2022.05.25, Szerda
Elkészült a Tisza park
Szolnok város hivatalos oldala facebook

Elkészült a Tisza park

szolnok.hu

2020.05.30. 16:34

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja sétára a szolnokiakat és az ide látogatókat. Mindegyik parknak saját karaktere van – Angol park, Rózsakert, Verseghy park, Tisza park -, a gyaloghídnál pedig a Nívó-díjas Tiszai hajósok terén pihenhetünk meg.

Hirdetés

A város bővelkedik gondozott zöldterületekben, a felújított Tisza park az egyik éke a belvárosnak – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, hozzátéve, hogy elkészült és a közeljövőben használható lesz a körkávézó mellett kialakított illemhely is.A polgármester emlékeztetett, hogy jelenleg is zajlik a Móra úti park felújítása, amely a város egyik legnagyobb parkja.

A korábbi parkhoz képest egy tisztább, színvonalasabb park lett kialakítva, amely rendezvényeknek – pl a Tiszavirág Fesztivál egyik helyszínének - is ugyanúgy helyet ad a jövőben, mint korábban. – tette hozzá Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.

A sajtótájékoztatón jelen volt Györfi Mihály önkormányzati képviselő, aki elmondta, hogy minden olyan fejlesztésnek örül, amely a városban élőket szolgálja. Hangsúlyozta: a közterületek tisztasága szempontjából kiemelten fontos a felelős állampolgári magatartás is, ezért arra kért mindenkit, hogy szemetelés helyett használják a hulladékgyűjtőket.

A Tisza park területe mintegy 6000 m2, a kávézó alapterülete 102 m2, további 80 m2 a terasz. A kávézó mellett kialakítottak egy 70 m2 fakocka burkolatú járdát is. A térvilágításon kívül a park területén a rendezvények energiaellátása érdekében 3 db földbe süllyeszthető, ill. 2 db felszíni energiatornyot helyeztek el. A Rotary kő, valamint a fák, cserjék megvilágításáról 14 db talajba süllyesztett lámpatest gondoskodik. A későbbiekben a kávézó környezetébe 5 padot helyeznek ki. A park teljes rekonstrukciós és a kávézó épület kivitelezési költsége 184 millió forint volt.

AktuálisSzolnokTisza park