2020.08.10, Hétfő

Hirdetés

Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya Szolnokon
Illusztráció (Pexels)

Nemzetközi versenyekre is alkalmas a felújított horgász versenypálya Szolnokon

info.szolnok.hu

2020.07.02. 15:13

Szolnok a horgászvizek városa, a Tisza, a Zagyva, a tiszaligeti Csónakázó-tó, a holtágak és horgásztavak megannyi lehetőséget biztosítanak e szép sport vagy hobbi gyakorlására. Az Alcsiszigeti Holt-Tisza horgász versenypályájának fejlesztésével a sportturizmus kapott újabb lendületet a városban.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadón Szalay Ferenc polgármester és dr. Szűcs Lajos, a Magyar Horgászszövetség elnöke beszélt a pálya jelentőségéről, s arról, hogy hamarosan ismét világbajnokságnak adhat otthont Szolnok városa és a megújult versenypálya.

A több mint 20 millió forintos beruházás eredményeként augusztusban már a megújult helyszínen fogadja Szolnok a nyár végi utánpótlás világbajnokság résztvevőit. Az összeg 80 százalékát a Magyar Országos Horgász Szövetség biztosította . A versenypálya ünnepélyes átadását szerdán tartották, Szalay Ferenc polgármester mellett dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke és Dérer István alelnök, az OHSZK főigazgatója méltatta a fejlesztést.

Több évtizede nem történt felújítás a versenypályán, a jövőben azonban már nemzetközi szintű versenyeket is rendezhetnek rajta.  A több mint 1 km hosszú pálya 1/3-án, mintegy 450 méteren helyrehozták a megroggyant partszakaszokat és a beülő sávokat. A partot a vízben kövekkel erősítették meg, a rendbe hozott járó sávon új járólapokkal biztosítják a horgászoknak a kiülést, megújult a lépcsősor is. Néhány éven belül 500-600 méterrel tervezik meghosszabbítani a pályát. Cél, hogy a Maty érihez hasonló, nemzetközi szintű horgászpályája legyen Szolnoknak.

Örvendetes hír, hogy amikor nem rendeznek versenyeket, a pályát a horgászok is használhatják majd.

Helyi hírekSzolnokhorgász