Először rendezték meg a termelők gasztronómia versenyét, a Magyarország étele 2025 rendezvény keretében az Agroturizmus Étele versenyt Szolnokon, a Debreceni Egyetem Campusán - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerdán az MTI-vel.
A verseny egyéni (termelő és családja), valamint REL csapatok (termelők és séfek) kategóriában zajlott. Két csapat, illetve hét egyéni versenyző került be a döntőbe, ahol szempont volt többek közt a környezeti, társadalmi fenntarthatóság, a kreativitás, a tradíció, az újszerűség, a táji jelleg, az alapanyagok felhasználásának ötletessége és sokszínűsége, a termelői és a bio alapanyagok, valamint az ételek elnevezése is - írták.
A közlemény szerint az egyéni verseny első helyezettje a Bükkalja - Csupaszív Fürjészet volt Bogácsból, a csapatverseny nyertese a Tokaj Art Wine Tállyáról.
Hozzátették, 25 termelő és kézműves, valamint vidékfejlesztési szervezet mutatkozott be a termelői vásár és vidékfejlesztési kiállítás keretében. A kiállítás nemcsak értékesítési lehetőséget biztosított a termelők számára, de egy gasztroszemlét is, amelyen a termelők visszajelzést kaptak termékeikről, valamint értékesítési technikáikról séfektől.
A kétnapos rendezvény szervezői a Kislépték és az ÉTREND Egyesület volt, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közreműködésével.
Fontos állomás lesz az első beton öntése, amelyet három hónappal megelőz az úgynevezett szerelőbeton kivitelezése.
Fontos állomás lesz az első beton öntése, amelyet három hónappal megelőz az úgynevezett szerelőbeton kivitelezése.