2020.03.29, Vasárnap

Szolnok

Új tehermentesítő utat kap Szolnok

2019.12.02

Helyi hírek

A fejlesztés keretében egy 8 kilométer hosszú, 2x1 sávos közúttal gazdagodik a megyeszékhely.

25 kórházi osztályt újítottak fel a Poli-Farbe Színnel, lélekkel pályázat keretén belül

2019.11.29

Aktuális

A több milliós adomány mellé orvosi műszereket is nyertek az egészségügyi intézmények.

Handel, Bach, Holst és Berlioz műveit játssza hangversenysorozatán Rákász Gergely

2019.11.28

Aktuális

A hangversenysorozat november 28-án Budapesten kezdődik,  majd Orosháza, Jászberény, Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Debrecen, Szolnok, Komárom, Tata, Kaposvár, Dunaújváros, Székesfehérvár, Sopron, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Győr után december 28-án Kecskeméten zárul.     

Emelkedik a szakdolgozók bére, új bölcsődék épülhetnek Szolnokon

2019.11.27

Helyi hírek

Miközben Szolnokon is zajlanak a bölcsődei fejlesztések, a kormány a bölcsődei szakdolgozók bérének emeléséről döntött, és további férőhely-bővítésekről gondoskodik. Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az Aranyi Sándor úti bölcsődében beszélt az intézmény dolgozóinak, a város bölcsődéi vezetőinek, valamint a szaktanácsadóknak a részletekről.

Nyitott Bíróság Szolnokon

2019.11.24

Aktuális

A Nyitott Bíróság következő állomásának a Szolnoki SZC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája adott otthon 2019. november 15-én, ahol közel 200 diák vett részt a programon. A prevenciós célú projektet a Szolnoki Törvényszék munkatársai mellett a Szolnoki Rendőrkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ismét gazdag tartalommal töltötték meg.

44 új hellyel bővült Szolnokon a Hild Viktor úti parkolóhelyek sáma

2019.11.19

Aktuális

Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szolnok is csatlakozott az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához

2019.11.14

Aktuális

A Jubileum téren két törökmogyorót és egy ezüsthársat ültettek a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola gyermekeinek részvételével.

Ingyenes lisztérzékenységi szűrés Szolnok óvodáiban

2019.11.08

Aktuális

A héten többszáz szolnoki óvodás tartotta izgatottan az ujját a lisztérzékenységi vizsgálatot végző szakembernek. A másodpercnyi kellemetlenség azonban fényt deríthet egy sok problémát okozó autoimmun betegségre, amely megfelelő életmóddal jó karbantartható, kezelhető.

Rajzpályázatot hirdet a szolnoki RepTár

2019.11.08

Helyi hírek

Első alkalommal hirdet rajzpályázatot a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum „Mivel érkezik a Mikulás?“ címen általános iskolai tanulók részére.

Felújítja a MÁV a szolnoki vasútvonalat, jelentős változás lesz a forgalomban

2019.10.31

Aktuális

Jövő áprilistól várhatóan hat hónapig tart majd az ország legforgalmasabb Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vasútvonal emelt szintű karbantartása, az utasoknak az egypályás közlekedés miatt hosszabb menetidővel, változó menetrenddel, megnövekedett forgalmi nehézségekkel kell majd számolniuk - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ismét gyémánteső Szolnokon! - elismerték a város marketingtevékenységét

2019.10.28

Aktuális

Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal az „Országos Városmarketing Díj 2019” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2019” védjegyet. A részletekről Öhlbaum Emese, a Városmarketing Osztály vezetője és Fejér Andor beszélt sajtótájékoztatón.

Katonai kiképzés miatt a szokottnál nagyobb forgalom lesz Szolnok térségében

2019.10.25

Aktuális

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandára október 29. és november 28. között közös magyar-amerikai kiképzést hajt végre az ország több pontján.

Kerékpárutakkal fejlesztik Szolnok térségének turizmusát

2019.10.24

Aktuális

A fejlesztés részeként több kerékpárút is létesül a Duna Aszfalt kivitelezésében, amely Millér elérhetőségét szolgálja majd

Szolnokon látható a Messerschmitt Bf 109 vadászrepülőgép

2019.10.22

Helyi hírek

A világ legeredményesebb vadászpilótája Erich Hartmann őrnagy 352 légigyőzelmét ezzel a típussal szerezte.

