2020.03.29, Vasárnap

Szolnok

Meleg ételt kapnak a rászoruló gyerekek Szolnokon

2019.07.19

Aktuális

Egészen augusztus 30-ig biztosítja Szolnok város önkormányzata a meleg ebédet a rászoruló családok gyermekeinek – jelentette be július 9-én, keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Kigördült az első KISS emeletes motorvonat

2019.07.17

Aktuális

Az emeletes motorvonatok forgalomba állításával a Budapest-Cegléd-Szolnok, illetve a Budapest-Vác-Szob vonalon jelentősen nő majd a férőhelykapacitás. 

Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal

2019.07.12

Aktuális

A díjat Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

Új kiadvány a szolnoki szabadidősportról

2019.07.11

Aktuális

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata komoly energiákat fordít a turizmus fejlesztésére, a város értékeinek megismertetésére a megyeszékhely határain túl is. Ennek jegyében készült már el többek között a „Pont” nevet viselő kiadványsorozat is.

Szükség van az ország biztonságát garantáló erős, korszerű Magyar Honvédségre

2019.07.06

Aktuális

Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtökön Szolnokon, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról tartott tájékoztató előadást.

Szolnok is pályázhat futópálya építésére

2019.07.04

Aktuális

Az idén elindított program célja a húszezer lakosnál nagyobb településeken legalább egy kilométer hosszú, 120 centiméter széles futópálya kialakítása.

Gyorshajtásnál pirosra vált Szolnokon a Széchenyi lakótelep új jelzőlámpája

2019.07.01

Helyi hírek

A Széchenyi körúton, a Lidl áruháznál a gyalogosok biztonságosabb átkelésének érdekében mostantól nyomógombos jelzőlámpa üzemel – hangzott el a sajtónyilvános bejáráson, melyen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester mellett Kormosné Szombati Márta és Rehó János önkormányzati képviselők jelen voltak.

Csomagkiadó robotokat állított üzembe a Decathlon

2019.06.27

Aktuális

Az online rendelt termékek gyorsabb kiadását segítő csomagkiadó robotok Budapesten megjelentek, szolnoki bevezetésüket a következő időszakra tervezik.

Új Tisza-híd épül Szolnokon

2019.06.22

Helyi hírek

A megyeszékhelyen épülő átkelő munkálatainak előkészítésére 1 milliárd 670 millió forintot biztosított a kormány.

Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV az új motorvonatokat

2019.06.19

Aktuális

A vasúttársaság a Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalak jelentős forgalmával indokolta az emeletes járművek elhelyezését.

Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása, lassul a forgalom!

2019.06.13

Aktuális

2019. június 17-én, hétfőn kezdődik a 4-es számú főút elkerülő szakasza felújításának második üteme. A munkálatok a főút Szent István híd Debrecen felőli végétől az Alcsi-Holt-Tisza híd Debrecen felőli végéig tartó szakaszát érintik, várható befejezés 2019. augusztus 16. - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága.

Törökszentmiklóst is érinti az M4-es gyorsforgalmi út új szakasza

2019.06.05

Helyi hírek

A 27,1 kilométeres gyorsforgalmi út megvalósítja Szolnok elkerülését, két szakaszra bontva építik meg.

Évfordulót ünnepel a Rotary Club Szolnok

2019.06.03

Helyi hírek

A Rotary Club az évek folyamán Szolnok és a térség meghatározó jótékonysági szervezetévé vált, ez idő alatt több tízmillió forintot juttattak a támogatottaknak.

Jó kezekbe került a szolnoki élsport

2019.05.31

Aktuális

Dr. Nyerges Zsolt egy szándéknyilatkozatban térítésmentesen felajánlotta az általa tulajdonolt foci, vízilabda és kosárlabda klubok tulajdonjogait, egyes vagyoni elemeit.

Hősökre emlékeztek Szolnokon

2019.05.28

Helyi hírek

A haza háborúiban elhunyt katonák tiszteletére tartottak koszorúzást.

Ismét Szolnokon népszerűsítik az "egypályás" kosárlabdát

2019.07.17

Kitekintő

Ez év augusztusában immáron az egymást követő negyedik esztendőben költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3x3-as Kosárlabda Európa Kupa selejtező.

