: Szolnokon ért véget az EPS-Honvéd győzelmi sorozata

2023.10.27

Helyi hírek

Az EPS-Honvéd 8-6-ra kikapott a Szolnoki Dózsa otthonában a férfi vízilabda ob I keddi mérkőzésén, így a fővárosi csapat öt siker után elszenvedte első vereségét a szezonban.

November 3-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra Szolnokon

2023.10.23

Helyi hírek

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 24. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Átadták a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjét

2023.10.21

Helyi hírek

Raktárcsarnokot avatott kedden délután a szolnoki Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. Az eseményen elhangzott: a 435 milliós projekt részeként környezettudatos napelem rendszert is kiépítettek a helyszínen.

Előadások, könyvbemutatók és kiállítás a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon

2023.10.18

Helyi hírek

Neves filmes szakemberek tartanak előadásokat az október 17. és 22. között a szolnoki TISZApART Moziban zajló Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon, ahol könyvbemutatókkal, kiállítással is várják az érdeklődőket - közölték a szervezők közleményben az MTI-vel.

Ismét lesz Méltóság mezeje a szolnoki Kossuth téren

2023.10.16

Helyi hírek

A hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából szerveztek nárciszültetést a Kossuth téren.

A Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja Szolnokon az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást

2023.10.14

Helyi hírek

Az állami tulajdonú Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja a jövőben Szolnokon és agglomerációjában az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást - jelentették be sajtótájékoztatón Szolnokon.

24 órás vetélkedőn mérkőznek meg a szolnoki középiskolások

2023.10.11

Helyi hírek

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 21. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 300 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 13-14-én zajlik.

Új állandó régészeti kiállítás nyílt a szolnoki Damjanich János Múzeumban

2023.10.01

Helyi hírek

Ezt látták a csillagok - másfél évszázad régészeti tevékenysége Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében címmel új állandó régészeti kiállítás nyílt csütörtökön a szolnoki Damjanich János Múzeumban.