2020.09.20, Vasárnap

Hirdetés

Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos
info.szolnok.hu

Életműdíjat kapott dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos

info.szolnok.hu

2020.06.30. 11:26

Semmelweis nap alkalmából immár hagyományosnak számító ünnepséget tartottak a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol díjak, elismerések átadására is sor került. A rendezvényt dr. Bene Ildikó mb. főigazgató nyitotta meg.

Hirdetés

- Az elmúlt hónapokban erőn felül, áldozatokat hozva végeztük munkánkat, az erőfeszítéseket követően ezen a napon ünnepeljük hát sikereinket! – mondta dr. Bene Ildikó, aki köszönetet mondott munkatársainak kiváló munkájáért.

Szalay Ferenc polgármester az egészségügyi dolgozók felelősségteljes munkájának magas színvonalát méltatva rámutatott:

- Önök bebizonyították, hogy a politikai támadások ellenére is töretlenül, lelkiismeretesen, rendkívül magas színvonalon végzik munkájukat, és ebben az igazságtalan kritikáktól sem mentes időszakban sikeresen végrehajtották az egészségügyi ellátórendszer átszervezését. Köszönet mindenkinek, aki ebben részt vett! Külön szeretnék köszönetet mondani dr. Beke Gabriella tisztifőorvosnak és dr. Berkó Attila kormánymegbízottnak.

A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat az egészségügy munkáját a primér prevenció előtérbe helyezésével is támogatja.

- A legnemesebb hivatás az Önöké, hiszen a szenvedőkön segítenek – hangsúlyozta Suba László, az AEEK térségi igazgatója. – Helytálltak a legnehezebb időszakban is, az emberek egészsége mindvégig jó kezekben volt.

Ezt követően dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató ünnepi beszéde következett, aki az ünnep névadója, Semmelweis Ignác életének tanulságairól szólt.

 „Az év orvosa” díjat dr. Kelemen János sebész főorvos, az „Orvosi Kamara-Szolnok” életműdíjat dr.  Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos kapta, aki 64 éve folyamatosan, töretlen lelkesedéssel és szakmai alázattal aktív résztvevője a megye gyermekgyógyászati ellátásának.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete díjazottja Farkas Tünde, a Gyermek intenzív részleg részlegvezető főnővére lett, aki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megalakulása óta a Gyermekápolási tagozat megyei vezetője.

A kórház legmagasabb szintű elismerését, a Hetényi Arany Emlékérmet dr. Bene Ildikó mb. főigazgató adta át dr. Bendó Mihálynak, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosának, dr. Kiss Valériának, a Neurológiai Osztály főorvosának és Lévai Anikónak, az Urológiai osztály főnővérének.

Ezt követően Hetényi Emléklappal ismerték el több dolgozó munkáját, majd főorvosi, adjunktusi címek adományozása, végül 40, illetve 45 éves Törzsgárda jutalmak átadása zárta az ünnepséget.

Helyi hírekSzolnokSemmelweis-napHetényi Géza kórházdíj