2022.09.25, Vasárnap

Szolnok

Átadták a megújult Szolnoki Szigligeti Színházat

2022.09.19

Helyi hírek

Átadták a mintegy 7,6 milliárd forintból, 6 milliárdos kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színházat pénteken.

Tárlatvezetést tartanak szombaton a szolnoki Megyeházán

2022.09.14

Helyi hírek

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat idén a 150 éves intézményes magyar műemlékvédelem előtt tiszteleg. E kezdeményezéshez csatlakozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal is, az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály munkatársa szeptember 17-én tárlatvezetést tart a műemléki védelem alatt álló szolnoki Megyeháza épületében.

Szolnok történelmét helyezi új kontextusba dr. Kertész Róbert könyve

2022.09.11

Helyi hírek

Még 2015-ben kezdődtek a Szolnoki Művésztelep területén azok az ásatások, amelyek eredményeit – általuk Szolnok történelmét új megvilágításba helyezve – egy impozáns kötetben foglalta össze dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze.

Indul a hatodik évad a Hangszert a kézbe kiállításon

2022.09.08

Helyi hírek

Törökszentmiklóson október 20. és 22. között, Szolnokon november 9. és 11. között lehet kipróbálni a hangszereket, amelyek novemberben Zalaegerszegre is eljutnak.

Rangos elismeréseket adtak át Szolnok napján

2022.09.03

Helyi hírek

Szeptember elsején, Szolnok város napján adják át a település legrangosabb díjait. 2022-ben Szolnok Város Díszpolgára Balázs Péter, Dr. Herczeg Béla, Shihan Furkó Kálmán (posztumusz) lett.

Szakképző iskola sportcsarnokát adtak át Szolnokon

2022.08.31

Helyi hírek

Átadták a Szolnok Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola sportcsarnokát szerdán a városi tanévnyitó ünnepségen.

Kiképzés miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani szerdán Szolnokon

2022.08.24

Helyi hírek

Kiképzési feladatot hajtanak végre szerda déltől este tizenegy óráig, ezért Szolnokon, a Thököly úti laktanya környékén a megszokottnál nagyobb hanghatásra kell számítani - tájékoztatta a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kedden az MTI-t.

Változások Szolnok parkolási rendjében

2022.08.11

Helyi hírek

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.

Augusztusban is tizenhat Szolnok megyei településen lesz úton a kormányablakbusz

2022.08.07

Helyi hírek

Az érintett települések lakóinak nem kell utazniuk, ha okmányaik cseréjét szeretnék intézni.

Fokozatosan áll helyre a menetrend a ceglédi vasútvonalon

2022.07.29

Helyi hírek

Továbbra is oltják a vasútvonal menti tüzet Üllő és Monor között, de sebességkorlátozással már újraindult a közlekedés a két Pest megyei település között péntek délután. A ceglédi vasútvonalon fokozatosan csökkennek a késések, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan éjszakáig helyreáll - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Magyar Tavak Fesztiválja három napon át a Tisza-tónál

2022.07.26

Helyi hírek

A Magyar Tavak Fesztiválja legrégebbi helyszínén, a Tisza-tónál péntektől vasárnapig várják a természet, a sport és a kultúra kedvelőit  - közölték a szervezők közleményben az MTI-vel.

Ütemezett öntözési menetrendet alakít ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság

2022.07.23

Helyi hírek

Az aszályhelyzet kezelése érdekében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a műszaki beavatkozások mellett ütemezett öntözési menetrendet alakít ki, az illegális vízkivételek felszámolása érdekében pedig a katasztrófavédelem közreműködését kérte.

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

2022.07.21

Helyi hírek

Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

Gyulai Líviusz-emlékkiállítás nyílik a Szolnoki Galériában

2022.07.13

Helyi hírek

Időutazások címmel rendez új, időszaki tárlatot a Szolnoki Galériában a Damjanich János Múzeum. A csütörtökön nyíló és csaknem három hónapon át megtekinthető emlékkiállítás Gyulai Líviusz (1937-2021) Munkácsy- és Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező életművére fókuszál - közölte a múzeum közleményben az MTI-vel.

Egy hangulatos festmény az idei Szeretem Szolnokot! pályázat fődíjasa

2022.07.07

Helyi hírek

Lehullt a lepel, idén egy gyönyörű, a Zagyva-partot ábrázoló festmény kapta a Szeretem Szolnokot! pályázat fődíját, de további nagy értékű nyeremények is gazdára találtak. A pályázat díjátadó ünnepségét a városháza dísztermében tartották, ahol Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a vendégeket.

Október 3-án jelenik meg a civilek jövő évi pályázati kiírása

2022.09.15

Helyi hírek

Szolnokra érkezett a CIVIL INFO – NEA 2023 elnevezésű országos tájékoztató rendezvény, amelyen a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai számolnak be az idei év tapasztalatairól és a 2023-as év pályázati kiírásairól.