Huszonnégy alkotást vetítenek az idei Vertigo Filmhéten

2019.07.15

Aktuális

Az idei vetítéssorozathoz három vidéki helyszín is csatlakozik: a szombathelyi Agora - Savaria Filmszínház, a szegedi Belvárosi mozi és a szolnoki TISZApART Mozi. 

A hétvégén nem tudjuk Szolnokot elkerülni a 4-esen

2019.07.12

Helyi hírek

A forgalmat Szolnok belterületére és a Tisza-hídra terelik útfelújítás miatt.

Tisza-parti Nyár, Városházi Est és Séf Randevú júliusban Szolnokon

2019.07.09

Kitekintő

Három nagy rendezvényre is várják a közönséget júliusban Szolnokon: a Tisza-parti Nyáron koncertekkel és motoros felvonulással, a Városházi Esten kulturális programokkal, a Séf Randevún pedig különleges ételekkel készülnek a szervezők.

Hétfőtől változik a forgalmi rend a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán

2019.07.05

Aktuális

Július 8. és 12. között szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfője és a tengelysúly mérő kapu közötti 1,4 kilométeres szakaszon aszfaltozás miatt. Nappal jelzőőrök, éjszaka forgalmi lámpák irányítják majd a forgalmat.

Új közlekedési folyósót létesít Szolnokon a Colas

2019.07.04

Aktuális

A Tallinn nevű városrész közvetlen kapcsolatot nyer a Besenyszögre vezető 3225-ös úttal.

Induló fejlesztések, klímastratégia és futópálya készítése is téma volt Szolnok közgyűlésén

2019.06.28

Aktuális

Költségvetés módosításról, utcanév változtatásról, valamint új parkolók építéséről is tárgyalt csütörtöki közgyűlésén Szolnok város közgyűlése. Napirend előtt a szúnyoghelyzet és a nagy esőzéseket követő villámárvizek kezeléséről is szó esett.

Klímákat ajándékozott Szolnok önkormányzata a Hetényi kórháznak

2019.06.26

Aktuális

A kánikula idején különösen nagy teher a kórházi tartózkodás a betegek számára. A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet legmodernebb épületének korszerű, hűtést és fűtést egyaránt szabályozó rendszere ugyan megfelelő körülményeket biztosít, illetve a központi műtő, az intenzív osztály és a kardiológiai őrző is klimatizált, ám az intézet többi részén egyelőre még nem működnek klímaberendezések.

Felhőszakadás után autók merültek el az esővízben Szolnokon

2019.06.21

Helyi hírek

Felhőszakadás után három személygépkocsi merült el az esővízben szerda este egy szolnoki aluljáróban, az autók tetejére menekült utasokat a tűzoltók helyezték biztonságba.

Pazar programkínálat a szolnoki múzeumok éjszakáján

2019.06.17

Kultúra

Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat, az eseményre természetesen Szolnok is nagyszerű programokkal készül. A részletekről Szabó István alpolgármester és Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője beszélt a hétfői sajtótájékoztatón.

Tiszavirág Fesztivál lesz jövő héten öt napon át Szolnokon

2019.06.13

Kultúra

Több zenés produkció, filmvetítés, kézműves vásár és hajótúra is várja június 18. és 22. között az immár tizennegyedik Szolnoki Tiszavirág Fesztivál látogatóit.

Óriás csillárral és tágasabb nézőtérrel újul meg a szolnoki színház

2019.06.04

Helyi hírek

A fejlesztés keretében modern színpadtechnikát, valamint korszerű hűtési- és fűtési rendszert alakítanak ki.

Családbarát tervek, szabadstrand - ülésezett Szolnok Közgyűlése

2019.06.02

Helyi hírek

Szolnok város májusi közgyűlésén a családbarát intézkedések bővítéséről, illegális hulladéklerakó felszámolásáról, szabadstrand létesítésének lehetőségéről döntöttek többek között a képviselők.

Öt ország működött együtt a Tisza ökológiai állapotának javításáért

2019.05.31

Aktuális

A Tisza ökológiai állapotának javítása is célja volt a JoinTisza projektnek, amely öt ország - Ukrajna, Románia, Szlovákia, Szerbia és Magyarország - illetékes minisztériumait, vízügyi intézményeit és több nemzetközi szervezetet tudhat partnerei között.

Megújulnak a Széchenyi körúti rendelők

2019.05.27

Helyi hírek

Elkezdődött a Széchenyi körúti rendelők mintegy 340 millió forintból megvalósuló felújítása, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit.