2023.03.26, Vasárnap

Szolnok

Átadták a város és a vármegye sajtódíját Szolnokon

2023.03.16

Helyi hírek

Kevésbé van a köztudatban, de március 15. a szabad magyar sajtó napja is, melyet minden évben megünnepelnek Szolnokon. Ezúttal a vármegyeháza adott otthon a rendezvénynek, ahol Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester adták át a sajtódíjakat.

Negyven gázüzemű autóbusz áll forgalomba Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.03.13

Helyi hírek

Csaknem négymilliárd forintos beruházással negyven modern, gázüzemű autóbuszt állít forgalomba a Volánbusz Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Bach Mindenkinek Fesztivál - Száz településen kétszáz ingyenes esemény, köztük Szolnokon is

2023.03.10

Helyi hírek

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált: március 16-tól a Kárpát-medence száz településén kékszáz ingyenes programon csendül fel a zeneszerző muzsikája - közölte Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a budapesti Bethesda Gyermekkórházban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Fenntartható energiamodellt hozott létre az E.ON Szolnokon

2023.03.04

Helyi hírek

Intelligens, energiahatékony városi energiamodellt hozott létre Szolnokon az E.ON a város önkormányzatával közösen; a mintegy 1,2 milliárd forintos projekt pénteki átadásán az energiaügyi miniszter méltatta a beruházást, amely fenntartható módon fedezi a város energiaszükségletének egy részét, illetve hozzájárul a település klímacéljainak eléréséhez

Kiefer Sutherland koncertet ad Szolnokon

2023.03.01

Helyi hírek

Kiefer Sutherland nyáron koncertet ad Magyarországon. A világhírű színész, aki eddig három zenei albumot jelentetett meg, július 8-án a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban lép fel.

Kiemelkedó sportolókat és felkészítőiket köszöntötték a városházán

2023.02.26

Helyi hírek

A Magyar Bajnokok és a diákolimpiai bajnokok köszöntése ez évben egyszerre történt a Kővári Tamás-díj és a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére elismerés átadásával, az ünnepségnek a városháza adott otthont.

Kiképzési gyakorlatot tartanak a honvédség Gripenjei - Szolnokon is nagyobb hanghatásra kell számítani

2023.02.24

Helyi hírek

Délutáni és éjszakai kiképzési gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei február 23-án és március 2-án - közölte a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár közösségi oldalán csütörtökön.

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat

2023.02.12

Helyi hírek

A civilek napja alkalmából tartottak ünnepséget szerdán a JNSZ Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban. A rendezvényen, melyen átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Díjat, részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Fejér Andor alpolgármester.

Férfi vízilabda ob I - Szoros meccset nyert meg a Szolnok a Vasas ellen

2023.02.06

Helyi hírek

A Szolnok szoros mérkőzésen egy góllal verte a Vasast szombaton a férfi vízilabda ob I-ben.

Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését Szolnokon

2023.02.03

Helyi hírek

Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

2023.01.31

Helyi hírek

A Kormány 2023. január 10-i hatályba lépéssel módosította az egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022.(VII.21.) Korm. rendeletet, mely értelmében bővült azon személyek köre akik igényelhetik a családi fogyasztói közősségekre vonatkozó kedvezmény igényléséhez szükséges, a helyi települési jegyzője által kiállított hatósági bizonyítványt.

Kályhákkal segítik a rászoruló a szolnoki rászoruló családokat

2023.01.28

Helyi hírek

Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó aMiért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.

Rangos városi díjakat adtak át a kultúra napja alkalmából

2023.01.25

Helyi hírek

A Szigligeti Színházban tartották vasárnap este a Magyar Kultúra napja alkalmából szervezett gálaműsort, melyen a város legrangosabb díjait adták át.

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon: büntetik a szabálytalanul a városba hajtó nehézgépjárműveket

2023.01.22

Helyi hírek

Összehangolt ellenőrzés kezdődik Szolnokon, ahol egyre nagyobb problémát jelentenek a szabálytalanul behajtó 12 tonnánál nehezebb gépjárművek. Az áldatlan helyzetet úgy számolja fel a város, hogy a közterület-felügyelet és a rendőrség a mai naptól fokozottan ellenőrzi a szabályszegőket – jelentette be Fejér Andor alpolgármester.

Több idegenhonos halat fogtak ki tavaly a halászok a Tisza-tóból, mint egy évvel korábban

2023.01.20

Helyi hírek

Az őshonos halfajokra élőhely- és táplálékkonkurenciát jelentő idegenhonos busából és törpeharcsából is többet fogtak ki tavaly a Tisza-tavon a halászok az egy évvel korábbihoz képest - közölte szerdai közleményében a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A székely szabadság napjára emlékeztek Szolnokon

2023.03.15

Helyi hírek

A székely származású főtisztek, Nagy Gyula és testvére, Nagy Áron emléktábláját éppen tíz éve, 2013-ban a Történelmi Vitézi Rend székely törzse, 30 népviseletbe öltözött fiatal hozta el akkor Szolnokra.

