2024.04.24, Szerda
Már a Milléri Vízügyi Múzeum is elérhető kerékpárúton
Szalay Ferenc facebook

Már a Milléri Vízügyi Múzeum is elérhető kerékpárúton

szolnok.hu

2020.06.25. 14:13

A kerékpárút három szakaszból áll. Az első a Besenyszögi út mellett vezetett kétirányú kerékpárút, a második a Besenyszögi útra csatlakozó, a Tisza-folyó gátjáig húzódó kiszolgáló úton vezetett kétoldali nyitott kerékpársáv. A 3. szakasz a kiszolgáló úttól a Millér-főcsatorna hídjánál leváló földút átépítésével kialakítandó nyitott kerékpársávos útszakasz, egészen a Szabadtéri Vízügyi Múzeumig.

Hirdetés

Szolnokon az egymást követő beruházásoknak köszönhetően immár több mint 50 km kerékpárút épült az elmúlt években. 

Ez a hálózat most újabb szakasszal bővült, ezúttal egy közkedvelt kiránduló helyszín vált elérhetővé kétkeréken – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A beruházás jelentőségét László Norbert önkormányzati képviselő is méltatta.

Idén márciusban elkezdődtek a Millér-főcsatorna melletti kerékpárút építésének előkészítő munkái és nyár végére már egészen a Szabadtéri Vízügyi Múzeumig biciklizhetünk a városból, megszakítás nélkül. A Milléri tó körüli rekreációs és sportterületeket csaknem három kilométer hosszú bicikliút kapcsolja be Szolnok város kerékpáros hálózatába.

A polgármester elmondta, hogy Szolnok önkormányzata 740 millió forint európai uniós támogatásból valósítja meg a tervezett utat, mely a Mester út és Besenyszögi út találkozásánál nemrég megépített körforgalomtól egészen a Szabadtéri Vízügyi Múzeumig épül. Az úthálózat fejlesztésének eredményeként a kerékpárúton megszakítás nélkül elérhetőek lesznek a város főbb nevezetességei a Milléri horgásztótól. A Milléri tó mellett megépülő betonos területen kerékpáros pihenőhely várja majd az erre biciklizőket, a túrázni, kikapcsolódni vágyókat.

Régóta várt fejlesztést valósul meg, hiszen nagyon sok ember látogat ki a Millérre. A népszerű kirándulóhely az európai uniós támogatásnak köszönhetően végre könnyebben és biztonságosabban megközelíthető kerékpárral is. – emelte ki László Norbert önkormányzati képviselő.

A pályázat fő célja a kiváló turisztikai és szabadidős lehetőségeket rejtő Millér-főcsatorna és Szabadtéri Vízügyi Múzeum könnyű megközelítése, hiszen évről évre egyre nagyobb vendégkört vonzanak a tó körül kialakult rekreációs és sportterületek, illetve a horgász- és a lovasturizmus.

A projekt befejezése heteken belül várható, így már nyáron birtokba vehetik a kerékpárosok az új, Millérig tartó szakaszt.

 

AktuálisSzolnokMilléri Vízügyi Múzeum