Kiképzés miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani kedden és szerdán Szolnokon

2022.09.13

Helyi hírek

Kiképzési feladatot hajt végre kedden és szerdán reggel nyolc órától délután négy óráig a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár Szolnokon.

Pezsgett a város Szolnok napján

2022.09.10

Helyi hírek

Kegyeibe fogadta a szolnokiakat az időjárás, szeptember első hétvégéjén napsütéses időben zajlottak a Szolnok napi programok. Sokezernyi ember érezte jól magát a város napján, melynek ezúttal is a vasútállomás volt az egyik kiemelt helyszíne.

Ünnepélyes katonai eskütételnek adott otthont a megyeszékhely

2022.09.04

Helyi hírek

A csapatzászló és a történelmi zászlók bevonulása után a 2. Területvédelmi Ezred százötven tartalékos katonája tett ünnepélyes keretek között katonai esküt Szolnokon, a Hild János téren. Az eseményre három megyéből – Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád – érkeztek katonák.

Pikniket rendeznek szombaton a szolnoki RepTárban

2022.09.01

Helyi hírek

A meglévő élményelemek mellett - például 4D mozi, MiG-29-es repülőgép-szimulátor, csúszópálya - számos program várja szeptember 3-án, szombaton, a szolnoki RepTár Piknikre látogatókat - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben az MTI-vel.

Hat nagyszínpadi bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház az új évadban

2022.08.25

Helyi hírek

Hat nagyszínpadi - ebből öt bérletes - bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a most induló új évadban a teátrum megújult épületében - közölte a színház kedden közleményben az MTI-vel.

Sikeres a denevérvédelmi program Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.14

Helyi hírek

Kevésbé ismert tény, hogy milyen rendkívül hasznosak a denevérek. Az apró bőregerek tápláléka főképp csípőszúnyogokból áll, ezért a szúnyogok elleni biológiai védekezés egyik kulcsszereplői. A kormányhivatal denevérvédelmi programja évről-évre egyre több búvóhelyet biztosít ezeknek a védett állatoknak.

Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnál: indul a szolnoki Tekergő expressz is

2022.08.10

Helyi hírek

Retro hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt Nohabok, 424-es gőzmozdony és más régi mozdonyok húzzák majd.

Sikeres a nyári diákmunka Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.03

Helyi hírek

Bár még csak félidejénél tart a nyári diákmunka program, megyénkben eddig közel egyezerháromszáz fiatal talált magának munkát.

Jelentős egészségi kockázatot jelent a szökőkutakban való fürdőzés

2022.07.28

Helyi hírek

A meleg nyári napokon előfordul, hogy néhány gyermek – gyakran szülői felügyelettel – a közterületen lévő szökőkutak vizénél keres felfrissülést. Ez azonban nem csak tilos, de jelentős egészségi kockázatot is jelent! Mivel a szökőkút vize nem minősül fürdővíznek, az mikrobiológiai és kémiai összetétel szempontjából sem üzemeltetői, sem hatósági kontroll alatt nem áll.

Elkezdődött a bástyasétány építése Szolnokon

2022.07.24

Helyi hírek

A „Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként 2022. július 18.-án megkezdődtek a Bástyasétány kivitelezési munkái - olvasható az info.szolnok.hu honlapján.

Hosszabbítsa meg ingyenesen lejárt jogosítványát!

2022.07.22

Helyi hírek

Az elektronikus jogosítványhosszabbítás jóval kényelmesebb, biztonságosabb, teljesen automatizált és ráadásul ingyenes, mert illetékmentes. Az ügyintézéshez mindössze ügyfélkapus regisztráció szükséges.

Furkó Kálmán tiszteletére rendeznek emlékversenyt szeptemberben Szolnokon

2022.07.19

Helyi hírek

Szeptember 10-én Szolnokon rendezik meg a 37. Szolnok Kupa-I. Shihan Furkó Kálmán emlékversenyt. A súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt A kategóriás knock-down kumite és kata Európa-bajnokságra az eddigi nevezések alapján 26 országból mintegy 600 versenyzőt várnak - közölte Shihan Brezovai Sándor, a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.

10 milliárdos kapacitásbővítés a Jász-Plasztiknál

2022.07.09

Helyi hírek

A beruházást 3,6 milliárd forinttal támogatta a kormány a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében.

Liliomfi és Koldusopera is a Szigligeti új bemutatói között, immár az újjászületett épületben

2022.07.05

Helyi hírek

A Szolnoki Művésztelepen tartotta évadzáró társulati ülését a Szigligeti Színház, hogy a nyári szünet után már a felújított és az ország egyik legmodernebb technikájú teátrumában kezdjék a következő évadot.