2024.04.25, Csütörtök
Szolnokon ülésezett a Sportiskolák Országos Szövetsége
szolnok.hu

Szolnokon ülésezett a Sportiskolák Országos Szövetsége

szolnok.hu

2020.05.27. 12:37

A már több mint 70 köznevelési és 10 egyesületi típusú sportiskolát tömörítő Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) Szolnokon tartotta elnökségi ülését szerdán, a Holt-Tiszai Vízi Sporttelepen. A szövetség elnöke, Rózsa József, aki egyúttal a Szolnoki Sportcentrum vezetője is.

Hirdetés

Az ország több pontjáról, így például Szombathelyről, Gyuláról, Nyíregyházáról vagy éppen Budapestről érkezetek a szakemberek, hogy megtárgyalják a napirendi pontokat.

A SIOSZ egyik kiemelt feladata az utánpótlás-neveléssel szervezett formában foglalkozó, a sportnevelést, sportoktatást és sportági képzést korcsoportos formában megvalósító szervezetek, sportiskolák összefogása, szakmai érdekérvényesítése. Amint az Rózsa József elmondta, nagy lehetőséget kaptak azáltal, hogy 2018-ban stratégiai együttműködési megállapodást kötött az egyesület az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságával, mely egyúttal komoly felelőséggel jár, mivel a sportiskolákat érintő kormányzati döntések előkészítésében is javaslattal élhetnek, továbbá a finanszírozás terén is megnőtt a feladatuk azáltal, hogy jelentős állami támogatások biztosítása a Sportiskolák Országos Szövetségén keresztül valósul meg.

Szalay Ferenc polgármester köszöntötte az elnökségi ülés résztvevőit. Kitért arra, hogy a sportiskolák feladatai szerteágazóak, hiszen munkájuk akkor lehet igazán eredményes, ha jó kapcsolatrendszerrel és kiváló érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek vezetőik, mindemellett a források megszerzésében is sikeresek. Felidézte, hogy míg a szövetség 23 évvel ezelőtti megalakulásakor mintegy 10 sportiskola volt a szervezet tagja, mára ez a szám megsokszorozódott. Az eltelt több mint két évtized bebizonyította, hogy eredményesem működik a SIOSZ.

Az elnökségi ülés napirendi pontjai között szerepelt egyebek mellett a Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő sportiskolai kerettanterv kidolgozása, költségvetési aktualitások, illetve szó esett a koronavírus járvány kapcsán kiemelten fontossá váló digitális oktatásról is.

AktuálisSzolnokSportiskolák Országos Szövetsége