2020.06.07, Vasárnap

Hirdetés

Százmilliós fejlesztés a Bagolyvár Vadasparkban
szolnok.hu

Százmilliós fejlesztés a Bagolyvár Vadasparkban

szolnok.hu

2020.05.15. 11:59

Az elmúlt időszakban elvégzett munkák eredményeként jelenleg 36 faj 159 egyede tekinthető meg a megújult vadasparkban. A fejlesztéssel a vadaspark egy korszerű 142m2-es fogadóépülettel és gondozói helyiségekkel, új parkolórésszel, további 400 folyóméter térköves sétaúttal, 5 nagyméretű kifutóval és berendezéseivel bővült.

Hirdetés

Szolnok egyre bővülő látnivalóinak sorát újabbak gyarapítják, miután a Nefag Zrt. 100 millió forintból fejlesztette a méltán közkedvelt Bagolyvár Vadasparkot. Az újdonságok között Dégi Zoltán vezérigazgató kalauzolta Szalay Ferenc polgármestert.

Negyven évvel ezelőtt az erdész elődök csak remélték, hogy az egykori szántóföld helyén telepített tölgyerdők is hozzá fognak járulni ahhoz, hogy Szolnok sokak által kedvelt kirándulóhellyé váljon. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy az erdei környezet ennél sokkal többre is képes, formálja az itt élő lakosok természethez fűződő kapcsolatát is.

A vendégek visszajelzései és a látogatószám folyamatos évről-évre történő növekedése következtében a tulajdonos NEFAG Zrt úgy ítélte meg, hogy időszerűvé vált a létesítmény megújítása, átfogó fejlesztése. A fejlesztés során a látogatói igények minél magasabb szintű kielégítése mellet fontos célkitűzés volt, hogy megmaradjon a 12 éve alapított vadaspark családias hangulata és a létesítmény továbbra is képes legyen erdei iskolai foglakozások kiszolgálására, nyári táborok megrendezésére.

Az újként kialakított kifutók 9.000 mbővítést jelentenek, így már 28.000 m2 területen lehet zavartalanul megcsodálni az állatokat a természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között.

A vadaspark 2019. évben megkapta a legszigorúbb, állatkerti előírásoknak megfelelő hatósági besorolást így az a későbbiekben további különleges állatoknak is otthonaként szolgálhat. A fejlesztések során a társaság különösen óvta a területen található fákat, és csak a legszükségesebb esetben és mértékben került sor azok kivágására, illetve további 15 ezer csemetét ültetett el.

A csoportokat látványetetésekkel, zoopedagógiai foglalkozásokkal, a családokat pedig jeles napok alkalmából rendezvényekkel várja a NEFAG Zrt., amint a járványügyi intézkedések ezt lehetővé teszik. A tájba illő fogadóépület mellett egy mesebeli új nyuszi simogató épült. A vadaspark területén három helyre is új játszótéri eszközök kerültek, elkészült egy mezítlábas tanösvény is. A bejáratnál immár büfé és akadálymentesített mosdó üzemel, ami szintén hozzájárul, hogy hosszabb időt töltsenek a megújult létesítményben a látogatók. A több fajta kedvezmény szerint csoportosított belépőjegyek megváltására a fogadóépületben kialakított jegypénztárban lesz lehetőség. A szép emlékek megőrzéséhez a társaság reményei szerint az új ajándékbolt is hozzájárulhat.

A vadaspark szomszédságában áll az ország egyik legnagyobb területű erdei játszótere, a parkerdőnek pedig csodálatos környezete biztosítja, hogy a vadasparki séta után a kilátogató vendégek megpihenhessenek, feltöltődhessenek és így az erdő betölthesse rekreációs funkcióját.

A NEFAG Zrt. közel 100 millió Ft nagyságrendű vadasparki fejlesztésének köszönhetően, Szolnok olyan erdei létesítménnyel lett gazdagabb, amivel megteremtődött a szabadidő tartalmas, élményekkel teli eltöltésének lehetősége.

AktuálisSzolnokBagolyvár Vadaspark