2024.04.27, Szombat
Egyműszakos munkarendre tér át szolnoki üzemében a Stadler
stadlerrail.com

Egyműszakos munkarendre tér át szolnoki üzemében a Stadler

mti

2020.03.20. 17:36

Különleges munkarendet vezet be a Stadler cég a szolnoki kocsiszekrény üzemében március 23-tól április 17-ig; a termelőtevékenységet végző munkatársak - néhány részterület kivételével  - az eddigi kétműszakos munkarendről egyműszakos munkarendre térnek át, és ehhez igazodik a termelést támogató területek munkaidő-beosztása is.

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára 4 havi munkaidőkeretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez.

Az üzem területén a naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával jelentősen csökkenhet a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma. A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatók és fenntarthatók legyenek.

Az üzemben tavaly 560 kocsiszekrényt gyártottak, az idén 630 kocsiszekrény előállításával számolnak. A különleges munkarend az intézkedés bejelentett időtartamára nagyjából 50 százalékös kapacitáscsökkenést jelent.

AktuálisStadlerSzolnok