Rangos díjakat adtak át a megyeszékhelyen a Képzőművészet Ünnepén

2019.10.21

Helyi hírek

Szombaton este a Szolnoki Galériában rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

Közeleg advent első hétvégéje, jön a Coop-Mikulás

2019.11.29

Aktuális

A szolnoki adventi forgatag az esztendő talán legszebb időszakát teszi különlegessé – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A városvezető Fekete Tiborral, a Coop Szolnok vezérigazgatójával, valamint Rózsa Józseffel, a Sportcentrum igazgatójával az esztendő utolsó heteinek Kossuth téri rendezvényeiről beszélt.

Több mint 1,2 milliárd forintból újította meg három vidéki áruházát a SPAR

2019.11.29

Aktuális

A kiskereskedelmi hálózat egy szántódi, szolnoki és harkányi szupermarket üzletét modernizálta. Az idén novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek. A Balaton-parti és az alföldi áruházban SPAR to Go is gondoskodik a fogyasztók minőségi kiszolgálásáról.

Katonai kiképzés zajlik Szolnokon

2019.11.28

Aktuális

November 28-án Szolnok térségében (az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázistól a Thököly úti laktanyáig) katonai menetoszlopra és légiforgalomra, valamint 11-12 óra között útlezárásra lehet számítani a Thököly úti laktanya előtti területen.

2022-re valamennyi KISS emeletes motorvonat forgalomba áll

2019.11.25

Aktuális

Az első ütemben érkező emeletes vonatok a két legforgalmasabb, a Budapest-Nyugati-Vác-Szob, valamint a Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok elővárosi vonalon állnak forgalomba majd.

Veszélyessé vált a szolnoki Kertvárosi Óvoda tetőszerkezete

2019.11.21

Aktuális

Födém megerősítésre és a csapadék elvezetésére van szükség a Kertvárosi Óvodában, ahol a közelmúltban észlelt statikai problémák miatt a gyerekek kiköltöztetésére is szükség volt. Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.

Újabb jelentős lépés a Szolnoktól északra zajló útfejlesztésben

2019.11.18

Aktuális

A Strabag és a Belfry mintegy 3,5 kilométernyi szakaszt adott át a Jászkísérre vezető úton, a Magyar Falu Program keretében.

Megalakult Szolnok város közgyűlése

2019.11.14

Aktuális

Megtartotta alakuló ülését Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyen döntöttek a bizottságok elnökeinek, alelnökeinek és tagjainak összetételéről, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, illetve szavaztak az illetményekről és tiszteletdíjakról is.

Ella Fitzgerald életéről készült zenés dokumentumfilm a mozikban

2019.11.08

Kultúra

Az Ella Fitzgerald: Just One of Those Things címmel, magyar felirattal mozikba kerülő zenés portréfilm már szerda estétől látható Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban, emellett Szolnokon, Jászberényben, Szentendrén és Miskolcon is bemutatják a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Hubai Imre lett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke

2019.11.04

Helyi hírek

Az alakuló ülésen alelnökké Borbás Zoltánt (Fidesz-KDNP) választották meg.

Csokoládéfesztivált rendeznek Szolnokon

2019.10.29

Aktuális

Tizenöt standon tizenegy kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket november 9-én és 10-én a Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Találkozón az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban - közölte a szervező kulturális központ ügyvezető igazgatója kedden az esemény sajtótájékoztatóján.

Eredményesek voltak a kutatófúrások Szolnok térségében

2019.10.27

Aktuális

Hamarosan megkezdődhet a gázkitermelés Szolnok-Szandaszőlős és az Alcsisziget térségében.

Idén is 24 órás vetélkedőn mérkőznek a város középiskolásai

2019.10.24

Aktuális

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 19. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 400 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 26-27-én zajlik.

1956 szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

2019.10.22

Helyi hírek

Nagyon szép hagyomány folytatódott, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat részeként szolnoki veteránokat köszöntöttek a városházán.

Sikeresen zárult a pályaválasztási kiállítás Szolnokon

2019.10.21

Helyi hírek

2500 diák látogatott el arra a kétnapos kiállításra, amelyet a megyeszékhelyen immár huszonharmadik alkalommal rendezett meg a megyei kormányhivatal szakmai főosztálya. Az érdeklődő fiatalok a 13 szakmasziget 45 kiállítója által kínált mesterségekkel ismerkedhettek meg annak érdekében, hogy könnyebben dönthessenek a továbbtanulásukról.

Félidőben Szolnokon a Széchenyi rendelő felújítása

2019.10.18

Aktuális

A kivitelezés várható befejezési határideje: 2020. április.