Új kiszolgáló épületek és küzdősport aréna - folytatódik a Véső úti beruházássorozat

2023.03.11

Helyi hírek

Az elmúlt évek beruházásai komoly változást hoztak a Véső úti létesítmények állapotában. Az önkormányzat hat különböző forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, összességében milliárdos nagyságrendű összegből születik újjá a környék.

Koszorúzás a kommunizmus áldozatainak emlékére

2023.03.05

Helyi hírek

A kommunizmus áldozataira emlékeztek pénteken Szolnokon, a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál, a rendezvény koszorúzással zárult.

Kihirdették a “Bringulj velünk Szolnokon!” rajzpályázat nyerteseit

2023.03.03

Helyi hírek

A feladat egy figyelemfelkeltő rajz, festmény, plakát, montázs, vagy egyéb kézzel alkotott pályamű elkészítése volt.

Elfogadták Szolnok költségvetését

2023.02.27

Helyi hírek

Csaknem 42,8 milliárd forint főösszeggel elfogadta Szolnok idei költségvetését a város közgyűlése csütörtökön. Szalay Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) stabilnak és biztonságosnak nevezte a város 2023-as költségvetését.

Zajlik a szolnoki játszóterek felülvizsgálata, megújuló padok a Zöld Ház előtt

2023.02.25

Helyi hírek

Már zajilk a Széchenyi lakótelepen, a Zöld Ház előtti téren lévő padok, ülőkék fa elemeinek cseréje is.

Szolnokon is sokat romlott a levegő minősége, de hétvégétől javulás várható

2023.02.17

Helyi hírek

A szálló por miatt ismét veszélyes a levegő minősége kilenc magyarországi településen - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A napokban érkezik a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjszerű ellátás

2023.02.07

Helyi hírek

A nyugdíjasok mellett azok is részesülnek a plusz juttatásban, akiknek fogyatékossági támogatást vagy vakok személyi járadékát folyósítják.

Kálmándi Mihály-díjra várják a jelöléseket Szolnokon

2023.02.04

Helyi hírek

A díj minden olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki, vagy amely Szolnok város egészségügyi ellátásáért kimagasló tevékenységet folytat, illetve folytatott.

Férfi vízilabda ob I - Otthon nyert magabiztosan rangadót a Ferencváros Szolnok ellen

2023.02.02

Helyi hírek

A címvédő és hibátlan mérleggel listavezető Ferencváros hazai medencében 9-4-re legyőzte a 2020/21-es idény bajnokát, a Szolnokot a férfi vízilabda ob I szerda esti rangadóján.

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

2023.01.29

Helyi hírek

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

Férfi vízilabda Eurokupa - A Vasas magabiztos előnyben, a Szolnok hátrányban a negyeddöntőben

2023.01.27

Helyi hírek

A Vasas magabiztosan nyert a szerb Sabac ellen, a Szolnok ugyanakkor hazai medencében egy góllal kikapott az olasz Trieste csapatától a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének első, szerdai felvonásán.

Családbarát munkahely pályázat indul Szolnokon

2023.01.24

Helyi hírek

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának intézkedései évek óta az integrált család-, gyermek- és idősbarát környezet kialakításának elősegítését célozzák meg olyan módon, hogy a családi funkciót megerősítő, illetve funkciók helyreállítását segítő programokat, szolgáltatási rendszert kíván működtetni, összehangolni, közös gondolkodási keret mentén komplex rendszerbe illeszteni, a hiányzó elemekre új szolgáltatással reagálni.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is erősödött az álláshirdetésekre leadott jelentkezések száma

2023.01.21

Helyi hírek

Magyarország minden vármegyéjében emelkedett a meghirdetett állásokra leadott jelentkezések száma tavaly a negyedik negyedévben, országos átlagban 34 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest, a feladott álláshirdetések száma ugyanakkor 17 százalékkal csökkent - közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel, saját adatbázisa alapján.

Két új szakot is indítanak szeptembertől a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán

2023.01.15

Helyi hírek

Több új szakot indítanak szeptembertől a Debreceni Egyetemen (DE), köztük a hazánkban egyedülálló, de a világban is ritka kortárs könnyűzenei szakot, amely iránt máris komoly a hallgatói érdeklődés - jelezte az intézmény oktatási rektorhelyettese sajtótájékoztatón csütörtökön az egyetemen.