2024.04.26, Péntek
Januárban újra benépesül a Móra úti bölcsőde

Januárban újra benépesül a Móra úti bölcsőde

szolnok.hu

2019.12.17. 16:38

A szülők hamarosan már a megszépült épületbe érkezhetnek kisgyermekeikkel, hétfőn délután pedig a polgármesterrel járták be a bölcsit.

Hirdetés

Az intézményt közel 167 millió forintból fejlesztették. Megtörtént a szennyvízvezetékek cseréje, a belső falak festése, a belső nyílászárók szükség szerinti cseréje, a villamoshálózat korszerűsítése, a tűzvédelem, az akadálymentesítés és napelemes rendszert is telepítettek. A beruházás eredményeként egy minden tekintetben korszerű, a mai igényeknek megfelelő épület jött létre, mely épületenergetikai jellemzői révén gazdaságosan üzemeltethető.

 

Szalay Ferenc polgármester elmondta: a felújítást több előre nem látható dolog is lassította, köszöni a szülők türelmét és együttműködését. A több mint száz kisgyermek január hatodikán költözik vissza, az udvar rendezése várhatóan februárra készül el.

 

Az elmúlt években a város intézményfelújítási programja során számos nevelési-oktatási intézmény újult meg. A Simon Ferenc úti bölcsőde felújítása mellett újjáépült a Hold úti óvoda, felújították a Pitypang Óvodát, a Fiumei úti iskolát, a Szegő Gábor Általános Iskolát, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolát, a Szandaszőlősi Általános Iskolát, a Széchenyi Körúti Általános Iskolát, a Kassai Úti Iskolát, de jutott pénz a Széchenyi gimnázium modernizálására is. Fejlesztik az Aranyi Sándor úti bölcsődét, a Temető útra pedig a régi bölcsi helyett egy újat terveznek építeni. Ugyancsak újjáépítené a város néhány éven belül a Napsugár úti óvodát.

 

A speciális ellátást igénylő gyermekek számára pedig a Bajcsy-Zsilinszky úti egykori iskolaépületben – annak felújítását követően – hoz létre bölcsődét az önkormányzat.

AktuálisSzolnokbölcsőde felújítás